[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 240
61 693
113
Szánalamas és bicskanyitogató, hogy rögtön egy undorító, politikailag motivált címmel vezeti fel 2 magyar katona halálhírét...
Azzal a felütéssel indít a cím, hogy mennyibe került, milyen anyagi kárt okozott az adófizetőknek megsemmisült helikopter. Így kell közölni egy tragédiát.
Mintha minden közúti halálos balesetnél a címben a részt vevő járművek listaárát emelnék ki, majd csak úgy mellékesen megemlítenék, hogy amúgy emberek is odavesztek.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 703
28 158
113
Szánalamas és bicskanyitogató, hogy rögtön egy undorító, politikailag motivált címmel vezeti fel 2 magyar katona halálhírét...
Azzal a felütéssel indít a cím, hogy mennyibe került, milyen anyagi kárt okozott az adófizetőknek megsemmisült helikopter. Így kell közölni egy tragédiát.
Mintha minden közúti halálos balesetnél a címben a részt vevő járművek listaárát emelnék ki, majd csak úgy mellékesen megemlítenék, hogy amúgy emberek is odavesztek.
Alapból egy kurva szakma az újságírás, de mindig sikerül a hazai fősodor részéről alulmúlni magukat. Meg hát persze a clickbait faktor
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 703
28 158
113
Alapból egy kurva szakma az újságírás, de mindig sikerül a hazai fősodor részéről alulmúlni magukat. Meg hát persze a clickbait faktor
Plusz még 24.hu a forrás persze, ahol minden cikkbe bele kell szőni egy Óbánozást, függetlenül attól, hogy kismacskákról vagy sajnálatos helikopterbalesetről van szó
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 133
12 173
113
szeretem ezt a "ti kezdtétek" narratívát...főleg szerbektől hallottam..csak az egésszel az a baj hogy ők kezdték pont 1848-ban(tudtommal) ethnikai alapú tisztogatásokkal. Mocskos kis imperialista terjeszkedő banda az az igazság. Henri Pozzi írása alapján, és az én véleményem szerint messze vezetik a szerbek a rangsort a más nemzetek nyomorításában, válogatott gusztustalan kínzásokban,hazaárulásban, árulásban..etc... Ahogy Pozzi mondta a Román is bunkós bottal veri a kisebbségeket de bevonják bársonnyal.. Talán még most is tiltott irodalom Szerbiában...legalábbis egy darabig az volt.

Nem 1848-ban kezdték. Már a Rákóczi-szabadságharc idején a bécsi udvar ráuszította a vérszomjas rác hordákat a magyar falvakra, megyéket néptelenítettek el a szerb martalócok, törököt, tatárt felülmúló kegyetlenséggel. Aztán 1735-ben volt a Szegedinác Péró-féle felkelés. Bár hozzá magyarok is csatlakoztak, nem tisztán nemzetiségi alapú volt.
1448-ban a 2. rigómezei csata után vereséget szenvedett magyar hadsereg visszavonulóit szerb hegyi parasztok mészárolták le (akikért egyébként küzdöttek). Hunyadit is fogságba ejtették.
Bónusz: a csata végén az oláhok átálltak a törökökhöz.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 101
11 169
113
Én hiszek a Magyar Feltámadásban, ha nem hinnék, már nem élnék...
Ha újra a hit vezérli cselekedeteiket (nem a dogmatikus bigott vallásosság) hanem az önmagunkba és a magyarságunkba vetett hitünk, akkor ennek a kisugárzása megváltoztathat sok mindent. Ebben a kérdésben valóban Orbánék komoly előrelépést tettek. Ahogy a Balkánon fontos szerepet tudunk betölteni, ahogy a Türk Tanács egyetlen, legnyugatibb tagja lehetünk, ahogy keleti rokonaink látogatóba jönnek hozzánk a Kurultájra, ahogy a Hungarian Helps program lassan minden kontinensen feladatokat vállal. Ahogy mentőcsapataink a katasztrófa súlytotta övezetekbe elsőként mennek, ahogy jópár tűzszüneti ellenőrzésben is részt vettünk, ahogy diplomáciai kapcsolataink felfeljlődtek az elmúlt Szíjjártó-érában, Mo súlya folyamatosan növekszik. Egyre komolyabb erőterünk van....mindemellett kell a hadsereg is, de a sokszor a határozott fellépés a lényeg. Én látom,tapasztalom a változást. Csak ne lenne ennyi hitetlen mammonmagyar....
Erről beszélek!
Szerintem jó az irány!
Bármi is jön a nyugati médiából, nagyon rég nem volt ilyen jó reputációja Magyarországnak és ez a kormány filozófiájának köszönhető!

Ha így folytatjuk, a társnépek önként akarnak majd visszajönni a Korona alá.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 302
113
ne haragudj de ez rendkívül naív. A szerbeknek érdekük jelenleg a magyar barátság. Vedd ki Vusic karakterét és a SZÜKSÉGET és a Szerb nép utál téged is meg az egész magyarságot. A legundorítóbb, népírtó és hitszegő nemzet, és soha nem kértek bocsánatot semmiért...az az egyszer félig bocsánatot kértek amikor Áder lement kutyába és olyanért kért bocsánatot amiért nem kellet volna.
Ja. A szerbek egyedül vannak a Balkánon, mindenki utálja őket mint a szart, erre rájöttek ők is, így jól jött nekik a balfasz orbán, aki kivert kutyát csinált Magyarországból. Két páriaország meg adja magát...
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 007
14 041
113
Akkor most én leszek a múltbarévedő bőgatyás szittyaparaszt, rohadtnarancszabáló rettenetes Hétszűnyű Koponyányimonyók!
Először is, néhány alapállítást fektetnék le.
Reagálnék néhány "alapallitásodra" nem annyira vita célbol, inkább a dolog más perspektivába helyezése végett .
-Magyarország egy ezer éves (3-4000) hagyománnyal, múlttal rendelkező, geológiailag és gazdaságilag illetve etnikailag is önazonos államalakulat legújabb kori, átmeneti, egyelőre még báb állapotban leledző formája, jogutódja a Apostoli Magyar Királyságnak.
A múlt nagyon szép dolog, a történelmet ismerni kell, de nem szabad túlmisztifkiálni, mint ütőkártya lobogtatni. Mert vannak nálunk régebben kialakult civilizált népek akik fejlett kultúrával bírták amikor a Magyarok még csak tegez alatt puhitották a húst.
A hagyományaink megléte és annak időbelisége még nagyobb fekete lyuk!
-Az Apostoli Magyar Királyság jelképe, önképe, kifejezőereje, leképezése, eszenciája, jogtulajdonosa a Magyar Szent Korona.
-Ugyan a Trianoni diktátum az Apostoli Magyar Királyságot közigazgatásilag darabjaira szakította, jogfolytonosságát illetve területi egységét nem tudta csorbítani, hiszen a Magyar Szent Korona minden jog alapja, eredője, aki pedig magyar kézben van.
-Nem a királyságnak van koronája, hanem őfelségének a Magyar Szent Koronának van királysága.
-Ugyan ezen párhuzammal élve, a Magyar Szent Korona népei/alattvalói, nem vesztették el legfőbb kegyurukat, hiszen itt van Magyarországon. Ebből fakadóan együvé tartozásuk sem szünt meg, hanem csak szünetel.
-Meg lehet ezt a kérdést prózaibb oldalról is közelíteni, de így teljes, szerintem.
Ez már bocsánat, csak játek a szavakkal!
A közepkorban kialakult Szent Korona tant mondod fel, ami pont azért alakult ki mert zűrös volt az uralkodói rendszer, így az államiságot a Koronához mint jelkép kötötték!
Bizonyára fontos szerepet játszott a Magyarság megmaradásában, de így a 21. Században mint jogalap tekinteni rá, kicsit visszás, mert nem elválasztható a Királyi hatalom gyakorlástól!
Röviden....
Elszomorodva olvasom pár fiatalabb fórumtárs gondolatait az ún. revízió kivitelezhetetlenségéről, szükségtelenségéről, illetve feleslegességéről. Erre csak azt tudom írni, hogy akkor még nem érezték azt át, milyen is az, amikor a Himnusz hangjai felcsendülnek a folyamatosan frekvenciazavarás alatt álló rádióban, vagy átlépik a határt országunk felé.
Bizonyára! Bár mint hivatkozási alap tipikus hasonlo LMBTQ stratégia, hogy valamit csak az tud átèrezni-megérteni aki benne van átélte! Ez nincs így! Az átlag ember empatikus Lény!
Szomorkodhatsz a dolog felett, de teljesen Valid dolog egy kialakult helyzet véleményezése.
Azt kell megértenie mindenkinek, itt egy olyan küldetésnek vagyunk tudattalan/akarattalan áldozatai akiket sokkal nagyobb erők sodornak magukkal, mint amiket fel tudunk fogni illetve értelmezni. Egyik ilyen erő csomópont maga a Magyar Szent Korona, ami önálló személyiség is egyben, így "akarata" is van.
Kezd kicsit ezoterikus fordulatot venni a dolog.
A korona pápai felszentelt tárgy, a királyi uralkodó népe feletti hatalmának jelképe. Mint ilyen a katolikus szentséggel bír! A keresztényseben (bibliában) nincs önálló akarattal pláne tudattal bíró tárgy. A tárgyaknak nincs személyisége az a FengSui meg keleti tanok amik ebből táplálkoznak. Ilyenformán szentség-gyalázás a Korona hasonló tulajdonságokkal való felruhazása! Ezt az erőcsomopont ötlet "csakra" szintén buddhista eredetű tan/elmélet. Netto eretnekség!
Ha kicsit hátralépünk, akkor sokkal érthetőbben rajzolódik ki a csatakép.
Van egy, az embert teljesen lealjasított, primér impulzusokra lefokozott ösztönlényi státuszra kárhoztató, Mammon/Baphomet/Shub-Niggurath/Slaanesh/JHV, erővonal, amelyik szemben áll mondjuk a Jézus/Buddha/Mani/Ketzalkóatl kultúrhéroszok által fémjelzett, az ember eredendö jóságát kiemelő, személyiségét a jó irányba befolyásoló irányultság. Nyilván ez leegyszerűsítve egy duális világkép, amolyan zoroaszteri Ahura Mazda-Ahriman küzdelmével ábrázolható, jókra és gonoszokra felosztó örök perpatvar.
Az egyik oldalon az angolszász pénzuralmi/fekete nemesség, hh, NWO, great reset, falanszter, áll szemben a mellérendelő, önellátó, szabadgondolkodó, természetközeli, életközpontú, gondolkodással.
Ez a te vilagkeped saját leegyszerűsítése/sarkositása. Nagy adag humbuggal nyakonöntve.
Persze léteznek elletétek, de a világ ekképp való egybites értelmezése csak az ellentétek szélesízére alkalmas, talán pont ezért is alkalmazzák előszeretettel a politikusok. Ugye vannak a rosszak meg mi a jók!
Transzhumanizmus kontra szakralitás.
Ebben a hatalmas az ismert világunkra kiterjedő küzdelemben veszünk részt, ha minden igaz, az apostoli oldalon, Bizánc/Moszkva/Teherán(Perszepolisz)/Delhi/Beijing Vs. New York/City of London/Amsterdam/Bruxelles, a legnyugatibb keletiek, és a legkeletibb nyugatiak tudathasadással terhelt nemzete.
Jöhet a pellengér.
Nincs pellengér! Sokmindenben nagyon nem érünk egyet, de önmagában a dologgal való ilyen szintű intellektuális véleményt én nagyon tisztelem!
Sok létező jelenséget jól azonosítasz!


Az én véleményem azonban, hogy a múltat a helyén kell kezelni, nem abban élni, hanem tanulni belőle! Pont az a fajta ezer éves nagybirodalmi múlt nosztalgiánk jelenleg az egyik kerékkötönk! Azzal, hogy annak elmúlásával nem vagyunk képesek szembenézni, feldolgozni azt, és a jelenre fókuszálni, ez pedig megpecseteli a jövőnket. Elég csak Adyt, Vörösmartyt olvasni, hogy lássuk ugyanott toporgunk ahol 100+éve is! Társadalmi tudat/fejlettség-érettség tekintetében.

Dícseretes az elhivatottságod a Magyarság megőrzésérek irányulóan, de azt nem a lövészárkokban kell kezdeni hanem az oktatásban, az irodalom/történelem ismeret nem csak átadásával, hanem annak megértetésevel, hogy önálló Magyarúl gondolkodó elmék születhessenek!
(Ezért is nalám felér a hazaárulással az oktatás lezüllesztése!) Meggyőződésem, hogy mint nemezt egyik legnagyobb erősségünk a kulturális integráció volt a múltban, és nagyrészt ennek köszönhető fennmaradásunk. Hány és hány nepcsoport integrálodott tökéletesen az elmúlt ezer év alatt a nemzetbe... megszámlalni se könnyű!
Mindazonáltal a jelen realitását is figyelembe kell venni! A történelmet pedig vérrel írják!
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 101
11 169
113
ne haragudj de ez rendkívül naív. A szerbeknek érdekük jelenleg a magyar barátság. Vedd ki Vusic karakterét és a SZÜKSÉGET és a Szerb nép utál téged is meg az egész magyarságot. A legundorítóbb, népírtó és hitszegő nemzet, és soha nem kértek bocsánatot semmiért...az az egyszer félig bocsánatot kértek amikor Áder lement kutyába és olyanért kért bocsánatot amiért nem kellet volna.
A szerbek sorsában van hasonlóság a magyarokéhoz,ha jobban megvizsgálod. A szerbek jogosan gondolhatják azt,hogy egész Európa ellenük van a Nato bombázások óta...köztük a magyarok is,hiszen Nato tagok vagyunk.

Ennek ellenére sikerült konszolidálni a kapcsolatainkat,sőt,most talán a szerbekkel a legjobb a viszony a szomszédok közül.

Nem fogom a régebbi korok szerbjeinek tettei miatt gyűlölni a mai kor szerbjét, nekem nem tett keresztbe egy szerb sem, elég sok szerbből lett magyar is él köztünk, Szentendrét konkrétan szerb városnak becézik.

Utálnom kéne emiatt Szentendrét?
Szeretek ott a dunaparton sétálni az asszonnyal..van ott egy fain japánkert is... többet ne menjek arra mert fujj szerbek ?!
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 013
7 219
113
A szerbek sorsában van hasonlóság a magyarokéhoz,ha jobban megvizsgálod. A szerbek jogosan gondolhatják azt,hogy egész Európa ellenük van a Nato bombázások óta...köztük a magyarok is,hiszen Nato tagok vagyunk.

Ennek ellenére sikerült konszolidálni a kapcsolatainkat,sőt,most talán a szerbekkel a legjobb a viszony a szomszédok közül.

Nem fogom a régebbi korok szerbjeinek tettei miatt gyűlölni a mai kor szerbjét, nekem nem tett keresztbe egy szerb sem, elég sok szerbből lett magyar is él köztünk, Szentendrét konkrétan szerb városnak becézik.

Utálnom kéne emiatt Szentendrét?
Szeretek ott a dunaparton sétálni az asszonnyal..van ott egy fain japánkert is... többet ne menjek arra mert fujj szerbek ?!
Bolondság a Magyarországi, több nemzedéken át szocializálódott szerbet a balkániakhoz hasonlítani.

népek, nemzetek nem változnak. És a Szerbek sorsa semmiben nem hasonlít a mienkhez. Szerbia mint rendes keresztény, gerinces nemzet meghalt az első Koszovói csatában. Azóta Brankovicsok vannak, és egy könyvnyi bűnük amit elhallgatnak az új nemzedékek elől és az egész egy nagy elfedett gennyes seb

Ha olvasod a szerb nacionalisták véleményét a vusic-orbán barátság és annak epizódjai kapcsán, nem rejtik véka alá utálatukat és félelmüket hogy a vajdaság esetleg visszatérne hozzánk.

A kígyót hiába melengeted így is úgy is megmar. Egy magyarnak ezt tudnia kéne miután agyhalott liberális elitünk nem asszimilálta a nagy szabadságban élő migránsainkat és Trianon lett belőle.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
szeretem ezt a "ti kezdtétek" narratívát...főleg szerbektől hallottam..csak az egésszel az a baj hogy ők kezdték pont 1848-ban(tudtommal) ethnikai alapú tisztogatásokkal. Mocskos kis imperialista terjeszkedő banda az az igazság. Henri Pozzi írása alapján, és az én véleményem szerint messze vezetik a szerbek a rangsort a más nemzetek nyomorításában, válogatott gusztustalan kínzásokban,hazaárulásban, árulásban..etc... Ahogy Pozzi mondta a Román is bunkós bottal veri a kisebbségeket de bevonják bársonnyal.. Talán még most is tiltott irodalom Szerbiában...legalábbis egy darabig az volt.
Nézd, ha kitartunk, azaz magyarként lakjuk be e csonka hazát, a szerbektől nem kell tartanunk. Az ő ügyüket megoldják az ott és körülöttük lévő muzulmán hitű népek. Egyszerűen leszaporodják őket. Egyébként is a szerbek egy jelentős rész már 1990-tő (főleg a háború alatt) kiment nyugatra. Nagyon rossz a demográfiájuk (2:1-hez a férfiak helyzete - nincs nő!). Szar a gazdaságuk is, főleg az orosz és EU-s áruk vice-versa átcímkézésből élnek. Na meg a meglévő elavult hadiparukból.
Ha benyomják őket nyugat alá, annyi nekik (márpedig most a Vucsics buktatással ez megy!). A meglévő muzulmán alapra úgy fognak rárepülni (török segítséggel - lásd Bosznia) a szír és egyéb muszlim bevándorlók, mint légy a mézre. 100 év múlva történelem lesz a szerb nép, na jó, Bosnyák). Sajnos ez nekünk sem jó, mert délről hatalmas muszlim nyomás alá kerülünk, illetve addig célszerű lenne megszerezni Délvidéket is.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 007
14 041
113
Bolondság a Magyarországi, több nemzedéken át szocializálódott szerbet a balkániakhoz hasonlítani.

népek, nemzetek nem változnak.
Nem ez a jellemző, de ettől még ez így nem igaz! Mi magunk is tarsolyos "pogány" vándorló népből lettünk keresztény nemzet. A hódító vikingekből skandinávokbol mára mi lett? A náci Németország ma Európában a leg elfogadóbb nemzet! Stb.
És a Szerbek sorsa semmiben nem hasonlít a mienkhez. Szerbia mint rendes keresztény, gerinces nemzet meghalt az első Koszovói csatában. Azóta Brankovicsok vannak, és egy könyvnyi bűnük amit elhallgatnak az új nemzedékek elől és az egész egy nagy elfedett gennyes seb

Ha olvasod a szerb nacionalisták véleményét a vusic-orbán barátság és annak epizódjai kapcsán, nem rejtik véka alá utálatukat és félelmüket hogy a vajdaság esetleg visszatérne hozzánk.

A kígyót hiába melengeted így is úgy is megmar. Egy magyarnak ezt tudnia kéne
Ezt még meg tudom érteni.

miután agyhalott liberális elitünk nem asszimilálta a nagy szabadságban élő migránsainkat és Trianon lett belőle.
De ez WFT?!
Csak félve merem feltenni a kérdést, hogy "itt mire gondolt a költő?"
 
  • Tetszik
Reactions: Robur and L.O.B

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 101
11 169
113
Nemrég egy pengeváltásunk közben megjegyeztem,hogy te Istenben,én meg az erőben hiszek. Mintha nekem lenne igazam. Deo gratias.
Még mindig kevésnek tartom önmagában csak az erőt bálványozni... Magyarország történelme során szinte mindig olyan ellenféllel harcolt,ami hatalmasabb és erősebb volt. Ezek a birodalmak már sehol sincsenek... de Magyarország még mindig létezik és hát szerintem nem az erő tartott meg, amikor kiirtották és elhurcolták az ország közepét, nagyon könnyen lehetnénk ma a német nyelvterület legkeletibb szeglete vagy egy, a sok szláv nép közül,mégsem így lett.
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 013
7 219
113
De ez WFT?!
Csak félve merem feltenni a kérdést, hogy "itt mire gondolt a költő?"
az amit írtam. "Franciák" agresszívan asszimilálták a kis szeparatista szomszédokat amíg létre nem jött a francia nemzet. Nem is lett bajuk. Mi hagytuk hogy a románok, szerbek a saját ortodox papjaik által vezetve és az általunk fenntartott iskolákban megőrizzék különbségeiket(nyelv,vallás,szokások), és a kisebb adó alatt szaporodjanak mint a nyúl, hála annak is hogy leginkább a magyar hadakozott és hullott a csatatéren.

Aztán ezek az identitásukat megőrzött migráns ivadékok szempillantás alatt ellenünk fordultak újból és újból. Meghálálták vendégszeretetünket,toleranciánkat és hogy fedelet adtunk ősik feje fölé amikor azok nincstelenül elmenekültek otthonról a saját nemeseik és a török elől.(mondjuk voltak betelepítettek is bőven szval nem az összes menekült migri ivadék....vót gazdasági migráns is hála az osztráknak és töröknek, na meg a magyar nemességnek is kisebb részben)
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 101
11 169
113
Bolondság a Magyarországi, több nemzedéken át szocializálódott szerbet a balkániakhoz hasonlítani.

népek, nemzetek nem változnak. És a Szerbek sorsa semmiben nem hasonlít a mienkhez. Szerbia mint rendes keresztény, gerinces nemzet meghalt az első Koszovói csatában. Azóta Brankovicsok vannak, és egy könyvnyi bűnük amit elhallgatnak az új nemzedékek elől és az egész egy nagy elfedett gennyes seb

Ha olvasod a szerb nacionalisták véleményét a vusic-orbán barátság és annak epizódjai kapcsán, nem rejtik véka alá utálatukat és félelmüket hogy a vajdaság esetleg visszatérne hozzánk.

A kígyót hiába melengeted így is úgy is megmar. Egy magyarnak ezt tudnia kéne miután agyhalott liberális elitünk nem asszimilálta a nagy szabadságban élő migránsainkat és Trianon lett belőle.
Szélsőségekben gondolkodók mindenhol vannak. Nálunk is, a szerbeknél is,románnál, mindenhol.

Azt kéne megérteni,hogy a legtöbb ember, a döntőrésze a lakosságnak, a magyaroknál is, a szerbeknél, románoknál és mindenki másnál csak élni akar békében és prosperálva. Ennyi... Vannak törtetők akik a munkahelyen fölfelé nyalnak, lefelé taposnak...ettől még az emberek döntő része beéri annyival,hogy becsülettel elvégzi a munkáját aztán hazamegy és hó végén megkapja a fizetést.

Az a lényeg,hogy mindenki,a magyar is, a szerb is és román is zabolázza meg és tartsa kordában a saját szélsőségekben gondolkodóit és akkor lehet élni egymás mellett barátságban.... ahogy a törökökkel is kialakult egy tiszteleten alapuló,baráti kapcsolat, pedig 500 éve majdnem kiirtottak minket.
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 013
7 219
113
Szélsőségekben gondolkodók mindenhol vannak. Nálunk is, a szerbeknél is,románnál, mindenhol.

Azt kéne megérteni,hogy a legtöbb ember, a döntőrésze a lakosságnak, a magyaroknál is, a szerbeknél, románoknál és mindenki másnál csak élni akar békében és prosperálva. Ennyi... Vannak törtetők akik a munkahelyen fölfelé nyalnak, lefelé taposnak...ettől még az emberek döntő része beéri annyival,hogy becsülettel elvégzi a munkáját aztán hazamegy és hó végén megkapja a fizetést.

Az a lényeg,hogy mindenki,a magyar is, a szerb is és román is zabolázza meg és tartsa kordában a saját szélsőségekben gondolkodóit és akkor lehet élni egymás mellett barátságban.... ahogy a törökökkel is kialakult egy tiszteleten alapuló,baráti kapcsolat, pedig 500 éve majdnem kiirtottak minket.
akkor kezdjük azzal hogy álljanak a tükör elé és ismerjék el bűneiket...tanítsák iskoláikba hogy hogyan árulták el a szomszédot, hogyan írtottak ki megyéket, komplett kisebbségeket...etc Majd utána lehet velük egy határon belül biztonságba élni.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 380
16 602
113
Még mindig kevésnek tartom önmagában csak az erőt bálványozni... Magyarország történelme során szinte mindig olyan ellenféllel harcolt,ami hatalmasabb és erősebb volt. Ezek a birodalmak már sehol sincsenek... de Magyarország még mindig létezik és hát szerintem nem az erő tartott meg, amikor kiirtották és elhurcolták az ország közepét, nagyon könnyen lehetnénk ma a német nyelvterület legkeletibb szeglete vagy egy, a sok szláv nép közül,mégsem így lett.
Az erőből hatalom fakadhat.