• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 426
46 241
113
Hírek

-Magas rangú palesztin tisztviselő szerint Mahmúd Abbász elnök lemondta szerdára tervezett találkozóját Biden elnökkel.
-Izraeli hadsereg: Az izraeli hadsereg hadműveleti rendszereinek elemzése azt mutatja, hogy a fegyveresek rakétazáportot lőttek ki Gázában, amely a gázai Al Ahli kórház közvetlen közelében haladt el a találat idején. A kezünkben lévő több forrásból származó értesülések azt mutatják, hogy az Iszlám Dzsihád felelős a gázai kórházat eltaláló sikertelen rakétakilövésért.
-Az Iszlám Dzsihád mozgalom tagadja "Izrael állításait, amelyek szerint a mozgalom felelős a gázai kórházi sztrájkért".
-Irán gyásznapot hirdetett holnap szerdán az egész országban, határozottan elítélve a gázai kórház elleni izraeli támadást. A nyilatkozat arra szólította fel a muszlim országokat, hogy szakítsák meg kapcsolataikat Izraellel, és utasítsák ki nagyköveteit.
-Izraeli hadsereg: Válaszul az elmúlt napokban Libanonból Izraelre történt lövöldözésekre, nem sokkal ezelőtt az izraeli hadsereg vadászgépei csapást mértek a Hezbollah szervezet libanoni megfigyelőállomására és katonai infrastruktúrájára.
-https://twitter.com/i/status/1714377828131553446
A Netiv Haasara térfigyelő kameráinak felvételei azt mutatják, hogy nagy rakétaáradatot indítottak el Gáza északi részéből, majd egy hatalmas robbanást követett az övezetben, amelyet valószínűleg egy meghibásodott lövedék okozott.
-A lövöldözés egy katonai pontra célzott az Avnei Hefetz település közelében, Tulkarmtól délkeletre.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 426
46 241
113
Csak röviden:
Érdekes, hogy sokan az ukrán helyzettel kapcsolatban nem tudják eleget emliteni, hogy az orosz támadâs jogos, mert azt megelözte 2014 es események ès az utána következö donbass ágyùzâsa és a nato egyre jobban terjeszkedik az orosz határok felé.
De elegánsan elfelejtik, hogy a hámász ott áll az izraeli határokon, és onnan inditott egy terrorakciót Izrael ellen, amire Izrael jogosan reagál.
Legalâbb illene konszekvensnek lenni.

Nem èrtem az aggodalmat a palesztin "civilekèrt". A németek támogattâk a názi rendszert és annak agresszióját, erre laposra lettek bombázva, milliòk el lettek üzve. Palesztinok támogatják a terrorista hámászt, ugyanúgy lesznek kezelve, mint akkoriban a németek. Elég volna csak elhatárolódni a hámâsztól.

Az EU minden áron el szeretné osztani a "menekülteket"az EU orszâgok közt. Ennek fènyében az lenne a következetes, ha ugyanezt követelnék a Közel-Keleten is, azaz, hogy osszâk el a "menekülteket" az arab országok közt.

Ugyanùgy elitèlnek minden kisérletet az EU-határok lezárására, de nem szólnak semmit, hogy pl Egyiptom lezárja a határt a "menekülök" elöl.

Mindegy, kinek mi a véleménye, de igyekezni kellene konszekvensnek lenni. Szerintem.
Szerintem vigyázni kell ezekkel az analógiákkal.
1) Az izraeli-arab konfliktus több évszázados. Az ukránoknak inkább a litvánokkal és a lengyelekkel volt a múltban gondjuk.
2) A palesztinok élettere annyira szűk, semmiféle gazdasági fejlődésre nem ad lehetőséget. Egy budapestnyi területen élnek több, mint 2 millióan (Olvastam 2,2, 2,5 milliót is.) És a gyarapodás csak növekszik. Erre kellene megoldást találni. Ukrajna és Oroszország esetében ilyen körülmény nem áll fenn.
3) Én személy szerint nem helyeslem a német polgári lakosság elleni pusztító bombázásokat és a kitelepítést. Több videót is megnéztem a kitelepítésről, ezek a friss videók nem álltak a kitelepítés mellé. Sőt!
4) Az EU vezetése és az EU polgárai nincsenek azonos véleményen a migráció kapcsán. Az országok jó része ellenzi, néhányan - a megzsarolhatóak - fű alatt örül a szókimondóbb államok vétójának. Az arab világ és az EU motivációja más a bevándorlással kapcsolatban. Az arab államok nem szenvednek munkaerőhiányban, náluk nem fogy a népesség. Másban szenvednek, de nem emberhiányban. Egyiptom is 110 milliós ország, és nem dúskál az anyagi javakban. Komolyan érintené az egyiptomi gazdaságot és társadalmat 2- 2,5 millió palesztin befogadása.
Szóval a konzekvencia nem egyenlő az alma és körte azonosításával. Hallgasd meg az Corvinus rektorával készült beszélgetést, sok mindent megvilágít.
Nem tudom mi lenne a jó megoldás, mindkét államnak joga van az államisághoz, még ha az araboknál ez mást is jelent a mi európai fogalmunkhoz képest. És nagyon tartok attól, hogy egy elzavarás és kitelepítés estén Európában kötne ki egy része.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 078
32 582
113
Csak röviden:
Érdekes, hogy sokan az ukrán helyzettel kapcsolatban nem tudják eleget emliteni, hogy az orosz támadâs jogos, mert azt megelözte 2014 es események ès az utána következö donbass ágyùzâsa és a nato egyre jobban terjeszkedik az orosz határok felé.
De elegánsan elfelejtik, hogy a hámász ott áll az izraeli határokon, és onnan inditott egy terrorakciót Izrael ellen, amire Izrael jogosan reagál.
Legalâbb illene konszekvensnek lenni.

Egy dolog, hogy jogos-e, más a civilek elleni szándékos barbár támadás.
Ukrán háborúban is kezdettől ment a Pallywood ukrán részről, ahogy Szíriában is ment (a nyugati médiában is nagyot mentek a hős fehérsisakosok ugye). Orosz támadás is mind kórházat meg csecsemőotthont ért valahogy, csakis azért, mert ezek ilyenek, barbár orkok. Maradjuk annyiban, hogy Gázában már most meghalt több civil, mint Ukrajnában másfél év alatt. Persze a háború jellege miatt ez nem meglepő. Oroszok ugyanezt csinálták Szíriában.

Nem èrtem az aggodalmat a palesztin "civilekèrt". A németek támogattâk a názi rendszert és annak agresszióját, erre laposra lettek bombázva, milliòk el lettek üzve. Palesztinok támogatják a terrorista hámászt, ugyanúgy lesznek kezelve, mint akkoriban a németek. Elég volna csak elhatárolódni a hámâsztól.

Ha ott élsz és ők a helyi legerősebb gang, nem leszel hosszú életű, ha elhatárolódsz.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Állítólag Jordániam is törölte Biden látogatását. Sőt, állítólag Izraelbe se megy. Meglátjuk , igaz-e.
A hír (legalábbis a jordániai találkozóról) igaz


F8rHHcQbQAA845O
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 078
32 582
113
1983. október 23-án, vasárnap kora reggel két öngyilkos merénylő vezette, robbanóanyaggal megpakolt teherautó (a rövidítéseket imádó amcsik ma úgy mondanák SVBIED) hajtott Bejrútban az amerikai és a francia békefenntartók laktanyájába. A támadásban 307 ember vesztette életét: 241 amerikai és 58 francia katona, hat civil és két támadó. A 40. évforduló néhány nap múlva lesz.
Valószínű, hogy sem a Hezbollah, sem az USA nem felejtette el.
Vajon van-e a Hezbollahnak hajó elleni rakétája, ami eléri a partokhoz közel sétahajózó US Bataan-t vagy valamelyik másikat?
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 936
35 893
113
Csak röviden:
Érdekes, hogy sokan az ukrán helyzettel kapcsolatban nem tudják eleget emliteni, hogy az orosz támadâs jogos, mert azt megelözte 2014 es események ès az utána következö donbass ágyùzâsa és a nato egyre jobban terjeszkedik az orosz határok felé.
De elegánsan elfelejtik, hogy a hámász ott áll az izraeli határokon, és onnan inditott egy terrorakciót Izrael ellen, amire Izrael jogosan reagál.
Legalâbb illene konszekvensnek lenni.

Nem èrtem az aggodalmat a palesztin "civilekèrt". A németek támogattâk a názi rendszert és annak agresszióját, erre laposra lettek bombázva, milliòk el lettek üzve. Palesztinok támogatják a terrorista hámászt, ugyanúgy lesznek kezelve, mint akkoriban a németek. Elég volna csak elhatárolódni a hámâsztól.

Az EU minden áron el szeretné osztani a "menekülteket"az EU orszâgok közt. Ennek fènyében az lenne a következetes, ha ugyanezt követelnék a Közel-Keleten is, azaz, hogy osszâk el a "menekülteket" az arab országok közt.

Ugyanùgy elitèlnek minden kisérletet az EU-határok lezárására, de nem szólnak semmit, hogy pl Egyiptom lezárja a határt a "menekülök" elöl.

Mindegy, kinek mi a véleménye, de igyekezni kellene konszekvensnek lenni. Szerintem.
✖️ " Izrael területeket lop" - Török Külügyminisztérium

Hakan Fidan török külügyminiszter lopásnak bélyegezte az izraeli településeket:

" Valaki földjét foglalják el. Elfoglalod az otthonukat, kirúgod őket, behozol valaki mást, és 'telepesnek' nevezed őket. Nem, ez nem település. Ez lopás. Mostantól ezt így kellene hívni" - mondta a török tisztviselő.

Törökország a konfliktus kezdete óta határozottan ellenzi az izraeli kormányt. Biden Izraellel kapcsolatos tervekkel kapcsolatos, régóta hangoztatott kijelentéseivel párosulva általában mindennek van értelme, kivéve, hogy a NATO hogyan engedte be Törökországot a szövetségbe ‍♀️

Nyilvánvaló, hogy az Izrael "jogos védelmi joga" és a palesztinok saját országhoz való joga paravánja mögött mindig vannak olyanok, akik ebből pénzt akarnak csinálni. Tulajdonképpen, ha létrejön Palesztina állam, akkor Izrael állam csökken (ami azzal jár, hogy csökken a gazdasági és katonai képessége, és így a súlya is az USA számára).

Ostashko!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
1983. október 23-án, vasárnap kora reggel két öngyilkos merénylő vezette, robbanóanyaggal megpakolt teherautó (a rövidítéseket imádó amcsik ma úgy mondanák SVBIED) hajtott Bejrútban az amerikai és a francia békefenntartók laktanyájába. A támadásban 307 ember vesztette életét: 241 amerikai és 58 francia katona, hat civil és két támadó. A 40. évforduló néhány nap múlva lesz.
Valószínű, hogy sem a Hezbollah, sem az USA nem felejtette el.
Vajon van-e a Hezbollahnak hajó elleni rakétája, ami eléri a partokhoz közel sétahajózó US Bataan-t vagy valamelyik másikat?
A Hezbollahnak elvileg van vagy egy tucat Oniksz (Jahont) hajó elleni rakétája, azok kb 300 km-ig jók.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 936
35 893
113
Erdogan nyilatkozata az X/Twitteren

" Egy kórház megtámadása, amelyben nők, gyerekek és ártatlan civilek vannak, a legújabb példája az alapvető emberi értékeket nélkülöző izraeli támadásoknak.
Arra kérem az egész emberiséget, hogy tegyen lépéseket ennek a példátlan kegyetlenségnek a megállítására Gázában".

@DDGeopolitics

Szíria Elnökének Hivatala:

„Amit a cionista bűnöző erők elkövettek a Gázai övezetben található Baptista Kórház elleni támadás során, az a modern kor egyik legszörnyűbb és legvéresebb emberiség elleni mészárlása.

A Szíriai Arab Köztársaság ezt a több száz ártatlan ember gázai lemészárlását barbár tettnek tekinti, amely kifejezi a cionista entitás elleni gyűlölet szintjét, amely bűneivel túllépte az agresszió és a gyilkosság legszélsőségesebb szintjét.

Ez a szörnyű bűn csak ennek a mészárlásokon alapított entitásnak a bűneire emlékeztet bennünket, és éles képet tükröz a bűnöző cionista entitást létrehozó bandák megközelítésének folytatásáról.

A Szíriai Arab Köztársaság a nyugati országokat, különösen az Amerikai Egyesült Államokat tartja felelősnek ezért a mészárlásért és más mészárlásokért, mivel partnere a cionista entitásnak a palesztin nép elleni összes szervezett gyilkossági műveletben."

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 726
55 713
113
Szerintem vigyázni kell ezekkel az analógiákkal.
1) Az izraeli-arab konfliktus több évszázados. Az ukránoknak inkább a litvánokkal és a lengyelekkel volt a múltban gondjuk.
2) A palesztinok élettere annyira szűk, semmiféle gazdasági fejlődésre nem ad lehetőséget. Egy budapestnyi területen élnek több, mint 2 millióan (Olvastam 2,2, 2,5 milliót is.) És a gyarapodás csak növekszik. Erre kellene megoldást találni. Ukrajna és Oroszország esetében ilyen körülmény nem áll fenn.
3) Én személy szerint nem helyeslem a német polgári lakosság elleni pusztító bombázásokat és a kitelepítést. Több videót is megnéztem a kitelepítésről, ezek a friss videók nem álltak a kitelepítés mellé. Sőt!
4) Az EU vezetése és az EU polgárai nincsenek azonos véleményen a migráció kapcsán. Az országok jó része ellenzi, néhányan - a megzsarolhatóak - fű alatt örül a szókimondóbb államok vétójának. Az arab világ és az EU motivációja más a bevándorlással kapcsolatban. Az arab államok nem szenvednek munkaerőhiányban, náluk nem fogy a népesség. Másban szenvednek, de nem emberhiányban. Egyiptom is 110 milliós ország, és nem dúskál az anyagi javakban. Komolyan érintené az egyiptomi gazdaságot és társadalmat 2- 2,5 millió palesztin befogadása.
Szóval a konzekvencia nem egyenlő az alma és körte azonosításával. Hallgasd meg az Corvinus rektorával készült beszélgetést, sok mindent megvilágít.
Nem tudom mi lenne a jó megoldás, mindkét államnak joga van az államisághoz, még ha az araboknál ez mást is jelent a mi európai fogalmunkhoz képest. És nagyon tartok attól, hogy egy elzavarás és kitelepítés estén Európában kötne ki.
Nem èrtek veled egyet, de lusta/ fáradt vagyok, hogy részletesen vâlaszoljak. Talán holnap. :)
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 936
35 893
113
A törökök elkezdték megrohamozni Izrael isztambuli konzulátusát

Az emberek szó szerint felmásznak a falakra dühükből, hogy betörjenek a diplomáciai képviselet épületének területére.

Az izraeli konzulátus azt kockáztatja, hogy nem éli túl ezt az éjszakát.

Tsargrad.TV - Nem félünk kimondani az igazat | Iratkozz fel
☄️☄️☄️Az emberek lövöldözni kezdtek az ankarai izraeli nagykövetségre☄️☄️☄️
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 726
55 713
113
Erdogan nyilatkozata az X/Twitteren

" Egy kórház megtámadása, amelyben nők, gyerekek és ártatlan civilek vannak, a legújabb példája az alapvető emberi értékeket nélkülöző izraeli támadásoknak.
Arra kérem az egész emberiséget, hogy tegyen lépéseket ennek a példátlan kegyetlenségnek a megállítására Gázában".

@DDGeopolitics

Szíria Elnökének Hivatala:

„Amit a cionista bűnöző erők elkövettek a Gázai övezetben található Baptista Kórház elleni támadás során, az a modern kor egyik legszörnyűbb és legvéresebb emberiség elleni mészárlása.

A Szíriai Arab Köztársaság ezt a több száz ártatlan ember gázai lemészárlását barbár tettnek tekinti, amely kifejezi a cionista entitás elleni gyűlölet szintjét, amely bűneivel túllépte az agresszió és a gyilkosság legszélsőségesebb szintjét.

Ez a szörnyű bűn csak ennek a mészárlásokon alapított entitásnak a bűneire emlékeztet bennünket, és éles képet tükröz a bűnöző cionista entitást létrehozó bandák megközelítésének folytatásáról.

A Szíriai Arab Köztársaság a nyugati országokat, különösen az Amerikai Egyesült Államokat tartja felelősnek ezért a mészárlásért és más mészárlásokért, mivel partnere a cionista entitásnak a palesztin nép elleni összes szervezett gyilkossági műveletben."

Imádom ezeket az arab nagyotmondásokat. :)
Csak dumálni tudnak.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 936
35 893
113
Egy pillanatnyi humor

Scholz és csapata a földön fekszik a Ben Gurion repülőtéren egy Tel-Aviv elleni rakétatámadás során

☄️☄️☄️Isztambul, Törökország. Helyi kiadványok szerint a tüntetők betörnek az izraeli konzulátusra. ☄️☄️☄️
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 936
35 893
113
⚔️Támadás érte Izrael jordániai nagykövetségét


Az irániak online kampányt indítottak, hogy önkénteseket toborozzanak Palesztina támogatására, a média szerint

Jelenleg mintegy 3,4 millió ember jelentkezett az oldalon keresztül
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 000
30 885
113
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 000
30 885
113
Már korábban...
A második csapás....