Ők még gyerekek. Nincs tapasztalatuk, nincs világlátásuk, nincs áttekintő képességük.
Reakciójuk természetes, ezzel az érzelmi töltéssel mennek tovább. A Hamasz vagy az ENSZ fenntartású gyermekotthonokba, a hasonló érzelmi töltéssel érkező többi gyerek közé.
Mindegy hogy logikus-e vagy törvényszerű-e. Ezekből a gyerekekből Izrael maga gyártja az ellenségeit, a Hamasz utánpótlását.
Ezt illenék megérteni.
Megértem a Gázaiai övezetben élőket is, én is kibírnám nevetés nélkül, hogy gettóban élek, de azt ne felejtsük el, hogy az Izraelben élő 1millió arab a példa arra, hogyha nem az a dekralált célod arabként, hogy kiirts minden zsidót és elpusztítsd az államukat, akkor együtt lehet élni velük.

Megértem a Gázaiai övezetben élőket is, én is kibírnám nevetés nélkül, hogy gettóban élek, de azt ne felejtsük el, hogy az Izraelben élő 1millió arab a példa arra, hogyha nem az a dekralált célod arabként, hogy kiirts minden zsidót és elpusztítsd az államukat, akkor együtt lehet élni velük.
Meg ha feladod a saját országodat, és elfogadod, hogy valaki betelepült a helyedre.
Ja és nincs bajod az apartheiddel úgy, hogy te fajtád az alsóbbrendű a városon kívül.

Nem volt országuk, a Szultánnak volt birodalma majd a Britek kvázi gyarmata (mandatumterület), nem a palesztínoknak országa.

Ok OTT LAKNAK. A zsidók meg NEM, hanem egy TERRORHADJARATTAL megspékelve egyszerűen gátlástalanul beköltöztek tizezrevel, mert a koszos britek adtak alájuk a lovat. Hogy konkrét számot mondjak, az Ottoman Empire végén is csak 5-6% volt a zsidók aranya Palesztinaban, valami 10-12 ezer fő.

Ok OTT LAKNAK. A zsidók meg NEM, hanem egy TERRORHADJARATTAL megspékelve egyszerűen gátlástalanul beköltöztek tizezrevel, mert a koszos britek adtak alájuk a lovat. Hogy konkrét számot mondjak, az Ottoman Empire végén is csak 5-6% volt a zsidók aranya Palesztinaban, valami 10-12 ezer fő.
Mi is így jöttünk ide, bár az 1000+ éve volt.

Lásd: Kelet-Jeruzsálem, Ciszjordánia.

Erre gondoltál?

Mi is így jöttünk ide, bár az 1000+ éve volt.
Ja, hát némi eltérés van a 6-8. század, meg a 20. között, és nem csak a népsűrűségre gondolok - bár az kétségtelen, hogy a cionizmus az simán a 6-9. századi primitív politikai elképzelések szintjén mozog, csak 1200 évvel később,teljesen arcátlan-gatlastalan parazita módon.
No meg a magyar törzsek nem kergettek alapból el 800 ezer őslakost, hanem szépen átvették őket, sőt, át is vettek tőlük.

Nem volt országuk, a Szultánnak volt birodalma majd a Britek kvázi gyarmata (mandatumterület), nem a palesztínoknak országa.
Amennyire jól tudom Dél-Afrikában sokan akik abban éltek és nem a fehérek "visszasírják" az akkori életüket.Mert lehet másodrendű polgárok voktak de mégis jobb és főleg biztonságosabb életük volt.

Mondanál konkrét etnikumokat,akiket kiirtottunk?
Nem etnikumokról beszélek, akkoriban ez kb senkit nem érdekelt, nem ez volt a meghatározó. Mindenre való tekintet nélkül irotta mindenki az ellenállókat. Nem etnikai, vallási vagy bármilyen mai divatos eszme alapján, hanem az alapján, hogy ellenállt vagy sem. "A" falu ellenállt kiirtották, a tőle 10km-re lévő "B" falu ugyanazzal a vallással és etnikummal nem állt ellen nem irtották ki. Ne a mai fejeddel akard a közép-kort magyarázni, mert nem lehet.

Nem etnikumokról beszélek, akkoriban ez kb senkit nem érdekelt, nem ez volt a meghatározó. Mindenre való tekintet nélkül irotta mindenki az ellenállókat. Nem etnikai, vallási vagy bármilyen mai divatos eszme alapján, hanem az alapján, hogy ellenállt vagy sem. "A" falu ellenállt kiirtották, a tőle 10km-re lévő "B" falu ugyanazzal a vallással és etnikummal nem állt ellen nem irtották ki. Ne a mai fejeddel akard a közép-kort magyarázni, mert nem lehet.
A szokásos félrebeszélés már megint. Semmi konkrétum,csak homályos utalás.

Mondanál konkrét etnikumokat,akiket kiirtottunk?

Talán a legjobb a fehér ló vonalról elindulni.
https://hu.wikipedia.org/wiki/A_fehér_ló_mondája
A kárpát medence lakott volt elöttünk* is. Azt elvettük és a magyar se volt egy kegyelmes fajta. De viszont szöttünk (vagy tényleg megtörtént x) hozzá egy fentit, hogy mi azt megvásároltuk díszes lóért szóval huzatok innen.
aztán párszor minket is kiírtottak. Mongolók, Törökök... mentek a földesurak által a betelepítések mikor honnan. Baranya, tolna nagyja törökök után elnéptelenedett svábokat telepítettek le akik aztán lassan elmagyarosodtak. De az én nagyanyám is jobban beszélt németül (izé svábul) mint magyarul...