• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 476
10 016
113
1. Kérdéses… oké. Legyen kérdéses. De gondolom a párszáz civil, gyerekek, fiatalok… nem kérdéses ugye? Egyébként nem a gyerekekre, hanem a levágott fejű katonákra gondoltam.
2. Mert a békebulin lemészárolták nem voltak ártatlanok? Az autóúton hazabaszott családok talán bűnösök voltak?
3. Nem feltétlenül tiltott.
4. Később leszünk ezzel kapcsolatban okosabbak. Amúgy abszolút valószínűnek tartom, hogy igaz.

De egyébként nem azt írtam logikus és racionális amit írok. Csak amit gondolok. Ez van.
Nagyon bonyolult kérdés ez. Mert Gázában a bombázásban meghalt (esetleg leszakadt fejű) gyerek talán bűnös volt? És a pilóta, aki dobta a bombát meg hős?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 755
113
Erdogan azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy "mészárlást tervez a Gázai övezetben" repülőgép-hordozóját Izraelbe küldve

Erdogan kényelmetlen kérdéseket tett fel az Izraellel kapcsolatos helyzettel kapcsolatban.

„Az USA elküldi repülőgép-hordozóját Izraelbe. Olyan kérdésem lenne, hogy mit csinál egy amerikai repülőgép-hordozó Izraelben? Recep Tayyip Erdogan török elnök közölte: „Nagyon súlyos mészárlásokba fog kezdeni azzal, hogy a repülőgép-hordozó körül lévő hajóival és repülőgépeivel célba veszi Gázát.

„Jelenleg nem folyik víz Gázába. Mi a helyzet az emberi jogokkal? Nincs áram. Mi a helyzet az emberi jogokkal? Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata szerint a vizet és az áramot nem lehet kikapcsolni. Mi a jelenlegi helyzet a gázai kórházakkal? A kórházakat és az istentiszteleti helyeket könyörtelenül célba veszik.”


angol felirattal
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 914
21 742
113
én sajnálom a fesztiválosokat. de darwin díjas rendezvényre mentek el bulizni. (egyszerűen nem volt normális aki odament és még fizetett is érte sőt éetveszélyes helyen még le is redukáltamagát mindenféle kábítószerrel alkohollal hogy még kevesebb esélye legyen egy esetleges "beköszöntő gond esetén" FELELŐTLENSÉG a szervezők meg egyszerűen akasztófára valók. tálcán kínálták saját magukat.

Nézd nem tudom te mennyire vagy ismerős Izraelbe. Nekem azért van némi fogalmam, szerintem több, mint neked. A video felvételen látható volt, hogy igen sok fegyveres biztonságőr volt a bulin, de mivel senki nem számított ilyen akcióra csak pisztolyuk volt, ezzel pedig esélyük semmi. Ez minden bizonnyal egy teljesen normálisan -izraeli mércével- biztosított rendezvény volt. Európai mércével meg egyenesen soha nem látott. Ergo, amit írsz nem valós és úgy írod, hogy nem vagy tisztában azzal ott miként működnek a dolgok.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 444
34 362
113
Nézd nem tudom te mennyire vagy ismerős Izraelbe. Nekem azért van némi fogalmam, szerintem több, mint neked. A video felvételen látható volt, hogy igen sok fegyveres biztonságőr volt a bulin, de mivel senki nem számított ilyen akcióra csak pisztolyuk volt, ezzel pedig esélyük semmi. Ez minden bizonnyal egy teljesen normálisan -izraeli mércével- biztosított rendezvény volt. Európai mércével meg egyenesen soha nem látott. Ergo, amit írsz nem valós és úgy írod, hogy nem vagy tisztában azzal ott miként működnek a dolgok.
akkor meg így jártak kategoria (sajnálom ez a valóság) tudták hogy benne van a pakilba és bevállalták akkor saját felelőség. ez van így jártak (így jobb?)
1. opció hülyék és felelőtlenek vóltak
2. provokáltak élvezték a veszélyt
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
995
8 942
113
"Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) nem áll készen a palesztin–izraeli konfliktus eszkalálására, és az a törekvése, hogy Kijevnek és Tel-Avivnak egyszerre nyújtson támogatást, hozzájárulhat a szövetségen belüli szakadáshoz – jelezte előre a Politico amerikai magazin elemző cikkében."
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
995
8 942
113
"Tucker Carlson, a Fox News kirúgott riportere, az egyik legbefolyásosabb republikánus véleményvezér – aki ismert módon és mértékben szkeptikus az Ukrajnának nyújtott katonai és diplomáciai támogatással kapcsolatban is – twitteres beszélgetőműsorában elítélte a republikánusokat, mert támogatják Izraelt abban, hogy visszavágjon a Hamász és patrónusa, Irán ellen, miután szombaton fegyveresek törtek át a határon, meggyilkolva és elhurcolva több száz civil lakost.
Ahogy a Hárec is írja, Carlson Izrael-ügyi álláspontja egyelőre erősen kilóg a sorból, már ami a republikánusokat illeti, akik közül sokan teljes mértékben kiálltak az ország önvédelmi joga mellett. De mivel Tucker Carlson továbbra is az egyik legbefolyásosabb véleményvezér, és rengeteg követője van az amerikai jobboldalon, a cikk szerint megjegyzései felbonthatják az Egyesült Államokban az Izraelt támogató kétpárti egységet."

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 628
55 433
113
Igen a terroristák, legyen az IÁ, Al-Kaida, Hamasz, "Mérsékelt ellenzékiek" Szíriában, csecsenek vagy akárkik,akik szuuníta muzulmánok és a wahabita vallás hívei és legyenek bárhol a világban nem édemelnek könyörületet. De Gázában, melynek lakossága 2,0-2,5 millió ember és fele 14 év alatti ,területe mindössze 340 km2 a civil lakosság értelmetlen pusztulásához vezet az aránytalanul kemény izraeli beavatkozás.
Aránytalanul kemény beavatkozás?
Ezek után? Viccelsz?
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 914
5 234
113
Erre azt szokták mondani, hogy valamit valamiért. Ha elhagyják tömegek a gázai területet, oda már nem tudnak visszamenni. Azt nem mondom, hogy soha, mert az nem létezik. Képzeld el, ha a magyarok teljesen ekhagyták volna a török alatt a középső országrész területét. Így is sokan elhagyták, és ennek meg is lett a következménye. Nem tudom, lesz-e menekülőút, egyelőre megy a tömeges bombázás. Én úgy látom, hogy inkább humanitárius segítséget próbálnak bejuttatni.
De ezek vélemények, meglátjuk, mi történik?
Aki meg nem hagyta el nagyrészt "behódolt" a Töröknek.Mindenesetre ha Izrael "ellenfelei" nem indítanak átfogó támadást amíg Gázaval van "elfoglalva" akkor ezt nagyon "benézte" a Hamasz.Nem véletlen már most "magyarázkodnak" hogy csak "szük" kör tudott róla.Hogy "csak" korlátozott sikert érnek el és Izrael egyből reagál nagyrészt csak túszokat ejtenek.És maguk részérők akár tűzszünetre is hajlandóak lennének.És már a sokak álltal "fos" média is arról ír hogy előre kaphatott figyelmeztetést Izrael akit nem vettek vagy nem akartak!komolyan venni.

Ezzel konkrétan egyenlőre úgy néz ki "szabad kezez" adtak akaratlanul is az IDF-nek hogy akár teljesen elpusztitsák gázát.Eddig az Izraeli ellenzék-USA demokrata kormány "fékezte" az Izraeli "jobboldali" erőket.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 492
18 031
113
Hát a közzétevő azért finoman csúsztatott Nem minden Binance acc-ot kapcsoltak le, hanem azokat amelyek köthetőek a HAMASZ-hoz.

"The world's largest cryptocurrency exchange reportedly froze all accounts linked to Hamas in the wake of the terrorist organization's invasion of Israel."

 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 914
5 234
113
én sajnálom a fesztiválosokat. de darwin díjas rendezvényre mentek el bulizni. (egyszerűen nem volt normális aki odament és még fizetett is érte sőt éetveszélyes helyen még le is redukáltamagát mindenféle kábítószerrel alkohollal hogy még kevesebb esélye legyen egy esetleges "beköszöntő gond esetén" FELELŐTLENSÉG a szervezők meg egyszerűen akasztófára valók. tálcán kínálták saját magukat. (HUJJUJ JÓ A BULI ITTVAGYUNK VÉGEZZETEK VELÜNK VAGY"IDE ÚGYSEM TESZED BE")
Egyenlőre Hamasz-Palesztínok részéről is "darwin" díjas hogy "lemészárolta" őket.Izraeli hírszerzés,hadvezetés meg jól benézte vagy "félrenézett" hagyta őket kitombolni hogy után a legyen indok "végleg" rendezni Gázát Hamaszostul-mindenestül.Nem véletlen még Irán se vállalja fel hogy közvetlenük támogatta őket ebben.És az álltaluk támogatott hezbollah is lényegesen "inteligensebb" azzal hogy "csak" Izraeli katonai célpontokat támad.Ők se egy "szeretetszolgálat" de ilyen akciót nem hajtanak végre nők-gyerekek-bulizó fiatalok ellen.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
995
8 942
113
Kellemetlen kérdések - én még mindig itt vagyok leragadva:

1. A kerítés riasztórendszerei több km szakaszon miért nem jeleztek semmit?
2. Ejtőernyővel meg mindenféle csodamasinával repkedtek szupermenek, az izraeli légvédelem közben hol volt?
3. Órákon át lövöldöztek egy fesztiválon, az ott lévők telefonálgattak mindenkinek, mégsem ért oda sem rendőr, sem katona… 3 órán keresztül! WTF?
4. A határmenti laktanyákban a katonák nyugodtan aludtak, őrszolgálat pedig zéró. A gázai övezet határán nincs őrszolgálat az IDF alakulatainál?
5. Egyiptom fél évvel ezelőtt jelezte Izraelnek, hogy balhé készül Gáza környékéről és az izraeli vezetés erre magasról tett. Miért?
6. A Hamasz felépített egy gyakorló települést Izrael orra előtt és ezek ott vígan gyakorolgattak, ez pedig nem tűnt fel az égvilágon senkinek Izraelben?

Nem gyártok magyarázatokat, no konteó…, de a hozzá értőktől hihető és épkézláb válaszokat/magyarázatokat azért várnék ezekre a kérdésekre. Feltéve, ha vannak ilyen válaszok.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 908
13 805
113
Kellemetlen kérdések - én még mindig itt vagyok leragadva:

1. A kerítés riasztórendszerei több km szakaszon miért nem jeleztek semmit?
2. Ejtőernyővel meg mindenféle csodamasinával repkedtek szupermenek, az izraeli légvédelem közben hol volt?
3. Órákon át lövöldöztek egy fesztiválon, az ott lévők telefonálgattak mindenkinek, mégsem ért oda sem rendőr, sem katona… 3 órán keresztül! WTF?
4. A határmenti laktanyákban a katonák nyugodtan aludtak, őrszolgálat pedig zéró. A gázai övezet határán nincs őrszolgálat az IDF alakulatainál?
5. Egyiptom fél évvel ezelőtt jelezte Izraelnek, hogy balhé készül Gáza környékéről és az izraeli vezetés erre magasról tett. Miért?
6. A Hamasz felépített egy gyakorló települést Izrael orra előtt és ezek ott vígan gyakorolgattak, ez pedig nem tűnt fel az égvilágon senkinek Izraelben?

Nem gyártok magyarázatokat, no konteó…, de a hozzá értőktől hihető és épkézláb válaszokat/magyarázatokat azért várnék ezekre a kérdésekre. Feltéve, ha vannak ilyen válaszok.
Tegnap ezt egy páran levezettük. Megtervezett 9/11 volt. Nyilván tudtak róla, és direkt hagyták ilyen mélyen behatolni a Hamaszt, engedték a gyilkolást. Így végre végleg leszámolhatnak Gázával, és a palesztínokkal. Ezt tegnap sokan kiveséztük...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 444
34 362
113
Egyenlőre Hamasz-Palesztínok részéről is "darwin" díjas hogy "lemészárolta" őket.Izraeli hírszerzés,hadvezetés meg jól benézte vagy "félrenézett" hagyta őket kitombolni hogy után a legyen indok "végleg" rendezni Gázát Hamaszostul-mindenestül.Nem véletlen még Irán se vállalja fel hogy közvetlenük támogatta őket ebben.És az álltaluk támogatott hezbollah is lényegesen "inteligensebb" azzal hogy "csak" Izraeli katonai célpontokat támad.Ők se egy "szeretetszolgálat" de ilyen akciót nem hajtanak végre nők-gyerekek-bulizó fiatalok ellen.
te valamit félre értesz.
az nem mentesíti a fesztíválozókat hogy a hamaszosok is... ez nem az ovi.
ez van a szervezőket felelőségre kell vonni.
nem egész 5 km re ekkora és ilyen jellegű fesztivált rendezni... nem normális. garantált hogy valami lessz. hülyeség vs szándékos provokáció. még csak gyalogos sem kelett volna a pusztításhoz elég lett vólna egy aknavető vagy pár tucat kasszam
 
  • Tetszik
Reactions: endre and sixtus

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
346
1 520
93
AZ USA a 101-es gyorsreagálású légideszant hadosztályt áttelepíti azonnali hatállyal Romániából Jordániába!

Jesszus, ki véd meg minket ha jönnek a Ruszkik! :-D (egyébként is a román-szerb határra voltak fókuszálva mert szerbia invázióját tervezték, de psszt..)

A SEAL TEAM 6 és DELTA FORCE teljes harckészültségben egy meg nem nevezett izraelhez közeli országban a "40 lefejezett kisbaba miatt" kimenteni a gázai övezetből az amerikai túszokat.. (forrás: https://www.dailymail.co.uk/news/article-12617253/seal-team-six-delta-force-israel-hostages.html )
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 914
5 234
113
te valamit félre értesz.
az nem mentesíti a fesztíválozókat hogy a hamaszosok is... ez nem az ovi.
ez van a szervezőket felelőségre kell vonni.
nem egész 5 km re ekkora és ilyen jellegű fesztivált rendezni... nem normális. garantált hogy valami lessz. hülyeség vs szándékos provokáció. még csak gyalogos sem kelett volna a pusztításhoz elég lett vólna egy aknavető vagy pár tucat kasszam
Valaki ezt engedélyezte nekik.Már a "bulvár" is írja hogy kaphatott figyelmeztetést Izraeli titkosszolgálat.Izraelben hatalmas tüntetések voltak a mostani "nacionalista" kormány ellen.100-ezer felett volt azoknak az Izraeli fiataloknak a száma akik megtagadták a tartalékos katonai szolgálatot.Ennek most vége.Netanjahu "legnedvesebb" álma válhatott valóra.Ő mindig is erővel oldotta volna meg a kérdést és így még a "liberális" ellenzéket is megszüntette.Lényegében azokat az "erőket" nullázta le a Hamasz Izraelben és szövetsegeseinél akik megakadályozták eddig is hogy "népirtással" oldja meg azt a kérdést az IDF.Mert ez kezd most kibontakozni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 471
46 581
113
nem, nem lettek kiírtva ..

pl Kecskemét lakossága ki lett írtva ? vagy Szolnok ? Buda ? (sőt Budán éltek zsidó kereskedők akiket nem basztattak a törökök) stb ..

kiírtani valamit az azt jelenti amikor nullára redukálod le a számát valamilyen élőlénynek, ettől meg igen csak messze álltunk szerencsére.

A népességfogyás nem annak köszönhető,mert kiírtották a hódoltság területén élő magyarságot,hanem annak,hogy a férfilakosság nagy része elesett a végvári harcokban, így meg (pont mint Ukrajnában lesz majd ) nehéz femntartani a termékenységi rátát ,ráadásul a török 1521-től tartott megszállás alatt magyar területeket egészen Temesvár visszavételéig 1716-ig, ez ha jól számolom akkor 196 év,de igazából már a Rigó mezei csatavesztés után 1389-től számíthatjuk a magyar területek (emberek) pusztítását .. ahhoz képest nem lettünk kiírtva,de pont ezért mert tartottuk a törököt (ahelyett hogy átengedtük volna ,hagy menjenek neki Bécsnek stb) nálunk hullott a fárfilakosság,és ennek következtében csökkent le a magyarság lélekszáma olyan szintre,hogy az elnéptelenedett területekre később vagy bevándoroltak,vagy be lettek telepítve olyan népek mint a rácok, a svábok, a tótok, a románok.

legalább is én így gondolom
Nem lettek kiírtva, csak megfogyatkozott a magyar népesség ezen a területen. És igen a harcok elől a kisebb települések lakossága a városokba menekült. És a következmény az, amit írtál, a nemzetiségek számosabban lettek, mint a magyar lakosság. A folyamat vége: Trianon.