[BIZTPOL] Magyarország

Ez a mai Petőfi kisajátítás elég szarul lett összerakva.
Persze aki hívő, az csak tipsi-tapsizik neki, bele nem gondol.
Petőfi mint elhivatott békepárti... aha baszmeg o_O
Csak egy példa:

...Ha majd minden rabszolga-nép
Jármát megunva síkra lép
Pirosló arccal és piros zászlókkal
És a zászlókon eme szent jelszóval:
"Világszabadság!"
S ezt elharsogják,
Elharsogják kelettől nyúgatig,
S a zsarnokság velök megütközik:
Ott essem el én,
A harc mezején,...

Ezzel a csuhajja mi békét akartunk mindig is-sel pont sikerült
kurva szépen pofáncsapni a '48-asainkat.
Sokra mentünk a 48-al...

• Tetszik
Reactions: megazez
Idézni csak pontosan, meg válaszolni is csak pontosan. Az meg, hogy valami "Dallas", nem tudom értelmezni...
Tudod, a sorozat, ahol Jockey a gonosz, Bobby a jó, Ray a befogadott zabigyerek, Lucy a szűzqrva, és Pamela meg Samantha a luxusfeleségek. Így egészében lefedve a magyar politikai közélet szereplőit. A Dallas ahol hobbi az állattartás, a ranch csak texasi szokás. Ahol a föld nem a mezőgazdaságért van, hanem a haszonmaximalizációért, hiszen az olaj a lényeg, ami föld alatt van, nem a felszín.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Tudod, a sorozat, ahol Jockey a gonosz, Bobby a jó, Ray a befogadott zabigyerek, Lucy a szűzqrva, és Pamela meg Samantha a luxusfeleségek. Így egészében lefedve a magyar politikai közélet szereplőit. A Dallas ahol hobbi az állattartás, a ranch csak texasi szokás. Ahol a föld nem a mezőgazdaságért van, hanem a haszonmaximalizációért, hiszen az olaj a lényeg, ami föld alatt van, nem a felszín.
A föld nem a mezőgazdaságért van, sőt, nem is az emberekért. Csak van.

Az meg, hogy mennyire jó üzlet, az független az ideológiai szemüvegedtől.

• Hűha
Reactions: Kim Philby
Éltél már 2010 tájékán ? Közbiztonság akkor és most, nem egy napon említhető.
2000 körűl a környékünkön Keszthely mellett napirenden voltak a betörések.Már évtizedek óta nincs ilyen. Naponta 2x jön a járőrkocsi körülnéz, köszön.
Magas szinten nyavajgunk...
#ittmindenszar

Havi Brutto 350-400 ezer ftról beszélünk.
Amit te itt eladsz valami hű de szuper bérnek.
Az állam meg pontosan ezt támogatja. A versenyezzünk felső voltával a bérekben.
Persze ott van jobb fizus pozi is. De ez egy gyár az országban.
A pótlékok ugyanis még mindig nem része az alapbérnek. Nem jár, csak adható
Ez mindenütt igy van... Nyugaton is.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
A föld nem a mezőgazdaságért van, sőt, nem is az emberekért. Csak van.

Az meg, hogy mennyire jó üzlet, az független az ideológiai szemüvegedtől.
Pispi necsinyádmá...! A céltalan önmagáért való létezés nem szimpi ideológia manapság. Max karigerinél, aki méhlegelővel, bogárfarmmal, meg kéregetőoázissal álmodik a fuck'nbudafuck'npest párnáján. A profittermelés mint fogalom a mezőgazdaságban téves elképzelés, csak támogatásokkal lehet. Viszont az önellátás egy stratégiai érdek/érték.

• Imádom
Reactions: LMzek 2.0
A bészinvonal alacsonyan tartásával csalogatják ide a multikat, akik alig fizetnek adót, a profitot kiviszik az országból és ráadásul még irgalmatlanul magas állami támogatást is kapnak, nem lesz életszínvonalnövekedés, mert a bérek alacsonyak, az árszínvonal meg már a nyugatival vetekszik!
Egyik cseberbül a másik vödörbe, a keleti multik is ugyanazt fogják csinálni, mint a nyugatiak.
Tudás alapú társadalom kell, nem összeszerelőüzemet csinálni az egész országból, ahol a legtöbben a betanított segédmunkás bérét viszok haza.
A mezőgazdaság fejlesztése nemcsak növénytermelést meg állattenyésztést, biogazdálkodást jelent, hanem az erre alapuló gépipar pl traktorgyártás feldolgozóipar pl növényolajgyártás, cukorgyártás visszaépítését, feldolgozóipari gépek gyártását, ahol rengeteg szakképzett munkásra lesz szükség, akiknek a bére is magasabb lesz. A vízgazdálkodás rendezése pl Duna Tisza csatorna megépítése, az elsivagatagodás megakadályozása létfontosságú, lásd homokvihar az autópályán. Az élelmiszeripar stratégiai ágazat, iszonyatos profitot lehetne belőle kihozni a mi adottságainkkal, ami itt maradna az országban, amit aztán az oktatás, egészségügy, haderő, stb fejlesztésére lehet fordítani.
A fityisz kiépítette a maga kis, neres hálózatát ahova el lehet osztogatni az eus pénzek nagyrészét és az a banda gazdagodik rendesen, de az ország nagy többsége csak csúszik lefelé.
Le a rohadt narancsos fityisszel!
Nem tudom hol laksz, mit dolgozol. Amit én látok, az az, hogy az ország és az emberek is szépen gyarapodnak.Zala megyében lakok (évi átlag 6-7 hónapot) a többit Bécs mellett, mert ott vannak az unokáim. De állandóan jövök megyek.
Az ilyen idiótáknak kivánok 4 év ellenzéki kormányt, hogy érezzék a különbséget a "narancsos fityiszhez" képest.

A profittermelés mint fogalom a mezőgazdaságban téves elképzelés, csak támogatásokkal lehet.
Ha a mezőgazdaság leragad ott, ahol a 60as években volt, mert mindent is beszántottunk, ami utána született, na akkor igen.
Ha felfogjuk, hogy egyes mézfajták esetén arról van szó, hogy nem a mézet mérik arany áron, hanem az aranyat mézáron, aztán belegondolunk, hogy amúgy a tudásbázis alapján lehetnénk méznagyhatalom pl akkor azért felmerül pár kérdés...

Nem tudom hol laksz, mit dolgozol. Amit én látok, az az, hogy az ország és az emberek is szépen gyarapodnak.Zala megyében lakok (évi átlag 6-7 hónapot) a többit Bécs mellett, mert ott vannak az unokáim. De állandóan jövök megyek.
Az ilyen idiótáknak kivánok 4 év ellenzéki kormányt, hogy érezzék a különbséget a "narancsos fityiszhez" képest.
Miben látod a különbséget?
De komolyan kérdezem, ha nem autóiparban dolgozol, akkor miben lett jobb?

Ha a mezőgazdaság leragad ott, ahol a 60as években volt, mert mindent is beszántottunk, ami utána született, na akkor igen.
Ha felfogjuk, hogy egyes mézfajták esetén arról van szó, hogy nem a mézet mérik arany áron, hanem az aranyat mézáron, aztán belegondolunk, hogy amúgy a tudásbázis alapján lehetnénk méznagyhatalom pl akkor azért felmerül pár kérdés...
Mézet fogsz enni? Mézzel fogsz disznót, marhát, tyúkot etetni?
A mezőgazdaság az ország népeségének az ellátása miatt sem lehet profitorientált, ahogy az alapegészségügyi ellátás sem, meg a tömegközlekedéssel, meg az oktatás. Emberek gondolkodjunk már, az a hiba, hogy a kereskedőnél csapódik le a haszon, nem a termelőnél... A magyar termék olcsón felvásárolva nyugati piacon értékesül, míg a magyar piacon a rossz olcsó áru külföldi alapanyagból gyártott szemetet ugyan az árulja nekünk drágán.

Miben látod a különbséget?
De komolyan kérdezem, ha nem autóiparban dolgozol, akkor miben lett jobb?
Nem autóiparban dolgoztam. Mint nyugdijas költöztem 2008-ban Bpestről Zala megyébe. Egyszerűen látom, mennyi ház épül, hogyan javul az infrastruktúra, milyen volt minden 2000-ben,amikor a házam vettem. Össze nem lehet hasonlitani. Én ezt látom.

Nem autóiparban dolgoztam. Mint nyugdijas költöztem 2008-ban Bpestről Zala megyébe. Egyszerűen látom, mennyi ház épül, hogyan javul az infrastruktúra, milyen volt minden 2000-ben,amikor a házam vettem. Össze nem lehet hasonlitani. Én ezt látom.
Előzetes foglalás nélkül nincs hely étteremben.

Pispi necsinyádmá...! A céltalan önmagáért való létezés nem szimpi ideológia manapság. Max karigerinél, aki méhlegelővel, bogárfarmmal, meg kéregetőoázissal álmodik a fuck'nbudafuck'npest párnáján. A profittermelés mint fogalom a mezőgazdaságban téves elképzelés, csak támogatásokkal lehet. Viszont az önellátás egy stratégiai érdek/érték.
Mindent az ember szemüvegén keresztül nézel? Akkor bizony a haszon is szempont. De a bolygó itt volt előttünk is, és itt lesz utánunk is, a földdel (talajjal) együtt.

Ha meg stratégiai érdek: Mindent lecsapolni és felszántani, vagy lecsapolni és tüzéppé/iparteleppé alakítani rohadt káros, hagynyi kéne azt a lápot csak magáért létezni... talán akkor nem csökkenne a talajvízszint olyan tempóban ahogy teszi. Ha már...

A mezőgazdaság egy lehetséges stratégiai felhasználás, de az ivóvíz még stratégiaibb, aztán a mezőgazdaság az iparral karöltve rohamtempóban tékozolja el az erőforrásainkat.

A föld nem a mézért van! Após méheit be nem jelentett illegális vegyszeres permetezéssel szépen megküldte egy helyi nagygazda... Stratégiai érdekből!