[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 453
113
Aha, hova nyomult be. És ki?
Töo? Na ne. Hegyi Karabah az a nagy benyomulás.
Azt az azeri hadsereg azért nyerte meg, mert az orosz elengedte, lévén, hogy az örmények Pasinszki ténykedése következtében bebújtak az USA seggébe. Mindenki (az összes K-Ázsiai ország) okulására engedte az orosz, hogy Azerbajdzsán elfoglalja. Így jár aki az USA-val barátkozik, halk orosz megjegyzéssel.
Ezek után sokan el fognak gondolkodni, hogy invitálják-e Amerikát vendégségbe.
Egyébként ha a medve lerendezi az ukránokat, akkor a K.-Ázsiai félrematatók is sorra fognak kerülni. Habár lehet, hogy látva az ukránokat ért nyomorúságot, hamarabb leteszik a hűségesküt Moszkvának, mint az orosz seregek oda érnének.
Az USA pedig egy proxival akkor sem tudná megvédeni ezeket az Isztánokat, ha akarná, tudniillik, nincs semmilyen szárazföldi kapcsolata ezekkel a területekkel. Afganisztán lehetett volna egy ilyen benyomulási pont, de az orosz tett azért, hogy ne legyen az.
Sokan mondják, hogy az USA ezzel az ukrán háborúval milyen jól járt, ugyanis gyengíti az oroszt és az íEU-t (azn belül No.-ot ) is, közben pedig elfelejtjük, hogy ezzel a nem várt támadással az orosz is elért legalább két dolgot. Egyrészt a NATO nem tudja felvenni Ukrajnát, másrészt az USA ki kellett kotródjon Afganisztánból, így összeomlott a K.-Ázsiai hídfővel kapcsolatos nagy terve. Pakisztánból való továbblépés Tádzsikisztán vagy Türkmenisztán irányába már nem lehetséges. Mint újabb opció, ott lenne Irán, de az legalább akkora dió, mint az orosz, és még jobban is betenne a globális gazdaságnak, ami az USA-nak is nagyon fájna. És nem is lehet megproxizni, mert nincs akivel. A török nem bolond ebbe belemenni, meg egyébként is minek? Szóval az USA nagyon nagyot veszített Afganisztáni kijövetelével. Brezezinski nagy doktrínájának megvalósítása, miszerint az aki uralja Ázsia szívét az uralja a világot, nem fog összejönni.

Ezért liheg a nyugat, hogy hátha végre lesz egy nagy mozgósítás és akkor a nép fellázad és ezzel az atlantisták ölébe hullik Oo.-g. Na erre várhatnak, mert semmi sem indokolja a nagy mozgósítást, mivel éppen elég ez a mennyiségű katona, hogy az ukránt helyben tartsa.

DEhogynem tudják visszatartani. Az ukránok folymatosan fogynak és veszítik a harci kedvüket. Főleg az ilyen sikeres offenzívák után, mint a nagy nyári ellentámadás. Ha erre még jön egy nagyobb területet elfoglaló orosz támadás, annyi a harci kedvüknek.

Én már nagyon meglepődtem azon, hogy a NATO által felkészített 12 dandár csak ennyi eredményt ért el 4 hónap alatt. De tényleg, ezek után mire lesznek még képesek az ukránok?

Nem lesz akinek ellenállni és akivel gerilláskodjanak.
Az orosz ha lerendezi Ukrajnát, nem fog bent maradni. Tesz Kijevbe egy orosz barát bábkormányt (ahogy most az USA), aztán összeszedi az összes fegyvert és elviszi Oo.-ba. Majd kivonul. Az első nyugati pillantásra azonnal visszamegy és a semmilyen fegyverrel nem rendelkező ukránokat - most már napok alatt - megint jól lerendezi. Amolyan rendfenntartásos módon. Aztán megint hazamegy. És ezt annyiszor játsza el, ahányszor kell és amíg az ukrik meg nem unják.

Jajj.
Ez a bemegy Ukrajnába és összeszedi az összes fegyvert, hogy is történne?
Másfél év alatt Bahmutig jutott, százezer fős veszteséggel, a szárazföldi harceszközök felét elvesztette.
:D
Hogyan mennek be összeszedni az ukrán fegyvereket?
:)
Mindig álmodozol, aztán még le is írod.....
Komolytalan, de nagyon.

Inkább 140 millió az a 150+.

Aminek nagy része be- és vissza vándorló. Például Ukrajnából a milliós orosz kisebbség jó része az elmúlt évtizedekben már visszatelepült Oroszországba.
Ezért is lépni kellett Putyinnak.
Novorosszija álmaihoz kellett az orosz kisebbség, lehetőleg elnyomva, sanyargatva, terrorizálva, hogy legyen háborús ürügy.
Ráadásul gyorsan fogy az orosz a "az egyetlen fehér, hetero, keresztény vezető "országában, és nő a muszlimok aránya.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 133
83 668
113
És akkor az ukrán háború"még ez is történt a héten" hírré vált.
A vég kezdete:

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 184
113
Inkább 140 millió az a 150+.
156 az újonnan csatlakozott teruletekkel es a tobb millio ukran menekulttel. Akik persze le fognak telepedni mihelyst lehetseges.

Leopard2A6 megegette magat.

Mirzijojev, Tokajev, es Putyin megallapodott a gazbizniszrol.

A spanyol szocialistak ajandeka az ukran nacionalistaknak.
Azert az új, az eleg idezojeles szó ezekre a holmikra.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Zelenszkij teljesen összeomlott, heteken belül elzavarhatják az ukránok
Origo 2023.10.07. 08:52

Úgy tűnik, Zelenszkij hisztijei, dilettáns döntései és a szövetségesei sértegetése miatt Ukrajna búcsút mondhat az uniós tagságnak. Az EU országaiban egyre nagyobb a felháborodás az ukránok viselkedése miatt, így a lengyelek után az eddig Ukrajna fő szövetségeseinek számító többi ország vezetői is kénytelenek óvatosan távolodni az ukrán elnöktől. A mérhetetlen korrupcióban és gazdasági csődben lévő ország felvételét már a franciák és a hollandok is elutasították. Ehhez az is hozzájárult, hogy kiderült, Ukrajna 186 milliárd eurót kapna, ha csatlakozna az EU-hoz, ami egy elképesztő méretű összeg lenne. Minden eddigi uniós tag nettó befizető lenne, ráadásul a földalapú támogatások miatt ez a halálos ítéletet jelentené a magyar és a közép-európai mezőgazdaság számára. Ez, persze, a nyugati országokat eddig sem érdekelte, az viszont már igen, hogy a francia gazdák is csődbe mennének és a teljes uniós piacot ellepné a rossz minőségű ukrán gabona.
A csatlakozási folyamat érdemeken alapul, nincs rövidebb út - mondta kényszeredetten Ursula von der Leyen a granadai uniós csúcs után pénteken.
Ugyanis több uniós ország vezetője is számon kérte rajta Ukrajna elvtelen támogatását. November elejére várják a bizottsági jelentést arról, hogy a tagságra váró országok - így Ukrajna is, valamint az őket sokkal megelőző nyugat-balkáni országok - hol tartanak a követelmények teljesítésében. „Ez lehetővé teszi számunkra, hogy mérlegeljünk, és megalapozott vitát folytassunk az Európai Tanács decemberi ülésén" – közölte az Európai Bizottság elnöke. Jól látszik, hogy Ursula von der Leyen próbálja még fenntartani a reményt, hogy kedvezni tud Zelenszkijnek, de úgy tűnik, Ukrajna gyors uniós csatlakozása lekerült a napirendről.
Ezt támasztja alá, hogy hirtelen megváltozott Mark Rutte holland miniszterelnök véleménye is: már nem támogatja, hogy Ukrajna és több balkáni állam 2030-ban biztosan csatlakozzon az Európai Unióhoz. „Egyáltalán nem értek egyet ezzel a dátummal" – közölte, majd kifejtette „a kérdés nem az, hogy egy adott ország mikor áll készen, hanem, hogy készen áll-e". Pedig nemrég még ennek ellenkezőjét mondta.
Mindenki nettó befizetővé válna
Ukrajna integrálása az Európai Unióba hét év alatt mintegy 186 milliárd eurónyi uniós forrást jelentene az országnak – derül ki az EU Tanácsának a Politico által ismertetett belső feljegyzéséből. Az EU további bővítése hat balkáni országgal, valamint Grúziával és Moldovával további mintegy 74 milliárd eurós terhet jelentene az EU költségvetésére – olvasható a dokumentumban. A Tanács dokumentuma, amelyről elsőként a Financial Times számolt be, az első hivatalos tanulmány arra vonatkozóan, hogy a jövőbeli bővítés mit jelenthet az EU költségvetésére nézve.
A jegyzet olyan lehetőségeket vázol fel, mint a nagyobb belső piac és a nagyobb politikai befolyás a globális színtéren. Ugyanakkor „nagyon jelentős kihívásokra" is figyelmeztet az EU mezőgazdasági költségvetésétől kezdve a jogállamiságon át az EU döntéshozatali képességéig terjedő kérdésekben. A jövőbeli bővítés azt jelentené, hogy minden jelenlegi uniós országnak „többet kell majd fizetnie és kevesebbet kapnia". Számos olyan ország, amely jelenleg több pénzt kap az EU-tól, mint amennyit befizet, nettó befizetővé válna – írják az elemzésben.
Fontos azt is megemlíteni, hogy Ukrajna lesz a uniós mezőgazdasági támogatások legnagyobb kedvezményezettje, leszorítva Franciaországot az első helyről.
Kijev hét év alatt 96,5 milliárd eurót kaphatna az EU Közös Agrárpolitikájából (KAP).
Ez azonban a többi tagország mezőgazdasági támogatásának 20 százalékos csökkenését vonja maga után. Ukrajna ugyancsak jogosult lesz 61 milliárd euró összegű kifizetéshez más uniós forrásokból.
Mindezt természetesen a franciák sem támogatják, hiszen ez tönkretenné a francia gazdákat, alighanem lángba borulna Párizs és minden francia nagyváros. Ráadásul a teljesen ismeretlen körülmények között termesztett, rossz minőségű gabona az egész EU gabonapiacát letarolná. Összességében Ukrajna uniós tagsága a földalapú támogatások miatt a halálos ítéletet jelentené a magyar és a közép-európai mezőgazdaság számára.
Nagyon elegük van a hatalmas korrupcióból
Az esetleges uniós csatlakozás támogatásának gyengülését jelzi az is, hogy egyre többen aggódnak az ukrajnai korrupció miatt is. A Biden-kormányzat hosszú távú amerikai tervének érzékeny, de nem titkosított változata számos lépést tartalmaz, amelyeket Washington tesz annak érdekében, hogy segítsen Kijevnek felszámolni a visszaéléseket és egyéb módon megreformálni egy sor ukrán ágazatot. A dokumentumban hangsúlyozzák, hogy a korrupció miatt a nyugati szövetségesek feladhatják Ukrajna harcát az orosz invázió ellen, és hogy Kijev nem halogathatja tovább a korrupcióellenes erőfeszítéseket - írta a Magyar Nemzet.
Az Integrált országstratégia bizalmas változata körülbelül háromszor olyan hosszú, és sokkal több részletet tartalmaz az Egyesült Államok ukrajnai célkitűzéseiről, mint amit nyilvánosságra hoztak, a bankok privatizációjától kezdve az iskolák angol nyelvű oktatásának segítésén át a hadsereg NATO-protokollok elfogadására való ösztönzéséig. A Politico információi szerint a Biden-kormány is kénytelen nyomást gyakorolni Ukrajnára a korrupció visszaszorítása érdekében, például azért, mert amerikai segélyeket is elloptak.
A Kijevnek nyújtott amerikai támogatások leépítése pedig több európai országot is arra késztethet, hogy kétszer is meggondolja az Ukrajna támogatásával kapcsolatos szerepét.
Zelenszkij a csődbe vitte Ukrajnát, az országot a nyugati támogatások tartják fenn, dilettáns döntései miatt elbukott az ellentámadás, magára haragította a szövetségeseit, ezzel eljátszotta az EU-csatlakozás esélyeit, ukránok százezrei haltak meg értelmetlenül és még csak most jön a tél, amikor egyáltalán nem biztos, hogy Ukrajnában fűteni tudnak. A háború első napjaiban még hősként kezelt elnököt szinte bármelyik pillanatban elzavarhatja az ukránok felháborodása.


És a fasizálódásról meg nem is beszélnek.

***********************************

Donbassz - Rosszija 1 Televízió
összeállítása

Nagyon sokan nem tudják, hogy mi is történt 2014-után Ukrajna keleti részén, mi vezetett valóságosan oda, hogy Oroszország kénytelen volt a 8 éve ott zajló tragikus állapotok miatt közbelépni. A nyugati média mindazokról az eseményekről melyek az orosz beavatkozáshoz vezettek mélyen hallgatott az elmúlt 8 évben és mélyen hallgat ma is.
https://videa.hu/videok/nagyvilag/donbassz-EOFEl1Re0YsV2pBT?start=1797.274784
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 840
6 746
113
Az ukránoknak tolt pénzekről jó sok grafikon:


Az uniós országok által felajánlott összes támogatás + uniós intézmények: 131,93 mrd EUR
USA: 69,5 mrd EUR
Egyéb országok: 36,5 mrd EUR
Amerika régen $100B felett jár.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby and enzo

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 562
7 006
113
Az izraeli események csúnyán elvihetik a fókuszt Ukrajnáról, az nem kérdés, hogy az usa kinek akar jobban segíteni.

Részben off
A fő kérdés bennem, hogy ezt az actiont Irán, vagy az orosz engedélyezte?
Ahogy írtam, ha a dollár milliárdok, és a lőszer, Izaelbe megy az orosz nyer vele.

Illetve kérdés továbbá, hogy ez egy folyamat része, értem úgy, hogy a terv további lépése Taiwan berobbantása? Akkor az usa elaprózódhat .. 3-ból 2 gócpont a világon már berobbant....
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 514
55 816
113
Illetve kérdés továbbá, hogy ez egy folyamat része, értem úgy, hogy a terv további lépése Taiwan berobbantása? Akkor az usa elaprózódhat .. 3-ból 2 gócpont a világon már berobbant....

Igazából ha az oroszok teljes erővel neki mennek az ukránoknak, irán+hamasz izaraelnek, észak-koreai dél-koreának és kína blokád alá vonja tajvant akkor a nyugatnak 4 fronton kellene háborút vívnia, és hát hagyományos fegyverekkel bizony el is veszti ezeket!
Atommal meg mindenki veszít.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 133
83 668
113
Simplicius újabb, a segélyezés leállításáról és egyebekről.

Zselé marha megviseltnek tűnik.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 573
113
Simplicius újabb, a segélyezés leállításáról és egyebekről.

Zselé marha megviseltnek tűnik.
Jól ki kell választania, hogy mikor űl fel a new yorki gépre, nehogy megölődjön azelőtt. Ott majd várja a kimentett vagyon ahonnan szervezheti az ellenállást, mint a lelépett afgán elnök.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 972
21 917
113
Várjuk már ki a háború végét azzal, hogy mennyi terület lesz kinek és hol.
Jóhohy nem számoljátok hozzá Odesszát meg Harkovot is, hisz ezek is orosz földnek számítanak Putyin szerint.

Elegánsabb lett volna elengedned egy „bocsi, benéztem ezt a 140 milliót srácok“ mondattal vagy bármi hasonlóval, de te idefosol egy ilyet… például ilyenek miatt gáz, amit művelsz több topicban és témában.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 379
9 004
113
Aminek nagy része be- és vissza vándorló. Például Ukrajnából a milliós orosz kisebbség jó része az elmúlt évtizedekben már visszatelepült Oroszországba.
Ezért is lépni kellett Putyinnak.
Novorosszija álmaihoz kellett az orosz kisebbség, lehetőleg elnyomva, sanyargatva, terrorizálva, hogy legyen háborús ürügy.
Ráadásul gyorsan fogy az orosz a "az egyetlen fehér, hetero, keresztény vezető "országában, és nő a muszlimok aránya.
Hinnye miki, ez még tőled is erősre sikeredett.
Szóval azt mondod, hogy a ravasz Putyin bevándoroltatott sok-sok oroszt Ukrajnába, az eredetileg ( vagy mondjuk úgy, mindig is) túlnyomóan orosz többségű Donbaszba, azért, hogy az ukránok elnyomják, sanyargassák, terrorizálják őket nap mint nap, ezen cselekedeteikkel okot szolgáltatva az oroszoknak egy igazságos, felszabadító háborúra. A mindenkori ukrán vezetés pedig, gondondolom azt mondta, persze csináljuk csak, biztos jó lesz ez így mindenkinek. Összejátszottak. Most meg, hogy indult a háború, visszavándoroltak Oroszországba, hogy orosz egyenruhában visszamenjek Ukrajnába harcolni.
Mert ha nem mennek vissza, elfogynak az Oroszországi oroszok és győz Ukrajna.
Hát most jól leleplezted őket, dugába fognak dőlni.
Nálam a történeted minimum 2 miki-t ( 1 miki, 1 röhögő fej ) ér, egyúttal jobbulást kívánok neked.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 547
45 134
113
Várjuk már ki a háború végét azzal, hogy mennyi terület lesz kinek és hol.
Jóhohy nem számoljátok hozzá Odesszát meg Harkovot is, hisz ezek is orosz földnek számítanak Putyin szerint.
Az helyzet, hogy a JELENBEN tévedtél cirka 13 millió főt. Nincs ezzel semmi baj, az hogy félrebeszélsz ezek után is, mikor valaki leírta a kb. 150-et, majd kijavítottad hogy 140, s kiderült hogy 153, azzal már van.

Pláne úgy, hogy amiről eredendően írt az amihez hozzászóltál, ott még ha neked lett volna igazad - DE NINCS!!! - akkor is bőven irreleváns, mert egy fiktív 140 milliós Oroszország vs egy mostani 30 millió alatti Ukrajna közti emberanyag is döntő.

Sosem értettem azt, hogy mikor valaki elnéz valamit, és szólnak neki többen, hogy tévedett, akkor miért kell megpróbálni bevédeni a védhetetlent. Nem úgy vesztesz arcot ha azt mondod, hogy ok, ezt rosszul tudtam, nektek van igazatok, hanem mikor idetolsz egy ilyet, hogy majd a JÖVŐBEN mi lesz, meg mi nem lesz...

Azért nagyon amúgy nem fogsz meglepődni, ha nem fognak a végén kisebb részt birtokolni az oroszok Ukrajna nemzetközileg elismert területéből, mint most, ugye?

Vagy igen :D ?!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Újabb kétségbeesett ukrán támadások végződnek kudarccal (Videók)

Az orosz hadsereg visszaverte a kijevi erők újabb támadási hullámát - derül ki az orosz védelmi minisztérium október 7-i tájékoztatójából.

Kupjanszk irányában az orosz Zapad haderőcsoport visszaverte az ukrán 4. páncélos dandár és a 66. gépesített dandár öt ellentámadását Makejevka és Liman Pervij közelében. A csoport célba vette továbbá a 14., 30., 32. gépesített dandár és a 115. területvédelmi dandár több összecsapását Kupjanszk, Szinkovka, Liman Pervij és Ivanovka közelében.
A minisztérium közölte, hogy az ukrán veszteségek ezen az irányon 40 katonát, két páncélozott harcjárművet, két gépjárművet, egy lengyel gyártmányú Krab önjáró löveget és egy amerikai gyártmányú M777-es vontatott löveget tettek ki.

Krasznij Liman irányában pedig az orosz Centr erőcsoport visszaverte a 63. gépesített dandár támadását Cservonaja Dibrova közelében.
A kijevi erők 65 katonát, két kisteherautót, egy Akatszija önjáró löveget, két D-30-as és egy D-20-as vontatott tarackot veszítettek a sikertelen támadás során - közölte a minisztérium.

Donyeck irányában az orosz Jug erőcsoport három ukrán támadást vert vissza Kurdjumovka, Veszeloje és Szevernoje közelében.
Ebben az irányban akár 190 ukrán katona is meghalt vagy megsebesült - közölte a minisztérium, hozzátéve, hogy három gépjárművet, egy amerikai gyártmányú M777-es vontatott tarackot és egy D-30-as vontatott tarackot is megsemmisítettek.

Dél-Donyeck irányában az orosz Vosztok erőcsoport három támadást vert vissza az ukrán 127. és 128. területvédelmi dandár által Prijutnoje közelében. A csoport légi és tüzérségi csapásokat mért továbbá az 58. motorizált dandár és a 79. légitámadó dandár Urozsajnoje és Novomihajlovka közelében lévő ember- és eszközgyülekezetei ellen.
A minisztérium szerint a harcok során ebben az irányban akár 225 ukrán katonát, két páncélozott harcjárművet, két gépjárművet, egy D-20-as vontatott tarackot és egy elektronikai harcászati állomást semlegesítettek.

Zaporozsjei irányban Uszpenovka, Rabotino és Malaja Tokmacska közelében orosz csapások érték az ukrán 80. légideszant támadó dandár, a 65. és 118. gépesített dandár több ember- és eszközgyülekezetét.
A minisztérium közölte, hogy a csapások 50 ukrán katonát, két páncélozott harcjárművet és két kisteherautót semlegesítettek. Három vontatott ágyút - egy Msta-B, egy D-20-as és egy M-46-os - szintén megsemmisült az orosz ellentűzben.

Közben Herszon irányában a kijevi erők 30 katonát, két gépjárművet és egy D-30-as vontatottat veszítettek az orosz katonai tűz következtében. Két ukrán szabotázs- és felderítő csoportot is megsemmisítettek az Aleszinszkij és a Perejaszlavszkij szigeteken.

Az orosz védelmi minisztérium a következő részleteket is megosztotta tájékoztatója során:
Az orosz haderőcsoportok operatív-taktikai és katonai repülése, pilóta nélküli légi járművek és rakétacsapatok, valamint a tüzérség a nap folyamán 121 területen támadta meg az AFU embereit és hardverét.
Ezenkívül Ilicsevszk (Odesszai terület) közelében megsemmisítettek egy AFU katonai felszerelésraktárt.
Az AFU 95. légi támadó dandár parancsnoki állását Pobeda (Donyecki Népköztársaság) közelében találták el.
Az Ukrán Légierő légibombázó lőszerraktára Dubijevka (Cserháti terület) közelében megsemmisült.
Az AFU 1. különleges műveleti brigádjának egyik lőszerraktára Ogurtsovo (Harkovi terület) közelében megsemmisült.
Az AFU légi járművek üzemanyagraktárai megsemmisültek a Zsitomír melletti Ozernoje repülőtéren és a Poltava régióban lévő Mirgorod repülőtéren.
Az orosz légvédelmi egységek Preobrazsenka (Zaporozsjei terület) közelében elfogták az ukrán légierő egy Szu-25-ös repülőgépét.
A légvédelmi egységek a nap folyamán hét HIMARS MLRS lövedéket és négy HARM sugárzásgátló rakétát lőttek le.

Ezenkívül 38 ukrán pilóta nélküli légi járművet nyomtak el és semlegesítettek Rubezsnoje, Szvatovo (Luganszki Népköztársaság), Moszpinó, Novoszelovka, Veszeloje (Donyecki Népköztársaság), Romanovszkoje, Visznyevoje és Szkelevatoje (Zaporozsjei terület) közelében.

Ezenkívül orosz hírforrások olyan videókat osztottak meg, amelyeken FPV öngyilkos drónokkal, Lancet lőszerekkel és helikopterről indított páncéltörő irányított rakétákkal végrehajtott közelmúltbeli csapásokat mutattak be. A csapások különböző irányokban lévő ukrán felszereléseket és állásokat céloztak.

A kijevi erők most tesznek még egy utolsó kísérletet az orosz védelem áttörésére, mielőtt a tél miatt leáll az ellentámadásuk. Tekintettel a közelmúlt ukrán súlyos veszteségeire, ez a kísérlet valószínűleg nem lesz sikeres.

 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 012
113
Várjuk már ki a háború végét azzal, hogy mennyi terület lesz kinek és hol.
Jóhohy nem számoljátok hozzá Odesszát meg Harkovot is, hisz ezek is orosz földnek számítanak Putyin szerint.
Sargent én már hozzá számolom ! De nem csak azt hanem a Dnyepertől keletre mindent , Odessza-t egy folyosóval Transnyisztra felé ! Ez a minimum amivel tárgyaló asztalhoz ül az Orosz ! De ha erre tendál a világ all-in lesz egész hoholisztán csatlakozik az Orosz föderációhoz !
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Várjuk már ki a háború végét azzal, hogy mennyi terület lesz kinek és hol.
Jóhohy nem számoljátok hozzá Odesszát meg Harkovot is, hisz ezek is orosz földnek számítanak Putyin szerint.
Ne aggódj, azok is lesznek azok a területek és városok, azaz oroszok ;) !
Csak az a baj, hogy előtte az ukránok az oroszok oldalán fognak harcolni a NATO ellen:(.
Nem hiszed?
Majd meglátod.
Akkor amikor kuksolsz a lövészárokben, ami előtt a muszka készülődik, majd jusson eszedbe amit írtam most!
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 848
14 698
113
Várjuk már ki a háború végét azzal, hogy mennyi terület lesz kinek és hol.
Jóhohy nem számoljátok hozzá Odesszát meg Harkovot is, hisz ezek is orosz földnek számítanak Putyin szerint.
Nem Putyin szerint, hanem ezt a dicsőséges Ukrán állam alapító , Lenin követte el még 1917-ben. Ami azóta "hozzá ragadt" mert a kismalacunk éhsége a szomszédos területekre határtalan és törvénybe ütköző (lásd Kárpátalját) ... tehát beszámíthatatlan mint az elbírtoklója (bitorlója).