[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Oszt minek? 1-2 napja olvastam, hogy az ukránok már 13 hiperszonikus rakétát lelőttek, köztük pár Kindzsált. Szóval ott a kezükben a fegyver, csak használni kell!
Vagy mégsem?

Rövid összefoglaló Trump J6 mestertervéről:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Benyújtották az impeachment-et a Biden srác ellen.

Amit nyilván le is fognak szavazni, mert a többség nem lesz meg. Sok hűhó semmiért.

Egy komment:
Muszáj elítélniük Trumpot, mert ha nem, akkor megállíthatatlanul megnyeri a következő választást. Ez az egyetlen esélyük ... meg az ha lelövetik.

A lawfare-rel megakadályozzák az indulását, kérdés, mit tesznek akkor a szavazók.
Szerintem Trump Jr-t megpróbálhatják akkor a fater helyett elindítani (csak egy ötlet, ami beugrott)

Ja,hogy ezt még meg is kell szavazni?
Gondoltam, ha valaki ellen vádat emelnek,akkor az mehet a dutyiba,ott,az ígéret földjén.
Az impeachment eljárás az a bizalmatlansági indítvány. Ehhez a képviselők abszolút többsége szükséges (többek között). A demokraták nyilván nem fognak igennel szavazni. Amúgy az eljárásról bővebben itt olvashatsz:

Amúgy meg ha őt le is mondatják jön helyette az alelnök. Biztos, hogy az jó lesz nekünk? :D

Amerikában felrobban egy ház:
Gázrobbanás lehetett vagy valami kezdő pokolgépes?
5 halott, pár sérült, 3 másik ház is megrongálódott:

Egy komment:

A lawfare-rel megakadályozzák az indulását, kérdés, mit tesznek akkor a szavazók.
Szerintem Trump Jr-t megpróbálhatják akkor a fater helyett elindítani (csak egy ötlet, ami beugrott)
Trump sem biztos egyáltalán, hogy nyerne. Nem szabad egyetlen magyar sajtóterméknek, blognak stb sem hinni ezügyben, mert fingjuk nincs az amerikai belpolrol - még az itteni media, corporate és független egyaránt, is csak találgatni tud...

A SIGAR az afganisztáni újjáépítés különleges főfelügyelőjének rövidítése, amely szövetségi kormányügynökséget 2008-ban hozta létre George W. Bush, hogy felügyelje az afganisztáni újjáépítési erőfeszítéseket.
Szóval... miután két évvel ezelőtt leléptek Afganisztánból, a SIGAR-t feloszlatták, igaz? Megspóroltak a szövetségieknek egy csomó felesleges kiadást, igaz?
Tévedés! A SIGAR még mindig velünk van, a honlapja még mindig működik, és még mindig jelentéseket ad ki.

Ami azt illeti, múlt héten adtak ki egy új jelentést, amiből kiderül, hogy az Afganisztánból való 2021-es dicstelen kivonulás óta az amerikai kormány - természetesen a Kongresszuson keresztül - több mint 2,35 milliárd dollárt különített el "Afganisztán újjáépítésére és humanitárius erőfeszítésekre".