[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 926
8 275
113
Csak tippelek:
Nem azért lett ez így statáriumszerűen végrehajtva, hogy a főtiszti állomány, használva az összeköttetéseit, megtorpedózhassa az egész leépítést?
Persze, nyilván az lett volna korrekt, ha egy valós képességfelmérésen alapuló rendszert alapján történnek az elbocsátások, de amint kiszivárogna egy ilyen tervezése, egyből megcsörrennének telefonok bizonyos politikusoknál, akik találkozni akarnának döntési pozícióban lévő politikusokkal, akik így-úgy szivességet kérnének ennek-annak érdekében, és ha már ennek el lett intézve, akkor már annak is stb-stb...
Még a mostani elbocsájtási hullám során is, mikor külső cég végezte a kiválasztást, bár szerintem azért az Orbán vezetésű védelmi iroda, és talán Bobo és RSzR is rakott bele/vett ki talán embereket, a közlés után, el lehetett volna kezdeni egy cca fél éves átmeneti időszakot, ahol segítették volna ezeket a tiszteket, akik tisztességgel ledolgozták életüket. Azt is tegyük hozzá, hogy 40+ os emberek nem a legkelendőbbek a munkaerő piacon, hiszen még a mérnök katonák stb. sem a civil munkastílushoz, gondolkodáshoz piaci szemlélethez szoktak. Jó néhány katona azonban örül az elbocsájtásának, hiszen ha van ami csináljon, és közben még ennyi pénzt kap, az nem biztos, hogy kesergésre ad okot. De aki hivatásának tekintette a katonaságot, annak olyan, mint bármely más embernek aki nem gyakorolhatja hivatását. Rossz. Gyakorlatilag egyben a munkáját és lehet, hobbyját is elvesztette.
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 414
14 502
113
Mi volt velük a baj?
Nekem? :rolleyes:

Nagyobb volt az arc mint a tudás. Szerintem.

Tatai dandártábornokkènt Tata kb semmi èrdemlegeset nem fejlődött.
Kikèpzès semmivel nem lett jobb alatta.
Máramennyi kikèpzès volt. Nem sok.

A különleges Sándorral csak egyszer dolgoztam együtt.
Akkor az iszonyatos egójával jópár embert veszèjeztetett külszolgálatban.

Sajátjait. Előljáróit. Minket.

Hiába lett rá figyelmeztetve, szakmai nulla tudással,de maximális lenèzèsell söpört fèlre,szakmai/èszèrveket,(nem az enyèmeket, nem sèrtődöttsègből írom) csakhogy villogjon felfelè.o_O

Idiotizmusát, más szolgálatok is èszrevettèk.
Csodálom, hogy idáig jutott.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 981
91 892
113
4e05a9cc600f946856a1e28d5bfc9ea73d7cf956.jpeg
 
  • Vicces
Reactions: LMzek 2.0

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 981
91 892
113
Ez az ugrás mi??
Vmilyen köztisztviselőket, közalkalmazottakat átsoroltak??

Növekedés lehetett, de ekkora, 1 év alatt??
Volt leszerelési tilalom, az is biztos duzzasztott.
Bevezették egyetemi többletpontokért a önkéntes szolgálatot, az is pár száz fő, max. 5-600.
Beleszámít, hogy az NKE tisztképzőn megtolnak zsével, de cserében X évre alá kell írni és szerződéses leszel. Ez kb. 1.000 fő.
Volt mondjuk 500 fős normál növekedés. Vagy a Covid miatt ugrott??

A többi??
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 991
113
Ez az ugrás mi??
Vmilyen köztisztviselőket, közalkalmazottakat átsoroltak??

Növekedés lehetett, de ekkora, 1 év alatt??
Volt leszerelési tilalom, az is biztos duzzasztott.
Bevezették egyetemi többletpontokért a önkéntes szolgálatot, az is pár száz fő, max. 5-600.
Beleszámít, hogy az NKE tisztképzőn megtolnak zsével, de cserében X évre alá kell írni és szerződéses leszel. Ez kb. 1.000 fő.
Volt mondjuk 500 fős normál növekedés. Vagy a Covid miatt ugrott??

A többi??
tartalékosból átszerelő nagy hullám.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 991
113
egy szük ismerettségi körből akikkel nem csak akkor beszélek amikor épp összefutunk. januárba 7 en szereltek át aktívnak tartalékból.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 603
46 701
113
tartalékosból átszerelő nagy hullám.

Kíváncsi lennék, hogy ezt a böszmeséget ki hamisította...

Az kizárt. 2-3.000 fő abból kijöhet, amit írtam, de sztem vmilyen köztisztviselők, közalkalmazottak státusza változhatott és az is 1.000-es tételben dobott rajta.
Ebben benne vannak szerintem a tartalékosok, meg az akkor bekerült Honvédkórházas átminősítettek is...