[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 761
17 817
113
Az ostoba, total fogalmatlan amatorhirado okorsegeivel ellentetben a $30B elhanyagolhato osszeg ideat. A tobbi meg vegkepp totalis okorseg, semmifele "dominoeffektus" nem fenyeget egy mindossze 30 milliardos sztori kapcsan.

Ami kivalthatna egy dominohatast, az egy sokkal nagyobb bankon egy tomeges penzkivetel avagy tomeges banki fizeteskeptelenseg lenne. Amig ilyesmit nem latunk, addig felesleges ezeken a nerteves idiotakon idegesitened magadat.
Yep, ez aprópénz odaát. Is.

A kínai árnyékbankrendszer úgy 3500 milliárd$. Ha megrohanják a bankot, az az igazi dominó effektus.

A magyar GDP töredéke az amcsinak, de csak a számadatok véget, mennyi volt a budacash bukó? 3-400 milliárd HUF, legyen 1 milliárd dollár. Összesesett a gazdaság? Nem. Ez hányad része volt a magyar GDP-nek és az a 30 milliárd$ hányad része usánka GDP-jének?

Sajnos pont az a gond, hogy a lobbisták teljesen szétvágták mind a tőzsdét mind a szabályozó mechanizmusokat. Ha ma valaki odaát bekerül a szabályozói testületbe, kínosan ügyel arra, hogy ne lépjen rá egy tyúkszemre sem, mivel a szabályozó tesületetben eltöltött - alacsony fizetésű - mandátuma után irány bármelyik big5 vagy alapkezelő/bank minimum senior managament széke.

Mivel a XXI.században (is) a bankszektor szent tehén, semmi sem lesz. Private profit, public loss és minden megy tovább.

Lenne egy bankroham? Holnap bejelentik, hogy a covid terjed a papírpénzen plusz Putyin/Asszad vegyifegyvert vetett be/ Trump szovjet kém/BLM megy az utcán és a MSM csúcsra járatja a kollektív hisztit.

Persze, fontos a csöves ukrán biznyák, de a hazai sáp és befolyás fontosabb, ezért teljesen egyetértek @kamm mondandójával, a 30 milliárd aprópénz, nanoszekundum alatt lesz az összes vc-s faszfej kimentve - különben nem jön a suska a következő super PAC-ra és a greatest country of the world meg a home of the brave "kompetens vezetés" nélkül marad.

Nagyon szép országnak tartom Amerikát, az átlag amerikait jóravaló, segítőkész embernek ismertem meg. Többször elgondolkodtam/elgondolkodom azon, hogy kimegyünk oda, de az ún. politikai elitet és az establishment-et meg a pc/blm/lmbtqtwzqz/leftwing/satöbbi idiótákat gondolkodás nélkül lőném ki a Világűrbe.
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
351
2 014
93
Magasabb fokozatba kapcsol az elnökválasztási verseny az USA-ban.

Donald Trump tiltakozásra szólított fel és azt jósolta, hogy kedden letartóztatják a manhattani kerületi ügyészség nyomozása miatt.

Pár órája jelent meg Trump alábbi posztja saját, „Truth Social” nevű platformján:

„Nemzetünk most olyan, mint a harmadik világ és haldoklik. Az amerikai álom halott! A radikális baloldali anarchisták ellopták az elnökválasztásunkat és ezzel együtt az ország szívét. A hazafiakat letartóztatják és fogságban tartják mint az állatokat, míg a bűnözők és balos gonosztevők szabadon garázdálkodnak az utcákon, gyilkolnak és gyújtogatnak megtorlás nélkül. Milliók özönlik el országunkat a nyitott határainkon keresztül, sokan börtönből és elmegyógyintézetből érkeznek. Bűnözés és infláció rombolja életünket.”
https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/110043916334915208

Közben Elon Musk is véleményt nyilvánított ez ügyben a Twitteren, mi szerint, ha Trumpot kedden letartóztatják, akkor 2024-ben földcsuszamlásszerű győzelmet fog elérni az elnökválasztáson.
https://www.dailymail.co.uk/news/ar...DSLIDE-2024-Manhattan-DA-arrests-Tuesday.html

Szvsz, Magyarország szempontjából (is) sokkal jobb lenne egy republikánus elnök 2024-ben, legyen az akár DeSantis vagy Trump.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 837
113
Mert 1. ok nincsenek Amerikaban 2. a rabszolgasag jogi intezmenyet az amerikai allam krealta es tartotta fenn, teljesen egyertelmu a felelossege mint elsorendu terhelt.

Nem kreálta, mivel már fennállt az amerikai állam megalakulása előtt... a házasság intézményét sem az amerikai állam kreálta.
A rabszolgaság intézménye létezett ott, ahonnan behozták őket, meg azokon a gyarmatokon is, ahová érkeztek. A legtöbb afrikai rabszolgát a karibi térségbe és Brazíliába importálták, az USA-ba sokkal kevesebbet. A történelem legnagyobb rabszolgatartója pedig a muszlim világ volt. Csak Európából milliókat hurcoltak el. Afrikából is többet, mint a gonosz nyugatiak.

Mi egal? Amikor egy "csalad" - nemigen volt ilyesmi, szuletesed utan nem sokkal elszedtek anyadtol es mint az allatot, ugy tartottak - 150-200+ evig igy elt, arra igazabol meg arcedulat sem lehet tenni.

Dehogy szedték el születésük után nem sokkal az anyjától, ez a szokásos túlzás. Még a Gyökerekben sem így mutatták be.

A kerdes inkabb az lenne szerintem, hogy meg akarjak-e oldani vagy sem - ha igen, akkor szerintem nem 'fejkvota' lesz a megoldas, hanem pl orokletes ingyenes szolgaltatasok, mondjuk a kovetkezo 2-3 generacionak, utana egy sunset period, amikor meg lehet vitatni majd, hogy mukodott-e stb.

60 év "polgárjogi éra", majd "affirmatív intézkedés" sem működött, pont úgy működne...

Peldaul ha ingyen tanulhatnanak a felsooktatasban barhol (azalatt most is ingyenesen van oktatas), mert az allam allja, akkor egy fust alatt be lehet tiltani mindenfele pozitiv diszkriminaciot, akkor kizarolag a kepesseg meg a teljesitmeny szamitana.

Az alapprobléma az, hogy a képesség és a teljesítmény nincs meg, ha ugyanazon követelmények vonatkoznának rájuk, akkor a számarányuk alatt lennének képviselve, még ha ki is fizetné az állam a tandíjukat. És persze jönnének vele a "fehér megmentő komplexusban" szenvedők, hogy ez a strukturális rasszizmus miatt van, mert más okot feltételezni tabu (pedig ott vannak pl. az IQ eredmények, de nyilván az IQ teszt is a "fehér felsőbbrendűség" eszköze). Miből élne meg különben a sok "DEI" megbízott és hasonlók?

Ugyanakkor ezt bizonyos mertekig minden gyerekre ki kellene terjeszteni, azaz win-win lenne mindket partnak.
Az hagyjan, de ezzel rengeteg feketet ki lehetne huzni a corporate-globalista demokrata elit mogul, ami jo sansszal az osszeomlasukhoz vezetne.

Rassz alapján ingyenessé tenni az oktatást egyeseknek, másoknak meg nem, az színtiszta rasszizmus. Akkor tegyék mindenkinek ingyenessé.

Az egyosszegu, millios kifizetesnek zero ertelmet latom, max annyi tortenne, hogy megugrana a kipimpelt Mercedesek, BMWk meg Escalade-ek eladasa, 2-3x annyi proli handbaget stb adnanak el, meg az ettermeknek bonanza lenne egy darabig.

Na látod. Ha meg havi apanázst kapnának, alapjövedelemként, az meg máris igazságos lenne, szerinted...

Egyetlen dologra lenne értelme pénzt osztogatni nekik, támogatni az Afrikába való visszatelepülést. Ha jól emlékszem Ghánában a kormány hirdetett is ilyen programot, hogy várják az amerikai fekete bevándorlókat.
 
K

kamm

Guest
Nem kreálta, mivel már fennállt az amerikai állam megalakulása előtt... a házasság intézményét sem az amerikai állam kreálta.
Te nem erted meg a jogrendszer alapjait sem, ugy latszik. Amikor egy allam megalakul, annak a jogrendszeret is megalapitjak. Hogy abban mi szerepel, azt az uj allam torvenyhozo testulete donti el.

A rabszolgaság intézménye létezett ott, ahonnan behozták őket, meg azokon a gyarmatokon is, ahová érkeztek. A legtöbb afrikai rabszolgát a karibi térségbe és Brazíliába importálták, az USA-ba sokkal kevesebbet. A történelem legnagyobb rabszolgatartója pedig a muszlim világ volt. Csak Európából milliókat hurcoltak el. Afrikából is többet, mint a gonosz nyugatiak.

Ennek lofaasz koze nincs semmihez. Nem mellekesen Amerika a rabszolgasagot alapitasko akkor emelte be a jogrendjebe, amikor sehol a fejlett vilagban nem volt mar ilyesmi. Egy primitiv, felallati, gyarmati gondolkodasmodrol van szo.


Dehogy szedték el születésük után nem sokkal az anyjától, ez a szokásos túlzás. Még a Gyökerekben sem így mutatták be.

Te a superherokat is elhiszed a filmekbol? :D
Van ennek am komoly kutatasa ideat, talan meg kellene ismerkedned vele, ha erdekel a tema.


60 év "polgárjogi éra", majd "affirmatív intézkedés" sem működött, pont úgy működne...
Te mar csak tudod, a Gyokerekbol meg a MIssissippi Burningbol vilagos minden, igaz? :cool:

Az alapprobléma az, hogy a képesség és a teljesítmény nincs meg, ha ugyanazon követelmények vonatkoznának rájuk, akkor a számarányuk alatt lennének képviselve, még ha ki is fizetné az állam a tandíjukat. És persze jönnének vele a "fehér megmentő komplexusban" szenvedők, hogy ez a strukturális rasszizmus miatt van, mert más okot feltételezni tabu (pedig ott vannak pl. az IQ eredmények, de nyilván az IQ teszt is a "fehér felsőbbrendűség" eszköze). Miből élne meg különben a sok "DEI" megbízott és hasonlók?
Mindennek zavaros, legbol kapott okoskodasnak semmi koze az alapkerdeshez.
Megint a szokasos habokos, fekete-feher egyugyu-rasszista okoskodas a feketekrol meg mindenrol - pont ugyanolyan ostoba csolatas, mint a woke, feminaci, gender-degeneraltak orulete, csak szolok.
Rengeteg tehetseges fekete is van, ahogyan feher es azsiai is. A kepessegek viszont csak akkor ernek valamit, ha azokat fejlesztik, iskolazzak stb.

Rassz alapján ingyenessé tenni az oktatást egyeseknek, másoknak meg nem, az színtiszta rasszizmus. Akkor tegyék mindenkinek ingyenessé.
Fogalmam sincs, mirol beszelsz, semmi ilyesmirol nincs szo. En emlitettem, de kulon odairtam, hogy ez persze nem lenne exkluziv.

Nopersze a strawmanednek az nem passzol, arra nem tudnal mit irni...

Na látod. Ha meg havi apanázst kapnának, alapjövedelemként, az meg máris igazságos lenne, szerinted...
Jajj, baszki. Ennek az ellenkezojet irtam - ha legalabb ilyen ocska strawman argumenttel erolkodsz, akkor legalabb az nezd meg elotte, nem-e veletlenul az ellenkezojet irtam... de igen. :rolleyes:
Egyetlen dologra lenne értelme pénzt osztogatni nekik, támogatni az Afrikába való visszatelepülést. Ha jól emlékszem Ghánában a kormány hirdetett is ilyen programot, hogy várják az amerikai fekete bevándorlókat.
Ez meg aztan tenyleg a total muveletlen, vegletekig buta, ketbites rasszista szoveg, ezt meg valaszra sem meltatom, annyira primitiv.

Az az alapveto baj, es most itt nem beszologatni akarok, hanem ez egy empirikus tapasztalat, ami raadasul igaz szinte minden magyar kozegre, hogya legtobben kizarolag a legszimplabb 'strawman argument' stilusban kepesek csak ervelni, egyszeruen nincs meg a logikusan felepitett valaszokkal erveles gyakorlata.
Itt is ez megy, szinte minden reakcio ugyanazt a nagyon egyszeru technikat hozza, hogy felallitotok egy (alapvetoen teves, netan egyenesen hazug) allitast, majd arra reagaltok mindenfele modon - mindegy, hogy annak koze nincs avagy total illogikus az eredeti kerdeskorhoz, de csak ez megy es kesz.

Ez amugy a magyar iskolarendszernek az egyik hibaja volt, a vitakeszseg fejlesztese sosem volt resze, legmesszebb talan egy jo matektanarnal jutottak a gyerekek, ahol egymassal szemben is meg kellett tudni vedeni a megoldasod, de ez sem volt gyakori (leginkabb elitgimikben divott. A masik ilyen az onbizalom fejlesztese, az szinten sosem volt szempont a poroszos, majd szovjet megkozelitesben, az is csak a legjobb iskolakban volt altalaban szempont.)
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 837
113
Te nem erted meg a jogrendszer alapjait sem, ugy latszik. Amikor egy allam megalakul, annak a jogrendszeret is megalapitjak. Hogy abban mi szerepel, azt az uj allam torvenyhozo testulete donti el.

Szerintem jobban ismered a common law-t, mint én. Az nem úgy működik, hogy kiadjuk az új törvénykönyvet és kész, a nulla évben vagyunk.

Ennek lofaasz koze nincs semmihez. Nem mellekesen Amerika a rabszolgasagot alapitasko akkor emelte be a jogrendjebe, amikor sehol a fejlett vilagban nem volt mar ilyesmi. Egy primitiv, felallati, gyarmati gondolkodasmodrol van szo.

USA alapításakor még sehol sem törölték el a rabszolgaságot úgy zusammen. 1804-ben Haiti és az USA északi államai voltak az elsők.

Rengeteg tehetseges fekete is van, ahogyan feher es azsiai is. A kepessegek viszont csak akkor ernek valamit, ha azokat fejlesztik, iskolazzak stb.

Van, de akkor mi tartja lenn őket? Egyrészt a kultúra, aminek része az áldozati, sérelmi pozíció kultusza. Másrészt statisztikailag bizony kevesebb van. Ahogy bizonyos sportágakban is elég egyszínű a mezőny. Van 2 méteres kínai, aki jól kosarazik, de nem jellemző.

Fogalmam sincs, mirol beszelsz, semmi ilyesmirol nincs szo. En emlitettem, de kulon odairtam, hogy ez persze nem lenne exkluziv.

Ha nem lenne exkluzív, akkor már nem is lenne reparáció.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Biden tagadja, hogy egymillió dollárt kapott kínai elv- és üzlettársaitól
Forrás: https://kuruc.info/r/4/256565/
Sztem ez kellemtlenebb.

Kínos! Csak a Bidenékkel üzletelő orosz oligarchákat nem szankcionálták


Az Oroszországgal szemben az ukrajnai háború miatt bevezetett amerikai szankciók nem terjednek ki azokra az orosz oligarchákra, akik üzleti kapcsolatban állnak Joe Biden amerikai elnök családjával – nyilatkozta James Comer, az amerikai képviselőház ellenőrző bizottságának republikánus párti vezetője.

A Breitbart jobboldali amerikai hírportál emlékeztet: a washingtoni külügyminisztérium 893 orosz állampolgárral szemben vezetett be vízumkorlátozásokat, összesen pedig 1500 új szankciót, illetve 750 módosított szankciót rendelt el Oroszország ellen. A büntetőintézkedések alól azonban mentességet kapott Jelena Baturina és Vlagyimir Jevtusenkov.

Baturina 2014-ben 3,5 millió dollárt utalt át a részben Joe Biden fia, Hunter Biden által alapított Rosemont Seneca Thornton befektetési vállalatnak azzal a céllal, hogy belépést nyerjen az amerikai ingatlanpiacra. Az építőiparban tevékeny milliárdos – Oroszország egykori leggazdagabb milliárdosnője – két évvel korábban 40 millió dolláros ingatlanpiaci üzletet kötött Hunter Bidennel. Mindezeket az alkukat akkor kötötték meg, amikor Joe Biden volt az Egyesült Államok alelnöke.

Az informatikai és mobiltelefonos üzletágakban érdekelt Jevtusenkov ugyancsak az Egyesült Államokban kívánt üzletelni, ennek érdekében személyesen is találkozott Hunter Bidennel 2012-ben a New York-i Ritz-Carlton szállodában – erről a New York Post értesült korábban.

Amikor újságírók a kivételezett orosz oligarchákról kérdezték nemrég Karine Jean-Pierre fehér házi szóvivőt, azt mondta, nem hajlandó Hunter Biden ügyeiről beszélni. Akit ezek az ügyek érdekelnek, forduljon a Biden családhoz – tette hozzá.

Amióta a Republikánus Párt a tavalyi novemberi választások eredményeképpen megszerezte a többséget a képviselőházban, nekiálltak kivizsgálni a demokrata párti Joe Biden és családjának korrupciógyanús ügyleteit. James Comer éppen a napokban beszélt arról is: olyan dokumentumok kerültek a birtokukba, amelyek részletezik, milyen módon kapott pénzt a Biden család a Kínai Kommunista Párttól.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
Biden tagadja, hogy egymillió dollárt kapott kínai elv- és üzlettársaitól
Forrás: https://kuruc.info/r/4/256565/
Kiemelnék a témakörből 1-2 szöveget.

"A vizsgálattal a republikánusok arra keresnek választ, hogy a Biden család felhasználta-e Joe Biden alelnöki pozícióját annak érdekében, hogy jövedelmező külföldi üzletekhez jusson

A Kongresszus alsóházában, a Képviselőházban azután indult vizsgálat a Biden család üzleti ügyeiről, hogy január elején a republikánusok átvették a többséget."

Ezen a linken is ez van lényegében.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 919
113
FriLGT9X0AE-skw