• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 361
31 522
113

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 215
7 514
113
Ez azért üt...
Pont tegnap emlitettem, anticionista haszidok (ultra-ortodox zsidok). Legtobbjuk eredetileg magyar teruletrol szarmazott el, lasd Satmar (= Szatmarnemetibol rovidult) haszidok, akik amugy a Siget (=Maramarossziget) haszidokbol valtak ki.
Szerintuk Izrael ilyeten letezese is ellentetes a Scripture eloirasaival.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 361
31 522
113
Mondom , hogy megőrült a világ ! Igazodjon el a mezei paraszt ! Nem lehet !
Péntek 13.…
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 172
78 750
113
Szerintem tök szokványos izraeli cucc van rajtuk Glock 17 vagy 19, M4 karabély, FN Mag, talán még IMI Micro is feltűnik de lehet azt csak behaluztam… a mellényük 2.0 JPC ahogy nézem. A rádió valami AN/PRC-152 változat szerintem, ami valóban érdekes, mert 2005 körüli cucc és már a tízenpluszévvel ezelőtt is ezt használták. Az nekem fura volt. Van azért már jobb cucc is ebből.

Ps. Busho közben megfejtette a rádiót, ahogy látom. Bocs a félrevezetésért.
A 152-es rádió nem ugyanaz 2005 óta, folyamatosan fejlesztik, de kívülről kb én sem tudom megmondani melyik az új és melyik a régebbi változat pedig sűrűn jár a kezemben.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 519
47 112
113
Ma egy részlet a Hamász katonai szárnya, a Kataib Izz ad-Din al-Kasszam csoport riportvideójából a Gázai övezettől északra fekvő Erez ellenőrzőpont elleni támadásról készült riportvideóból, amely vírusként terjedt az interneten. A 24. másodpercben azok a felhasználók, akik nem beszélnek arabul, de tökéletesen elsajátították az orosz szitokszót, azt hallották, hogy „Takard el!”

Egy ismerős, aki a legcsekélyebb mértékben is ért arabul, elég ahhoz, hogy meghallja az eredeti في كوادر في كوادر (szó szerint „Fi kawadir, fi kawadir”) kifejezést. Előtte a „Hun, hun” (itt, itt), valamint a „Zalami” („ember, tesó”) szó hallatszik a háttérben.

A „Fi” nyelvjárásban azt jelenti, hogy „itt elérhető”. "Kavadir" - "káderek, személyzet, katonaság, harcosok".

Az elmosódott kiejtés, hangjavítással párosulva, kegyetlen tréfát játszott. Lényegében a kerítésen átmászó palesztinok azt kiabálják: „Tessék, itt. Hé, ember, ott a katonaság, ott a katonaság." Ez minden.

De nem, mindenhol orosz nyomot kell találni.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 994
22 301
113
A 152-es rádió nem ugyanaz 2005 óta, folyamatosan fejlesztik, de kívülről kb én sem tudom megmondani melyik az új és melyik a régebbi változat pedig sűrűn jár a kezemben.

Világos, ezért is írtam, hogy valami 152-es változat. De ettől függetlenül azért van nála jobb cucc. Szerintem. Végül pedig mint kiderült tévedtem is.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 215
7 514
113
CNN szerint Netanjahu hazudott a lefejezett csecsemőkről, visszaszívták

Ez nem is volt kerdeses. Ahogyan "nem mutatjuk meg, mert olyan felkavaro" jott mindossze bizonyitekul melle, nekem egybol a legvaloszinubbnek az tunt, hogy tokhulye ujsagirot rohogve megetettek az IDF pr/poltisztjei.
 

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 093
2 861
113
Az elmult 60 ev arrol szolt,hogy a tudjuk kik mondtak meg mi az erkolcsos es ki a terrorista.Kinek van joga az onvedelemhez es kit illet meg teruleti szuverenitas.Ki vedekezhet tamadva es kinek nincs joga vedekezni.Barki aki eleg kello mertekben igazodott a tudjuk kikhez,barmi alol felmentest kaptak.A harc szerintem most errol szol,hogy ez a statusz fentmarad,vagy megszunik.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 447
10 306
113
6000 bombát dobtak le, ez a poszt 12. délután 5 kor keletkezett.
Aztán volt egy frissítés miszerint csak a mai reggelre éjszaka 750 másik célpontot támadtak.

Nem semmi adat, mennyi idő egy gépnek a két bevetés közötti felkészülés? Messzire nem kell repülniük tehát az mondjuk előny, igaz egy célpontra nem kell mindent ellőni egyszerre, Wiki szerint f15,16 35 összesen van nekik 323 szolgálatban, nyilván nem 100% a bevethetőség, de nem is koncentrálhatnak csak a gázai bombázásra, szóval hogy ennyi támadás sok vagy kevés azt én nem tudom eldönteni, de a 750 es egy éjszakai szám szerint az intenzitást növelik.

Illetve volt ma egy figyelmeztetés hogy hagyják el a lakók az északi területet és induljanak dél felé, az óvóhelyeken sem maradhatnak, illetve aki a biztonsági kerítést megközelíti az életveszélynek teszi ki magát. Szóval úgy látszik valóban szakaszosan fogják őket nyomni dél felé, nem egyszerre nyelik el a területet. Az mondjuk igaz hogy a csempészalagutak délen vannak, de ez így praktikusabb lesz a végső szakaszban.

Láttam már olyat hogy a régészek feltérképeznek drónról egy területet és egy program kielemzi az adott képeket mert nagyon sok pontot vizsgálnak, ebből pedig kapnak egy olyan képet a területen régen volt épületekről és elváltozásokról amit szabad szemmel nem lehetne látni, kíváncsi vagyok hogy ez a módszer vajon alkalmazható lenne e a határkapcsolati területen, ahol nincs sok épület, ami bezavarna hanem csak talaj, akkor könnyebb lenne elvágni ezeket az alagutakat, bár biztos van olyan is ami igencsak mélyen fut.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 519
47 112
113

A CNN újságírója nyilvánosan elnézést kért a „lefejezett csecsemőkről” szóló információért (FOTÓ)​

Sarah Sidner, a CNN újságírója nyilvánosan bocsánatot kért, amiért "lefejezett babákról" számolt be az adásban.
„Az izraeli miniszterelnöki hivatal tegnap azt mondta, megerősítik, hogy a Hamász levágta a gyerekek fejét. De ma az izraeli hatóságok azt mondják, hogy NEM TUDJÁK megerősíteni a lefejezett gyerekekről szóló jelentéseket. A jövőben óvatosabbnak kell lennem a nyelvemmel, és elnézést kérek” – írta.
Sidner azt is kifejtette, hogy forgatócsoportját félrevezették, és hozzátette, hogy jelentésében megjegyezte, hogy a Hamász tagadta ezeket az akciókat.
Источник: https://rusvesna.su/news/1697226130