• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 309
34 058
113
Igen. Egy-két lakott település maradt, köztük a lakatlan pusztaság. Buda - Kecskemét - Szeged. Ennyi azon a vonalon például. A királyság lakosságának kétharmadát, a magyarság nyolcvan százalékát irtották ki a törökök.
a vilajetek elsősorban lakosságarányba lettek megalakítva.
azlrt tünt el sok település mert teljesen más szerkezetbe történt a berendezkedés.
ameddig magyar királyság része volt adott terület sok kis falu jellemezte a térséget amik inkább tanyacsoportok voltak mint sem valódi falvak (önálló templom pl 8-10 település tartott fen) a török központosított megszüntette ezeket a kis falvakat (nem tett nemest ezen falvak élére) és egyvevonta a központi templomos faluba. ezért szünt meg sok település.
gondolod 150 év alatt nem szaporodták be az akkor békés vidéket (nem a határvidéket értem ez alatt)
a török végvárak védőrségének java része magyar volt...
volt népeség pusztítás de közel sem akkora mértékű a töröknek is kelett az adó.
volt kivándorlás mind a török megszállás után mind annak kiűzésekor.
a török sem arra törekedett hogy a már elfoglalt területeken írtsa az ekkor már saját lakossságát.

egyszerűen nem illik bele a képbe (a történelem átíróknak) hogy a hódóltság területén jobb volt az életszínvonal. nehéz elfogadni hogy sok generációótaa világ csúcshatalmába született emberek inkább ehhez a superhatalomhoz akartak tartozni és nem lemészároltatni magukat a keresztény felszabadítókkal.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 001
8 956
113
Castel is elmondta egy nem olyan régi üzenetben, hogy a 6 napos háborúnál is tudták, hogy jönnek, de direkt nem léptek mert akkor őket vádolják a támadással.
Ezt is figyelembe kell venni, ha most is tudták és előre léptek volna akkor a föld összes országa legalábbis az arab világ azzal vádolná, hogy ők támadtak először még, ha védelemből tették volna akkor se mosnák le róluk. Így viszont megdönthetetlen az a tény, hogy őket támadták és jogosan védekeznek, támadnak vissza.
Így is véleményeket alkot mindenki ott a fórumon, hogy mi történt aztán valószínüleg fingunk sincs semmiről.
Tehát a megoldás az, hogy órákig hagyjuk tombolni egy fesztiválon a komákat, a katonai bázisokon nincs éjjel őrszolgálat és a határzár esetén magasról teszünk arra, hogy a riasztórendszerek nem működnek...
Az IDF dolga pontosan mi? Megvédeni Izrael polgárait vagy utólag megbosszulni?
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 933
35 874
113
☝️
ÚJABB GYŐZELEM AZ ELLENÁLLÓK SZÁMÁRA

⚔Felvétel az izraeli Nahl Oz bázisról, amint a Negev-sivatagban készülnek

A felvételen az a pillanat látható, amikor a Hamász fegyveres erői lerohanták a helyszínt. ⚔

A Hezbollah közzétett egy videót arról, hogy harcosai megsemmisítenek egy izraeli M113A2 páncélozott járművet a Leb-en

BREAKING

A Hezbollah új nyilatkozata:

⚔A 2023.09.10-én, hétfőn történt cionista támadásokra adott határozott válaszként, amelyek számos mudzsahedin testvér, a mártírok: Hossam Ibrahim, Ali Fattouni, Ali Hodraj mártírhalálához vezettek, ma reggel, 2023.11.10-én, szerdán, az Iszlám Ellenállás mudzsahedinjei irányított rakétákkal vették célba Al-Jardah cionista helyszínét, szemben az Al-Dhahira területtel, ami nagyszámú megerősített áldozathoz vezetett a megszálló erők soraiban, beleértve a halottakat és sebesülteket is.



Az Iszlám Ellenállás megerősíti, hogy határozott választ fog adni az országunkat és népünk biztonságát célzó izraeli támadásokra, különösen akkor, ha ezek a támadások mártírok bukásához vezetnek. ⚔

یاحیدرکرار
IMÉNT

A !️Hezbollah tájékoztatta a libanoni hadsereget és az UNIFIL nemzetközi békefenntartó erőit, hogy azonnal ürítsék ki az összes határ menti bázist Izraellel. ‼️

☝️
Egyes források az IRGC különleges műveleti egységeinek Libanonban való jelenlétéről számolnak be

Ezek !️a források azt mondják, hogy az IRGC erői készek háborúba lépni Izraellel bármilyen közös műveletben a Hezbollahhal! !️

Jelenetek az Al-Kasszám Brigádokról, amint megrohamozzák az "Ain Habsor" katonai létesítményt a központi régiótól keletre az Al-Aksza áradás részeként.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 001
8 956
113
Tegnap ezt egy páran levezettük. Megtervezett 9/11 volt. Nyilván tudtak róla, és direkt hagyták ilyen mélyen behatolni a Hamaszt, engedték a gyilkolást. Így végre végleg leszámolhatnak Gázával, és a palesztínokkal. Ezt tegnap sokan kiveséztük...
Tudok róla, néhány külföldi forrás és elemzés is utal Netanjahu esetleges játékaira, de ezen kívül keresnék valami értelmes választ ezekre a kérdésekre. Mert amiről most írtál, ez valójában nettó hazaárulás.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 010
14 108
113
Attól tartok, hogy fel vagyunk ültetve valamennyien egy nagy körhintára. Röviden, folyamatosan átba@nak.
Csak nézzük a felhozatalt, a mivel etetnek!
2015. Migrik, 2017 Grétácska-klimácska, 2019. COV19.-os cirksuz, 2022. ukrán balhé, most meg 2023 végén Izraeli felfordulás.
Senkinek nem tűnik fel az események közötti időközökben rejlő furcsaság?
Ütemesen, mint az Úttörők!
Ahogy a nemlétező bábmester elrendelte.
Szépen sorban, alaposan felépítve mindent.

Putyin is csak immel ámmal tesz vesz Ukrajnában. Nem kapkod. Mintha valami előre megírt forgatókönyv alapján lépne.
Mi meg itt habzó/csorgó szájjal és kidülledt szemekkel szakértünk, úgy hogy a valóság 10%-át sem ismerjük.

Szerintem, a sok takarófüst mögötti valóság az, hogy van egy kicseszettül elcseszett globális gazdaság, ami éppen készülne összedőlni és hogy ezt megelőzzék, illetve azt, hogy annak romjai őket is maguk alá temessék, a világ urai, irányított káoszt teremtenek (nem mellékesen erről többször is írtak az USA nagy stratégái). Ezzel próbálják szép lassan lehűteni a robbanás előtt álló globális gazdaság kazánját. Kínától Oo.-ig, onnan USA-ig és EU-ig valamennyien benne vannak ebben a nagy felszültséglevezető terv végrehajtásában.
Ezenkívül ott van számukra a nem kívánt túlnépesedés. És nem a klíma miatt probléma ez nekik, hanem, mert felzabálják előlük a természetet és a benne rejlő javakat. Ezzel az irányított káosszal ez a népességgond is megoldható.

Meglátásom szerint ez az Izraeli cirkusznak is nagyon megrendezett illata van. Na nem az országot vezető mezei/átlag és bármikor lecserélhető politikus által, hanem sokkal magasabb szinten. Ezeknek a köröknek, akik keverik a globális fekáliát és már 3-5 ezer éve nem is léteznek, pár ezer/tízezer vagy akár millió halott (legyen az bár milyen nemzetiségű, akár zsidó is) semmit sem jelent. Nekik a cél(-ok) a fontos(-ak)! Sokkal több szárad a lelkükön, mint ami most termelődik folyamatosan, és attól sem estek depresszióba. Igaz, majd egyszer ők is elszámolnak, ugyanis nem mindenhatók! Ellenkezőleg nyomorult szolgák - még ha jelenleg nem is látszanak annak. Nagy árat fognak fizetni a sok szemétségükért, többek között a most Izraelben megöletett sok ártatlan zsidó emberért is!

A jórészt igaz meglátások közül ezt a " ...megrendezettséget..." finomítanám: Ahogy írtam is, az események után 12-24(+) órán át nem reagált a média --egyik nagyhatalom SEM!!!--, => meglepődtek =>nem volt erre forgatókönyv => nem volt megszervezve!

Az viszont teljesen igaz, hogy utána "felültek a gyorsuló (média-)vonatra", hiszen ölükbe pottyant egy alkalmas téma, "csak" gyorsan kellett tudni "felszállni".

Ez megtörtént, és most már a média-nagyok is lapátolják a szenet mozdony (média-)kazánjába serényen, hiszen ahogy szerintem is teljesen jól írtad, eltereli a figyelmet, és segít csökkenteni a mohóságuk miatt várgató összeomlás rájuk eső kárait, mert a megosztott és elterelt figyelem segítségével szétosztják az összeomlás "árát" az egész világra: ahol ezt hagyják!!!!

Összefüggéseiben nézve

.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 020
23 478
113
Nem akarok okoskodni, csak az itt tőletek olvasottak alapján: a háború nem csupán a fegyverekből áll, és nem csupán tankokból. Szerintem kulcskérdés lesz, hogy meddig tart ez a konfliktus, és kik vonódnak bele. Ha rövid lesz, kisebb hatással lesz az ukránok támogatására.
én a legyártott és letárolt eszközparkjukra értettem,hogy nem okozna nekik gondot ..
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 904
5 210
113
én a legyártott és letárolt eszközparkjukra értettem,hogy nem okozna nekik gondot ..
Még annyi "apróság" hogy korábban hogy mereven ellenállt hogy bármilyen modern fegyverrendszert szálítson Izrael Ukajnába.Most viszont hogy az Oroszok a palesztínok mellett áll ki az Usa bármikor kérhet "valamit" tőlük a mostani segítségért "cserébe"
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Itt a fórumon is írtam már valaki hogy vannak zsidó ismerősei és mennek haza bevonulni.Viszont egyenlőre palesztinokhoz közel álló hirportálok se ossztanak meg olyat hogy a nyugaton élő most tüntető palesztínok indulnának a közel keletre haza harcolni.
Már bocs, de egy ilyen, tipikus FOS képből, amin körmüket rágó (vélhetően) izraeli állampolgárokat látunk egy repülőn, azt a következtetést levonni, hogy "a zsidók mennek haza bevonulni", enyhén szólva is együgyű.
Ezt szembeállítani azzal, hogy valakik (szerintem legkevésbé palesztinok, ha már itt tartunk) tüntikéznek valahol (egyébként szinte biztos, hogy pénzért), szóval az meg méginkább együgyű.

Az átlag zsidó izraeli állampolgár a háta közepére kívánta ezt az egészet. Az elitjük viszont nem átlag, és nekik meg szükségük van némi hatalomszilárdításra. A gázaiak újfent bábként vesznek részt ebben a faszkodásban. A gázai határ mellé települt agyatlanok meg úgyszintén. Mindegyik nyugodjon békében, de nekünk ezzel az egész kócerájjal semmilyen sorsközösséget nem kell vállalnunk. Nem mi főztük, ne is etessék meg velünk. Még annyi közünk sincs hozzá, mint ukrajnához.

Az egyetlen bennünket érintő téma ebben annyi, hogy fel kell készülni egy újabb migránsrohamra - és attól tartok erre nem készült fel az ország. Viszont - szerencsére - ugyanúgy nem mi leszünk a végállomása az ide menekülő agysebészeknek mint ahogy korábban sem, szóval egyelőre legalábbis, de nekünk ebből sok bajunk nem lesz.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Még annyi "apróság" hogy korábban hogy mereven ellenállt hogy bármilyen modern fegyverrendszert szálítson Izrael Ukajnába.Most viszont hogy az Oroszok a palesztínok mellett áll ki az Usa bármikor kérhet "valamit" tőlük a mostani segítségért "cserébe"
Az USA nem Izrael érdekében viszi oda azt a két CBG-t, hanem a saját befektetését védi, pl a Hezbollah-tól.
Ha amerikai katonák mennek Gázába, akkor szerintem látni fogjuk őket is fejetlenül nemsokára. Ez a feltüzelősdi, hogy akkor ki-kinek a civiljeit lövi-bombázza, szóval ez mindkét oldalon megy, és csak egyre súlyosabb lesz a dolog, a katonák meg bőven "fair game" lesznek mindenkinek. Van egy olyan érzésem, hogy a tiktokker izraeli sorozott és tartalékos (tudjátok, akik "most mennek haza harcolni") állományból elég sokan fogják otthagyni a fogukat.

Egyébként arról nem nagyon írt itt senki, de az IDF különlegesei az elmúlt napokban elég komoly emberveszteséget szenvedtek (tisztek is!).
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 984
66 219
113
Meg a vegen a sarkanyellatos Trautmann csoportot is elviszik a loveszarokprofesszorral egyutt.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 020
23 478
113
Még annyi "apróság" hogy korábban hogy mereven ellenállt hogy bármilyen modern fegyverrendszert szálítson Izrael Ukajnába.Most viszont hogy az Oroszok a palesztínok mellett áll ki az Usa bármikor kérhet "valamit" tőlük a mostani segítségért "cserébe"
ezt annyiban vitatnám,hogy fordított esetben Iránhoz is kerülhet akármi .. amiről meg tudja az ember hogy a Hezbollah-hoz is eljut (meg bármilyen csatornákon bárkihez a térségben)

ráadásul én arra sem vennék mérget,hogy pont ez hiányzik most Izraelnek,hogy összerúgja az oroszokkal a port,mert valljuk be azért az oroszok egy fékező erő a térségben,és valamilyen szinten ráhatással vannak Irán vagy Szíria lépéseire is,nem mondom azt,hogy nem önjáró a két ország,de ha az oroszok esetleg kérnek tőlük valamit,azt valószínüleg figyelembe is veszik és aszerint fognak dönteni.

azért a Közel-kelet egy elégé bonyolult "képlet",érdekes viszonyokkal .. ott van a siita szunnita ellentét (talán jobban utálják egymást mint a keresztényeket) ,senki nem gondolta volna hogy ezek valaha közeledni fognak egymáshoz,mégis Irán meg Szaud Arábia barátkoznak, a török-izraeli viszonyt se borítékolta volna senki évekkel ezelőtt hogy olyan lesz amilyen,de látható,hogy bármi történik is a térség muszlim államai összefognak Izrael ellen,sőt "hála" Trump-nak,aki elismertette a nyugati világgal Jeruzsálemet mint kizárólagos izraeli fővárost,talán azóta még jobban utálják az USA-t a térségben mint azelőtt,pedig addig sem szerették őket,ellenben az oroszok még a Szovjetunió idejében is (ha jól emlékszem) elég jó viszont ápoltak az arab országokkal.

és igen,kollektíven kiálltak a palesztinok mellett a térség arab országai,nem csak az oroszok,viszont ezek közül pont az oroszok vannak a legmesszebb Izraeltől ,így az ő állásfoglalásuk a legkevésbé mérvadó ebben a háborúban,viszont lehet,hogy a fenti okoknál fogva ők lesznek majd az a tárgyalópartner,akit a végén mind a két fél elfogad közvetítőként,de ez egyelőre a jövő titka.

legalább is én így gondolom
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 001
8 956
113
"Úgy néz ki, komoly kihívások elé állítja Izrael és Törökország kapcsolatát az ismét felhevülő gázai konfliktus, Törökország oktatásiminiszter-helyettese halálosan megfenyegette Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt."
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 981
21 947
113
akkor meg így jártak kategoria (sajnálom ez a valóság) tudták hogy benne van a pakilba és bevállalták akkor saját felelőség. ez van így jártak (így jobb?)
1. opció hülyék és felelőtlenek vóltak
2. provokáltak élvezték a veszélyt

te valamit félre értesz.
az nem mentesíti a fesztíválozókat hogy a hamaszosok is... ez nem az ovi.
ez van a szervezőket felelőségre kell vonni.
nem egész 5 km re ekkora és ilyen jellegű fesztivált rendezni... nem normális. garantált hogy valami lessz. hülyeség vs szándékos provokáció. még csak gyalogos sem kelett volna a pusztításhoz elég lett vólna egy aknavető vagy pár tucat kasszam

Így jártak kategória??? Ember, ez kemény duma. Szerintem azt sem tudod mit irkálsz csak dobálod ide a szavakat. Próbálok kulturáltan válaszolni.
Először írtál egy verziót, leírtam miért hibás az elgondolásod és ez felvételeken is látszik. Erre jössz a következő verzióval és szerinted ők provokálták tulajdonképpen. Egy békebulival zsidók, keresztények muszlimok együtt… nem ortodox pajeszparty volt ember! Aztán a harmadik verziódban a szervezők provokáltak és ők a felelősök… Halvány fogalmad sincs miként élnek ott az emberek és milyen az élet. Évente tucat ilyen-olyan buli, rendezvény, fesztivál van és mivel mind potenciális célpont lehet ezeket úgy is szervezik meg. Izraelben ilyenek a mindennapok és a bulik is, megszokták, ezzel élnek együtt. A rendezvények tele fegyveres, rádiós biztonságiakkal. Nem olyan verebekkel, mint otthon a Tescoba vagy a Fishing on Orfűn, akik a saját lábukban bukdácsolnak. Mind katona viseltek, van tapasztalatuk és tudnak fegyverekkel bánni. Ennek normál esetben elégnek kell lenni és most elég is lett volna. Viszont gépkarabélyos, kézigránátos jatékosok ellen nem sok esélyük volt. Főleg mivel a Hamász biztos rendelkezett megfelelő infókkal és kellő túlerőt biztosított a céljuk eléréséhez. Mivel tudjuk milyen mélységben törtek be így elengedheted az “5 km-re volt a határtól”mondókát is. Ez nem ezen múlt.
Látszik, hogy valami katonaszerű forma vagy Mo-n és az elméleteidben létezik a fekete, fehér és igen, nem, viszont az izraeli minden napokkal annyira vakon vagy, hogy még Buksival a vakvezető kutyával is falnak csapnád az arcod. Ne érts félre nem degradálni szeretnélek, csak kicsit gondolkodj, ismerkedj azzal amiről keveset tudsz majd ezek után alkoss véleményt.

Ha nagyon felelőst keresgélsz, akkor azt a szolgálatok portáján kellene kezdeni…

Ps. Elnézést, hogy szófosásom volt. Ritkán írok itt ennyit és értelmesen.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 519
113
Aránytalanul kemény beavatkozás?
Ezek után? Viccelsz?
Te mit szívsz? :) A bombázásokkal a civileket ölik. A Hamaszosok meg alagutakban bújkálnak.

"Valójában a palesztinok púp mindenkinek a hátán, akár a kurdok."

Éppen ezért kellett volna már megadni nekik az önálló államot az 1967-es határok szerint.
 

jOkA

Well-Known Member
2017. november 7.
403
636
93
Tehát a megoldás az, hogy órákig hagyjuk tombolni egy fesztiválon a komákat, a katonai bázisokon nincs éjjel őrszolgálat és a határzár esetén magasról teszünk arra, hogy a riasztórendszerek nem működnek...
Az IDF dolga pontosan mi? Megvédeni Izrael polgárait vagy utólag megbosszulni?
IDF-nek az a dolga amit parancsolnak nekik.
Itt már világpolitikai nézetek vannak, lehet pont ezzel előzték meg azt, hogy még másik 5 arab ország is megtámadja és nem fog 3 millió izraeli meg 10 millió arab meghalni.
De felesleges ezen rágódni, megtámadták őket és pont. Vagy elszúrták vagy szándékosan csinálták így a nézőpont ugyanaz most a világ szemében.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Így jártak kategória??? Ember, ez kemény duma. Szerintem azt sem tudod mit irkálsz csak dobálod ide a szavakat. Próbálok kulturáltan válaszolni.
Először írtál egy verziót, leírtam miért hibás az elgondolásod és ez felvételeken is látszik. Erre jössz a következő verzióval és szerinted ők provokálták tulajdonképpen. Egy békebulival zsidók, keresztények muszlimok együtt… nem ortodox pajeszparty volt ember! Aztán a harmadik verziódban a szervezők provokáltak és ők a felelősök… Halvány fogalmad sincs miként élnek ott az emberek és milyen az élet. Évente tucat ilyen-olyan buli, rendezvény, fesztivál van és mivel mind potenciális célpont lehet ezeket úgy is szervezik meg. Izraelben ilyenek a mindennapok és a bulik is, megszokták, ezzel élnek együtt. A rendezvények tele fegyveres, rádiós biztonságiakkal. Nem olyan verebekkel, mint otthon a Tescoba vagy a Fishing on Orfűn, akik a saját lábukban bukdácsolnak. Mind katona viseltek, van tapasztalatuk és tudnak fegyverekkel bánni. Ennek normál esetben elégnek kell lenni és most elég is lett volna. Viszont gépkarabélyos, kézigránátos jatékosok ellen nem sok esélyük volt. Főleg mivel a Hamász biztos rendelkezett megfelelő infókkal és kellő túlerőt biztosított a céljuk eléréséhez. Mivel tudjuk milyen mélységben törtek be így elengedheted az “5 km-re volt a határtól”mondókát is. Ez nem ezen múlt.
Látszik, hogy valami katonaszerű forma vagy Mo-n és az elméleteidben létezik a fekete, fehér és igen, nem, viszont az izraeli minden napokkal annyira vakon vagy, hogy még Buksival a vakvezető kutyával is falnak csapnád az arcod. Ne érts félre nem degradálni szeretnélek, csak kicsit gondolkodj, ismerkedj azzal amiről keveset tudsz majd ezek után alkoss véleményt.

Ha nagyon felelőst keresgélsz, akkor azt a szolgálatok portáján kellene kezdeni…

Ps. Elnézést, hogy szófosásom volt. Ritkán írok itt ennyit és értelmesen.
Mit gondolsz a gázai határ mentén sorakozó kibucokról?
 
  • Tetszik
Reactions: balsteffl

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 981
21 947
113
Te mit szívsz? :) A bombázásokkal a civileket ölik. A Hamaszosok meg alagutakban bújkálnak.

"Valójában a palesztinok púp mindenkinek a hátán, akár a kurdok."

Éppen ezért kellett volna már megadni nekik az önálló államot az 1967-es határok szerint.

Szerintem jó minőségű oxigént, ami serkenti a gondolkodását… :D
A Hamász akciója után kevés olyan van, ami “aránytalanul kemény” lenne. Másrészt annyira nem bújkálnak és a bejövő infók alapján a zsidók ügyesen csipegetik ki a vezetőket.