• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 294
27 224
113
Én azért csalódott vagyok! Ahogyan sokan többet vártak az orosz hadseregtől, én az izraelitől vártam többet. Meglátjuk!
Miért? Mi történt? Az ami eddig soha. Ez egy aszimetrikus konfliktus volt. A gyengébb fél osont, bújkált, alagutat ásott hit&run lecsapott a zsidó erődök és megfigyelőpontok közti holttérben.

Most viszont szimetrikusan súlypontot képzett és telibe megtámadta a legkomolyabb izraeli erődöt. A zsidók erre nem készültek. Nem építettek mélységben védelmet (lásd: szurovikin-vonal), nem készültek szimetrikus kihívásra. Miután az erőd elesett addig és olyan sebességgel nyomulhatott a Hamasz az izraeli hátországba, ahogy tudott. És az erőd elesett, mert nem erre a kihívásra építették.

Szerintem a Hamasz a hírekben gyakran szereplő szurovikin-vonalat hasonlította össze az izraeli kerítéssel és innen már evidens volt a helyes stratégia.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
az az 5000 raksi az izraeli légibázisokra ment és felgyújtották az IAF egy részét,
Mondjuk óriási a kontraszt a bemondott ~5000 rakéta és a látott vérszegény rakétás felvételek között.
Amúgy meg miért kellett traktorral vontatni vadászgépet, nem röpképes? Nem biztonságos levegőbe emelni?
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 012
113
Tessék! Kellet Izraelnek visszamondania anno a rendeléstét pedig most milyen jól jött volna egy A-10-es ...."Brrrrrrrrrrrrt" és már csak nyomokban tartalmazott volna ez a különítmény néhány motordarabot...Tényleg ilyenkor azért felvetődik az emberben a kérdés a 10. betörési pontot látva, hogy, hamár így beszopták a szárazföldiek, és a légvédelmet is átnevezhetik "vaskupoláról" "szita"-ra akkor hol a k.rvaanyjába vannak az izraeli légierő harcihelikopterei??

Ha ennek vége...hadbiróság elé állítattnám az egész védelmi vezetést...rögtön a hírszerzési után! Mehetnének másnap telepet építő segédmunkásnak Gázába meg mecsetet bontani védőkíséret nélkül!

Baszki ha egy muszlim keritést lát akkor valami belső kényszert érez hogy szétb.ssza? Húzzunk fel egyet egy szakadék előtt!

Azt meg figyeljétek meg, hogy a MI JÓ MAGYAR ELLENZÉKÜNK hogy fog hatalmasakat lapítani!!! 3 éve még bontották a kerítést!!!
Szerinted az a töménytelen MANPADS & ATGM amit Ukrajnából elloptak és eladtak a kaprok az most hol van ?
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 729
15 563
113

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 012
113
HOL A FAXOMBAN VAN AZ IZRAELI LÉGIERŐ????

Csak aztán nehogy annak a rémhirnek legyen alapja, hogy az az 5000 raksi az izraeli légibázisokra ment és felgyújtották az IAF egy részét, reverse hatnapos háború stilusban.
Ha meg nem, akkor fel nem foghatom ilyen képek láttán (ahol mint ezer éve, fehéreket mint rabszolgákat ragadnak el a fosztogató arabok), hogy nem vérgőzös állapotban tombol a légierő...
Az azért részemre nagy kérdés , hogy milyen készletek állnak rendelkezésre fegyverzetileg ?
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
507
2 684
93
Értem, hogy sokan utálják a zsidókat ilyen olyan okokból, és naná, hogy emiatt szinte automatikusan izraelt is utálják. Van aki örömködik is. Ki-ki az értelmi, és nem mellesleg értékrendje szerint nyilvánul meg..De izrael akkor is egy demokrácia, és a gázai övezetből pedig (amit izrael feladott naívan a béke érdekében) egy irán által támogatott, véreskezű, szélsőséges muszlim fundamentalista terrorszervezet támadott ismét alattomos módon... Azért mostanra már nyilvánvaló, hogy izraeli civileket mészároltak le, de voltak akiket elhurcoltak, és ki vannak szolgáltatva egy törvényenkívüli terrorista csőcseléknek... Személyszerint a véleményem, hogy le a mindenféle szélsőségességgel, fundamentalizmussal, de méginkább le a terrorizmussal!
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 471
8 768
113
Értem, hogy sokan utálják a zsidókat ilyen olyan okokból, és naná, hogy emiatt szinte automatikusan izraelt is utálják. Van aki örömködik is. Ki-ki az értelmi, és nem mellesleg értékrendje szerint nyilvánul meg..De izrael akkor is egy demokrácia, és a gázai övezetből pedig (amit izrael feladott naívan a béke érdekében) egy irán által támogatott, véreskezű, szélsőséges muszlim fundamentalista terrorszervezet támadott ismét alattomos módon... Azért mostanra már nyilvánvaló, hogy izraeli civileket mészároltak le, de voltak akiket elhurcoltak, és ki vannak szolgáltatva egy törvényenkívüli terrorista csőcseléknek... Személyszerint a véleményem, hogy le a mindenféle szélsőségességgel, fundamentalizmussal, de leginkább le a terrorizmussal!

Ennél azért bonyolultabb a történet.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 562
7 006
113

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
541
1 536
93
Nekem ez olyan mostani Ukrajna szitu csak a kaprok nem fognak győzni !

Akkor most a zsidók is háborúpártiak?
A békére kellene törekedniük, abbahagyni a háborúskodást, átadnák (visszaadnák!!!) a területeket, sőt az egész országot a palesztinoknak, és véget érne ez a felesleges vérontás! Egy gyors rezsimváltás, és mindenki mehetne a dolgára. De ezek inkább harcolnak. Kinek jó ez? Csak a fegyverlobbinak!

(gyengébbek kedvéért ide kell írnom: IRÓNIA, az ukrán topikból vett párhuzam)