[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 371
113
879c15s5u62b1.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 869
113
Bahmut. Ja, nem ...
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 652
14 633
113


 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 095
113
Magyarul eltünt egy vagon műtrágya. Nagy ügy.
Hát elég nagy ügy. 30 tonna műtrágyából sok vagy nagyon nagy bombát lehet ám fabrikálni. Gondolom államcsőd esetére véletlen robbantásos merényletet fognak elkövetni a bokorban bújkáló legnagyobb fenyegetést nyújtó trumpista szélsőjobbos erők szegény fekete transzvesztita gyerekek ellen és akkor csakis Szuperbiden segíthet, hogy ezek a sátáni erők ne vehessék el a netflixet az emberektől...
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 652
14 633
113

Azt jegyezzük meg hogy a magyar kormány jó multicsicskaként befeküdt a glizofát EU-s betiltása elé.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 010
113
Beszarsz bazdmeg, beszarsz.
Újabb szövetségi ügynökséget kellett létrehozni usánkában,amelyik az összes weboldalt figyeli,hogy ott hogy viselkednek a kedves felhasználók,nem e különböztetnek meg kisebbségi, vagy színes,stb csoportokat hátrányosan.
Szóval az állam mostantól minden netes tevékenységet figyelhet legálisan.
Azé' na!
Sztálin egy piti pancser volt a kedves szabad világ agytrösztjeihez képest.

 
K

kamm

Guest
Beszarsz bazdmeg, beszarsz.
Újabb szövetségi ügynökséget kellett létrehozni usánkában,amelyik az összes weboldalt figyeli,hogy ott hogy viselkednek a kedves felhasználók,nem e különböztetnek meg kisebbségi, vagy színes,stb csoportokat hátrányosan.
Szóval az állam mostantól minden netes tevékenységet figyelhet legálisan.
Azé' na!
Sztálin egy piti pancser volt a kedves szabad világ agytrösztjeihez képest.

Baszki a sajat linked magyarazza el, hogy ez egy torvenyjavaslat, semmi tobb... nem kellene inkabb megtanulni angolul, mielott a sajat tevedeseiden hozongsz? :rolleyes:
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Hát elég nagy ügy. 30 tonna műtrágyából sok vagy nagyon nagy bombát lehet ám fabrikálni. Gondolom államcsőd esetére véletlen robbantásos merényletet fognak elkövetni a bokorban bújkáló legnagyobb fenyegetést nyújtó trumpista szélsőjobbos erők szegény fekete transzvesztita gyerekek ellen és akkor csakis Szuperbiden segíthet, hogy ezek a sátáni erők ne vehessék el a netflixet az emberektől...

Akkor nagy szarban vagyunk, mert pár éve saját szememmel láttam 6 tonna brazil műtrágya hiányt, de az állomáson is csorgott kifele a szarul lezárt leengedő zsalu miatt.
Mellesleg utána magyarként adták el szlovákoknak.
 
K

kamm

Guest
Az jó.... Akkor mi alapján zárták börtönbe a rendőrt aki letartóztatta?
Talan azert, mert megfojtotta? :rolleyes:
Mert gondolom orvos szakértőt kirendelt anno a bíróság és nyilván az is elég komolyan hozzájárult az ítélethez.
Jaj, baszki, tanuljatok mar meg angolul... meg a tweetben is ott van, hogy a serulesekkel kezdodik a doksi es ott a link is: https://s3.documentcloud.org/documents/6936176/Autopsy-2020-3700-Floyd.pdf

HENNEPIN COUNTY MEDICAL EXAMINER’S OFFICE
AUTOPSY REPORT
ME NO.: 20-3700
CASE TITLE: CARDIOPULMONARY ARREST COMPLICATING LAW ENFORCEMENT SUBDUAL, RESTRAINT, AND NECK COMPRESSION
DECEASED: George Floyd aka Floyd Perry SEX: M AGE: 46
DATE AND HOUR OF DEATH: 5-25-20; 9:25 p.m.
DATE AND HOUR OF AUTOPSY: 5-26-20; 9:25 a.m.
PATHOLOGIST: Andrew M. Baker, M.D.


FINAL DIAGNOSES: 46-year-old man who became unresponsive while being restrained by law enforcement officers; he received emergency medical care in the field and subsequently in the Hennepin HealthCare (HHC) Emergency Department, but could not be resuscitated.

I. Blunt force injuries

A. Cutaneous blunt force injuries of the forehead, face, and upper lip
B. Mucosal injuries of the lips
C. Cutaneous blunt force injuries of the shoulders, hands, elbows, and legs
D. Patterned contusions (in some areas abraded) of the wrists, consistent with restraints (handcuffs)


II. Natural diseases

A. Arteriosclerotic heart disease, multifocal, severe

B. Hypertensive heart disease
1. Cardiomegaly (540 g) with mild biventricular dilatation
2. Clinical history of hypertension

C. Left pelvic tumor (incidental, see microscopic description) George Floyd 20-3700 Page 2


III. No life-threatening injuries identified

A. No facial, oral mucosal, or conjunctival petechiae
B. No injuries of anterior muscles of neck or laryngeal structures
C. No scalp soft tissue, skull, or brain injuries
D. No chest wall soft tissue injuries, rib fractures (other than a single rib fracture from CPR), vertebral column injuries, or visceral injuries
E. Incision and subcutaneous dissection of posterior and lateral neck, shoulders, back, flanks, and buttocks negative for occult trauma

IV. Viral testing (Minnesota Department of Health, postmortem nasal swab collected 5/26/2020): positive for 2019-nCoV RNA by PCR (see ‘Comments,’ below)

V. Hemoglobin S quantitation (postmortem femoral blood, HHC Laboratory): 38% (see ‘Comments,’ below)

VI. Toxicology (see attached report for full details; testing performed on antemortem blood specimens collected 5/25/20 at 9:00 p.m. at HHC and on postmortem urine)

A. Blood drug and novel psychoactive substances screens:
1. Fentanyl 11 ng/mL
2. Norfentanyl 5.6 ng/mL
3. 4-ANPP 0.65 ng/mL
4. Methamphetamine 19 ng/mL
5. 11-Hydroxy Delta-9 THC 1.2 ng/mL; Delta-9 Carboxy THC 42 ng/mL; Delta-9 THC 2.9 ng/mL
6. Cotinine positive
7. Caffeine positive

B. Blood volatiles: negative for ethanol, methanol, isopropanol, or acetone

C. Urine drug screen: presumptive positive for cannabinoids, amphetamines, and fentanyl/metabolite

D. Urine drug screen confirmation: morphine (free) 86 ng/mL George Floyd 20-3700

Page 3
Comments: The finding of sickled-appearing cells in many of the autopsy tissue sections prompted the Hemoglobin S quantitation reported above. This quantitative result is indicative of sickle cell trait. Red blood cells in individuals with sickle cell trait are known to sickle as a postmortem artifact. The decedent’s antemortem peripheral blood smear (made from a complete blood count collected 5/25/20 at 9:00 p.m.) was reviewed by an expert HHC hematopathologist at the Medical Examiner’s request. This review found no evidence of antemortem sickling.
The decedent was known to be positive for 2019-nCoV RNA on 4/3/2020. Since PCR positivity for 2019-nCoV RNA can persist for weeks after the onset and resolution of clinical disease, the autopsy result most likely reflects asymptomatic but persistent PCR positivity from previous infection.
6/1/2020
X
Andrew M. Baker, M.D.
Chief Medical Examiner
Signed by: Andrew M. Baker MD
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 095
113
Hàt igen, van még hovà felzàrkóznunk. Amíg a gyerekeink el nem érik ezt az àllapotot addig folytatnunk kell a harcot a tàrsadalom fejlôdésének elôremozdítàsàra, hogy ledolgozzuk az öttvven éves lemaradàsunkat! :D