• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 069
32 560
113
Nem mellékesen, azon ne vitatkozzunk már, hogy a 0-1 éves gyerek a csecsemő és abból csak 21 van a 700 fős kibucban. Először, az is iszonyatos, ha 21 csecsemőt lemészároltak. Másodszor, az sem kevésbé iszonyatos, ha ugyanennyi 1-2 éves gyereket lemészárolnak.
Nem tudom, a hír igaz-e, de:

Térjetek már észhez!

"Babilon leánya, te nyomorult,
boldog, aki megfizet neked
rajtunk elkövetett tetteidért!
Boldog, aki megragadja
és sziklához vágja kisdedeidet!"
(137. zsoltár)

Szóval arrafelé az ókor óta így tolják.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 996
113
Szavakban már mindenki leígérte a csillagos eget is akinek ezt kötelezően vagy önszorgalomból meg kellet tenni a palesztin ügy miatt, és bár értem miből fakad ez amit leírtál de szerintem az torony magasan veri legvadabb hülyeség lécét eddig...., szeretem olvasni amiket írsz de azért ezelőtt gondolkoznod kellet volna.

Amúgy azt mondták a zsidók hogy bemennek, azt nem mondták el hogy hogyan, csak azt hogy sokáig fog a háború tartani. Te azt vizionálod hogy azért kell az övezet határán felállított haderő hogy majd bemennek és megszállják és ők majd járőröznek amcsi módon és felrobbantják meg lelövetik magukat... miközben zsidó szemmel nézve, zsidó életekkel szemben értéktelen palesztinokra vadásznak.
Hosszú háború..... lehet hogy nem csak gázát jelenti. A másik dolog az hogy jelenleg levegőből bombáznak és már most rengeteg épület összedőlt pedig csak pár nap telt el, a tüzérségük még csak nem is nagyon dolgozik, vagy legalábbis nem láttam erről túl sok infót. A légibombák eléggé megfogják szerkezetileg gyengíteni a többi épületet is.
A bombázás és annak ténye hogy blokád alá vették az övezetet erősen csökkenti a lakosok komfortérzetét, de ezzel nem lehet legyőzni közvetlenül a hamaszt, ők elvannak a föld alatt és van elég készletük plusz a csempész alagutakon nekik lesz ellátmányuk még ha nem is bőséges, de a romok alól még előugrálhatnak majd.

Felehetnénk a kérdést hogy akkor mi értelme van a blokádnak és bombázásnak? Erre mondod azt te hogy majd bemennek és kitarkítják.... én meg azt mondom hogy mindent csak sorjában.

Amit most látunk az az hogy a palesztinokkal szívben indem muszlim ott van mint a belpesti értelmiség a cigányokkal, csak ne költözzenek a szomszédba, meg szavakon kívül ne kelljen tenni semmit. Egyiptom katonákat küld hogy be ne törjenek a palesztinok, izrael meg bombázza még az átkelőket is hogy ne lehessen eljátszani azt hogy etetik meg itatják őket.... tegyük hozzá Egyiptomnak megvan a maga sok millió éhenkórásza, elég ha nem árad meg eléggé a Nílus és van baj bőven.

Szóval szerintem és ahogy én csinálnám. Első fázis, bombázás és kiéheztetés, mert tudom hogy Egyiptomom nem fog lépni semmit jelenleg. Amikor a lakosság már eléri a határát ott lesz egy belső törés, elkezdik lopni a családjuknak a harcosok az éltet vizet stb... elérheti az elégedetlenek száma azt a kritikus tömeget amikor belső harc tör ki köztük a végső harc és a megadás akarók között. Addig is folyamatos bombázás, tengerentúli utánpótlás hajókon történő megérkezése Izraelbe, csapatok elhelyezése és felkészítése a második fázisra, addig nekik csak az a dolguk hogy senki nem jöjjön ki onnan, nem pedig bemenni.

Amikor ezeknek a belső szakadásoknak a jelei megmutatkoznak, és ők felkészültek, el lehet kezdeni a szélső háztömböket leradírozni, és úgy benyomulni miközben a lakosságot még jobban zsúfolják össze a belső területre. Közben különböző csatornákon izrael bejelenti hogy hajlandó humanitárius folyosót nyitni "buszozás" és Egyiptomon is egyre nagyobb nyomás lesz, és ők is egyezkednek majd hogy oké beengedjük őket de valaki fizessen ezért és vegye át őket, ők kényszerhelyzetben lesznek mert hát mégis muszlim szolidaritás, vagy ez vagy a másik lehetőség.... hogy törjék fel az izraeli blokádot..... sok sikert, akkor háborút is kapnak meg menekülteket is.
Nőket gyerekeket kiengedik, férfiakt jobban átvizsgálva majd egy másik szakaszban, itt a hamasz majd aljaskodik és robbant, és támad de ezzel csak elássa magát és médiahátszelet ad Izraelnek hetek múlva is ebben a szakaszban.

Közben folyamatosan haladhat a rombolás, nem kell az egész övezetbe bemenni továbbra sem, és a végén marad egy kicsi terület ahol összezsúfolva marad a kemény mag , amire még a kisszéket is rálehet majd dobni és kifüstölni a föld alól.

Ezzel a gázai probléma pár ezer zsidó élet árán megszűnt, a tenger felől Izrael biztosítva van. Ciszjordánia lesz problémásabb, de szerintem velük nem fognak most foglalkozni, megkapják a gázaiak egy részét buszokon, aztán megeszik egymást amíg lemeccsezik ki a főnök.
A hezblollah meg számomra is kérdéses, de három amerikai hordozó nem virágokat visz, és nem csak hagyományos fegyvereket, az iráni rendszer pedig nem elbukni akar hanem hatalmat növelni. A többi országot meg el lehet felejteni, a törökök meg nyilatkozhatnak de nekik is van valami ami fontosabb gázánál.... Szíria északi- észak keleti része..... amcsik fokozatosan kivonulnak dél felé ők meg be, és megmarad nekik az olajban gazdag rész a költségek fedezésére, a törökök meg etnikailag átrendezhetik a déli határukat a menekültekkel, akár palesztin menekültekkel, hmm hmm.

Bonyolult? Sok tényezős? Igen... de csak ismerni kell a lehetséges reakciókat, és motivációkat. Erkölcs, sorsközösség, ezek a kis emberek dolgai, a lényeg a hatalom, a muszlim országok vezetői pedig szeretik a hatalmukat, nyilvánosan együtt érezni meg nem kerül semmibe.

Viszont tudom hogy nem fogsz egyetérteni ezzel, de csak leírtam én hogyan oldanám meg a gázai szakaszt olcsón.

Fogy a víz és az élelem, gyógyszer.....
Japán bárkinek hadat üzen aki atombombát vet be.

az hogy hogy rombolják a városi épületeket a fegyvereseket nem különösebben zavarja harcászati szempontból. ezk pockok ásnak a föld alatt vannak réges rég.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 922
15 490
113
Azért abba is gondoljunk bele, hogy mennyire kellett idiótának lenni ahhoz, hogy a gázai határ mellé kibucokat költöztessenek. Tucatnyi ilyen van ott, a határtól 2km-en belül!

Ez nem hülyeség, módszeres izraeli területfoglalás 60 éve. Mindenütt ezt csinálják, az arab lakosságot elüldözik, ellehetetlenítik. Izrael alapításakor pedig a zsidó terrorszervezetek pontosan olyan válogatás nélküli mészárlasokat hajtottak végre arab falvakban, mint most a Hámász, a megdöbbent arab lakosság pedig pánikszerűen menekült a terror elől.

A helyükre pedig kelet európai zsidókat telepítenek be akkor és mai is, totál állami szubvencionálás mellett, egyébként teljesen életképtelen települések ezek.

Ha megnézed Gáza környékét tele van ilyen mesterséges izraeli ‘településekkel’, amik jó ha egy lakóparknak elmennek méretben, semmi más céljuk nincs mint hogy az arabokat kiszorítsák a földekről.

Ezekben az odatelepített kelet európai tenyészpopulációnak nincs semmi más dolga, mint szaporodni, illetve a férfiaknak pingvinjelmezben rohangálni a hőségben, a helyi arabokkal szítani a feszkót. Harcolni viszont nem harcolnak, nem csinálnak semmit, a legtöbb normális, valóban ott született izraeli rühelli őket.

Jeruzsálem is körbe lett építve betelepített telepesek házaival, közigazgatásilag pedig egybe lett vonva, hogy ellensúlyozzák azt hogy az eredeti városban a népesség bizony túlnyomóan arab. A kommunisták itthon, a románok Erdélyben ugyanezt csinálták az etnikai viszonyok megváltoztatására.

Ha arab vagy és építenél hasonlót, nem kapsz engedélyt, nem adnak vizet, közművet.

A csudálatos kibbutzok nagy része pedig egy oltári nagy patyomkinfalu. Anno az odatelepült csóró és bunkó kelet-európai, amúgy erősen marxista tehát ateista hátterű zsidók álmodták meg maguknak, pontosabban kolhoz mintára behozták - nem tudtak jobbat.

A valóságban pedig nem túl idili, hanem kifejezetten szar volt az élet, csak ezek érezték jól magukat akik tehénszarban nőttek fel és a csirkekörömvágás volt a szabadidős tevékenységük, ezt erőltették mindenkire mint csodamegoldást, és körítettek köré egy mítoszt, hogy ez mekkora egy siker, pedig kb egy amatőr téesz volt némi fajelmélettel leöntve.

El lehet képzelni, hogy az odatelepült, városias-nyugatias kultúrkörben felnőtt és azt átvevő nyugat-európai zsidók hogy érezték ott magukat. Állandó is a feszültség a tahó galíciánerek (messze ők vannak többen, a legtöbb a volt SZU területről menekült oda) az európában kikupált nyugatos zsidók között.

Mostanra a kutya se akar ott élni, az előző generácioknak még talán el lehetett adni valamiféle úttörőtáboros romantikával, de mára a tényleges mezőgazdasági munka dandárját az arabok végzik, persze éhbérért.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Szavakban már mindenki leígérte a csillagos eget is akinek ezt kötelezően vagy önszorgalomból meg kellet tenni a palesztin ügy miatt, és bár értem miből fakad ez amit leírtál de szerintem az torony magasan veri legvadabb hülyeség lécét eddig...., szeretem olvasni amiket írsz de azért ezelőtt gondolkoznod kellet volna.

Amúgy azt mondták a zsidók hogy bemennek, azt nem mondták el hogy hogyan, csak azt hogy sokáig fog a háború tartani. Te azt vizionálod hogy azért kell az övezet határán felállított haderő hogy majd bemennek és megszállják és ők majd járőröznek amcsi módon és felrobbantják meg lelövetik magukat... miközben zsidó szemmel nézve, zsidó életekkel szemben értéktelen palesztinokra vadásznak.
Hosszú háború..... lehet hogy nem csak gázát jelenti. A másik dolog az hogy jelenleg levegőből bombáznak és már most rengeteg épület összedőlt pedig csak pár nap telt el, a tüzérségük még csak nem is nagyon dolgozik, vagy legalábbis nem láttam erről túl sok infót. A légibombák eléggé megfogják szerkezetileg gyengíteni a többi épületet is.
A bombázás és annak ténye hogy blokád alá vették az övezetet erősen csökkenti a lakosok komfortérzetét, de ezzel nem lehet legyőzni közvetlenül a hamaszt, ők elvannak a föld alatt és van elég készletük plusz a csempész alagutakon nekik lesz ellátmányuk még ha nem is bőséges, de fogynak amúgy is, de a romok alól még előugrálhatnak majd ha lesz még kitartás.

Felehetnénk a kérdést hogy akkor mi értelme van a blokádnak és bombázásnak? Erre mondod azt te hogy majd bemennek és kitarkítják.... én meg azt mondom hogy mindent csak sorjában.

Amit most látunk az az hogy a palesztinokkal szívben indem muszlim ott van mint a belpesti értelmiség a cigányokkal, csak ne költözzenek a szomszédba, meg szavakon kívül ne kelljen tenni semmit. Egyiptom katonákat küld hogy be ne törjenek a palesztinok, izrael meg bombázza még az átkelőket is hogy ne lehessen eljátszani azt hogy etetik meg itatják őket.... tegyük hozzá Egyiptomnak megvan a maga sok millió éhenkórásza, elég ha nem árad meg eléggé a Nílus és van baj bőven.

Szóval szerintem és ahogy én csinálnám. Első fázis, bombázás és kiéheztetés, mert tudom hogy Egyiptomom nem fog lépni semmit jelenleg. Amikor a lakosság már eléri a határát ott lesz egy belső törés, elkezdik lopni a családjuknak a harcosok az éltet vizet stb... elérheti az elégedetlenek száma azt a kritikus tömeget amikor belső harc tör ki köztük a végső harc és a megadás akarók között. Addig is folyamatos bombázás, tengerentúli utánpótlás hajókon történő megérkezése Izraelbe, csapatok elhelyezése és felkészítése a második fázisra, addig nekik csak az a dolguk hogy senki nem jöjjön ki onnan, nem pedig bemenni.

Amikor ezeknek a belső szakadásoknak a jelei megmutatkoznak, és ők felkészültek, el lehet kezdeni a szélső háztömböket leradírozni, és úgy benyomulni miközben a lakosságot még jobban zsúfolják össze a belső területre. Közben különböző csatornákon izrael bejelenti hogy hajlandó humanitárius folyosót nyitni "buszozás" és Egyiptomon is egyre nagyobb nyomás lesz, és ők is egyezkednek majd hogy oké beengedjük őket de valaki fizessen ezért és vegye át őket, ők kényszerhelyzetben lesznek mert hát mégis muszlim szolidaritás, vagy ez vagy a másik lehetőség.... hogy törjék fel az izraeli blokádot..... sok sikert, akkor háborút is kapnak meg menekülteket is.
Nőket gyerekeket kiengedik, férfiakt jobban átvizsgálva majd egy másik szakaszban, itt a hamasz majd aljaskodik és robbant, és támad de ezzel csak elássa magát és médiahátszelet ad Izraelnek hetek múlva is ebben a szakaszban.

Közben folyamatosan haladhat a rombolás, nem kell az egész övezetbe bemenni továbbra sem, és a végén marad egy kicsi terület ahol összezsúfolva marad a kemény mag , amire még a kisszéket is rálehet majd dobni és kifüstölni a föld alól.

Ezzel a gázai probléma pár ezer zsidó élet árán megszűnt, a tenger felől Izrael biztosítva van. Ciszjordánia lesz problémásabb, de szerintem velük nem fognak most foglalkozni, megkapják a gázaiak egy részét buszokon, aztán megeszik egymást amíg lemeccsezik ki a főnök.
A hezblollah meg számomra is kérdéses, de három amerikai hordozó nem virágokat visz, és nem csak hagyományos fegyvereket, az iráni rendszer pedig nem elbukni akar hanem hatalmat növelni. A többi országot meg el lehet felejteni, a törökök meg nyilatkozhatnak de nekik is van valami ami fontosabb gázánál.... Szíria északi- észak keleti része..... amcsik fokozatosan kivonulnak dél felé ők meg be, és megmarad nekik az olajban gazdag rész a költségek fedezésére, a törökök meg etnikailag átrendezhetik a déli határukat a menekültekkel, akár palesztin menekültekkel, hmm hmm.

Bonyolult? Sok tényezős? Igen... de csak ismerni kell a lehetséges reakciókat, és motivációkat. Erkölcs, sorsközösség, ezek a kis emberek dolgai, a lényeg a hatalom, a muszlim országok vezetői pedig szeretik a hatalmukat, nyilvánosan együtt érezni meg nem kerül semmibe.

Viszont tudom hogy nem fogsz egyetérteni ezzel, de csak leírtam én hogyan oldanám meg a gázai szakaszt olcsón.

Fogy a víz és az élelem, gyógyszer.....
Ez, amit előadtál, az a "Móricka elképzelte" kategória!
Ti egész egyszerűen nem érzékelitek, hogy mennyire robbanásközeli a helyzet. :(
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 605
46 707
113
Ember,nézz már rá a térképre! Ez olyan meszike szinvonal. Amúgy 2 milliót logisztikailag hogy oldanál meg? Csak úgy kiváncsiságból? Ja,és gondolom,aki nem akar menni azt majd lemészárolják. Ismerős az a szó,hogy realitásérzék?
Igen. Nagyjából ilyen egyszerű jelenleg a helyzet.
Annyit szépítenék a dolgon, hogy a fegyvereseket kinyírják. A civileket meg őrizetbe veszik, és kirakják őket a határon. Libanoni határon.
Ez részemről nem javaslat, hanem egy opció ismertetése. Ne izgulj! Izraelnek szerintem minden hasonló esetre van forgatókönyve.
Szerintem még az is beleférne nekik (nemzetközi nyomásra), hogy az önként távozókat kártalanítják/segélyezik. Fejenként mondjuk 30.000USD-ből szerintem Szíriában megoldható lenne egy újrakezdés. Ez 60Mrd USD. Ennyit szerintem megérne Izraelnek, egy rövid nyugalmas időszak.
A másik opció, hogy a törmellék alatt végzik.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 605
46 707
113
Szerintem ebben a témában (sincs) nincs sok értelme vitatkozni, én azt gondolom, hogy ha meg akarták volna oldani ezt a problémát, akkor már rég megtették volna, de minden meglett téve, hogy az izraeli-palesztin konfliktus ne oldódjon meg és oda jussunk ahova. Az meg, hogy majd szépen kitelepítik a palesztinokat egy szomszédos országba, az nem sci-fi, hanem csak fiction. Különben sem oldaná meg a konfliktust,csak kihelyezné.
Eddig Izrael foglalkozott a nemzetközi visszhanggal. Ezen most túlléptek. Ennyi.
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: aquarell and cirqle

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 472
16 877
113
Igen. Nagyjából ilyen egyszerű jelenleg a helyzet.
Annyit szépítenék a dolgon, hogy a fegyvereseket kinyírják. A civileket meg őrizetbe veszik, és kirakják őket a határon. Libanoni határon.
Ez részemről nem javaslat, hanem egy opció ismertetése. Ne izgulj! Izraelnek szerintem minden hasonló esetre van forgatókönyve.
Szerintem még az is beleférne nekik (nemzetközi nyomásra), hogy az önként távozókat kártalanítják/segélyezik. Fejenként mondjuk 30.000USD-ből szerintem Szíriában megoldható lenne egy újrakezdés. Ez 60Mrd USD. Ennyit szerintem megérne Izraelnek, egy rövid nyugalmas időszak.
A másik opció, hogy a törmellék alatt végzik.
Ja,és ezt egy néhány nehézsúlyú,mondjuk az oroszok,meg a kínaiak végig nézik? Ne legyél naív.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Ez nem hülyeség, módszeres izraeli területfoglalás 60 éve. Mindenütt ezt csinálják, az arab lakosságot elüldözik, ellehetetlenítik. Izrael alapításakor pedig a zsidó terrorszervezetek pontosan olyan válogatás nélküli mészárlasokat hajtottak végre arab falvakban, mint most a Hámász, a megdöbbent arab lakosság pedig pánikszerűen menekült a terror elől.

A helyükre pedig kelet európai zsidókat telepítenek be akkor és mai is, totál állami szubvencionálás mellett, egyébként teljesen életképtelen települések ezek.

Ha megnézed Gáza környékét tele van ilyen mesterséges izraeli ‘településekkel’, amik jó ha egy lakóparknak elmennek méretben, semmi más céljuk nincs mint hogy az arabokat kiszorítsák a földekről.

Ezekben az odatelepített kelet európai tenyészpopulációnak nincs semmi más dolga, mint szaporodni, illetve a férfiaknak pingvinjelmezben rohangálni a hőségben, a helyi arabokkal szítani a feszkót. Harcolni viszont nem harcolnak, nem csinálnak semmit, a legtöbb normális, valóban ott született izraeli rühelli őket.

Jeruzsálem is körbe lett építve betelepített telepesek házaival, közigazgatásilag pedig egybe lett vonva, hogy ellensúlyozzák azt hogy az eredeti városban a népesség bizony túlnyomóan arab. A kommunisták itthon, a románok Erdélyben ugyanezt csinálták az etnikai viszonyok megváltoztatására.

Ha arab vagy és építenél hasonlót, nem kapsz engedélyt, nem adnak vizet, közművet.

A csudálatos kibbutzok nagy része pedig egy oltári nagy patyomkinfalu. Anno az odatelepült csóró és bunkó kelet-európai, amúgy erősen marxista tehát ateista hátterű zsidók álmodták meg maguknak, pontosabban kolhoz mintára behozták - nem tudtak jobbat.

A valóságban pedig nem túl idili, hanem kifejezetten szar volt az élet, csak ezek érezték jól magukat akik tehénszarban nőttek fel és a csirkekörömvágás volt a szabadidős tevékenységük, ezt erőltették mindenkire mint csodamegoldást, és körítettek köré egy mítoszt, hogy ez mekkora egy siker, pedig kb egy amatőr téesz volt némi fajelmélettel leöntve.

El lehet képzelni, hogy az odatelepült, városias-nyugatias kultúrkörben felnőtt és azt átvevő nyugat-európai zsidók hogy érezték ott magukat. Állandó is a feszültség a tahó galíciánerek (messze ők vannak többen, a legtöbb a volt SZU területről menekült oda) az európában kikupált nyugatos zsidók között.

Mostanra a kutya se akar ott élni, az előző generácioknak még talán el lehetett adni valamiféle úttörőtáboros romantikával, de mára a tényleges mezőgazdasági munka dandárját az arabok végzik, persze éhbérért.
A kibuc témához csak annyit tennék hozzá, hogy igen, amatőr téesz, de azért voltak ott életképes próbálkozások is.

Inkább a "Gázát körbetelepíteni nem hülyeség" dologra reagálnék: valóban, népességcsere szempontjából nem az. De a mostani helyzet szempontjából igenis végtelenül felelőtlen, ahogy ezt intézték - és erre a legjobb bizonyíték az, ami az elmúlt 4-5 napban történt. Ahogy fentebb is mutattam a térképen, sokszor egy-kétszáz méteres távolságra vannak a határtól, azt egy sportosabb hamászos fél perc alatt lefutja. És ahogy láttuk, le is futották.
 

Hiuuz

Well-Known Member
2022. február 28.
63
268
53
"Önmérsékletet kér Izraeltől a NATO-főtitkár a Hamász támadására adott megtorló csapások miatt. Jens Stoltenberg szerint Izraelnek joga van megvédeni magát, de az ártatlan civileket meg kell kímélnie."
Van egy Jézusi tanítás: megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. Remélem megfogadják, hisz Jézussal is jóban vannak/voltak :oops:
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 712
55 642
113
Szavakban már mindenki leígérte a csillagos eget is akinek ezt kötelezően vagy önszorgalomból meg kellet tenni a palesztin ügy miatt, és bár értem miből fakad ez amit leírtál de szerintem az torony magasan veri legvadabb hülyeség lécét eddig...., szeretem olvasni amiket írsz de azért ezelőtt gondolkoznod kellet volna.

Amúgy azt mondták a zsidók hogy bemennek, azt nem mondták el hogy hogyan, csak azt hogy sokáig fog a háború tartani. Te azt vizionálod hogy azért kell az övezet határán felállított haderő hogy majd bemennek és megszállják és ők majd járőröznek amcsi módon és felrobbantják meg lelövetik magukat... miközben zsidó szemmel nézve, zsidó életekkel szemben értéktelen palesztinokra vadásznak.
Hosszú háború..... lehet hogy nem csak gázát jelenti. A másik dolog az hogy jelenleg levegőből bombáznak és már most rengeteg épület összedőlt pedig csak pár nap telt el, a tüzérségük még csak nem is nagyon dolgozik, vagy legalábbis nem láttam erről túl sok infót. A légibombák eléggé megfogják szerkezetileg gyengíteni a többi épületet is.
A bombázás és annak ténye hogy blokád alá vették az övezetet erősen csökkenti a lakosok komfortérzetét, de ezzel nem lehet legyőzni közvetlenül a hamaszt, ők elvannak a föld alatt és van elég készletük plusz a csempész alagutakon nekik lesz ellátmányuk még ha nem is bőséges, de fogynak amúgy is, de a romok alól még előugrálhatnak majd ha lesz még kitartás.

Felehetnénk a kérdést hogy akkor mi értelme van a blokádnak és bombázásnak? Erre mondod azt te hogy majd bemennek és kitarkítják.... én meg azt mondom hogy mindent csak sorjában.

Amit most látunk az az hogy a palesztinokkal szívben indem muszlim ott van mint a belpesti értelmiség a cigányokkal, csak ne költözzenek a szomszédba, meg szavakon kívül ne kelljen tenni semmit. Egyiptom katonákat küld hogy be ne törjenek a palesztinok, izrael meg bombázza még az átkelőket is hogy ne lehessen eljátszani azt hogy etetik meg itatják őket.... tegyük hozzá Egyiptomnak megvan a maga sok millió éhenkórásza, elég ha nem árad meg eléggé a Nílus és van baj bőven.

Szóval szerintem és ahogy én csinálnám. Első fázis, bombázás és kiéheztetés, mert tudom hogy Egyiptomom nem fog lépni semmit jelenleg. Amikor a lakosság már eléri a határát ott lesz egy belső törés, elkezdik lopni a családjuknak a harcosok az éltet vizet stb... elérheti az elégedetlenek száma azt a kritikus tömeget amikor belső harc tör ki köztük a végső harc és a megadás akarók között. Addig is folyamatos bombázás, tengerentúli utánpótlás hajókon történő megérkezése Izraelbe, csapatok elhelyezése és felkészítése a második fázisra, addig nekik csak az a dolguk hogy senki nem jöjjön ki onnan, nem pedig bemenni.

Amikor ezeknek a belső szakadásoknak a jelei megmutatkoznak, és ők felkészültek, el lehet kezdeni a szélső háztömböket leradírozni, és úgy benyomulni miközben a lakosságot még jobban zsúfolják össze a belső területre. Közben különböző csatornákon izrael bejelenti hogy hajlandó humanitárius folyosót nyitni "buszozás" és Egyiptomon is egyre nagyobb nyomás lesz, és ők is egyezkednek majd hogy oké beengedjük őket de valaki fizessen ezért és vegye át őket, ők kényszerhelyzetben lesznek mert hát mégis muszlim szolidaritás, vagy ez vagy a másik lehetőség.... hogy törjék fel az izraeli blokádot..... sok sikert, akkor háborút is kapnak meg menekülteket is.
Nőket gyerekeket kiengedik, férfiakt jobban átvizsgálva majd egy másik szakaszban, itt a hamasz majd aljaskodik és robbant, és támad de ezzel csak elássa magát és médiahátszelet ad Izraelnek hetek múlva is ebben a szakaszban.

Közben folyamatosan haladhat a rombolás, nem kell az egész övezetbe bemenni továbbra sem, és a végén marad egy kicsi terület ahol összezsúfolva marad a kemény mag , amire még a kisszéket is rálehet majd dobni és kifüstölni a föld alól.

Ezzel a gázai probléma pár ezer zsidó élet árán megszűnt, a tenger felől Izrael biztosítva van. Ciszjordánia lesz problémásabb, de szerintem velük nem fognak most foglalkozni, megkapják a gázaiak egy részét buszokon, aztán megeszik egymást amíg lemeccsezik ki a főnök.
A hezblollah meg számomra is kérdéses, de három amerikai hordozó nem virágokat visz, és nem csak hagyományos fegyvereket, az iráni rendszer pedig nem elbukni akar hanem hatalmat növelni. A többi országot meg el lehet felejteni, a törökök meg nyilatkozhatnak de nekik is van valami ami fontosabb gázánál.... Szíria északi- észak keleti része..... amcsik fokozatosan kivonulnak dél felé ők meg be, és megmarad nekik az olajban gazdag rész a költségek fedezésére, a törökök meg etnikailag átrendezhetik a déli határukat a menekültekkel, akár palesztin menekültekkel, hmm hmm.

Bonyolult? Sok tényezős? Igen... de csak ismerni kell a lehetséges reakciókat, és motivációkat. Erkölcs, sorsközösség, ezek a kis emberek dolgai, a lényeg a hatalom, a muszlim országok vezetői pedig szeretik a hatalmukat, nyilvánosan együtt érezni meg nem kerül semmibe.

Viszont tudom hogy nem fogsz egyetérteni ezzel, de csak leírtam én hogyan oldanám meg a gázai szakaszt olcsón.

Fogy a víz és az élelem, gyógyszer.....

100% megértem a zsidókat. Nagyipari népirtás áldozatai voltak, eddig Izrael volt az, ahol relativ biztonsâgban élhettek, körülvéve őrültekkel, akik közûl sokan még ma is a tengerbe akarják őket folytani. Most ott is gyilkolják őket, a vélt biztonságban. Erre reagálnak.Érthető, ha hosszú tàvon is biztonságban akarnak élni és végre pontot tesznek a mondat végére.

Sokáig ( úgy 35 évvel ezelőttig...) azon a véleményen voltam, hogy ha a zsidók jól bánnak a palesztinokkal, arabokkal, akkor békésen tudnak egymással élni.
Ez sajnos tévhit volt. Azóta az a véleményem, hogy a palesztinok ( arabok) csak erőből értenek. Izraelnek ez létkérdés, palesztinoknak nem.
Si vis pacem, para bellum.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 904
27 639
113
Igen. Nagyjából ilyen egyszerű jelenleg a helyzet.
Annyit szépítenék a dolgon, hogy a fegyvereseket kinyírják. A civileket meg őrizetbe veszik, és kirakják őket a határon. Libanoni határon.
Ez részemről nem javaslat, hanem egy opció ismertetése. Ne izgulj! Izraelnek szerintem minden hasonló esetre van forgatókönyve.
Szerintem még az is beleférne nekik (nemzetközi nyomásra), hogy az önként távozókat kártalanítják/segélyezik. Fejenként mondjuk 30.000USD-ből szerintem Szíriában megoldható lenne egy újrakezdés. Ez 60Mrd USD. Ennyit szerintem megérne Izraelnek, egy rövid nyugalmas időszak.
A másik opció, hogy a törmellék alatt végzik.
Ez jó, Izraelnek mindenre van forgatókönyve. Európának van arra forgatókönyve, h az importált agysebészek majd itt állnak bosszút? Mármint a profilkép-kereteken meg a hestegeken kívül van-e forgatókönyve.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 472
16 877
113
100% megértem a zsidókat. Nagyipari népirtás áldozatai voltak, eddig Izrael volt az, ahol relativ biztonsâgban élhettek, körülvéve őrültekkel, akik közûl sokan még ma is a tengerbe akarják őket folytani. Most ott is gyilkolják őket, a vélt biztonságban. Erre reagálnak.Érthető, ha hosszú tàvon is biztonságban akarnak élni és végre pontot tesznek a mondat végére.

Sokáig ( úgy 35 évvel ezelőttig...) azon a véleményen voltam, hogy ha a zsidók jól bánnak a palesztinokkal, arabokkal, akkor békésen tudnak egymással élni.
Ez sajnos tévhit volt. Azóta az a véleményem, hogy a palesztinok ( arabok) csak erőből értenek. Izraelnek ez létkérdés, palesztinoknak nem.
Si vis pacem, para bellum.
Deir Yassin?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 509
113
Az izraeli hadsereg nem hajlandó megmondani a Kfar Azah kibuc halálos áldozatainak számát. Csak általános szavak vannak az „öregek, nők és gyermekek” meggyilkolásáról. (Tehát maszatolnak)

Eközben a falu határában nem akárkire figyeltek fel, hanem magára Bernard Henri-Levire - a nyugati világ egyik legdémonibb alakjára, aki mindig ott jelenik meg, ahol már sok vért ontottak, és még több vér lesz - Koszovótól 1999-től és Líbiától 2010-ben az Euromaidanig Ukrajnáig és Irakig, amikor az Iszlám Állam megalakult.

UZCoIcpGDCU.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 420
46 175
113
Nem mellékesen, azon ne vitatkozzunk már, hogy a 0-1 éves gyerek a csecsemő és abból csak 21 van a 700 fős kibucban. Először, az is iszonyatos, ha 21 csecsemőt lemészároltak. Másodszor, az sem kevésbé iszonyatos, ha ugyanennyi 1-2 éves gyereket lemészárolnak.
Nem tudom, a hír igaz-e, de:

Térjetek már észhez!
Valóban szörnyű, hogyha egy gyereket is lemészárolnak. A vita arról szólt - ha elgondolkodsz rajta - hogy igaz-e a hír vagy sem. kell-e hinni ma a médiának, vagy fenntartással kell kezelni, mert lehet ferdítés. Illetve, ha egy hírt olvasunk, érdemes józanul átgondolni. Sajnálom, ha ez nem ment át. A másik. pontosnak kell lenni, a nyelvi pontatlanságnak akár kemény következményei is lehetnek. Tudod. "A királynőt megölni nem kell félnetek..." És ha olvasok egy olyan hírt, amiben a számok a statisztikai valószínűséget nem fedik, legyek óvatos az állításaival szemben, ne higgyem el kritikátlanul. Úgy, hogy én észnél vagyok!