[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 093
2 859
113
Már pedzegetik,hogy nincs elég pénz a fizetésekre,a nyugdíjakra,meg egyéb szociális kiadásokra. Akár még késhetnek is a kifizetések a pénzügy minisztérium szerint. Csak nem bejön a tipp?
Jaaj,hagyd mar felhizlaltak iden szepen a valutatartalekot 38milliard USD ra,ez semmi mas mint a sajat allampolgaraikkal zsaroljak a tamogatoikat.Ha nem adtok penzt nem adok a sajatjaimnak nyugdijat,fizetest inkabb hagyom oket ehen halni...ez mar gusztustalan.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 974
21 926
113
Down szindrómás ukrán katona
Ennél szomorúbb és felháborítóbb videót még nem láttam ebben a topicban.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 001
8 956
113
„A találkozót követő sajtókonferencián Kukula altábornagy elmondta: minden jel arra mutat, hogy egy orosz rakéta hatolt be a lengyel légtérbe, amely a rádiólokációs eszközök adatai és a szövetségesek megerősítései szerint egy idő múlva távozott onnan”.
Klisz altábornagy hozzátette: a rakéta mintegy 40 kilométeres mélységben hatolhatott be Lengyelország fölé, és a légtérsértés mintegy 3 percig tartott. A röppályájára vonatkozó műszaki adatok megerősítése végett a hadsereg terepszemlét is tart – közölte Klisz.”

Berepült valami Ukrajna felől, ami ezek szerint 3 perccel később távozott (tehát nem csapódott be, nincs maradvány stb.), de két dolog biztos: orosz volt és rakéta.
Oké.
De ha már orosz és rakéta: Mit csinált mindeközben a lengyel légvédelem? Azért a 40 km mégiscsak 40 km.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
160
1 814
93

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 154
12 169
113
Az orosz védelmi minisztérium pénteken megerősítette , hogy az elmúlt héten 50 csoportos csapást és hatalmas légi csapást mért Ukrajnában számos katonai célpont ellen, beleértve a védelmi ipari telephelyeket és raktárakat, amely Kijev állítása szerint a legnagyobb ilyen jellegű támadás volt az elmúlt héten. speciális művelet eddig. Ez akkor következett be, amikor a frontvonalak nagyrészt megfagytak, a nyugati támogatottság megcsappant, és a vezető média, mint a New York Times, aktívan vitatkozik arról, hogy a béketárgyalások végre valamikor hamarosan folytatódjanak-e.

Egyesek ezért meglepődnek azon, hogy Oroszország a konfliktus ezen kényes pillanatában eszkalálná az ügyeket, amikor végre kezd eldőlni minden , mivel eddigi legnagyobb légi csapása hitelt adhat azoknak, akik azt állítják, hogy a Nyugatnak támogatnia kell Ukrajnát „ameddig vesz”. Az a kiegészítő kontextus, amelyben ez a példátlanul nagyszabású támadás történt, segít a megfigyelőknek jobban megérteni, miért hajtotta végre Oroszország, és milyen üzeneteket akart ezzel küldeni.

Először is Oroszország elismerte , hogy Ukrajna a hét elején megrongálta az egyik leszállóhajóját a Krím keleti részén, amit egyes gyanúk szerint az okozott, hogy Kijev irányította a brit Storm Shadow levegő-föld cirkálórakétákat a korábban bejelentettnél nagyobb távolsággal. Ezért fontos volt, hogy Oroszország elsöprő módon válaszoljon a riválisai eszkalációjára, hogy megkísérelje elriasztani őket a többitől, akár ugyanazokkal a rakétákkal, akár bármilyen más módon .

Másodszor, Zelenszkij nemrégiben parancsot adott erőinek a teljes front megerősítésére a nyári ellentámadás kudarca után , így Oroszország valószínűleg jelezni akarta, hogy semmilyen lövészárok és egyéb akadály nem akadályozhatja különleges hadműveletének ütemét, miközben a Kreml egy lehetséges támadó. Bármilyen lassulást Oroszország oldalán, a riválisok félreértelmezhetik, mint gyengeséget és hajlandóságot a konfliktus befagyasztására a kapcsolattartási vonal mentén, annak ellenére, hogy annak három elsődleges célja még nem valósult meg.

Ezek Ukrajna demilitarizálása, elnazítása és az ország alkotmányos semlegességének helyreállítása, amit Putyin elnök nemrégiben megerősített, hogy diplomáciai eszközökkel szeretne elérni, de nem zárkózik el attól sem, hogy katonai úton is üldözze őket, ha ez így van. t lehetséges. Ugyanezen az eseményen őszintén bevallotta, hogy korábban naiv volt a Nyugattal kapcsolatban . Összességében ezek a kijelentések alkotják a harmadik üzenetet, amit el akart küldeni, mégpedig azt, hogy ő nem egy rámenős.

Ha a frontvonalak nagyrészt befagyva maradnának, és Oroszország akkor sem fokozná légi támadásait, ha éppen nem sérült volna meg a partraszálló hajója, akkor a közvélemény nem hitte volna el ezt a beismerését, aki gyaníthatja, hogy hazudik. hogy elfedje a spekulatívan közelgő békeengedményeket. Ezek a legutóbbi sztrájkok tehát arra szolgáltak, hogy megerősítsék itthoni hitelességét, és ezzel párhuzamosan megmutatták a Nyugatnak, hogy valóban komolyan gondolja, hogy így vagy úgy, bármi is legyen, elérje három elsődleges célját.

A negyedik üzenet az, hogy Oroszország azt akarja, hogy az ukránok még inkább kételkedjenek Zelenszkij új hadkötelezettségének bölcsességében és a maximális győzelem messianisztikus téveszméiben, amelyek közül az utóbbit a Time Magazine tavaly őszi címlapsztorijában hozták nyilvánosságra egy meg nem nevezett magas rangú segédre hivatkozva, és így megosztják a társadalmat. . Kétségbeesetten próbálja elkerülni a felelősséget az ellentámadás kudarcáért, amely ehhez a népszerűtlen törekvéshez vezetett, ami tovább fokozza a közte és riválisai, különösen Zaluzsnij között fennálló feszültséget .

Olyan súlyosak ezek a feszültségek, hogy az Atlantic Council egyik szakértője a közelmúltban felszólította Zelenskyt, hogy alakítson „ nemzeti egységkormányt ”, hogy mérsékelje a „hatóságokkal szembeni jogos közharagot”, amely a jelenleginél is jobban alááshatja uralmát. volt. Oroszország azzal, hogy megmutatja az ukránoknak, hogy tetszés szerint és soha nem látott mértékben üthet oda, ahol akar, annak ellenére, hogy az oldaluk belenyúlik, és arra akarja ösztönözni őket és elitjüket, hogy álljanak fel ellene a konfliktus megállítása érdekében.

Végezetül az utolsó üzenet, amelyet Oroszország az eddigi legnagyobb légi csapásán keresztül küldött, az az, hogy olyan nagy fölénnyel nyeri meg a „ logisztikai versenyt ”/„ lemorzsolódási háborút ”, hogy semmi, amit a Nyugat reálisan küldhetne Ukrajnának a közeljövőben megváltoztatni ezeket a dinamikákat. Japán Patriot légvédelmi rendszereket exportál az Egyesült Államokba, amely lehetővé teszi az Egyesült Államok számára, hogy lecserélje a sajátját, amelyet Ukrajnába tervez küldeni, és az sem fog változni, ahogyan a Nyugat és vazallusai végül adják az országnak. következő év.

Maga a tény, hogy Oroszország 22 hónappal a konfliktus után ekkora támadást indíthat a riválisai által Ukrajnának nyújtott légvédelem után, az eddigi legmeggyőzőbb bizonyítéka a NATO feletti győzelmének a fent említett „versenyfutásban”. Ha a segítségük valóban olyan hatékony lenne, mint amennyire az észlelés-menedzsereik forgatták, akkor ez soha nem történt volna meg, mivel Oroszország nem veszít el értékes rakétákat és drónokat. Ehelyett megdöbbentette és megdöbbentette Ukrajnát és a Nyugatot, ami mély nyomot hagyott mindkét társadalmukban.

Ami most történt, annak a jele, hogy mi várható, ha ők ketten nem tesznek eleget Oroszország azon kérésének, hogy demilitarizálják Ukrajnát, denacizálják, és visszaállítsák az ország alkotmányos semlegességét, cserébe a konfliktus befagyasztása érdekében a kapcsolattartó vonalat. Ahogy Putyin elnök mondta december közepén, „ a csapataink kezében van a kezdeményezés… azt csináljuk, amit szükségesnek tartunk, amit akarunk ”, és ez innentől fogva folytatódik, amíg Oroszország három elsődleges célját így vagy úgy el nem éri.

https://eestieest.com/the-five-messages-sent-by-russias-largest-aerial-barrage-of-the-special-operation-thus-far/

Meg kalibrált lengyelek?

GChabPTXIAAx-N8

GChpMEqW0AAW-7V



A Fal:)

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 453
113
1,2 Mrd orosz GDP kuka.
:)
Meg egy repcsi is lepottyant.
Panelházak, lakótelepek ellen.
Ezt nevezik tehetetlen kétségbeesésnek.
Eredmény 0, csak napi több száz orosz katonát veszít. A semmiért.
Tényleg a dilettantizmus a legbiztosabb útja a vereségnek.

 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 513
55 816
113
Nem afgán, hanem orosz volt a MIG. A helyszin stimmel és az évtized is.
Amúgy nem lelővés történt, hanem a paki gép belerepült a ruszki bomba szorásába.

Ez a mese része a dolognak, mert nem akartak nyílt háborút.
Először a mese úgy szólt, hogy a kísérő F-16 véletlenül lelőtte a másikat. Aztán a HH vége után kitalálták, hogy mégse, hanem lebombázta a MIG véletlenül a repülő F-16-ost... Hogyne XD
Valójában a két orosz MIG-23-as védekezett és lelőtték az egyik F-16-ost. Utána kevésbé voltak szemtelenek a pakik.
A másik F-16-os veszteséget görög Mirage 2000 okozta.

Az F-18-asból kettőt is lelőttek az irakiak, mind kettőt MIG-25-el. Ebből az egyiket ma már elismerik.

F-15-ös veszteségek is voltak, szíriai MIG-21-es lelőtt egy izraeli F-15-öst manőverező légiharcban. Persze a zsidók szerint nem lelövés, hiszen az égő gép rázuhant egy reptérre, szóval leszállás közbeni baleset... (Így is lehet nézni ha az egyik hajtóműved kitépi egy R-60-as találat...)
E mellet voltak még F-15/F-16 veszteségek, igaz nem nagy számba, de azokról még ennyi infó sincs. Tudjátok arra felé mindenki hazudik, a szokásosnál is jobban. Ha valamit lelőnek, azt helyben leírják balesetnek vagy utólag 1-2 évvel...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 573
113
1,2 Mrd orosz GDP kuka.
:)
Meg egy repcsi is lepottyant.
Panelházak, lakótelepek ellen.
Ezt nevezik tehetetlen kétségbe esésnek.
Eredmény 0, csak napi több száz orosz katonát veszít. A semmiért.
Tényleg a dilettantizmus a legbiztosabb útja a vereségnek.

Gyengébbek és hülyébbek kedvéért szólok, hogy az orosz GDP szempontjából mindegy, hogy azok a legyártot rakéták raktáron vannak, lepottyannak a semmi közepén, vagy telibe vernek egy ukrán katonai bázist. GDP szempontjából ugyanaz az érték, csak van aki itt nem ért semmihez, többekközt a (köz)gazdasághoz sem.
Az árazás meg sehogy nem jön ki 1,2 milliárdra, de ez már egy másik téma, lehet amerikai árakkal számolnak, akkor csoda, hogy nem tízszerese.
A videók azért vannak lakótelepekről, mert a civil ott tud videózni, "kétségbeesés" egy szó. Az eredmények meg jönnek, minden nap újabb kilóméterek meg hektárok, fájjon ez bármennyire is a sötét kis fantáziavilágodnak.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 000
30 873
113
Összfogl.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Egy felderítő és földi csapásokra szolgáló Bayraktar drón lőtte le Kurszk megyében, ahogyan az ukrán propaganda tv-ben jelentette a bemondónő. Még a vendége is meglepődött a hallottakon. :)

Egy ukrán Szu-27 és Mig-29 is leesett mert túl közelről gépágyúzták le a Doritót, lehet arra próbált asszociálni a hölgyemény.

Vagy utolsó utáni pillanatban kiadták, hogy propaganda köll lelőtt repülőről és ez jutott eszébe.


ukrán propaganda videjó állítólagos mozgósított orosszal, szokás szerint kivetítve saját nyomorukat


a drogos bejelentkezését szokás szerint egy régi felvételre effektezték rá, nem igazán hasonlít arra ahogy ma kinéz
gItkIH5.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 137
83 687
113
Az orosz védelmi minisztérium pénteken megerősítette , hogy az elmúlt héten 50 csoportos csapást és hatalmas légi csapást mért Ukrajnában számos katonai célpont ellen, beleértve a védelmi ipari telephelyeket és raktárakat, amely Kijev állítása szerint a legnagyobb ilyen jellegű támadás volt az elmúlt héten. speciális művelet eddig. Ez akkor következett be, amikor a frontvonalak nagyrészt megfagytak, a nyugati támogatottság megcsappant, és a vezető média, mint a New York Times, aktívan vitatkozik arról, hogy a béketárgyalások végre valamikor hamarosan folytatódjanak-e.

Egyesek ezért meglepődnek azon, hogy Oroszország a konfliktus ezen kényes pillanatában eszkalálná az ügyeket, amikor végre kezd eldőlni minden , mivel eddigi legnagyobb légi csapása hitelt adhat azoknak, akik azt állítják, hogy a Nyugatnak támogatnia kell Ukrajnát „ameddig vesz”. Az a kiegészítő kontextus, amelyben ez a példátlanul nagyszabású támadás történt, segít a megfigyelőknek jobban megérteni, miért hajtotta végre Oroszország, és milyen üzeneteket akart ezzel küldeni.

Először is Oroszország elismerte , hogy Ukrajna a hét elején megrongálta az egyik leszállóhajóját a Krím keleti részén, amit egyes gyanúk szerint az okozott, hogy Kijev irányította a brit Storm Shadow levegő-föld cirkálórakétákat a korábban bejelentettnél nagyobb távolsággal. Ezért fontos volt, hogy Oroszország elsöprő módon válaszoljon a riválisai eszkalációjára, hogy megkísérelje elriasztani őket a többitől, akár ugyanazokkal a rakétákkal, akár bármilyen más módon .

Másodszor, Zelenszkij nemrégiben parancsot adott erőinek a teljes front megerősítésére a nyári ellentámadás kudarca után , így Oroszország valószínűleg jelezni akarta, hogy semmilyen lövészárok és egyéb akadály nem akadályozhatja különleges hadműveletének ütemét, miközben a Kreml egy lehetséges támadó. Bármilyen lassulást Oroszország oldalán, a riválisok félreértelmezhetik, mint gyengeséget és hajlandóságot a konfliktus befagyasztására a kapcsolattartási vonal mentén, annak ellenére, hogy annak három elsődleges célja még nem valósult meg.

Ezek Ukrajna demilitarizálása, elnazítása és az ország alkotmányos semlegességének helyreállítása, amit Putyin elnök nemrégiben megerősített, hogy diplomáciai eszközökkel szeretne elérni, de nem zárkózik el attól sem, hogy katonai úton is üldözze őket, ha ez így van. t lehetséges. Ugyanezen az eseményen őszintén bevallotta, hogy korábban naiv volt a Nyugattal kapcsolatban . Összességében ezek a kijelentések alkotják a harmadik üzenetet, amit el akart küldeni, mégpedig azt, hogy ő nem egy rámenős.

Ha a frontvonalak nagyrészt befagyva maradnának, és Oroszország akkor sem fokozná légi támadásait, ha éppen nem sérült volna meg a partraszálló hajója, akkor a közvélemény nem hitte volna el ezt a beismerését, aki gyaníthatja, hogy hazudik. hogy elfedje a spekulatívan közelgő békeengedményeket. Ezek a legutóbbi sztrájkok tehát arra szolgáltak, hogy megerősítsék itthoni hitelességét, és ezzel párhuzamosan megmutatták a Nyugatnak, hogy valóban komolyan gondolja, hogy így vagy úgy, bármi is legyen, elérje három elsődleges célját.

A negyedik üzenet az, hogy Oroszország azt akarja, hogy az ukránok még inkább kételkedjenek Zelenszkij új hadkötelezettségének bölcsességében és a maximális győzelem messianisztikus téveszméiben, amelyek közül az utóbbit a Time Magazine tavaly őszi címlapsztorijában hozták nyilvánosságra egy meg nem nevezett magas rangú segédre hivatkozva, és így megosztják a társadalmat. . Kétségbeesetten próbálja elkerülni a felelősséget az ellentámadás kudarcáért, amely ehhez a népszerűtlen törekvéshez vezetett, ami tovább fokozza a közte és riválisai, különösen Zaluzsnij között fennálló feszültséget .

Olyan súlyosak ezek a feszültségek, hogy az Atlantic Council egyik szakértője a közelmúltban felszólította Zelenskyt, hogy alakítson „ nemzeti egységkormányt ”, hogy mérsékelje a „hatóságokkal szembeni jogos közharagot”, amely a jelenleginél is jobban alááshatja uralmát. volt. Oroszország azzal, hogy megmutatja az ukránoknak, hogy tetszés szerint és soha nem látott mértékben üthet oda, ahol akar, annak ellenére, hogy az oldaluk belenyúlik, és arra akarja ösztönözni őket és elitjüket, hogy álljanak fel ellene a konfliktus megállítása érdekében.

Végezetül az utolsó üzenet, amelyet Oroszország az eddigi legnagyobb légi csapásán keresztül küldött, az az, hogy olyan nagy fölénnyel nyeri meg a „ logisztikai versenyt ”/„ lemorzsolódási háborút ”, hogy semmi, amit a Nyugat reálisan küldhetne Ukrajnának a közeljövőben megváltoztatni ezeket a dinamikákat. Japán Patriot légvédelmi rendszereket exportál az Egyesült Államokba, amely lehetővé teszi az Egyesült Államok számára, hogy lecserélje a sajátját, amelyet Ukrajnába tervez küldeni, és az sem fog változni, ahogyan a Nyugat és vazallusai végül adják az országnak. következő év.

Maga a tény, hogy Oroszország 22 hónappal a konfliktus után ekkora támadást indíthat a riválisai által Ukrajnának nyújtott légvédelem után, az eddigi legmeggyőzőbb bizonyítéka a NATO feletti győzelmének a fent említett „versenyfutásban”. Ha a segítségük valóban olyan hatékony lenne, mint amennyire az észlelés-menedzsereik forgatták, akkor ez soha nem történt volna meg, mivel Oroszország nem veszít el értékes rakétákat és drónokat. Ehelyett megdöbbentette és megdöbbentette Ukrajnát és a Nyugatot, ami mély nyomot hagyott mindkét társadalmukban.

Ami most történt, annak a jele, hogy mi várható, ha ők ketten nem tesznek eleget Oroszország azon kérésének, hogy demilitarizálják Ukrajnát, denacizálják, és visszaállítsák az ország alkotmányos semlegességét, cserébe a konfliktus befagyasztása érdekében a kapcsolattartó vonalat. Ahogy Putyin elnök mondta december közepén, „ a csapataink kezében van a kezdeményezés… azt csináljuk, amit szükségesnek tartunk, amit akarunk ”, és ez innentől fogva folytatódik, amíg Oroszország három elsődleges célját így vagy úgy el nem éri.

https://eestieest.com/the-five-messages-sent-by-russias-largest-aerial-barrage-of-the-special-operation-thus-far/

Meg kalibrált lengyelek?

GChabPTXIAAx-N8

GChpMEqW0AAW-7V



A Fal:)

Végül is december 15én elmondta Kadirov:
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 551
6 737
113
120 000 ukrán nő felkészül....
Csak 1 kérdés, aki ért hozzá:
-Nem tudnánk ezt a 120ezer nőt megmenteni a haláltól?
Jöhetnének hozzánk dolgozni, szülni, gyereket nevelni. Enyhíteni a munkaerőhiányunkat
Nem lehetne valahogy betudni a ránk kényszerítendő illegális migránsok helyett? És akkor teljesen jogállamiak lennénk.

Más:
Egy ilyen tegnapi 100 "gyalásós" támadás után se gondolkozik el senki, hogy mi értelme férfiakat és nőket küldeni a darálóba?
Sikerült felébreszteni a medvét.

Más:
Végül lett F-16 veszteség, vagy még korai?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 049
54 176
113
Na,szépen zakatol a bandera expression,komótosan demilitarizálódik ukrajna,az Orosz gazdaság nő,boldog új évünk lesz.
Közben a kedves ukrán politikusok előáltak egy újabb törvénnyel,hogy mindenkinek katonakönyvet kell kiváltani,aki hadköteles, akinek nincs,annak nem lehet ingatlant eladni,venni,hitelt adni,jogosítványt bevonják nélküle,meg persze a bankszámláját zárolhatják a kedves hadköteles polgárnak,ha nincs katonakönyve.
Tartok tőle,hogy mostanra minden belső dinamikáját elvesztette az ukrán hadsereg, már nincs kakaó egy rendes puccsra,katonai, politikai felsővezetők felkoncolására,sajnos tényleg az utolsó ukránig fog menni,aztán a kedves felsővezetők fogják az összekuporgatott dollár tízmillióikat,és nyugállományba helyezik magukat egy békés,nyugati villában,kastélyban,kipihenendő a fáradalmaikat.