A II. világháború (1939 - 1945)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 678
113
Barmikor atvette a helyet akar a beosztasban kettovel alatta levo bajtarsa legyen az tiszta vagy altiszt… Ez a nemet hadsereg volt, nem pedig a dunkirki menekulobajnokok gyulekezete! :D
Az egy megnemértett győzelem volt tulajdonképpen :D
De amúgy ez valóban nagy erőssége volt a Wehrmachtnak, hogy önállóak és kezdeményezők voltak
az al/egység pk-k.
Egész addig, amíg ki nem hősihaltak. A pótlék már nem volt ennyire minőségi.
 
  • Tetszik
Reactions: reich_und_roll

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 189
2 473
113
Ertem, en nem olvastam ilyesmit a spanyol polgarhaborubol, de ettol meg siman lehetett persze.
Azt hiszem felreerted, nem azt mondom nem volt ilyen mashol, hanem azt, hogy konkretan a Pakfront taktikat a nemetek csak 41-ben dolgoztak ki miutan szembesultek vele, hogy a tomegesen tamado orosz harckocsik ellen az egyedul vagy kisebb csoportokban dolgozo panceltorok nem tudjak hatekonyan felvenni a harcot. Ennek a taktikanak az a lenyege, hogy egy parancsnok direktben iranyitotta maximum 10 panceltoro tuzet es o hatarozta meg minden agyu celpontjat. Igy sokkal hatekonyabb tuzet tudtak vezetni, maximalizalni a talalatok szamat es igy kepesek voltak sokszoros szambeli folenyben levo harckocsikkal is felvenni a harcot. A Pakfrontokat pedig ugy alakitottak ki, hogy az alcazott panceltorok ele „tereltek“ akadalyokkal, arkokkal vagy ahogy a tema kezdeten emlitettuk a Kasserine hago eseten a Panzerek huztak be a panceltorok kereszttuzebe az ellenseges harckocsikat.
Elbeszrltumk egymás mellett.
De... Amennyire emlékszem, akkor a páncéltörő zászlóaljak használata német oldalról a kezdetektől fogva koncentrált és agresszív volt.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 678
113
Monty Grant-je akkor és most
Fvn0NcSXgAEbIBg
 
  • Tetszik
Reactions: Pocok75

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
a német támadás a lengyelek ellen ,egy helyi háborúnak indult.
Hát ha helyi háborúnak lehet tekinteni a Harmadik Birodalom vs Lengyelország, Nagy Britannia Franciaország, vagy inkább Harmadik Birodalom és SZU vs Lengyelország, Nagy Britannia és Franciaország meccset.... a Molotov-Ribbentropp paktum ugyebár ekkor már egy hete aláíratott, tehát Lengyelország negyedik felosztása eldöntetett, és csak úgy maradhatott volna helyi háború, ha hadüzenet nélkül kiülik Lengyelország szövetségesei, és ha Hitler tervei csak Lengyelországot érintették volna... (nem, nem csak Lengyelországot érintették)

 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 948
15 679
113

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 398
16 667
113
A franciaországi hadjárat 1,5 hónapja alatt abszolút számokban is hasonló, időarányosan pedig sokkal súlyosabb veszteségei voltak a Luftwaffénak, mint az agyonhypolt angliai csatában. Különösen a bombàzó és szállítóerők szenvedték meg, ha jól emlékszem az összveszteséz valami 1500 gép körül volt.
A szövetségesek kb. 2300 repülőt vesztettek.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 678
113
A szövetségesek kb. 2300 repülőt vesztettek.
Na jó, de akkor még a csúcs max a Hurricane volt.
Bár a franciáknak volt modernebb gépük, csak kevés.
Göring meg ahogy verte a mellét... mondjuk neki az Angliai csata, Paulus ellátása,
meg úgy semmi egyéb sem jött be igazán :D
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 398
16 667
113
Na jó, de akkor még a csúcs max a Hurricane volt.
Bár a franciáknak volt modernebb gépük, csak kevés.
Göring meg ahogy verte a mellét... mondjuk neki az Angliai csata, Paulus ellátása,
meg úgy semmi egyéb sem jött be igazán :D
Hagyjuk a púdert. Nincs USA,akkor ma Londonban németül beszélnek. De szép lenne.