[HUN] Harci eszközök új álcázó festése

Ez nagyban hasonlít rá! Szerintem ugysn sz a szín!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ez a videó szerepelhetne számtalan egyéb topicban, lehet már szerepel is. Most mégis ide teszem, a harcjárművek álcázó festése miatt. Tavaszi környezetnem szerintem a BTR fűzöld színének nincs párja, annyira jó. Láthatunk mellette Gidránt is. Elég feltűnő.
Mert a Gidránokon nincs lekopva a festés, majd pár év múlva a Gidránoknak is jó lesz a festése :p

• Tetszik
Reactions: Hortator and beat
Mert a Gidránokon nincs lekopva a festés, majd pár év múlva a Gidránoknak is jó lesz a festése :p
Igen, ez is igaz. Megnéztem újra a videót, amikor a végén felsorkoznak a járművek már elég porosak. Úgy már a Gidrán színe is sokkal jobb. ;)

Ez nagyban hasonlít rá! Szerintem ugysn sz a szín!
Ez inkább valami barna árnyalat.

8522b4ece62d89f7f4effdb076a521f5rsaf-h225m-in-marignane.jpg

Kerestem hozzá színkódot, de egyelőre még nem találtam.

Ez a magyar gép

339756458_241442248356946_2806465137930417863_n.jpg

Ez inkább a H145M színének kissé világosabb változata, de majd Kecsón csekkoljuk :)

(25 év makettezés, ez a "zöld" a revell 46-ra hasonlít, az meg a RAL 7013)
Nekem egy fajta Olive Drabnek tűnik, a mienk viszont tényleg szürke.
Nekem személy szerint nem teszik - de ez van. Koller szerint komoly tudományos alapja van hogy miért ez a szín lett...

Ha már szürke, akkor valami mással pl. világosabb színnel foltozhatták volna. A foltos mindig jobban rejt mint a homogén szín...

Ez inkább valami barna árnyalat.

8522b4ece62d89f7f4effdb076a521f5rsaf-h225m-in-marignane.jpg

Kerestem hozzá színkódot, de egyelőre még nem találtam.

Ez a magyar gép

339756458_241442248356946_2806465137930417863_n.jpg

Ez inkább a H145M színének kissé világosabb változata, de majd Kecsón csekkoljuk :)
Az összes helikopterünknek, belértve a Mi-24-est is, jobban állna ez az olive drab szín, mint a szürke.

Vagy inkább csak a hivatalos festés RAL kódjait.
A modellezők, makettezők díjaznák :)
Hátha nem "államtitok" és valaki megmondja...
Igazából a harcjárműveké is érdekelne: magyar A7-est vagy PZH-t talán építenék 1/35-ben, noha inkább 1946 előtti cuccok érdekelnek inkább makettezés terén.

• Tetszik
Reactions: ZsoltHun
Hátha nem "államtitok" és valaki megmondja...
Igazából a harcjárműveké is érdekelne: magyar A7-est vagy PZH-t talán építenék 1/35-ben, noha inkább 1946 előtti cuccok érdekelnek inkább makettezés terén.
Esetleg @krisss vagy @dudi tudna a RAL kódok kérdésében nyilatkozni szárazföldi technika kérdésében.
Vagy akinek van színkód mintája és lehetősége van testközelbe kerülni valamelyik cuccal, megnézhetné. Gidrán, Leo2A7+, PZH2000 esetében van lehetőség inkább érintés közelségbe kerülni egy kiállítás során :)
Helikopterek esetében max megkérni a mellette álló személyzetet, hogy nézze meg nekünk :)

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Ezt csak úgy beteszem, mint egy közép-keleteurópai ország álcázófestését. Nincs benn sárga, de van alakmásító hatás. o_O
Nekem a zöld nagyon tetszik, telitalálat az uralkodó növényzethez.

AA15GZ66.img
Időszak függő.
Lehet, hogy többet inkább sárgás, mint zöld a növényzet, a fásszárúakra pedig ez még inkább igaz.