[HUN] Katonai ruházat és kiegészitő felszerelések

Tudod miért tartott még a vh utolsó hónapjaiban is a Wehrmacht alaki foglalkozást?

No és miért ?

Amúgymeg annyit elmondani, hogy az aktívszenes szűrő nem véd a füsttől kb 10 másodperc, leírni 20.... azaz kb fél percet vett volna el a kiképzési időből.

A kiképzési anyagot összeállítók hülyesége volt, hogy nem tértek ki az egyéb környezet és egészségkárosító tényezőkre, és akit érdekel a téma, az olyan szakirányra megy / utána olvas, akit meg nem érdekel, annak meg felesleges.

• Vicces
Reactions: Ocses
A kiképzési anyagot összeállítók hülyesége volt, hogy nem tértek ki az egyéb környezet és egészségkárosító tényezőkre, és akit érdekel a téma, az olyan szakirányra megy / utána olvas, akit meg nem érdekel, annak meg felesleges.
Bent van az anyagban..
Alapvető felszerelési tárgy biztonságos használata.
Tróger volt a kiképző.

Mert a leghatékonyabb módja az önfegyelem fejlesztésének. Az önfegyelem pedig nélkülözhetetlen a katonai fegyelem kialakításához. Nagyon egyszerűen nem fogsz tudni mástól kapott parancsokat addig normálisan végrehajtani amíg magadnak sem tudsz parancsolni. 1 percig mindenki tud mozdulatlanul vigyázzban állni, mert a teste még a legsatnyább járni képes embernek is elég erős hozzá. Ellenben ha végigmész az utcán, akkor az emberek jelentős része képtelen lesz megcsinálni, mert nincs elég önfegyelme ahhoz, hogy ne billegjen, nézelődjön és hasonlók.

Ez hàny hetes volt?
5?

Igen.

De attól mégis sokakat átvettek szerződéses állományba, mondva hogy civil alkalmazott volt a seregben, akkor ez volt a kiképzés első fele, és a másodikat majd az adott egységen belül megoldják.

Olyan ismerős is volt, aki szintén ezen az 5 hetes kurzuson vett részt, és rendes szerződéses, főállású, legénységi díszelgő lett, nem pedig tartalékos.

Igen.

De attól mégis sokakat átvettek szerződéses állományba, mondva hogy civil alkalmazott volt a seregben, akkor ez volt a kiképzés első fele, és a másodikat majd az adott egységen belül megoldják.

Olyan ismerős is volt, aki szintén ezen az 5 hetes kurzuson vett részt, és rendes szerződéses, főállású, legénységi díszelgő lett, nem pedig tartalékos.
5 hetes volt az alapkiképzés 3 évig 19-21 aztán 6 és idén 8.
Jövőre megy vissza 10-re.
Ismerem az 5 hetes programját. Tartottam is 5 hetest. A bhd-sok viszont híresen gyengék vagy pedig szadisták szoktak lenni.

407928553_738074768350730_8887642118512261108_n.jpg

• Tetszik
Reactions: Anti and Venom85
Kadét formaruha 5 éve ezt hordják kb.
Kő alatt tetszett élni.?
Megmondom őszintén, ennyire nem néztem meg őket közelről.
Én mindig azt hittem, hogy ugyan azt az angol MTP gyakorlót kapták, mint a tartalékosok. (most is azt hiszem?)
Inkább nekem a szemem ezen a széldzsekin/kabáton akadt meg, aminek hogy-hogynem sikerült egy eltérő álcamintát kapnia.
Mondjuk ha a gyakorló tényleg inkurrencia, akkor értem, hogy ez miért eltérő.

Megmondom őszintén, ennyire nem néztem meg őket közelről.
Én mindig azt hittem, hogy ugyan azt az angol MTP gyakorlót kapták, mint a tartalékosok. (most is azt hiszem?)
Inkább nekem a szemem ezen a széldzsekin/kabáton akadt meg, aminek hogy-hogynem sikerült egy eltérő álcamintát kapnia.
Mondjuk ha a gyakorló tényleg inkurrencia, akkor értem, hogy ez miért eltérő.
Softshell anyagon máshogy jön ki a szín kicsit. Kb mint a 15 M goretex kabát meg a zubbony közti különbség ( a gore-tex kabi zöldesebb kicsit)
Nem inkurenciát kapnak. Van saját göncük.

Softshell anyagon máshogy jön ki a szín kicsit. Kb mint a 15 M goretex kabát meg a zubbony közti különbség ( a gore-tex kabi zöldesebb kicsit)
Nem inkurenciát kapnak. Van saját göncük.
De ha sajátot kapnak, akkor miért nem 2015M?
Nekik bőven elegendő lenne a kiképzési anyagos is.