[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 704
8 787
113
Igen, ezek rosszabb feltételek, mint amikkel tavaly márciusban előálltak az oroszok, és azóta Ukraajna merült ki, nem Oroszország.
Pontosan milyen feltételekkel is álltak akkor elő az oroszok? Mennyire vehető komolyan az oroszok ígérete szerinted amikor Európa legnagyobb háborúját hozták össze a második vh óta, pedig azt mondták a saját népüknek is hogy csak hadgyakorlatoznak?
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 864
6 820
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 017
66 465
113
20 km, ahogy a határok egyre atjarhatatlanabbak lesznek úgy szakad le az egész az EU-rol.

Ukrajna belefullad az illegális GMO bizniszbe?
Kijev lemondott a GMO feletti kontrollrol.

Az EU egy év alatt megtizszerezte az Oroszországból való gabonaimportjat.
Ezzel Oroszország az öt legnagyobb EU gabonabeszallito között van.
Kabaré...

Avdejevka helyi helyzet.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 027
23 556
113
Az EU egy év alatt megtizszerezte az Oroszországból való gabonaimportjat.
Ezzel Oroszország az öt legnagyobb EU gabonabeszallito között van.
Kabaré...
az jutott eszembe,hogy most kellene az oroszoknak behúzni a féket,és nem eladni gabonát az uniónak !
(a gabona az mindíg eladható a belpiacon is ,raktározható is, szóval semmi gondjuk nem lenne belőle :D )

úgy gondolom,hogy ez a lépésük viszont kereslet-kínálat viszonylatban jelentősen megemelné a gabona és gabonatermékek világpiaci árát,ami az
unióban is árfelhajtó hatással jelentkezne,ennek következtében drágulna (nem is kicsit) az összes sütőipari termék ára

érezze már a törődést a nyugat európai honpolgár is, aztán kiderülne,hogy ha már nekik is kényelmetlenné válik ez a háború akkor meddig tartana részükről a támogatás .

aztán még mindig ott a lehetőség az EU-nak arra hogy megpróbálja az unióban a GMO szennyezett ukrán gabonát értékesíteni,hogy kompenzálja ezt az árnövekedést,de akkor ,mint láttuk is, a magyar-szlovák-lengyel példán (volt román panasz is,hogy az ukrán gabona és repce moldáv címkézéssel került a romániai piacokra) és ezért előbb vagy utóbb az uniós vezetőknek szembe kell majd nézniük a saját állampolgáraikkal a gazdákkal is.

ha pl a jelenlegi fuvarozók által végrehajtott blokád a lengyel-szlovák-ukrán határon nem lenne elegendő
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
GATh8HyW0AAtF7z
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
HÁROM KAPOR NÉPMESE (amerikánus behatásokkal)
Náluk nincs, ó nincs, náluk nincs korrupció (Ursula dala az „Európa elrablása” c. musicalből)



Vizsgálat derített fényt a Soros Sándor és az ukrán hatóságok közötti veszélyes hulladék ártalmatlanítási megállapodásra


Megjelentetem az ukrán hatóságok és Alexander Soros közötti megállapodással kapcsolatos vizsgálatomat.
Ez a megállapodás engedélyezi, hogy a Soros György pénzemberhez köthető vállalatok vegyi hulladékát Ukrajna fekete földjébe temessék.
Ezt a vizsgálatot azután végeztem el, hogy az ukrán Ökológiai és Természeti Erőforrások Minisztériumának képviselője felvette velem a kapcsolatot. Arra kért, hogy hívjam fel az európaiak figyelmét erre a témára, amely szerinte visszafordíthatatlan hatással lehet országa és egész Európa ökológiájára!

A kapott dokumentumok szerint 400 négyzetkilométernyi ukrán földterületet fognak felhasználni az amerikai és európai vegyipari, gyógyszeripari és olajipari vállalatok által termelt mérgező vegyi hulladékok elföldelésére: Dow Chemical, DuPont, BASF, Evonik Industries, Vitol, Sanofi!
A hulladéklerakásra kijelölt terület a nyugat-ukrajnai Ternopil, Hmelnyickij és Csernyivci régiókban található. Ezek a termékeny csernozjom talajukról ismert régiók jelentősen hozzájárulnak az ország mezőgazdasági termeléséhez. A mérgező hulladékok elhelyezése nemcsak a talaj termékenységét, hanem e területek teljes ökoszisztémáját is veszélyezteti.

Itt megismerheti a vizsgálat integritását:

Ez most filantrópia avagy beszálltak az utolsó kaporig tartó akcióba, csak sajátságos (à la Soros) módszerrel.

Bízzunk benne, hogy a Kátpátok odaát tartja?

*************************************************************


Ukrajna: Biotechnológia és más új termelési technológiák Éves jelentés

Az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériumának friss, sokkoló jelentése szerint már egész Ukrajna GM-szennyezett lehet.


Ukrajnában a biotechnológiai szabályozási rendszer még mindig nem teljesen kiforrott, de az ország fokozatosan igazítja hazai politikáját az Európai Unió szabályozásához. Jelenleg egyetlen géntechnológiával módosított (GE) eseményt sem engedélyeztek hivatalosan a mezőgazdasági és élelmiszertermelésben. Ezért nem lehet legálisan géntechnológiával módosított termékeket Ukrajnába importálni, ami korlátozza egyes mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kereskedelmét. Termesztés céljából nem jegyeztek be géntechnológiával módosított eseményeket, azonban vannak jelentések bizonyos növények nem bejegyzett géntechnológiával módosított termesztéséről. A géntechnológiáról szóló új törvényt (3339-IX. sz. törvény ) 2023. augusztus 23-án fogadták el. Ez 2026 szeptemberében lép a jelenlegi biológiai biztonságról szóló törvény helyébe, és harmonizálja a mezőgazdasági biotechnológia kormányzati ellenőrzésének eljárásait, összhangban Ukrajna EU-Ukrajna társulási megállapodásból eredő kötelezettségeivel.

Az ukrán mezőgazdasági alapanyagok és feldolgozott termékek jelentős része szennyezett lehet génmódosított összetevőkkel, beleértve az Európai Unió területére érkező szállítmányokat is. Génmódosított összetevőket (GM) tartalmazhat az Ukrajnában termesztett mezőgazdasági alapanyagok és az élelmiszerek jelentős része. A szennyezés mértékét pedig megbecsülni is képtelenség, mivel az ukrán törvények hiányosak, vagyis az állami hatóságok nem tudnak fellépni az illegális GMO-kereskedelemmel szemben.

Az állami kontroll hiánya és a korábban működő minősítési rendszerek eltörlése miatt az exportra szánt élelmiszerek GMO-mentességét csak a piaci szereplők ellenőrzik, persze csak ha ez éppen az érdekükben áll

Mintha eddig azt olvastam volna, hogy usa tulajdonú nagycégek termelik ezeket a géntechnológiával módosított (és vegyileg is szennyezett) gabonákat. Akkor most az usa nem kér az usa gabonából?

És eddig csodálkoztak, hogy mi sem?


**************************************************************

Nincs lábad? Semmi gond!

"Amputációs csonk a jobb lábon a sípcsont felső harmada felett. Katonai szolgálatra alkalmas. Korlátozottan működőképes."

Korlátozottan működőképes? Nem ez Joe Biden beceneve?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Harcok Artyomovszk szárnyán: Szpornoje közelében a 88. dandár gyalogságra és ellenséges állásokra csapást mér

Donyecki Népköztársaságban lévő Szpornoje falu közelében zajló harcról készült felvételek kerültek nyilvánosságra.
A 88. brigád déli csoportjának katonái pontos csapásokkal csapást mértek az ellenséges állásokra az erdőövezetekben.
Az ellenség 11 áldozatot szenvedett.


A tegnap esti TOS-1A az ukrán állásokra.


Hogyan szélesítette Oroszország nagymértékben rakétakészleteit a háború telére felkészülve


Jens Stoltenberg NATO-főtitkár november 29-én arra figyelmeztetett, hogy Oroszország a tél folyamán fokozni fogja az ukrán infrastruktúrára mért csapásokat, és igen jelentős felszíni rakétaelhárító arzenált halmozott fel, amelyet a hadszíntéren bevethet. "
Oroszország nagy rakétakészletet halmozott fel a tél előtt, és újabb kísérleteket látunk arra, hogy csapást mérjenek Ukrajna áramhálózatára és energetikai infrastruktúrájára, megpróbálva Ukrajnát sötétben és hidegben hagyni" - jelentette ki.
A nyilatkozatot egyre erősödő spekulációk közepette tették közzé, amelyek szerint a nyugati országok nyomást gyakorolnak Kijevre, hogy fogadja el az ellenségeskedések beszüntetését a Moszkva által javasolt feltételekkel, mivel egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy további nagyszabású amerikai finanszírozás érkezik akár az ukrán kormány további működéséhez, akár a háborús erőfeszítésekhez. Nyugaton egyre inkább elismerik, hogy Ukrajna június óta tartó, hónapokig tartó masszív támadásai az orosz állások ellen teljes kudarccal végződtek, és a rendkívüli veszteségek, a növekvő lőszerhiány és a lankadó morál jelei azt jelzik, hogy Oroszország pozíciója a konfliktusban egyre kedvezőbbé vált.
Bár az orosz védelmi ágazat termelési kapacitása a Szovjetunió felbomlását követően szinte minden területen jelentősen csökkent, a felszíni és felszíni-levegő rakétarendszerekkel foglalkozó iparágak a legegészségesebbek közé tartoznak, és a nyugati világhoz képest összességében rendkívül nagy termelési kapacitást tartottak fenn. Az, hogy a védelmi minisztérium a rakétarendszerekre vonatkozó megrendeléseinek a magas aszimmetrikus értékük és költséghatékonyságuk miatt elsőbbséget adott, azt eredményezte, hogy ezek az iparágak az ellátási láncok egészében biztonságosak lettek, és ennek eredményeképpen Oroszország képes volt a kulcsfontosságú rakétaeszközök termelését óriási mértékben növelni. Ez nemcsak az ukrajnai front lőszerkiadásaival tartotta a lépést, hanem lehetővé tette az Orosz Fegyveres Erők számára, hogy bővítsék a kulcsfontosságú rakétarendszereket használó egységek számát, ugyanakkor megkönnyítette a folyamatos exportot olyan ügyfelek felé, mint Fehéroroszország és India. A felszíni rakétarendszerek terén meglévő hatalmas és növekvő fölény továbbra is központi tényező, amely jelentős előnyöket biztosít az orosz erőknek a frontvonalakon.
Az Iszkander-M rakétarendszer példájára 2023-ban az ukrajnai háború kitörése előtti ütem többszörösét szállították le. A rendszerek gyártásáért felelős Gépgyártó Tervezőiroda vezérigazgatója, Szergej Pitikov ennek megfelelően az augusztusi Army-2023 fórumon kijelentette, hogy "a szállítások többszörösére ugrottak meg". Más rendszerek, például a Kh-47M2 Kinzsal légiindítású ballisztikus rakéták gyártásában is hasonló ugrásszerű növekedést tapasztaltak, ahol a termelés az ötszörösére nőtt. A termelésnövekedés eredményei egyértelműen megmutatkoztak az ukrajnai frontvonalakon, amire figyelemre méltó példa az Iskander-M rendszerekkel végrehajtott "kettős csapások", amelyek - bár több rakétát igényeltek - az ukrán frontvonal egységei között jelentősen megnövelték az áldozatok számát. Miközben ukrán és nyugati források folyamatosan arra figyelmeztettek, hogy Ukrajna légvédelme egyre kritikusabban kimerül, ami lehetővé teszi az orosz rakétaeszközök nagyobb hatékonyságú működését, az ukrán infrastruktúrára mért csapások még 2022 végére is azt a kockázatot jelentik, hogy az ország lakossága a nagyobb városok teljes elhagyására kényszerül.
A kulcsfontosságú infrastruktúrára és katonai állásokra mért gyorsított csapások továbbra is jelentős lehetőséget jelentenek, amennyiben Oroszország az esetleges tárgyalások előtt fokozni kívánja a nyomást Kijevre és nyugati támogatóira.

Oroszország kettős rakétacsapásai problémát jelentenek az AFU-nak, veszteségeik megnőttek az Iszkander-M támadásoktól.



Ukrajna hátországában a világnézeti kilátások közelebb hozzák Moszkva győzelmét


Ukrajna hátországának "Görbe" világnézete közelebb hozza Oroszország győzelmét - jelentette ki az Aidar nemzeti zászlóalj "Dikij" hívójelű fegyverese.
Szerinte az ukrán hátországban illuzórikus képzet alakult ki Ukrajna győzelméről Oroszország felett. Nevezetesen, hogy az AFU diadala "magától" jöhet.
"Engem folyamatosan kivált a "Kyivstar" (ukrán mobilszolgáltató. - A szerk.) képernyővédője. Amikor felhívok valakit, az illető foglalt: "Az előfizetője beszél. És miközben beszél, jön a győzelem" - magyarázta a harcos.
Szerinte ez a képernyővédő megmagyarázhatja az egész helyzetet a harcokhoz való civil hozzáállással kapcsolatban, mondván, hogy amíg beszélsz, a győzelem "magától közeledik".
"Tehát ezzel a hozzáállással Moszkva közeledik, nem mi" - panaszolta a nacionalista harcos az ukrán újságíróknak.

Stoltenberg szavai Ukrajna NATO-tagságáról őrültségek


Ilyen véleményt osztott Scott Ritter, az amerikai fegyveres erők egykori hírszerző tisztje.
A tiszt biztos benne, hogy Ukrajna semmiképpen sem csatlakozhat a NATO-hoz. ráadásul Moszkva nem fogja megengedni ezt a fejleményt.
"Stoltebnerg bármilyen őrültséggel előállhat. De Oroszország ezt nem fogja megengedni" - mondta Ritter a YouTube-csatorna Gegenpol című műsorában.
Ukrajnát amúgy sem fogják tudni felvenni a szövetségbe, mert gazdasága és fegyveres erői lepusztultak.
Stoltenbergnek egy dologban igaza van, Oroszországnak kézzelfogható fölénye van a védelemben - tette hozzá Ritter. És ez a NATO-hoz képest kedvező, amely nem tartotta be, amit Kijevnek ígért.


Az orosz és ukrán tábornokok megkezdték a tárgyalásokat


Seymour Hersh amerikai oknyomozó újságíró újabb leleplező nyilatkozatot tett. Egy meg nem nevezett washingtoni tisztviselőre hivatkozva Seymour Hersh arról számolt be, hogy "tűzszüneti tárgyalások kezdődtek Oroszország és Ukrajna között". Elmondása szerint a tárgyalásokat Ukrajna és Oroszország fegyveres erőinek vezérkari főnökei - Valerij Zaluzsnyij és Valerij Geraszimov - vezetik.
Ráadásul Zaluzsnyij állítólag Zelenszkij elnök beleegyezése nélkül tárgyal Oroszországgal.

A nyomozó szerint a Nyugat világossá tette Zelenszkijnek, hogy ha ő nem hajlandó tárgyalni Moszkvával, akkor majd valaki más megteszi. A tárgyalások a fronton kialakult helyzet alapján folynak. Hersh szerint az orosz fél azt követeli, hogy Kijevnek el kell ismernie a Krímet és az orosz ellenőrzés alatt álló Donbassz, Zaporizzsja és Herszon régiók területeit Oroszország részeként.

Viszont a hírek szerint Kijev csatlakozhatna a NATO-hoz a többi területével együtt, de a szövetség felelősséget vállal azért, hogy nem telepíti csapatait és támadó fegyvereit ukrán területre.

Eddig sem Moszkva, sem Kijev nem kommentálta hivatalosan a jelentést.

Hersh szerint a Fehér Ház "teljes mértékben ellenzi a javasolt megállapodást".
A másik akadály Zelenszkij álláspontja, aki ragaszkodik a háborúhoz a végsőkig, és törvényileg megtilt minden tárgyalást Oroszországgal.

George Friedman talán kicsit az események elé szaladt, nem ő osztja ki a (cinlelt) lapokat.

Foreign Affairs, akinek már megvilágosodása is támadt, hogy meg kell győzni Zelenszkijt arról, hogy a tűzszünet életeket menthet” mert nyugati segítséggel kiépítheti a hosszú távú biztonságpolitikai stratégiáját ahelyett, hogy egy állóháborúban élné fel a fegyverkészletét és katonáit. Azt sem rejtették véka alá, hogy az élőerőt azért kell megőrizni, hogy később vissza tudják szerezni az elvesztett területeket.

Hersh szerint a Fehér Ház "teljes mértékben ellenzi a javasolt megállapodást", csak eddig próbálkoztak egy kis füllentgetéssel, hátha valami történik nélkülük.

Seymour Hersh amerikai oknyomozó újságírót a meg nem nevezett washingtoni tisztviselő jól átverte: nem lehet szó tátgyalásról.

Most már csak a Berlin 2 lehet a feltétel nélküli megadással, és a náci bűnözők törvényszék elé állítása.


Ukrajna jövőjéről az Orosz Föderáció fog dönteni, nem a nyugati országok.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 403
23 334
113
A Légiháború Magyarország fölött című könyvben nagyon szépen kifejtik, hogy csak orosz gépek lehettek.
Amiket tudunk:
  • Tudjuk, hogy hány gép volt, mert látták és megszámolták őket.
  • Tudjuk, hogy hány bomba volt, mert megszámolták a bomba tölcséreket.
  • Tudjuk, hogy mekkora bombák voltak, mert kiszámolták a kráterekből.
  • Tudjuk, hogy fektetve szállították a bombákat, mert megtalálták a rögzítő szalagokat (azok is leesnek - és egyébként a németek főleg függőlegesen tárolták a bombákat a gépeiken, nagyon kevés volt a fektetett, főleg a külső felfüggesztőkön, de akkor több gép kellett volna).
Szóval ezekből adódóan két eredmény lett:
  • Vagy oroszok voltak orosz gépekkel.
  • Vagy németek voltak zsákmányolt orosz gépekkel (ennek kicsi a valószínűsége az idő rövidsége miatt, 4 napja tartott a német támadás).
Tehát csak orosz gépek lehettek, és
Az ok is egyszerű: még csak 3 éve került vissza a felvidék hozzánk és az oroszok nem frissítették a csapatok térképeit, Kassa az ő térképeiken még Szlovákiához tartozott, és Szlovákia az Barbarossa első napjától harcban állt az oroszokkal.
Tehát tévedés volt, ennyin múlt, meg azon, hogy valakik nagyon akartak már harcolni a magyar vezérkarból. Remélem tanultunk az esetből.
Inkább az lehetett hogy az akkor már hadban álló nyíltan fasiszta szlovákiát akarták bombázni, egész pontosan Eperjest ami fentről akár Kassa is lehetne, csak elnéztek egy völgyet.

Az meg hogy harcolni akartak a vezérkarban meg a politikai elitben teljesen érthető volt az akkori tudás ismeretében (nem felmenteni akarom őket!).
Volt egy I. VH, ahol a Német császárság négy év alatt nem bírt a franciákkal, most meg pár hét alatt dominószerűen omlott össze minden állam a német hadigépezett nyomása alatt. A lengyelek, hollandok, belgák, dánok, norvégok, a balkán országai, de még a legyőzhetetlen védelmi vonallal rendelkező franciák is! Látták hogy mit bénázik a finn háborúban a Vörös Hadsereg és azt is hogy minimális ellenállással Kijevig dübörög a német hadsereg és annyi orosz hadifoglyot ejtenek, hogy az még egy hadseregnek is sok lenne. A drága szomszédaink meg nyíltan náci országok voltak (tótok meg az oláhok) és ők első körben csatlakoztak az oroszok elleni háborúhoz a biztos győzelem reményében (meg persze abban hogy a nyíltan nem náci Magyarországtól visszakaphatják azokat a területeket amelyeket visszakaptunk). Tehát jogosan hitte a vezérkar a gyors győzelmet, amiből a fenti okok miatt nem akart kimaradni.
Azután a történelmi tények ismeretében már tudjuk mekkorát tévedtek.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 460
46 479
113
Az SBU arra gyanakszik, hogy Petro Porosenko találkozni kíván Orbán Viktorral, aki "ukránellenes álláspontot fejez ki, és az Orosz Föderációval szembeni szankciók feloldását kéri". Ez a zseniális megjegyzés jelent meg a tanszék TG csatornáján.
Kíváncsi vagyok, hogy ez összefügg-e a tegnapi beutazási tilalommal? Figyeljük!

Hipotéziseink beigazolódtak. Valójában megtagadták Porosenko külföldre bocsátását, feltehetően Orbánnal való esetleges találkozása miatt – erősítette meg az SBU.

Sürgős
Avdeevskoe irány, északi szárny.

Esti információink szerint a Sztyepovoe (Petrovszkoje) település végre ellenőrzésünk alá került. Az ellenség erőforrásai közvetve ezt igazolják.
A tisztítás folyamatban van.

Oroszok: nem folytatunk titkos tárgyalásokat Ukrajnával​

Ukrajna és Oroszország nem folytat titkos béketárgyalásokat. Ezt Jurij Szvitkin, az Állami Duma védelmi bizottságának helyettes vezetője jelentette ki.
"Az ilyen kijelentéseket [a titkos tárgyalásokról] abszurdnak tartom"
- mondta Jurij Szvitkin.
Szerinte Oroszország kész a tárgyalási folyamatra Ukrajnával.
"Kijevnek azonban be kellene jelentenie, hogy tárgyalóasztalhoz ül, és mindenekelőtt törölnie kellene Zelenszkij elnök rendeletét, amely megtiltja a tárgyalásokat hazánkkal" - mondta Szvitkin.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 850
14 803
113
Az angolszász uralom a hazugság. Legjobb cáfolat Magyarország ami NATO és EU tagként nyíltan szembe helyezkedik az USA külpolitikájával.
Nyugodt lehetsz , ide is le van osztva a kotta, hiszen vagy ide vagy oda tartozunk, nincs "harmadik út". Ez a világ rendje több évszázada. A Főnökünk pávatánca csak a tömegek kábításához kell h itt van szabad akarat.. Ne félj ha túllép egy határon, és valóban kellemetlen lesz, a Főnökünket egy rúgással nem a vármegyeházára küldik fel hanem az űrbe, és jön más helyette aki majd végrehajtja az utasításokat.

Korábban a nácikkal együtt támadták meg Lengyelországot. Nyilván Magyarország se volt ártatlan a SZU megtámadása miatt, de őket sem kell félteni.
Ez megint egy tudatmódosító ferdítés. Nem együtt támadták meg Lengyelországot, hiszen csapataik Lengyelország nyugati illetve keleti oldalán állomásoztak. Szálin kivárt több mint 2 hetet mielőtt támadott volna (szeptember 17), mert már világosan látszott a német győzelem. Tudta h ha nem megy be, akkor a kis Bajszos csapatai elérnek a német - szovjet határra, és nem fogják betartani a Ribbentopp-Molotov paktumot sem, mert ők harcoltak meg érte.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Marjinka bukása "megpecsételte" Avgyejevka sorsát: Az erőket felszabadították, hogy részt vegyenek a végső támadásban
DefenceNet híradó

Most az oroszok bebiztosították a hátukat
Marjinka oroszok általi elfoglalása felszabadította Donyeck orosz ajkú erőinek nagy részét, amelyek már harci állásokat foglalnak el Avgyejevkától délnyugatra.
A marjinkai vereség Avgyejevka sorsát is „megpecsételi”.
Nyugatot meglepte az ukránok kivonulása Marjinkából, mivel a térségben nem volt folyamatban nagyobb orosz offenzíva.
A zaporizzsjai ukránok támogatásának minden csatornája el van szakadva, miközben a Vuledarnak is jelentős problémája lesz.
Amikor az oroszok végeztek Avgyejevkával, Vuledar és Kupjanszk felé veszik tekintetüket.

Az orosz hadsereg már tegnap még jobban behatolt az ukrán erődített területekre Avgyejevkában, és arra kényszerítette az ukránokat, hogy állandóan visszavonuljanak a város belsejébe.
Az északi oldalon a fő harcok a sztyepovoi járásban a vasútvonal közelében zajlanak, ahol a közelmúltban az ukrán erők ellentámadásba lendültek, és kiszorították az oroszokat a falu külterületéről.
Később azonban a hatalmas tüzérségi és légicsapások súlya alatt visszahúzódtak eredeti állásukba.

A harcok folytatódnak az avgyejevkai kokszgyárban, ahol az oroszok elfoglalták az első épületeket, és a fennmaradó létesítményeket tüzérségi tűznek vetették alá, hogy elkerüljék a személyi sérüléseket.
Nem akarnak egy új Azovsztalt, ami vérbe és időbe kerülne.

Ezenkívül az oroszok sikeresen előrenyomultak a Novokalinov körzettől délre, és megerősített állásokat foglaltak el a víztározó mentén.
A vasútvonal mentén haladva az orosz fegyveres erők helyzete jelentősen javult a Novokalinov elleni támadással összefüggésben.

Avgyejevkától nyugatra megérkeztek az első orosz rohamosztagok Marjinkából, és a tüzérség és a légierő támogatásával elfoglalták a Szevernijtől keletre fekvő magaslatokat.

Ugyanakkor Ukrajna fegyveres erői ezen a szakaszon kisebb ellenállást fejtenek ki, mint korábban.
A munkaerő elvesztése, valamint a felszerelés és a lőszer hiánya befolyásolta az ukrán morált.

Jelenleg az oroszok számára a fő problémát a lakott területek körüli mezőkön elhelyezett aknák okozzák.

Legutóbbi @rybar_force jelentés:
Csata Avgyejevkáért: 2023. december 1-től az orosz hadsereg mélyen előrenyomul az erődített terület helyzetébe
Az Avgyejevka szektorban az orosz csapatok folyamatosan átnyomják az ukrán alakulatok védelmét az Avgyejevka erődített terület körül.
pic.twitter.com/NbIeWDXiRp
— — NÉMET — az idő eldönti – — (@GeromanAT) 2023. december 1.

#Ukrajna #Avdiivka #Oroszország Kessel von Avdeevka bezár. RussArmee rückt von SüdWest her vor, um ihn zuzumachen. Es ist nur noch eine Frage von Stunden. Ukrajna/Zelenszkij/NATO verlieren auf der gesamten Linie. pic.twitter.com/yFXu6kSb8p
— YOURMEDIA AGENCY (@YourmediaAgency) 2023. december 1

Az orosz RG csatorna, az RVvoenkor jelentése:
Az orosz hadsereg a front szinte minden területén előrenyomul: az ukrán fegyveres erők vezérkara kezdte elismerni az ellentámadás kudarcát és a kezdeményezés elvesztését
Az esti jelentésben az ellenség 63…
pic.twitter .com/0tavXl6Ze5
— — NÉMET — az idő eldönti – — (@GeromanAT) 2023. december 2.


Megdöbbent kijevi lakosok felvételeket készítenek, és közzétesznek a főváros központi utcáiról.


Anton Gerascsenko megerősíti, hogy lángol az SZBU Főigazgatóságának épülete a Vlagyimirszkaja utcában, miután eltalálták és felrobbant, és a kijevi emberek, akik már nem sokat törődnek azzal, hogy a képet pixelek mögé rejtsék, megmutatják, hogyan ég egy rakéta töredéke a Verhovna Rada épülete közelében. Az ukrán parlament épülete jellegzetes kupolája alapján ismerhető fel.


Zelenszkij összeomlott a haditanácson - Visszavonulást és védművek építését rendelte el az egész országban

Megalázó vereség Kijevnek - Újabb összecsapás Zelenszkij és Zaluzsnyij között

V. Zelenszkij ukrán elnököt tábornokai tájékoztatták a Zaporozsje, Donbassz és Harkov, Kupjanszk-Limán térségében bekövetkezett katasztrofális fejleményekről. A tábornokok tájékoztatták őt az orosz erők harci erejének növelésével összefüggésben a személyi állományban, fegyverrendszerekben bekövetkezett veszteségekről.
A jelentések szerint Zelenszkij lelkileg összeomlott, és a kedvezőtlen fejlemények súlya alatt elrendelte a teljes visszavonulást és új védelmi vonalak létrehozását a Donbasszból Nyugat-Ukrajnába a "Szurovikin vonal" mintájára!
Kijev most attól tart, hogy a legrosszabb forgatókönyv valósulhat meg: Az orosz hadseregek ellentámadást indítanak, amely egészen a Dnyeperig és Odesszáig viszi az ukrán erőket!
Ezért Kijev úgy döntött, hogy az ukrán hadseregből - ha lehet - újjászervezéséig menti, ami menthető.
Zelenszkij és a tábornokok képe a tájékoztató idején megcáfolhatatlanul tanúskodik a történtekről.

Zelenszkij bejelentette az ukrán hadsereg átállását a védelemre

V. Zelenszkij bejelentette az ukrán hadsereg ellentámadásának befejezését és az ukrán fegyveres erők védelemre való átállását. Az ukrán elnök új védelmi erődítmények építésére szólított fel a teljes frontvonal mentén.
Részletesebben Kijevben úgy döntöttek, hogy az orosz "Szurovikin vonal" mintájára új védelmi vonal építését kezdik meg.
A Zaluzsnij vezette vezérkar annak ellenére hozta meg ezt a döntést, hogy az elnöki hivatal kategorikusan ellenezte, mivel ez a "támadó" vonal kudarcának de facto elismerése. Zelenszkij 1991-es határátlépési stratégiája csúfos kudarcot vallott. Most Ukrajna hivatalosan is defenzívában van, az offenzívának vége.

Erődítések építése a Donbásztól Nyugat-Ukrajnáig.
A haditanács új, többszintű erődítmények építéséről tárgyalt a fő védelmi vonalakon. Ezek Avgyejevka, Marjinka, Kupjanszk, Limán, a Zaporozsjei és Herszon régiókban, valamint az Oroszországgal és Fehéroroszországgal határos határvidékeken.
"A védelmi vonalak megfelelő elrendezésének prioritássá kell válnia, beleértve a frontvonalakat is.
Megvitattuk a források vonzását, a magánvállalkozások ösztönzését ebben a projektben, a finanszírozást... Megvitattuk azokat az igényeket is, amelyeken a partnerekkel együtt fogunk dolgozni a védelmi vonalaink megerősítése érdekében" - mondta beszédében Zelenszkij.
A tervek szerint három védelmi vonalat építenek ki. Az akciók koordinálására az ukrán védelmi minisztériumban külön csoportot hoznak létre, melynek vezetője Rusztem Umerov védelmi miniszter és Mihail Fedorov, a digitális fejlesztési minisztérium vezetője lesz.
Ők szervezik meg az operatív parancsnokságot, amely a helyi hatóságok és a hadsereg közötti együttműködést fogja felügyelni. Az új védelmi vonalak kiépítésére a fő erőfeszítéseket azon régiók hatóságai fogják tenni, amelyek területén ugyanezek a védelmi struktúrák épülnek.
Általában az első védelmi vonalat a hadsereg fogja kiépíteni, és a meglévő frontvonal mentén fog futni. A többit Ukrajna Állami Újjáépítési és Infrastruktúrafejlesztési Ügynöksége építi majd magánvállalkozók bevonásával. Az új operatív stratégia forrásokat fog elkülöníteni a megvalósításukra.
Nézze meg a Zelenszkij kijelentéseit tartalmazó videót!

Amerikai döntés a fal építéséről - Zelenszkij példátlan kiüresítése

Megbízható ukrán források arról számolnak be, hogy Zelenszkijnek éles nézeteltérése volt Zaluzsnijjal az utóbbi azon javaslata miatt, hogy kezdjék el a védelmi erődítmények építését.
Egy ilyen lépés arról árulkodik, hogy Ukrajna lemond minden támadási kísérletről.
Zelenszkij azonban elfogadta az ukrán főparancsnok és a kijevi hatalom mesteri delfinjének javaslatát.
A Resident Telegram csatorna Zelenszkij irodájából származó forrásra hivatkozva jelentette, hogy a döntés azután született meg, hogy Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter Kijevbe látogatott.
A két fél "heves vitát" folytatott az ilyen erődítmények szükségességéről - írta a csatorna.
Az amerikaiak megértik, hogy Zelenszkij politikai kijelentései az 1991-es határok visszaszerzésének szükségességéről nem a Nyugat és Ukrajna rendelkezésére álló erőforrásokkal kapcsolatosak.
Mit jelentenek valójában Zelenszkij kijelentései?
Ez kétségtelenül megalázó vereség az ukrán elnök számára.
Azt is jelenti, hogy Kijev csak védelmi célú katonai segélyt kaphat, ami már most is valóság.
Nézze meg a videót

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 476
18 395
113
Nem, a cél az angolszászok teljes felőrlése és kiütése mindenhonnan annyi veszteséget okozva nekik amennyit csak lehet. Elzavarni minden kontinensről őket és gazdaságilag teljesen kicsinálni. És akkor európa is újra felszabadul az angolszász elnyomásból 70 év után.

Putyin fasiszta rendszere jobb?
:)
Ha esetleg mégse dőlne össze a gonosz nyugat, akkor marad a költözés a fejlett és haladó szellemiségű, szilárd erkölcsi alapokon nyugvó Oroszországba?
:D
Vagy maradsz a hanyatló LMBQVZ/faszista/angolszász romlott nyugaton?

Nem, azt nem a szél hordta össze. Azt a 8 éven át erődített erődrendszerrel és a benne felhalmozott lőszerkészlettel rendelkező hadosztályok hordták össze. Csakhogy minden felhalmozás elfogy egyszer ha nincs utánpótlása, mint ahogy az élőerő is fogyóeszköz. Na ez van most. Lehet arcoskodni, lehet gúnyolni az orosz veszteségeket, de azt tudni kell mellé, hogy a kaprok veszteségei valószínűleg nagyságrendekkel nagyobbak és éppen most kezd elapadni az utánpótlás is. Szóval Avdeevka hamarosan nem csak orosz tank, te valószínűleg sokkal inkább kaportemető lesz. Akkor is tessék visszajönni arcoskodni... :D

Pejsze hát...
Pejsze.
"Nagyságrendekkel nagyobbak", hisz egy 8 évig készített erődrendszerben védekeznek....

A támadó oroszok ellen.

Neked mi a szakmád, cukrász?....
Mert, hogy a harchoz nem konyítasz, azt ismét bizonyítottad.
:)
Amivel azért járatod le magad, mert közben nagy arccal fikázod a katonákat.
;)
Ha már arcoskodsz.

Jó vicc. A gyakorlatban a maga alá hugyozó demens vén hülye aláírógépet aminek már koporsó van a hátán nem hogy nem szavazzák ki, hanem bármi áron még egy újabb körre indítani akarják, mert egy ilyen kvalitású ember kell a sok gengszternek, mivel nem tesz nekik keresztbe. Persze ez nem jelentené azt, hogy ha nem lenne mentálisan megbomolva akkor nem támogatná őket, elvégre az ukrán balhéból is rengeteget kaszáltak családilag, szóval régebb sem volt ott semmi gerinc csak a szokásos marketingszöveg, amiben egyértelműen az amerikaiak a legjobbak.

Miért mondasz Ilyeneket Putyinra?
Csak egyszer hugyozta magát össze. A bal keze még jó, és járni is tud.
Szellemileg nem a régi, de beszélni, acsarkodni még tud. Ez meg márciusban elég lesz, hogy megválasszák.
Ha gondosan választja ki jelölt társait.
:D

Ez meg a valóság a gyíkember hívőknek:


Úgy tűnik a zusa megint nem omlik össze. Pedig a gender, romlott angolszász műkörmös GDP, meg a trottyos Bidé....

Szurkolótáborok, vágyvezérelt (nem)gondolkodók, stb. kedvéért a tények: ukránoknál egyre több nő/öreg/beteg/fiatalkorú a fronton, megfogyatkozott népesség, nulla közeli ipari termelés (hadi gazdaság+kölcsönök, segélyek), romokban lévő infrastruktúra a frontközelben. A másik oldalra is igazak a fentiek? Ha igen, akkor patt helyzet. Ha nem...
Ilyen egyszerű az élet és ehhez nem kell katedra. Lehet humorizálni, cinikusan tudomást sem venni a helyzetről, röhögcsélni +/- egy falu elvesztésén/megszállásán, de ez a lényegen nem változtat. Oroszország akkor veszít innen, ha bele megy egy Minszk akárhányba.

Igazad van! Vietnám is hogy szarrá verte az USA-t, pedig aztán milyen kafán elvoltak a yenkik....
:D
Patthelyzet.....,
Mekkora hülye itt mindenki, ugye?
;)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 525
55 857
113
Neked mi a szakmád, cukrász?....
Mert, hogy a harchoz nem konyítasz, azt ismét bizonyítottad.
:)
Amivel azért járatod le magad, mert közben nagy arccal fikázod a katonákat.
;)
Ha már arcoskodsz.

Szerintem több háborúban volt, mint te.... :rolleyes:
Azt meg napi szinten bizonyítod milyen a te hozzá nem értésed.
De semmiképpen se hagyd abba! Kell valaki akin röhöghetünk ;)
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Putyin fasiszta rendszere jobb?
:)
Ha esetleg mégse dőlne össze a gonosz nyugat, akkor marad a költözés a fejlett és haladó szellemiségű, szilárd erkölcsi alapokon nyugvó Oroszországba?
:D
Vagy maradsz a hanyatló LMBQVZ/faszista/angolszász romlott nyugaton?



Pejsze hát...
Pejsze.
"Nagyságrendekkel nagyobbak", hisz egy 8 évig készített erődrendszerben védekeznek....

A támadó oroszok ellen.

Neked mi a szakmád, cukrász?....
Mert, hogy a harchoz nem konyítasz, azt ismét bizonyítottad.
:)
Amivel azért járatod le magad, mert közben nagy arccal fikázod a katonákat.
;)
Ha már arcoskodsz.



Miért mondasz Ilyeneket Putyinra?
Csak egyszer hugyozta magát össze. A bal keze még jó, és járni is tud.
Szellemileg nem a régi, de beszélni, acsarkodni még tud. Ez meg márciusban elég lesz, hogy megválasszák.
Ha gondosan választja ki jelölt társait.
:D

Ez meg a valóság a gyíkember hívőknek:


Úgy tűnik a zusa megint nem omlik össze. Pedig a gender, romlott angolszász műkörmös GDP, meg a trottyos Bidé....



Igazad van! Vietnám is hogy szarrá verte az USA-t, pedig aztán milyen kafán elvoltak a yenkik....
:D
Patthelyzet.....,
Mekkora hülye itt mindenki, ugye?
;)
Neked senki sem szólt? Az új rendeletek egyike szerint, az összes félkegyelműt várják az ukránok a fronton. Mikor indulsz? Visszavárunk! :)
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 497
19 695
113
Egy kis esti morfondír...
Tételezzük fel, hogy az ukrán propaganda valóban nagyságrendekkel jobb az orosznál, mint ahogy ezt több ukrofil sporttárs hangoztatta anno.
Jelenleg - még akkor is, ha a mainstream médiát is figyelembe vesszük - a fellelhető informális csatornákon nagyságrendekkel több orosz harctéri győzelem látható, pusztító tűzérségi és dróncsapások, néha páncélos győzelmek, lövészárok győzelmek. Igen, van néha ilyen ukrán videó is, de összehasonlíthatatlanul kevesebb. Milyen következtetést lehet ebből levonni? Az ukrán propagandának minden győzelem úgy kell, mint egy falat kenyér, bármi ilyen felvétel aranyat ér, akár többször is felhasználható... Mégsincs ilyen dömping.
Ebből következően valószínűleg a valóság valóban ennyire eltolódott az orosz győzelmek irányába, még akkor is, ha figyelembe veszem a "Dudi-féle" "örökérvényű" 3:1 arányú támadófölény szükségességét. Mert ezt a NATO doktrina előírja, tehát így kell lennie! Azt elfelejti, hogy ez elsősorban az azonos harcértékű ellenfelek esetén megállapított arány. Az egyértelmű, hogy az orosz a tűzérség tekintetében kb. 8-10-szeres fölényben van, a drónok tekintetében kb. 6-8-szoros fölényben. A frontvonalon az élőerő és a technika amortizációját elsősorban a tűzérség (és mostanában a drónok) okozzák. Ha a támadó fél ezek tekintetében legalább 6-8-szoros fölényben van, akkor a klasszikus 3:1 arány rohadtul nem érvényesül. Az látható, hogy az ukrán élőerő rohamosan pusztul, főleg a tűzérség és a drónok miatt. Ez magával hozza a morál romlását is, ami a gyakorlatban az egyik legfontosabb tényező (ezt kivételesen tapasztalatból tudom), mert ha a katona nem akar harcolni, akkor nem is fog...
Szóval amit ma a fronton látunk az kb. azt támasztja alá, hogy megindult az összeomlás, amit eddig a nyugati technika folyamatos pumpálásával még el lehetett takarni, de igazából ez már nem tartható. Ha Avdeevka elesik kb. egy lendülettel fogják megenni a Szlavjanszk-Kramatorsz vonalat, főleg, hogy az "új zselé doktrína" Dnyipronál képzeli az új "Szurovikin-vonal" (sic! :D ) kiépítését. Mi fogja az oroszt ebben a helyzetben tárgyalóasztalhoz kényszeríteni?
Szerintem semmi.
Ami ezután következik az a kaprok lassú agóniája lesz, és már hiába sürgeti a nyugat a tárgyalásokat. Egyébként a Minszk1 és Minszk2 után én Putyin helyében már azt sem hinném el nekik, ha kérdeznek valamit... :D

Más:
"
Neked mi a szakmád, cukrász?....
Mert, hogy a harchoz nem konyítasz, azt ismét bizonyítottad."
Kisfiam, ha te csak tizedannyi vért és halált láttál volna közelről, ma lehet, hogy egy pszichiátrián lógna a nyál a szádból és a nővérkék törölnék ki a s.ggedet... :D
De igazad van, Nem konyítok a harchoz, hiszen én nem voltam soha NATO katona... :D Egyszer azért még így öregemberként is szívesen szembemennék veled egy árokban. És kiröhögnélek, amikor összecsinálod magad... :D