[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

@Flamand Amikor felsoroltad, hogy milyen alakulatok szimbólumait tetováltad magadra, bevallom, elég soknak utána kellett néznem. Aztán látni véltem egyfajta trendet ezekben, szinte mindegyik valamilyen SS alakulat volt.
Azt le tudnád írni (akár privátban), hogy ezek így, rajtad mit szimbolizálnak, miért pont ezeket választottad?
Engem komolyan érdekelne, mert hát, na, messziről nézve van egyfajta beütése a dolognak, de az itteni munkásságodat elnézve ennél biztosan árnyaltabb a kép.

A legkorábbi ismert tetoválás t kb. 5000 évesre becsülik,az Alpokban talált Ötzi névre keresztelt múmián. Az i.e. 4. évezeredből származó thébai női múmián is találtak varratot. A trákoknál a görög korban az előkelőségek privilégiuma volt. Végeredményben kinek mi a beállítottsága,az dönti el,hogy varrat magára,vagy nem.
Ezt sosem értettem meg.
A beállítottságodat miért kell kiírni magadra? Kabátban úgy sem látszik.
Ha meg fontos lesz, akkor úgy is kifejted.
Ha meg olyan helyzetbe kerülsz, hogy nem tudod elmagyarázni, akkor hátrány is érhet miatta. Akár élettel összeegyeztethetetlen is.

Erről az egészről az a cikk jutott az eszembe, amit a minap láttam. Főleg a képeket érdemes megnézni. És kivállóan látszik, hogy mennyit értek el ezek az emberek a tetkóikkal, és hogy messziről hírlik, hogy milyen beállítottságúak.

Nem kötözködöm, csak megpróbálom ennek a lelkivilágát megérteni.

A bűnbandáknál pont ez a szempont. Ahogy a törzsi társadalmaknál is ez volt - státuszt, hovatartozást (is) jelöltek a tetoválások.
Nyilván, de ezt a Kárpát-medencében elég nehéz értelmezni. Idehaza leginkább a körözések kiadásánál, lesz értelme.
Ahhoz meg ne adjak már segítséget.
Mert ne mondja nekem senki, hogy egy a lapockára felvarrt családi portrénak pl. bármilyen üzenete lesz.
A strandon mindenki szörnyülködik, hogy de gnóm gyereked van (sosem sikerült túl élethűre az ilyen gyerek tetkó, még a legtündéribb gyerekről sem). Ráadásul a vadidegennek meg nem mond semmit.
Te magad meg úgy sem látod, mert ugyebár a lapockádon van.

• Tetszik
Reactions: Robur and cirqle
Fúú....jobbos létemre képtelen vagyok mar megnyitni az origót! Ezek a hatásvadász,komolytalan,@#€%^& címek!
Áááááá....ez az oldal is leépült a választasok óta mint kelepisti... :confused:

Fúú....jobbos létemre képtelen vagyok mar megnyitni az origót! Ezek a hatásvadász,komolytalan,@#€%^& címek!
Áááááá....ez az oldal is leépült a választasok óta mint kelepisti... :confused:
Pont ezért durva, hogy le lehet írni, és semmivel nem nagyobb hülyeség, mint ha belelapozol az index napi háborús balfaxságaiba!

Pont ezért durva, hogy le lehet írni, és semmivel nem nagyobb hülyeség, mint ha belelapozol az index napi háborús balfaxságaiba!
Ép ezért olvasók több oldalt is. 70-80% ban mindkét oldal burkolt propagandája nem érdekel. A maradékból ami az újságíráshoz közelít azokból informálodók. Két oldalt összevetve.

Értem azt a részét, ami érthető, hogy szeretetből magadra varrattad a gyerekek nevét, meg kedvességből egy figurát.. tökmind1 ki hogy áll a tetkó kérdéséhez, ez érthető.

Amit valóban nem értek, mert itt valami igen nagy káoszt érzékelek az elmédben/világnézetedben, az a templomos utalás meg a náci hadijelvények. A kettő nem fér meg egymás mellett.. egyáltalán, ha bármilyen, akárcsak egy hangyafasznyi alázat is lenne benned a Templomosok felé és afelé, amit képviseltek, eleve, semmiféle tetoválás nem lenne rajtad. Olyan vagy mint kalányosék, nyakukban a 10 centis aranykereszttel, azt amit a kereszt képvisel, ahhoz olyan sötétek, mint az ukrajnai éjszaka. Erőről meg nem habisztizzél nekem, ha lenne erőd, ellenálltál volna a dekadenciának.
Erre már csak annyit mondanék,hogy fordulj pszichológushoz.

Ezt sosem értettem meg.
A beállítottságodat miért kell kiírni magadra? Kabátban úgy sem látszik.
Ha meg fontos lesz, akkor úgy is kifejted.
Ha meg olyan helyzetbe kerülsz, hogy nem tudod elmagyarázni, akkor hátrány is érhet miatta. Akár élettel összeegyeztethetetlen is.

Erről az egészről az a cikk jutott az eszembe, amit a minap láttam. Főleg a képeket érdemes megnézni. És kivállóan látszik, hogy mennyit értek el ezek az emberek a tetkóikkal, és hogy messziről hírlik, hogy milyen beállítottságúak.

Nem kötözködöm, csak megpróbálom ennek a lelkivilágát megérteni.
Nem szégyellem. Akinek nem tetszik,az legfeljebb hisztizik egyet.

Ok de konkrétan a Leibstandarte magadra varratása egy Darwin díjjal felér, mert én igen könnyen el tudok képzelni olyan helyzetet, amikor az életed/halálod múlhat azon, hogy rajtad van-e, mintha sosem varrattad volna magadra.

Ez a másik kedvencem.
Nem tudod megjegyezni őket? o_O
Mert ha még a születési dátumot is mellé írod, akkor legalább ha szülőire mész, vagy ügyintézel - férfiként - még jól jöhet... :cool:

De akkor azt is el tudom képzelni, hogy akik kicsinálnának a Leibstandarte tetkó miatt, legalább tudni fogják, hogy kit keressenek, hogy írmagod se maradjon.

Abszolút a te dolgod, hogy tetováltatsz-e, de ezeknél még a Tazmán Ördögnek is több értelme van.

Van még ilyen!
A ribanc0k nyakában szokott még ott lógni a saját nevük a nyakláncon. Annyira nem becsüli magukat, hogy feltételezzék, hogy a velük kapcsolatba kerülők kíváncsiak a nevükre...
Ezt csak úgy jellemezném,hogy gyáva egy ember lehetsz. Ne vedd sértésnek,de máshogy nem tudom értelmezni a mondandómat.A gyerekeim neve nem egymás alá van írva,mint egy munkafüzetben.

De ezt nem külön kellene kezelni?
Mmint azt, hogy
1. valaki náci
2. tetováltat

A Decima MAS, mondjuk azért menő :)

A brit flotta Alexandriában mást mondott róluk. Ja,és Lord Mountbatten bokától tokáig ki volt varrva.:hadonaszos:
Credit where credit is due. Nekem aztán semmi bajom a tetoválással.
Ez olyan, mint a nyaklánc: egy gentleman nyakláncát csak az orvosa és a felesége láthat.
Innentől meg magánügy.
Egyébként V.Györgynek is volt:
_75619274_031dbae3-8174-493d-87b1-b632621d75df.jpg
King-George-V.jpg

• Imádom
Reactions: Flamand
Credit where credit is due. Nekem aztán semmi bajom a tetoválással.
Ez olyan, mint a nyaklánc: egy gentleman nyakláncát csak az orvosa és a felesége láthat.
Innentől meg magánügy.
Egyébként V.Györgynek is volt:
_75619274_031dbae3-8174-493d-87b1-b632621d75df.jpg
King-George-V.jpg
Mondjuk ez náluk gondolom összefüggött a tengerészséggel.
Azt hiszem a sárkányt a tengerész tatooban a dátumválasztó-vonal keresztezéséért lehet kiérdemelni.

ps: ja. megnéztem: aranysárkány a dátumválasztóért, sárkány a kínai állomáshely vagy ha meglátogatott kínai kikötőt.

• Tetszik
Reactions: Flamand