• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Erre van megoldás! A Német hadsereg kifejlesztette a mesterséges lőszert, a "peng-peng"-et. Párszor a hadihajó, vagy a páncélos felületére csapva kell szimulálni az éles lőszer hanghatását gyakorlat közben. A gyalogság ezt értelemszerűen egy peng-peng-el intézi el, jó hangosan kiabálva. (Ez egyébként komoly, van videó ha valakit érdekel.)

A mesterséges lőszer vitathatatlan előnye: kevesebb sérült minkét oldalon.:)

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 212
113
Hírek.

-Török külügyminiszter: Elutasítjuk a palesztinok Egyiptomba való kivándorlását, és e tekintetben Kairó mellett állunk.
-Német külügyminiszter: Tárgyalunk az ENSZ-szel és partnereinkkel arról, hogyan vigyük be a humanitárius segélyt Gázába a rafahi átkelőn keresztül.
-Szaúd-arábiai külügyminiszter Blinkennek: Meg kell állítani a civilek elleni katonai eszkaláció minden formáját.
-Netanjahu: Készen állunk a gázai háborúnk következő szakaszára.
-Súlyos csapások Izrael Gáza övezetében.
Az Israeli Aviation a Gázai övezet különböző helyeit célozza meg.

Azt nem értem, hogy miközben Gáza déli részére terelik a palesztinokat, most pont a déli részt bombázzák.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 472
16 895
113
Hírek.

-Török külügyminiszter: Elutasítjuk a palesztinok Egyiptomba való kivándorlását, és e tekintetben Kairó mellett állunk.
-Német külügyminiszter: Tárgyalunk az ENSZ-szel és partnereinkkel arról, hogyan vigyük be a humanitárius segélyt Gázába a rafahi átkelőn keresztül.
-Szaúd-arábiai külügyminiszter Blinkennek: Meg kell állítani a civilek elleni katonai eszkaláció minden formáját.
-Netanjahu: Készen állunk a gázai háborúnk következő szakaszára.
-Súlyos csapások Izrael Gáza övezetében.
Az Israeli Aviation a Gázai övezet különböző helyeit célozza meg.

Azt nem értem, hogy miközben Gáza déli részére terelik a palesztinokat, most pont a déli részt bombázzák.
Pedig egyszerű. Megfélemlítés,és minél nagyobb humán veszteséget okozni nekik. Az IDF-nek egyre megy,hogy fegyveres,vagy civil.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 928
35 859
113
- Nem szeretem és nem tisztelem a krokodilkönnyeket, nem szeretem a közönségnek kijátszani a holokauszt-kártyát... Apám Auschwitzban volt, anyám a Majdanek koncentrációs táborban, a családom minden egyes tagját mindkét oldalon kiirtották, mindkét szülőm részt vett a varsói gettófelkelésben, és éppen az általuk tanított leckék miatt nem fogok hallgatni, amikor Izrael a palesztinok ellen követi el bűnei, és megvetendőnek tartom, hogy az ő szenvedésüket arra használják fel, hogy a palesztinok elleni kínzást és brutalizációt próbálják igazolni! Nem vagyok hajlandó megijedni az Önök krokodilkönnyeitől, ha lenne szívük, akkor a palesztinokért sírnának!

- Norman Finkelstein amerikai politológus és intézményellenes aktivista mindig is kiállt és elítélte a cionista mozgalom manipulációit és hazugságait.

◾ Kövessétek!
t.me/UkraineHumanRightsAbuses
 

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
988
2 815
93

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
988
2 815
93
Egyértelműen.
Minden ami történik, azt a hamasznak köszönhetik a palesztinok.
Írtam, hogy aznap még biztos úgy gondolták, hogy megérte a dolog... most meg már megy a sírás, picsogás meg a csúnya gonosz Izrael..
Szerintem a Hamasz célja a sima túszejtés volt, csak egyszerűen a zsidók kurva nagyot bénáztak és így az arabok túlnyerték magukat.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 019
14 113
113
6000 bombát dobtak le, ez a poszt 12. délután 5 kor keletkezett.
Aztán volt egy frissítés miszerint csak a mai reggelre éjszaka 750 másik célpontot támadtak.

Nem semmi adat, mennyi idő egy gépnek a két bevetés közötti felkészülés? Messzire nem kell repülniük tehát az mondjuk előny, igaz egy célpontra nem kell mindent ellőni egyszerre, Wiki szerint f15,16 35 összesen van nekik 323 szolgálatban, nyilván nem 100% a bevethetőség, de nem is koncentrálhatnak csak a gázai bombázásra, szóval hogy ennyi támadás sok vagy kevés azt én nem tudom eldönteni, de a 750 es egy éjszakai szám szerint az intenzitást növelik.

Illetve volt ma egy figyelmeztetés hogy hagyják el a lakók az északi területet és induljanak dél felé, az óvóhelyeken sem maradhatnak, illetve aki a biztonsági kerítést megközelíti az életveszélynek teszi ki magát. Szóval úgy látszik valóban szakaszosan fogják őket nyomni dél felé, nem egyszerre nyelik el a területet. Az mondjuk igaz hogy a csempészalagutak délen vannak, de ez így praktikusabb lesz a végső szakaszban.

Láttam már olyat hogy a régészek feltérképeznek drónról egy területet és egy program kielemzi az adott képeket mert nagyon sok pontot vizsgálnak, ebből pedig kapnak egy olyan képet a területen régen volt épületekről és elváltozásokról amit szabad szemmel nem lehetne látni, kíváncsi vagyok hogy ez a módszer vajon alkalmazható lenne e a határkapcsolati területen, ahol nincs sok épület, ami bezavarna hanem csak talaj, akkor könnyebb lenne elvágni ezeket az alagutakat, bár biztos van olyan is ami igencsak mélyen fut.
Az a fő probléma, hogy egy műholdas vagy UAV radar csak a felület és az talajtakaró függvényében korlátozottan képes behatolni. De ahol volt korábban valami felszíni talaj munka annak kimutatására alkalmas lehet. Izraelnek ugye van saját optikai és X-sávos SAR műholdja ami 9,59 GHz-es középfrekvencián működik azaz a képeket kombinálva elég naprakész információk lehetnek a felszín közeli változásokról.

Viszont ha már a felszínen vannak ott meg használható a Ground Penetrating Radar ami a talaj-közeg függvényében akár 15m mélységi képet is tud adni. Gondolom van valami hasonló nekik..
Husky_ground_penetrating_radar_13_May_2020.5ebad07f9396e.png

Pl;
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 055
41 926
113

A védelem, amit az USA nyújt nekünk | Helyzetkép​

A vezérkar megkezdte az egységparancsnokok terveinek jóváhagyását, addig a légierő azon dolgozik, hogy megzavarja a Hamász védelmi és parancsnoki alakulatait, hogy csökkentse erőink veszteségeit. A Hezbollah a háború küszöbe alatt marad, de szándékai Az elrettentés súlyos kárainak árnyékában az Egyesült Államok által nyújtott védelem rendkívül fontos. "B: Az amerikaiak készek rakéták elfogására és az iráni milíciák megtámadására, hogy az IDF összpontosíthasson küldetésre.​

 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 974
21 930
113
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: LMzek 2.0 and hete

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 212
113
Hírek:

-Izraeli 12-es csatorna: Ma este kezdődik az izraeli szárazföldi támadás a Gázai övezet lerohanására.
-A Hamász Politikai Irodájának vezetője: Nincs kivándorlás Gázából Egyiptomba.
-Az izraeli hadsereg bejelenti: "Készen állunk a háború következő szakaszaira - egy jelentős szárazföldi műveletre helyezve a hangsúlyt".
-A háborús ügyek kabinetjét jelenleg a Kirya izraeli hadsereg főhadiszállásán TelAvivban hívják össze.
-Az izraeli hadsereg szerint a Hamász útlezárásokat helyez el a Gázai övezetben, megakadályozva a palesztinok délre való evakuálását, miután a hadsereg figyelmeztette, hogy célba veszi a Gázai övezet északi részét.
-Sok a mozgás a gázai határ közelében. A drónok zümmögnek a fejünk felett.
-Fegyveres összecsapás katonákkal az elválasztó kerítésnél Arbouna falu közelében, Jenintől keletre.
-Az Iran FM Dohában találkozott a katari miniszterelnökkel és az FM-mel.
-Az izraeli hadsereg: Célunk a Hamász kormányzati és katonai képességeinek teljes megsemmisítése.
-Az izraeli hadsereg: Gáza város lakóinak el kell hagyniuk a várost, és nem szabad visszatérniük, amíg nem szólunk nekik.