[HUN] Rába Magyar Vagon- és Gépgyár / Rába Járműipari Holding Nyrt.

Emlèkszem erre.

Meg arra is, hogy akkor koszovóban voltam, mire visszajötte Tata felé kèpessège megszünt.

Mindent akkor kezdtek el mègjobban leèpíteni. Laktanyákat bezárni.

Ki hitte el.

Ha van szerződès per.
Már írtam.

Lètszám.

A futóműnél meg majd 800 fő

A futóműnél meg majd 800 fő
Úgy kell összekukázni az összlétszámot a Kft -ékből.

• Tetszik
Reactions: Watszon
Úgy kell összekukázni az összlétszámot a Kft -ékből.

Ügyesen híznak.

Papíron 1500 dolgozó

Emlèkszem erre.

Meg arra is, hogy akkor koszovóban voltam, mire visszajötte Tata felé kèpessège megszünt.

Mindent akkor kezdtek el mègjobban leèpíteni. Laktanyákat bezárni.

Ki hitte el.

Ha van szerződès per.
Már írtam.

Lètszám.

Ha van szerződès per.
Már írtam.

keretszerződés volt, nem kötelezte a szerződés a HM et
Végül a politika akarat felülírta a történetet …

A Rába kapcsán arra gondoltam, hogy ha a románoknak sikerült a "nagymúltú", "nagypresztizsü" d@c!a, khm. sz@rt megmentetni a franciákkal, és betörni a világpiacra legolcsóbb szegmensben, akkor valami hasonlót nem lehetne megvalósítani? Tudom, és egyértelmű, hogy a katonai szegmens más mint a civil. De miután nálunk hadiiparban(is) csak megszüntetés, beszántás, sóval való behintés volt a módi, itt lenne az ideje, hogy végre pl. a Rába esetében más történjen.

A Rába kapcsán arra gondoltam, hogy ha a románoknak sikerült a "nagymúltú", "nagypresztizsü" d@c!a, khm. sz@rt megmentetni a franciákkal, és betörni a világpiacra legolcsóbb szegmensben, akkor valami hasonlót nem lehetne megvalósítani? Tudom, és egyértelmű, hogy a katonai szegmens más mint a civil. De miután nálunk hadiiparban(is) csak megszüntetés, beszántás, sóval való behintés volt a módi, itt lenne az ideje, hogy végre pl. a Rába esetében más történjen.
Van nem egy olyan termék ami a Rába gyártásba , összeszerelésbe bőven belefér.
Boxer, HX3 , H széria

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Ha van szerződès per.
Már írtam.

keretszerződés volt, nem kötelezte a szerződés a HM et
Végül a politika akarat felülírta a történetet …
Persze csak az utóbbi pár èvtizedben nekem 2 eset volt amikor felszaladt a szemöldököm.
Nem azèrt mert kevès amit rendelünk, hanem mert irreálisan sok.

Ez volt az egyik.
A másik meg a konsgberg.
Bár ott talán valós szerződès is volt.

Van a románoknál katonai teherautó gyártás is (DAC)!
A honvédségnek is van még rendszerben néhány, anno én is kipróbáltam sorkatonaként.
Elvileg most is gyártják, exporta is.

Tudom, Wikipédia nem a legmebízhatóbb, de ott ezt írják:

"2000-ben gyártották le a 750 000. számú teherautót. A következő évtizedben autóbuszok és traktorok készítésével is próbálkoztak. 2004-ben privatizálták a vállalatot. 2004–2012 között a Pentagonnal kötött szerződés tartotta életben, majd 2014-ben fizetésképtelen lett.[1] A termelés 2016-ban indult újra, azóta a cég főleg külföldi megrendeléseket teljesít (Taiwan, Közel-Kelet, FÁK-államok)"

Persze lehet hogy nekik nincs egy @Aladeen-juk, aki naprakészre frissítene. :D

Van a románoknál katonai teherautó gyártás is (DAC)!
Nincs, IVECO teherautókat használnak

Nincs, IVECO teherautókat használnak

Romániai gyártásról volt szó 2020-ban.
Persze lehet hogy ez a terv is füstbe ment, mint annyi más!

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Hát az nem nevezném gyártásnak, hogy a kész teherautókra rárakják a szintén kész platót...

514 darab volt atadva 2022 novemberig