• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 093
2 859
113
Netanyahu most panikol, mert ez bezony az o sara, az o iranyitasa alatt rugtak szabalyosan arcon az orszagot. Raadasul Gantzot mar tavaly decemberben valtotta Bibi vedelmi minisztere (Galant?) – nos, o totalis csodot mondott most, a fonokevel meg az egesz agyonajnarozott Aman-Moszad-Sin Beth trioval egyetemben. Kulon pikans, hogy Gantz alatt robbant fel a tengeralattjaro-ugy, ami miatt Netanyahu ma mar nem tobb, mint egy ocska korrupt bunozo a sok kozott, ami az izraeli 'elitet' alkotja.

Egy ekkora tamadast, raadasul ilyen szofisztikaltan, tobb helyen, tobb fegyvernem osszehangolt munkajaval keptelenseg minimum 6-8 honapos tervezes es intenziv gyakorlatozas nelkul kivitelezni.
Mivel lathatoan minderrol fignja nem volt a zsido allamnak, totalis sokkent erte oket, ez egyertelmuve tette, hogy a teljes nagykepu-nagyhangu katonai-politikai (egy es ugyanaz naluk) vezetes es az elharitas, hirszerzes, signals intelligence mind-mind totalisan csodot mondtak, kulon-kulon es egyutt is.
Most aztan orjongeni fognak, de azzal csak es kizarolag az elmeroggyant Hamas kezere jatszanak. Sot, ha totalis haborut kezdenek, abba be fog szallni a Hezbollah is, es a vegen mar a szaudiaknak es az egyiptomiaknak is vallalhatatlan lesz a kapcsolat, es a Hamas eleri, amit akart.

Mindezt egyebkent a palesztin es vitatott teruletek Netanyahu-fele teljes es egyoldalu annektalasa inditotta el, ez teljesen vilagos ma mar.
O meg sajnos a teljesen elmebeteg, nyiltan rasszista es szelsoseges cionista, tomeggyilkos nezeteket vallo apja, a Milejkowski neven szuletett lengyel zsido Benzion Netanyahu agymosott gyereke – az apja egyebkent annak a konkretan degeneralt, szelsoseges militans hardcore cionista, ogyesszai ukran zsido Zsabotinszkijnek volt valami titkara, aki kesobb az Irgun cionista terrorcsoportot megalapitva elkovette a King David Hotel robbantast es a Dayr Yasin tomegmeszarlasokat.)

Netanyahutol semmi mas nem volt sosem varhato. O aggressziv cionista, nacionalista kolonializmust hirdet (i.e., az elmeroggyant apja almat, a Nagy Izrael letrehozasat.) Evekig sunyitott, meg takargatta, de azok az idok elmultak (meg aki ismerte a hatteret, annak atlatszo volt az egesz visszataszito kufarstilusa.)
Miert nem mondod ki ami ebbol kovetkezik.A Hamasz torok iranyitas es finanszirozas alatt allo szunita szervezet.Nagysagrendileg gyengebb mint az irani ihletesu Hezbollah.Rivalizalnak sot sokszor harcolnak is egymassal.Torokorszag evtizedek ota egyuttmukodik sot a Kozel keleten az egyik legfontosabb partnere Izraelnek.Logikus az lett volna ha a Hezbollah tamad.De nem a deli torok iranyitasu csapat tamadott.En is elkepzelhetetlennek tartom,hogy a foldgolyo leginkabb megfigyelt,ugynokokkel kitomott 600km2 teruleten Gazan ilyen nagy volumenu tamadast annak elokeszuleteit titokbaan lehessen tartani az eddig leghatekonyabbnak tartott titkoszolgalat a Moszad es annak megannyi testverszervezete elott.Hagytak,hogy sokk erje az izraeli tarsadalmat,igy megerosodjon Netanyahu hatalma,lehet mutogatni Iranra,aki szerintem most nem allt a kezdetektol a tamadas mogott csak befarolt az indulas utan.Nagyon jol jott a Torokoknek akiknek otthon a bazist ado vallasos retegeknel kezdett sok lenni Erdoganek feltuno Izrael baratsaga.Lasd orszagszerte kitort a torokokbol a zsidogyulolet,egnek is az izraeli zaszlok mindenfele.Ugyan par napja meg azeri,izraeli,torok zaszlok egyutt vonultak ugyanott mast unnepelve...Hamasz pedig miert allt bele egy ilyen ongyilkos kuldetesbe?Akitol a penz szarmazik az mondhatja meg mi a feladat...Egyebkent is a martiromsag keresese nem all messze egyik palesztin csoporttol sem,a katonailag sikeresebb Hezbollahnak valamint a palesztin tarsadalomnak is igy megmutathattak erdemes oket tamogatni mert hatekonyak tudnak lenni.A Gazaban elo 2 millio palesztint errol persze senki sem kerdezte de a visszacsapas java sajnos rajtuk csapodik le.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
"Keresd a nőt!"

Francia többszázéves történelmi mondás, miszerint a hadüzenetet küldő uralkodót befolyásolja egy erős hataloméhes nő (anyja felesége szeretője) DE természetesen nem kifejezetten a nőkre értik: azt jelenti minden háború és nagy hadvezér mögött ott egy háborús uszító.

Szóval itt a siklóernyős palesztinok meg izraeli civilek, amit látunk csak bábok...pont leszarom. Mi generálta indította? Csak az érdekel, csak az a fontos.

Ennek is valami háttere lehet ez sem magától indult... ez idővel iránnyítottan egy Irán vs. Izrael konflikussá fajulhat. Igy ez a legbetegebb elképzelésnek ad új értelmezést.

Amerik két fronton nyithat háborút a BRICS ellen (mert Irán is nyakig benne van az orosz-kinai szövetségben)?

Angolszász misszó következő lépése?

Oroszország és Kina (BRICS) hergelte Iránt hogy nyomja a palesztinokat az ukránokról elterelve az USA figyelmét?

USA akar ezzel az ürüggyel kihátrálni az ukránok mögül?

Közelgő amerikai és EU választások migrációs nyomás válság?

Izraeli kormányválságot akarnak kiprovokálni vagy pont hogy megerősíteni a regnáló kormányt?

Szokásos 10 évente megrendezett hagyományőrző szomszédolás Izrael és Palesztína között? (ezt látjuk de ennek van a legkisebb valószínűsége)

A fentiek közül mindegyik?
Ez a felsorolás csak gyors pontokba szedett logikus és szélsőséges alterntívákat szedi csokorba az indulástól, mivel nincs spontán felkelés és háború, hanem mindennek van egy mozgatórugója, amely nem más mint az idő változásával a legvalószínűsíthetőbb pont.

Mára ezekből a leginkább a Netenjahu megerősítése a pozíciójának megszilárdítása a legvalószínűbb (az invázió sikeressége miatt még úgy tűnt, hogy pont ennek az ellenkezője a kormányváltás az ellenérdekeltjei céljai valósulhatnak meg)! Elméletileg ő jár a legjobban. Ez azért volt a listán mert ezzel nagyon sok legyet az őt korábban megbuktató börtönnel fenyegető, ellene szövetkező hazai vezetőket és titkosszolgálati embereket, politikusokat, üzletembereket lecsaphatja a palesztinokkal együt. Most (mint Viktor a Covid után vagy Erdogan) törvényeket, rendeleteket, döntéseket hozhat és egységes lesz mögötte Izrael. Ez a magyar recept a kormány mögötti többséghez/egységhez csak drasztikusabb drámaibb változata. Viktor, Putyin, Erdogan után már Netanjahu is a nyugati minta alapján szerveződő belső ellenfelekkel (média, civil szervezetek, ellenzék, politikai gazdasági szereplők) szemben megszilárdították a hatalmukat.
Csak hát ugye az ezért hozott áldozat...a kb. százas nagysegrendben elrabolt nők (feleségek, anyák, lányok, "Me Gustas Tu"-s katonacsajok még évtizedeken át fogják folyamatosan szülni a kis dzsihad-joekat egy-egy pincében valami világtól elzárt kietlen helyen.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 548
45 156
113
Elképedve nézem a híreket, nagyon egyik oldallal sem szimpatizálok, inkább csak azért követem a mostani eseményeket, mert amit ott látunk, az a mi Európánkra is vár pár évtizeden belül (remélem nem vagyok túlzottan optimista, és van ennyi időnk). Erre kell készülnünk, ha az őrületnek nem szabunk itt nagyon gyorsan, és drákói szigorral határt.

Az arabok, muszlimok nem kompatibilisek egyszerűen velünk, ez van, ezt kurva gyorsan be kéne látni! Semmi rosszat nem akarok én senkinek, így nekik sem, egy ideális világban az én elképzelésembe ők is élnek békében otthon, meg mi is Európában, és nagyon szigorú szabályzás mellett lehet egymással kereskedni, meg fix időre menni túristának, de kb. ennyi.

A multi kulti egy agybaj, agyon kéne baszni egy rozsdás bicikli lánccal azokat akik még mindig hisznek benne!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 877
81 548
113
Az izraeli miniszterelnök beszédében felszólította Gáza város lakóit, hogy azonnal hagyják el otthonaikat, mivel az izraeli hadsereg hamarosan elpusztítja a várost:

„Bosszút fogunk állni ezért a sötét napon. Minden helyet rommá változtatunk ebben a gonosz városban, ahol a Hamász rejtőzik. Felszólítom Gáza város lakóit – most menjenek el onnan!

Izrael emellett úgy döntött, hogy megszakítja a Gázai övezet áramellátását, valamint az üzemanyag- és áruellátást.

Kíváncsi vagyok, ha Putyin hasonlót mondana Kijevről és a terrorista náci rezsimről, mi lenne...
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 470
10 696
113
Szerintem Izrael mint állam megerősödve fog kijönni ebből.
Újra nagy támadás érte a zsidó államot, gyerekek nők halnak meg megalázó módon, még a legelbaszottab balos zsidók is látják hogy a bőrükre megy a játék, ez kohéziót szül.
Rengeteg videót nézek mióta elkezdődött, szerintem vagy nagyon elkalkulálta magát a Hamas vagypedig ez csak az első felvonása egy újabb izraeli-arab háborúnak. Most megtorlás lesz, a zúnió meg befogad néhány tiz-százezer palesztin menekültet hogy aztán itt is gáza legyen.
Egyébként valamilyen szinten megértem mindkét oldalt, viszont amit ott a palesztinok leművelnek Allah akbart uvoltozve na attól kiráz a hideg, ugyanezek már itt vannak európában is , ugyanezt művelik csak kisebb léptékben mert még nincsenek olyan sokan.
Lenne még mondanivalóm de félek hogy lesújt rám a moderátor isten
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 006
91 947
113
Pont ellenkezoleg, a háború után nagyot fognak bukni, mert az o alkalmatlanságuk idézte elo ezt a helyzetet.
Ahogyan a Yom Kippur eltemette Golda Mayer politikai pályafutását, így Bibi is most lehúzhassa a rolót.

Ugyanis hiába voltak kongatva hónapokon át a vészharangok, hogy rosz állapotban van a IDF, semmit nem tettek. Ráadásul esodlegesen a illegális telepulések védelmére fókuszáltak, ezért volt délen kevés katona és csak órák mulva jott a segitség.

Most egyelőre nemzeti egységkormány lesz Izraelben, a legnagyobb izraeli ellenzéki pártot beveszi Netanjahu a kormányba.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 426
46 243
113
vélhetően a civil médiamunkások kizárását
majd ők közvetítik a megfelelő híreket a világ számára a gázai munkálkodásukról
kérdés hogy a hamasz milyen komenikációs csatornákkal rendelkezik a külvilág felé és azokat izrael le tudja-e zárni

Ez az oldal percről percre beszámol az eseményekről!
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 129
13 573
113
Ha Libanon felől támad a Hezbollah akkor Izrael harapófogóba fog kerülni! Legalábbis elméletileg! De az USA ezt nem fogja hagyni és katonákat fog küldeni Izraelbe!

A közel-keleti TG csatornák arról számolnak be, hogy a Hamász által az Al-Aqsa Flood hadműveletben használt fegyverek/RPG-k többségét Ukrajnából szállították.
Ukrajna terulete az a oroszok által megszált rész is egyben. :p

Ráadásul nyilvánvaló, hogy ha így bemondanak efélét, azt ártó szándékkal teszik.
Nem tetszik nekik, hogy ukránoknál kotnek ki a lefoglalt iráni fegyverszállítmányok. :cool:
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 877
81 548
113
Súlyosbodás az izraeli-palesztin konfliktus övezetben
Mi ismert 2023. október 8. 07.00-ig :

▪Az izraeli hadsereg tisztviselői a Gázai övezetet zárt katonai övezetté nyilvánították, és felszólították a civileket is, hogy hagyják el a térséget a harcok befejezéséig.

▪20 órányi harc után az IDF egységeinek tüzérség és tankok támogatásával sikerült átvenni az irányítást a sderoti rendőrőrs felett. A Hamász tagjai azonban továbbra is a városban maradnak.

▪A palesztin nemzeti és iszlám erők általános sztrájknapot hirdettek vasárnap Ciszjordánia lakott területein.

▪A konfliktusban részt vevő felek továbbra is rendszeres csapásokat váltanak. Az izraeli légierő rakétákkal lőtt ki célpontokat a Gázai övezetben, többek között megsemmisítette a Nemzeti Iszlám Bank fiókját és a Watan-tornyot. A palesztin erők tömegesen ágyúzták Askelont, lakóépületeket, zsinagógát és kórházat károsítva.

▪A legfrissebb adatok szerint az izraeli oldalon a halottak száma több mint 300, a sebesültek száma pedig 1864-re nőtt.Nem hivatalos becslések szerint további mintegy 750 izraeli eltűnt.

▪A repülés és a páncélozott járművek aktív használata ellenére az izraeli csapatok folytatják a harcot a palesztin erőkkel legalább hét határmenti településen.

▪Az izraeli katonák megkezdték a helyi lakosok evakuálását a Gázai övezettel határos területekről.

▪Rishi Sunak brit miniszterelnök bejelentette, hogy a következő 24 órában meg kívánja vitatni partnereivel az Izraelt támogató intézkedéseket.

▪A Hezbollah mozgósításáról szóló hírek hátterében az izraeli hadsereg vezetése további erőket küldött a Libanonnal határos területekre.

Később azonban tovább romlott a helyzet a libanoni-izraeli határon: az ország északi határára aknavetőt dördültek Libanon felől, az izraeli csapatok pedig megtorló csapásokat indítottak.



 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 470
10 696
113
Na, eddig tartott, amíg minden ismerőst és rokont el tudtam érni kint...
Én csak azt nem értem, hogy miért kellett ezt most?
Meg miért ilyen mocskos, utolsó, gyáva módon?! Tényleg nem szorult már minimális emberség sem sokakba?
Szőr, először is remélem minden ismerősöd és rokonod biztonságban van.
Nem akarlak megbántani de nem értem hogy te miért vagy ezen így kiakadva? Ha jól emlékszem te is a szeressünk mindenkit és a nyitottság eszméjét vallod. Talán még ezek után is azt mondhatod magadnak, "dehát nem mindegyik ilyen rossz". Mocskos , gyáva módon? Ezek ezt csinálják már évtizedek óta , mindenhol ahol jelen vannak és lehet hogy te is szavaztál az importálásukra.
Vannak olyan népek akiket nem lehet pátyolgatni.
Ez a vallás is olyan mint egy rosszindulatú daganat
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 860
6 779
113
Szőr, először is remélem minden ismerősöd és rokonod biztonságban van.
Nem akarlak megbántani de nem értem hogy te miért vagy ezen így kiakadva? Ha jól emlékszem te is a szeressünk mindenkit és a nyitottság eszméjét vallod. Talán még ezek után is azt mondhatod magadnak, "dehát nem mindegyik ilyen rossz". Mocskos , gyáva módon? Ezek ezt csinálják már évtizedek óta , mindenhol ahol jelen vannak és lehet hogy te is szavaztál az importálásukra.
Vannak olyan népek akiket nem lehet pátyolgatni.
Ez a vallás is olyan mint egy rosszindulatú daganat
Ez az egesz regio olyan, mint egy daganat. Es mondjuk pont leginkabb az aljas, sunyi britek miatt.
A zsidok kb a 70-es evekig tenyleg a megmaradasukert harcoltak, meg ha ugyanolyan aljasul is, mint az ellenfeleik. Viszont amit muvelnek az elmult 20-25 evben, az teljesen egyertelmuen provokaciora megy ki, meg etnikai tisztogatasnak felel meg.