Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Azért ez elég extrém.
De akárhogy is, az nálunk, ahogy máshol is, ha nagy létszámú cigány közösségek él történelmi adottság. Ők ezt meg most importálták a legnagyobb boldogsággal.
Érzed a különbséget?
Tehát, ha importált néger szúr vesén, mert nem adod oda a telefonod, akkor kevésbé vagy halott, mint ha a nem importált cigány?
Ahelyett, hogy ilyen esetben:
1. Megvédhetnéd magad, és ha szétsorozod egy plazmavetővel, akkor a rendőr csak udvariasan megkérdezi, hogy van-e engedélyed plazmavetőt tartani.
2. Ha mégse sikerül, a rendőr kommandó bemegy a putriba, és lángszóróval eltűnteti az egészet, a gyilkost meg felnégyelik, és kirakják a négy legnagyobb várra, örök mementóként minden rendbontónak, hogy mi történik, ha valaki egy magyart bánt.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
imago1018888019h.webp
Se egy magát csillárnak képzelő csillámpónimitátor, se egy Shiva istennővé átoperált férfi. "Le a rothadt"-kirekesztő luftwafféval.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 454
113
Lehet, hogy egy-két csecsen veteránt is kellene importálni...:mad:
Érdekes, lehetséges forgatókönyvet súgtak a köreimben a "közös-gazdászok":
Multiknál bevett gyakorlat, hogy a hibákat --azok felismerése után-- még túl is tolják --szinte mindig a gyenge érdeke-érvényesítő képességű vevők "javára"--, majd a média-balhét elviszi egy nyugdíjba vonuló vezető, és így média-eladható lesz otthon a kárvallott országok politikai vezetésénél is.
Kezdjünk el Rheinmetall részvényeket venni... Amíg a HTKA lesz a legnagyobb részvényes... Papi majd akkor a szőnyegszéléről dadoghat. :hadonaszos:
Ühüm: hallottál már az ukránba vezetéken ömlő MOL-os diesel-üzemüzemnyagról?
Én igen! A fizetésről NEM!!! SEMMIIT!
Földdel fizetnek? :rolleyes:
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Azért tiltottak ki két férfit egy marylandi étteremből, mert fehérek
Forrás: https://kuruc.info/r/6/256014/
Minden társadalomra a saját tagjai jelenthetik a legnagyobb veszélyt.

A kívülről érkező ingerekre (idegen hatások, más kultúrák, bevándorlók, hódítók) akár ösztönösen, akár tudatosan, de minimum óvatos távolságtartással reagál a társadalmak immunrendszere, ami a nyomás fokozódása esetén átmehet határozott elutasításba, ellenállásba, önvédelmi harcba.

Amikor azonban a társadalmi szervezet egyes sejtjei kezdik el idegen hatásokra lebontani magát a struktúrát, az könnyen végzetessé válhat, mert azonnal megbontja a társadalmi egységet, skizofrén, őrült helyzetet teremt. A belső ellenség működése a többségből nem ellenállást, hanem zavart, tanácstalanságot, passzivitást vált ki, mert esetükben is működik a "mi kutyánk kölyke" ösztön, és mert a többségnek nincs olyan betegesen hatalmas egója és kóros feljogosítottság-tudata, mint a harcos társadalomjobbítóknak - tehát velük ellentétben nem gondolják, hogy rendjén való lenne elképzeléseik másokra kényszerítése.

Ha megjelenik a színen egy érthetelen nyelven halandzsázó dzsungellakó, aki eldobálja a szemetet, elcsen ezt-azt, a fal mellé pisál, netán erőszakkal teperi le a nőket, akkor őkelmét pillanatokon belül kiveti magából a közeg, leegyszerűsítve elzavarják vagy agyonverik.
91d25c833a7c7067c63225bb44d3b848.jpg


De ha a szomszéd kiscsaj jön vissza az egyetemről új eszmékkel, és kezdi el megmagyarázni, hogy szegény dzsungellakó valójában szenved, sőt, ő az áldozat, és nem üldözni, bántani, hanem segíteni, elfogadni kell, akkor - hiába a zsigeri ellenszenv és az önvédelemre késztető ösztön, a cselekvés megtorpan, a kar nem mozog, csak a száj, érvre jön az ellenérv, a vita végtelenné válik, sokan elbizonytalanodnak, sokan pedig hagyják az egészet a francba. "Szerintem ez hülyeség, de nem, nem írom le újból, gondolj, amit akarsz, engem vár a munka, a család, a pecabot..."
charlotteaufdem-brinke230305_01.jpg


"A legnagyobb csapás, ami egy népet érhet, ha egyoldalú irányítással
az itélőképességét tönkreteszik. Az ílyen nép elzüllik és mennél vásáribb
kalandor nyúl érte, annál könnyebben odadobja magát.
Nincs az a kívülről jövő veszedelem, végigdúlás, évezredes elnyomás,
Mely ezzel fölérne."

-Weöres Sándor

migrant-crisis-Pierre-OromGetty-Images-640x480.jpg
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 366
113
Amikor azonban a társadalmi szervezet egyes sejtjei kezdik el idegen hatásokra lebontani magát a struktúrát, az könnyen végzetessé válhat, mert azonnal megbontja a társadalmi egységet, skizofrén, őrült helyzetet teremt. A belső ellenség működése a többségből nem ellenállást, hanem zavart, tanácstalanságot, passzivitást vált ki, mert esetükben is működik a "mi kutyánk kölyke" ösztön, és mert a többségnek nincs olyan betegesen hatalmas egója és kóros feljogosítottság-tudata, mint a harcos társadalomjobbítóknak - tehát velük ellentétben nem gondolják, hogy rendjén való lenne elképzeléseik másokra kényszerítése.

Jó meglátás, a Gutmenschnek a néger, muszlim, cigány a "mi kutyánk kölyke"

Ha megjelenik a színen egy érthetelen nyelven halandzsázó dzsungellakó, aki eldobálja a szemetet, elcsen ezt-azt, a fal mellé pisál, netán erőszakkal teperi le a nőket, akkor őkelmét pillanatokon belül kiveti magából a közeg, leegyszerűsítve elzavarják vagy agyonverik.

Ez működött az USA-ban Délen, a "polgárjogi korszakig". Emmett Till ma az egyik közismert néger "mártír", akit a gonosz fehérek megöltek, puszta fajgyűlöletből. A valóságban a 15 éves, de már felnőtt férfinak kinéző fiú Chicagóból ellátogatott a rokonokhoz a vidéki Mississippi-be (állam), ahol nem ismerve a helyi szokásokat, gyakorlatilag kinyíratta magát. Bement egy boltba a fehér eladónőt molesztálni, miután "fogadást kötött" a helyi tesákkal, hogy meg meri tenni. Azok próbálták lebeszélni, de hiába. Azt nem tudni, hogy mi történt pontosan, csak beszólt a fehér csajnak, vagy meg is taperolta, netán meg is erőszakolta - a korabeli sajtó szemérmes volt, homályos szavakat használt. A csaj hívta a vőlegényét, az meg két fehér haverral és két négerrel (!) egy pickupon elvitték Emmett-tet, aki velük is kihívóan viselkedett, visszapofázott, a helyi szokásokat áthágva, ahol elképzelhetetlen volt akkor, hogy négereknek ilyesmit eltűrjenek - a helyi fehérek kisebbségben voltak, csak úgy tudták fenntartani a biztonságukat, hogy a négerek megértették a határokat. Ezért végül megölték Tillt, a tetteseket felmentette a déli bíróság.

A sztori utóélete, hogy most is gyártottak újabb mártírfilmet róla (talán a netflix), a négerek pedig most a még élő kasszás csajt akarják elítéltetni. Természetesen a négerek verziója a szokásos, Tillt a fehér ribi csábította el, mert köztudomásul nem tudnak ellenállni a néger f.sz kísértésének, majd hazudott a vőlegényének, hamisan tanúzott stb. Az amerikai jogrend szerint nincs "kettős büntethetőség", tehát ebben az ügyben nem emelhetnek vádat ellene, de még kitalálhatnak valami mást.

De ha a szomszéd kiscsaj jön vissza az egyetemről új eszmékkel, és kezdi el megmagyarázni, hogy szegény dzsungellakó valójában szenved, sőt, ő az áldozat, és nem üldözni, bántani, hanem segíteni, elfogadni kell, akkor - hiába a zsigeri ellenszenv és az önvédelemre késztető ösztön, a cselekvés megtorpan, a kar nem mozog, csak a száj, érvre jön az ellenérv, a vita végtelenné válik, sokan elbizonytalanodnak, sokan pedig hagyják az egészet a francba. "Szerintem ez hülyeség, de nem, nem írom le újból, gondolj, amit akarsz, engem vár a munka, a család, a pecabot..."

Nem a szomszéd kiscsaj, hanem a saját gyerekük...

"A legnagyobb csapás, ami egy népet érhet, ha egyoldalú irányítással
az itélőképességét tönkreteszik. Az ílyen nép elzüllik és mennél vásáribb
kalandor nyúl érte, annál könnyebben odadobja magát.
Nincs az a kívülről jövő veszedelem, végigdúlás, évezredes elnyomás,
Mely ezzel fölérne."

-Weöres Sándor

Na ja, csak ballibék szerint pl. OV ez a vásári kalandor és a "nyugat" (amely minden válságból meg tudott újulni) a "bölcs ítélőképességgel" megáldott. Csak mi nem látjuk át a végtelen bölcsességüket, ezért megyünk mindenkivel szembe az ótópályán.
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 141
93
Csak szólok: Más népek elpusztításának és/vagy leatomozásának óhajtása bant vonhat maga után.
A sorsot/törtnelmet/evolúciót nem érdeklik az én óhajaim, teszik, amit a folyamatok törvényszerűségei diktálnak. Ha a törvényszerűségek gazdasági csődöt adnak ki, akkor gazdasági csőd lesz a vég. Ha a törvényszerűségek az alacsony születési szám miatt degenerációt és kihalást, a nyelvük/kultúrájuk eltűnését adják ki végeredmények, akkor az lesz a végeredmény és ezen a PC melldöngetésed nem fog változtatni.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 107
31 051
113
Valaki olvasott Hayeket?Szerintem sok mindenben igaza volt.Hires mondása,miszerint "mindenfajta szocializmus rabszolgasághoz vezet".(ami különben pikans egy kicsit.Ugyanis Hitler kedvenc közgazdásza volt.Hitler pártja meg a Német Nemzetszocialista Munkáspárt névre hallgatott....).
Ok és okozat.A társadalmi/állami szabályozás ösztönző rendszere lehetővé teszi az ingyenélést,akkor növekedni fog az ingyenélők részaránya.És amennyiben ennek a lupen rétegnek ugyanolyan politikai jogai vannak,mint a társadalom stabilitását adó termelő rétegnek,ez természetszerüen vezet a társadalom erodálódásához.
Vagyis a probléma alapvetően nem faji jellegű,hanem szabályozó rendszer érdekeltségi ösztönző hatásának problémája.
Mo ennek egyébként igen szemléletes példája.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 107
31 051
113
a kapitalizmus vezet rabszolgasághoz. Egész pontosan azért nem vezet ahhoz, mert a rabszolga drága, a melós olcsó.
Az, hogy ma nem napi 18 órát dolgozol 7/7-ben 10 fillérért azért van, mert létezik szocializmus.
Érdekes.Mégis a rothadó kapitalizmusban éltek jobban az emberek,mint a létező szocializmusban.....
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 366
113
Valaki olvasott Hayeket?Szerintem sok mindenben igaza volt.Hires mondása,miszerint "mindenfajta szocializmus rabszolgasághoz vezet".(ami különben pikans egy kicsit.Ugyanis Hitler kedvenc közgazdásza volt.Hitler pártja meg a Német Nemzetszocialista Munkáspárt névre hallgatott....).
Ok és okozat.A társadalmi/állami szabályozás ösztönző rendszere lehetővé teszi az ingyenélést,akkor növekedni fog az ingyenélők részaránya.És amennyiben ennek a lupen rétegnek ugyanolyan politikai jogai vannak,mint a társadalom stabilitását adó termelő rétegnek,ez természetszerüen vezet a társadalom erodálódásához.
Vagyis a probléma alapvetően nem faji jellegű,hanem szabályozó rendszer érdekeltségi ösztönző hatásának problémája.
Mo ennek egyébként igen szemléletes példája.

A zsidó (legalábbis annak tartották a kortársai általában, ő állítólag nem talált zsidó ősöket öt generációra visszamenőleg, mindenesetre nem tért vissza Ausztriába az Anschluss után) Hayek aligha volt Hitler kedvenc közgazdásza. Hitler gazdaságpolitikája nagy vonalakban ugyanaz volt, ami Mussolinié és Roosevelté.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 366
113
Érdekes.Mégis a rothadó kapitalizmusban éltek jobban az emberek,mint a létező szocializmusban.....

Mert féltek a szocializmustól (a nemzetitől és a nemzetközitől is), ezért vezettek be mindenféle munkásvédelmi dolgokat, ismerték el a szakszervezetek létjogosultságát, hoztak létre szociális hálót.
1991 óta relatíve csúszik is visszafelé a felső középosztálytól lefelé mindenki a "rothadó kapitalizmusban". Most pedig affelé tartunk, hogy egy új szuperkapitalista oligarchia legyen. A tömegeket pedig egyrészt az identitáspolitikával (kritikai fajelmélet, feminizmus, genderizmus stb.) akarják megosztani, másrészt drogokkal és online szórakoztatással leszedálni.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Csak, hogy kontextusba helyezzük mi a bajom:
Ma reggel, a hös bkk ellenőr megbűntette a felességem.
Jogosan?
Elvben igen, a drágus hülye volt, olyan megállót mondott, ahol van automata.
Csak olyan megálló után, ahol már nincs.
Persze, most mondhatnám, a szabály az szabály.
Csak minimális jóindulat kellett volna ahhoz, hogy azt mondja a faszkalap, hogy oki, nem tudtad, de meg tudjuk oldani.
Viszont ugyanezek a faszkalapok a késelő cigányt, meg az odaszart csövest nem basztatják.
Na innentől kezdve az egész magyar állam elmehet a fenébe, ahol a normál becsületes polgárral lehet baszakodni, a deviáns elemek meg azt csinálnak amit akarnak.
De aztán ne sírjon nekem senki, ha meglepő módon mindenki lelép a picsába, mert felső volta is jobb hely
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 046
10 869
113
Csak, hogy kontextusba helyezzük mi a bajom:
Ma reggel, a hös bkk ellenőr megbűntette a felességem.
Jogosan?
Elvben igen, a drágus hülye volt, olyan megállót mondott, ahol van automata.
Csak olyan megálló után, ahol már nincs.
Persze, most mondhatnám, a szabály az szabály.
Csak minimális jóindulat kellett volna ahhoz, hogy azt mondja a faszkalap, hogy oki, nem tudtad, de meg tudjuk oldani.
Viszont ugyanezek a faszkalapok a késelő cigányt, meg az odaszart csövest nem basztatják.
Na innentől kezdve az egész magyar állam elmehet a fenébe, ahol a normál becsületes polgárral lehet baszakodni, a deviáns elemek meg azt csinálnak amit akarnak.
De aztán ne sírjon nekem senki, ha meglepő módon mindenki lelép a picsába, mert felső volta is jobb hely
A nagyranőtt ovisnak én sem szívesen perkálok... ez fővárosi ügy. Nem állami.
BP még mindig komcsi város... de én azért érzékelek lassú változást.

24ben lekell majd váltani ezt a bohócot meg a sleppjét.
 
Status
Not open for further replies.