[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 454
8 729
113
mai indexes agymenés, az usa európai háborújának vágyálmáról, legalább el lehet képzelni mennyire debilek a valósággal kapcsolatban a tengerentúli felforgatók, hogy egy ilyen szánalmas hazug cikket le mernek közölni:

egy kiszivárgott titkos dokumentum szerint a német hadsereg felkészült egy Oroszországgal szembeni nyílt fegyveres konfliktusra. A forgatókönyv szerint már idén februárban eszkalációs folyamat venne kezdetét a NATO tagállamai és Oroszország között, de a valódi fenyegetést nem ez jelenti, hanem az, hogyan gondol a Kreml Németország szerepére az ukrajnai háborúban.
...
Az mindenki számára világos, hogy egy esetleg eszkaláció, háború Németország és Oroszország között mihez vezetne. Németország a NATO tagja, ezáltal maga a katonai szövetség is hadviselő féllé lépne elő, a harmadik világháború csak egy karnyújtásnyira lenne
....
A forgatókönyv szerint összecsapások törnének ki, amiket Oroszország ürügyként használna fel újabb támadásokhoz. Mozgósítana a lengyel és a litván határon. Oroszország csapatokat és közepes hatótávolságú rakétákat telepítene Kalinyingrádba, és egy közelgő NATO-támadást állítana belföldi propagandájának középpontjába.

Minden normális hadsereg készít forgatókönyveket, hogy milyen helyzetben mit kell lépni. A németek meg precízek, így nem meglepő, ha ilyen forgatókönyvet is felvázoltak. Nem kell ebbe többet belelátni. Az Index meg NER újság, biztos hogy nem az USA narratívát követi.

És Te ezt elhiszed amit leírtál?? Ember Oroszországról beszélünk, nem egy Pécs méretű városról!! Várj vegyünk egy "komolyabb" országot, mondjuk legyen pl Belgium, ahol hideg sincs annyira, meg békesség is van, meg pénz is van, jólét miegymás... aztán ha eljut az ember Belgiumba és lát egy rossz vízvezetéket, vagy csőtörést akkor megállapítja, hogy ennek alapján Belgium hamarosan lehúzza a rolót, és válságban van a kormányuk? Istenem....

Majd akkor térjünk vissza az "Oroszország hamarosan összeomlik", "holnapra becsődöl", "Putyin hatalma veszélyben van" szlogenekre, ha több tíz és százezres nagyságrendű tüntetések lesznek Moszkvában, addig feleslegesen temetitek őket heti szinten!

Jut eszembe, ha a ruszkik ilyen szarul állnak ahogy felvázolod mi a helyzet Ukrajnában? Ott hogy működik a rendszer, mennyire tudja ellátni az állam a minimális feladatait?

mennyire működnek a szolgáltatások?

hiszen kitömte őket a nyugat pénzzel, a ruszkikat meg szankciózzák ahol érik a fejlett és haladó nyugat ott áll Ukrajna mögött!!

de vajon mire jut az az ország, ami a Szovjetunió felbomlása után szinte semmit nem tud önálló eredményként felmutatni, amit önerőből hozott létre?

Inkább Ukrajnáért aggódj, mert lehet hamarabb lesz tüntetés Kijevben Zelenszkij ellen mint Moszkvában Putyin ellen... és ezen pár elfagyott fűtéscső sem fog segíteni.

Abban igazad van, hogy a háború egyik félnek sem jó, de mondj egy olyan háborút ami valaha valamelyiknek jó volt.. főleg ha elhúzódó.

Jószerivel csak tényeket közöltem. Nem hit kérdése ez. Csak hírt raktam be arról, hogy hogy látszik a háború egyre súlyosabb hatása Oroszországra. Ezen nem változtat az, hogy máshol is vannak gondok. Drukkolni meg nem drukkolok senkinek.

Elméleti lehetősége megvolt ha a frontvonalhoz közel rejtettek el patriot/s300 üteget az Ukránaok.Ha baráti tűz nagyon szabotázs "szaga" van.2 ekkora radarreflexiójú gépet nagyon nehéz lenne "benézni" mégha az IFF rendszerük elromlott(mindkettőnek?),zavarták valahogy.Ha egy harcászati saját gépet lőne le a saját légvédelmük azt meg lehet magyarázni téves azonosításnak.De ezt nagyon nehezen.

A szabotázs dolgot esélyes, hogy az oroszok dobták be a köztudatba. Mára ismert orosz módszer hogy telenyomják a közösségi oldalakt mindenféle alternatív lehetőségekkel, hogy végül semelyiknek se higgyenek az emberek. Ezzel fedve el a számukra kínos valóságot. Sima baráti tűzet meg amit te is írtál, hogy két ekkora saját gép, ráadásul fontos gép, és egyszerre kettőt ráadásul lelőni véletlenül... nem épp esélyes. Ahol elvileg az A-50 odaveszett, az elvileg elérhető légvédelemmel, szóval ja, lehet hogy előretolt Patriot vagy Sz-300 kapta el őket.

Simplicius fizetős lett ...

Fizetős propaganda?

Az elméleted nem rossz, így gondolták a krímiek is. Rendeztek is népszavazást, ahol hogy-hogynem kijött ugyanaz az egyoldalú eredmény ami az etnikumok alapján várható volt.
Mivel ez az eredmény nem illett bele a nyugat terveibe, ezért ki lett kiáltva hogy csalás, azóta meg agyon van hallgatva a sztori. Csak az imamalom megy: a Krím Ukrajna, a Krím Ukrajna, a Krím...
(Donbassz ugyanez)
Csak a "szektások" nem állnak be bégetni a nyájba, ez kicsit zavaró, de úgyis kevesen vannak. Egy kétkedésre nyomunk 1M bégetést oszt nem is hallani a hangjukat, megteremtettük a "demokratikus alternatív igazságot".

Krím jogilag Ukrajna része. Történelmileg meg függetlennek kéne lennie. Oroszoknak nincs hozzá közük. Így se jogilag, se morális alapon nem volt indokolt az elfoglalása. A népszavazás értelemszerűen érvénytelen. És amúgy sem döntene el semmit se.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 647
77 638
113
Az elméleted nem rossz, így gondolták a krímiek is. Rendeztek is népszavazást, ahol hogy-hogynem kijött ugyanaz az egyoldalú eredmény ami az etnikumok alapján várható volt.
Mivel ez az eredmény nem illett bele a nyugat terveibe, ezért ki lett kiáltva hogy csalás, azóta meg agyon van hallgatva a sztori. Csak az imamalom megy: a Krím Ukrajna, a Krím Ukrajna, a Krím...
(Donbassz ugyanez)
Csak a "szektások" nem állnak be bégetni a nyájba, ez kicsit zavaró, de úgyis kevesen vannak. Egy kétkedésre nyomunk 1M bégetést oszt nem is hallani a hangjukat, megteremtettük a "demokratikus alternatív igazságot".
Nem ugyanarról beszélünk. Ern a személy identitásáról beszéltem.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 596
7 677
113
Krím jogilag Ukrajna része. Történelmileg meg függetlennek kéne lennie. Oroszoknak nincs hozzá közük. Így se jogilag, se morális alapon nem volt indokolt az elfoglalása. A népszavazás értelemszerűen érvénytelen. És amúgy sem döntene el semmit se.
Jogilag és fizikailag már Oroszország része, történelmileg is, mindig is volt közük Oroszországhoz.

Csak a nyugat népszavazása érvényes, az orosz nem, ez az állítás egy vicc.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 555
13 656
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Ukrajna érdeklődik Kína részvételében a "békecsúcson"

Zelenszkij, aki hivatalosan törvényben tiltotta meg a tárgyalásokat Putyin orosz elnökkel, ismét felszólalt a konfliktus megoldása érdekében a „kijevi formula" támogatására, és hangsúlyozta, hogy az ukrán fél érdeklődik Kína részvételében a "békecsúcson".
Zelenszkij vezérkari főnöke, Andrij Ermak azt mondta, Kijev csúcstalálkozókat akar tartani Ukrajna "békeképletének" jóváhagyására.
Ignazio Cassis svájci külügyminiszter azonban kijelentette, hogy nincs alternatíva Oroszország részvétele nélkül az ukrajnai konfliktus békés megoldásában, és lehetetlen békekonferenciát tartani az Orosz Föderáció nélkül.
Az orosz elnök sajtótitkára viszont azt mondta, hogy a Zelenszkij-féle „békeképlet” szerinti országok davosi találkozója Oroszország nélkül kilátástalan és eredménytelen.


Az ukránok is és a nyugat is ingerelni kezdték Zelenszkijt

Vlagyimir Zelenszkij ukrán vezetőt kezdte ingerelni polgártársai és a Nyugat viselkedése. Erről a Focus című kiadvány ír.
„Az ukrán elnököt irritálja egyes szövetségeseinek ingatagsága és néhány honfitársának elidegenedése” – áll a kiadványban. Azt jelzi, hogy Zelenszkij szerint a Nyugat elvesztette a sürgősség érzését.
Korábban Ukrajna elnökét felháborította, hogy egyes ukránok a béketárgyalások lebonyolítása mellett állnak az orosz féllel. Hangsúlyozta azt is, hogy a nyugati országok nem gyakorolhatnak rá nyomást bizonyos döntéseknél.

***************************************************************

Egy nap szállodákat adott el, és elvesztette a táskáját

Üzlet és pénz nélkül maradt Glinyanaja üzletasszony, akit az ukrán fegyveres erőkkel való korrupciós kapcsolatokkal vádolnak.
Az ukrán üzletasszony, Tatyana Glinyanaja, aki az ukrán védelmi minisztérium szállításaival kapcsolatos korrupciós programok után horvátországi szállodák vásárlásával vált híressé, jelentős összeget veszített.
Egy nap nem voltak nála sem ugyanazok a szállodák, sem egy táska a pénzzel és a telefonokkal.

A horvát sajtó beszámolt erről.
Tatyana Glinyanaja, akinek cégei a védelmi minisztérium legnagyobb élelmiszerszállítói, úgy döntött, hogy eladja a horvát spliti szállodákat, miután az újságírók tudomást szereztek külföldi vagyonáról. Januárban átadta a szállodák tulajdonjogát Diana Jahefendicnek, a leghíresebb spliti vállalkozónak.
Az üzlet öröme azonban beárnyékolódott. A horvát sajtó szerint Glinyanaja az eladás napján felvette a kapcsolatot a rendőrséggel. A nő elmondása szerint félreeső otthona előtt "véletlenül és gondatlanul otthagyott egy táskát, amely azonnal eltűnt". Nem hivatalos adatok szerint az eltűnt táskában egy laptop, USB, öt mobiltelefon, személyes iratok, bankkártyák és 16 ezer euró volt. A kár teljes összege elérheti a 27 ezer eurót.

Korábban ismertté vált, hogy a Tatyana által alapított „Premium Company”, „Ukrprodacord BP” és „Grand Consult” cégek közvetlen termékszállítók a hadsereg számára. Ugyanakkor az élelmiszereket felfújt áron adták el. Például a hajdinát 66 hrivnyáért vették csomagonként, bár a szokásos boltokban feleannyiba került.
2023-ban az ötcsillagos Posh Hotelt, a négycsillagos Ora és Luxe szállodákat, valamint a Mirari butikhotelt birtokló cégek kedvezményezettje lett. Mindegyik a horvát tengerparti üdülővárosban, Splitben található.

A cikk megjelenése után Glinyanaja ügyvédjén keresztül megjegyzést küldött az ukrán médiának, és elismerte, hogy 10 éve vannak üzleti projektjei Horvátországban helyi partnerek támogatásával. A horvátországi cégeknek is jelentős adósságállományuk van.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 489
19 506
113
Krím jogilag Ukrajna része. Történelmileg meg függetlennek kéne lennie. Oroszoknak nincs hozzá közük. Így se jogilag, se morális alapon nem volt indokolt az elfoglalása. A népszavazás értelemszerűen érvénytelen. És amúgy sem döntene el semmit se.
Ahogy Jóska bátyám mondaná: "azosztigen!" :D :D :D És ezeket miből vezetted le???
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 904
12 501
113
Az ukránok nyugodtan, lapáttal a kezükben fognak harcolni az oroszok ellen – jelentette ki Kuleba


Mondom en hogy amit a hibbantak allitanak annak mindig a forditottja az igaz. Aso helyett lapattal fogjak tolni. :D
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 428
7 034
113
Kik csiripelnek ilyen butaságot? Kit és mivel küldenénk?
ezt a vita már lefutott
túl vagyunk rajta
csak azért mert nem volt kit és mivel küldeni, még kiküldtük a 2. magyar hadsereget a don kanyarba
nem az számít hogy van-e kit és mivel küldeni, az számít hogy azt ki kéri
ha legfontosabb partnerünk és szövetségesünk kéri akkor kiküldjük
főleg ha már alá is írtuk ennek a szövetségesnek - a magyar parlament egyhangúan, ellenszavazat és tartózkodás nélkül megszavazta - hogy akkor száll meg minket olyan katonai erővel amikor az neki teccik, természetesen a szuverenitásunk legmélyebb tiszteletben tartásának a jegyében
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 902
5 208
113
Szinte biztos, hogy stealth gép által indított rakéta volt. Ezért nem is fogják elismerni.
Egyik "fórumtárs" szerint a megsérült Il 22M sérüléseit légvédelmi rakéta(Patriot,S300) okozhatta nem amraam.De mivel nem vagyok szakértő kép alapján ezt én nem tudom eldönteni.
Még annyi ha valóban Ukrán üteg találta el simán kaphattak a patriot ütegekhez néhány módosított PAC2-est aminek .nagyobb a hatósugara mint a "hivatalos" 160 KM.Maga a komplexum radarja képes ennél nagyobb távolsagból is detektálni ekkora reflexiójú gépeket.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 963
5 899
113
Egyik "fórumtárs" szerint a megsérült Il 22M sérüléseit légvédelmi rakéta(Patriot,S300) okozhatta nem amraam.De mivel nem vagyok szakértő kép alapján ezt én nem tudom eldönteni.
Még annyi ha valóban Ukrán üteg találta el simán kaphattak a patriot ütegekhez néhány módosított PAC2-est aminek .nagyobb a hatósugara mint a "hivatalos" 160 KM.Maga a komplexum radarja képes ennél nagyobb távolsagból is detektálni ekkora reflexiójú gépeket.

Szóval csak annyi hogy több puskaport tömögetnek a rakétába a gyárba?
Akkor miért nem az az alap rakéta a Oatriothoz? Miért tömögetik addik és pimpelik majd adják oda az ukránoknak hogy aztán képesek legyenek a Kamcsatkában felszálló orosz repcsiket leszedegetni?
Miért nem pimpelik meg AMRAAMokat amcsik hogy NASAMSnak ne 35km legyen hatótávja, hanem mondjuk 4.554.674.097.fényév?
Nem véletlen heggesztették bele NASAMS-ba a SeaSparrow rakétát a nagyobb hatótáv érdekében.
Bár ha Patriotot vitték közelebb az is ugyan olyan blama oroszoknak.
 

Zeze

Active Member
2020. június 7.
64
198
33
Elméleti lehetősége megvolt ha a frontvonalhoz közel rejtettek el patriot/s300 üteget az Ukránaok.Ha baráti tűz nagyon szabotázs "szaga" van.2 ekkora radarreflexiójú gépet nagyon nehéz lenne "benézni" mégha az IFF rendszerük elromlott(mindkettőnek?),zavarták valahogy.Ha egy harcászati saját gépet lőne le a saját légvédelmük azt meg lehet magyarázni téves azonosításnak.De ezt nagyon nehezen.
Az "elméleti lehetőség"-et leszámítva minden narratíva rosszabnál is rosszabb. Szabotázst, persze nem lehet kizárni, de annyira komcsi felelőség lerázásnak tűnik, fog of the war/zavarás? erre ezen a szinten protokoloknak kell lenni, de "biztonságos területen" ez hogy lehetséges??? NATO gép, nem tudom elképzelni, persze minden lehet.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 415
46 138
113
Egyik "fórumtárs" szerint a megsérült Il 22M sérüléseit légvédelmi rakéta(Patriot,S300) okozhatta nem amraam.De mivel nem vagyok szakértő kép alapján ezt én nem tudom eldönteni.

Más fórumokon is azt írta valaki, hogy a lövésnyomok légvédelmi rakétára utalnak. Az Il-22 személyzete jól képzett lehetett, ha ilyen sérülésekkel vissza tudott térni.

Zelenszkij Davosban: Romániával is kötnének biztonsági megállapodást​

Volodimir Zelenszkij ismételten megerősítette országa NATO-csatlakozási szándékát a szervezet főtitkárával, Jens Stoltenberggel folytatott megbeszélésén Davosban kedden - közölte az ukrán elnöki hivatal.

Az elnök a Világgazdasági Fórum (WEF) éves ülésének keretein belül Stoltenberggel tartott megbeszélésén reményét fejezte ki, hogy a NATO még az idén olyan döntéseket hoz, amelyek közelebb viszik országát a csatlakozáshoz.

Zelenszkij tájékoztatta Stoltenberget a fronton kialakult helyzetről is, és
is - derül ki az elnöki hivatal közleményéből.

Zelenszkij hangsúlyozta az ukrán légvédelmi rendszer megerősítésének fontosságát is, közölte az MTI.

Romániával kötnének biztonsági megállapodást

Ukrajna és Románia tárgyalásokat kezdett egy kétoldalú biztonsági megállapodásról, megerősítve stratégiai partnerségüket és Ukrajna szuverenitásának támogatását - számolt be az ukrán elnöki hivatal.

A nemzetközi színtéren jelentős fejlemény, hogy Ukrajna kétoldalú tárgyalásokat kezdeményezett Romániával egy biztonsági megállapodás megkötéséről. Erre a lépésre Andrij Jermak, Ukrajna elnöki hivatalának vezetője és Iulian Fota, a román külügyminisztérium államtitkára részvételével a svájci Davosban került sor.

Az elnöki hivatal tájékoztatója szerint a tárgyalás összhangban van a G7-ek közös nyilatkozatában foglalt, Ukrajna támogatására vonatkozó kötelezettségvállalással. Románia a kilencedik ország, amely ilyen tartalmú tárgyalásokat kezd Ukrajnával.

Ihor Zsovkva, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője hangsúlyozta, hogy Bukarest szerepe kulcsfontosságú, amikor az átfogó európai biztonsági garanciákról van szó - különösen a fekete-tengeri térség stabilitásának összefüggésében.

A kezdeti megbeszélések során mindkét fél megvitatta azokat a kulcsfontosságú szempontokat, amelyek egy leendő kétoldalú biztonsági megállapodás gerincét adhatják.

Bár Kijev nem részletezte, hogy pontosan milyen témakörök mentén tartották a megbeszélést, a Fekete-tenger biztonsága mellett szinte biztosan előkerültek az ukrán uniós és NATO-csatlakozással kapcsolatos kérdések is, írja a Portfólió.


Az "OKOSOKTÓL" kérdezném, akkor most a NATO hogyan is áll ehhez a háborúhoz, ha Zelenszkij "megköszönte a NATO folyamatos támogatását".
 

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
1 536
4 732
113
ezt a vita már lefutott
túl vagyunk rajta
csak azért mert nem volt kit és mivel küldeni, még kiküldtük a 2. magyar hadsereget a don kanyarba
nem az számít hogy van-e kit és mivel küldeni, az számít hogy azt ki kéri
ha legfontosabb partnerünk és szövetségesünk kéri akkor kiküldjük
főleg ha már alá is írtuk ennek a szövetségesnek - a magyar parlament egyhangúan, ellenszavazat és tartózkodás nélkül megszavazta - hogy akkor száll meg minket olyan katonai erővel amikor az neki teccik, természetesen a szuverenitásunk legmélyebb tiszteletben tartásának a jegyében
Garantálom neked, hogy nem lesz ember egy ilyen akcióra. Vagy megindul a menekülés az országból, és akkor azonnal összeomlik a gazdaságunk = bukik a kormány, vagy kilátásba helyeznek durva retorziókat és akkor bukik a kormány.

Ez a nép nem akar harcolni, nincs is mivel, nem is fog.

Ha azt a néhány ezer szerencsétlen hivatásos katonát a vágóhídra küldik = bukik a kormány, és védtelen lesz az ország.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 472
17 921
113
Krím jogilag Ukrajna része. Történelmileg meg függetlennek kéne lennie. Oroszoknak nincs hozzá közük. Így se jogilag, se morális alapon nem volt indokolt az elfoglalása. A népszavazás értelemszerűen érvénytelen. És amúgy sem döntene el semmit se.
Történelmileg Magyarországnak meg 2 és félszer nagyobbnak kellene lennie de mégsem az, mert történelmileg legyőzték az országot és a győztesek azt mondták, hogy azok a területek mostantól jogilag más országokhoz tartoznak és nem hozzátok. Amúgy meg azt állítani, hogy a Krím Félszigetnek történelmileg nincs köze Oroszországhoz az nettó hülyeség. A krími tatárokat meg szerintem hagyjuk mert azokat a szerencsétleneket arra használja fel egyik vagy másik ország hogy igazolja vele létjogosultságukat a területre (azért halkan megjegyzem, hogy ezen az alapon Erdogán is bejelenthetné igényét a területre). Mindent egybe vetve meg tetszik vagy nem tetszik a dolog úgy néz ki, hogy a Krím ismét meghatározatlan ideig az oroszoké, és Ukrajnának meg kb annyi esélye lesz vissza szerezni mint nekünk egész Nagy Magyarországot.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 963
66 057
113
Nah van már kép a "lelőtt" A-50-esrol?
Azert nem egy papirrepulo az hogy ne lehessen roncsokat látni itt ott...


Ukran 33 éves ősnacko írót dijaznanak az irodalmi Nobel díjjal. Posztomusz.



Vesztesegesse vált az ukrán növénytermesztés.
Ha ez így marad akkor magától is meg szűnik a nemlétező gabonafolyosora


Ursula van de Lejjebb szerint Ukrajna győzni fog, ezért továbbra is adjunk nekik pénzt.
Jah és globális együttműködést akar hogy ne legyen dezinformáció (különvélemény), vagyis uralni akarja a hirforrásokat.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
914
10 392
93
Minden normális hadsereg készít forgatókönyveket, hogy milyen helyzetben mit kell lépni. A németek meg precízek, így nem meglepő, ha ilyen forgatókönyvet is felvázoltak. Nem kell ebbe többet belelátni. Az Index meg NER újság, biztos hogy nem az USA narratívát követi.



Jószerivel csak tényeket közöltem. Nem hit kérdése ez. Csak hírt raktam be arról, hogy hogy látszik a háború egyre súlyosabb hatása Oroszországra. Ezen nem változtat az, hogy máshol is vannak gondok. Drukkolni meg nem drukkolok senkinek.



A szabotázs dolgot esélyes, hogy az oroszok dobták be a köztudatba. Mára ismert orosz módszer hogy telenyomják a közösségi oldalakt mindenféle alternatív lehetőségekkel, hogy végül semelyiknek se higgyenek az emberek. Ezzel fedve el a számukra kínos valóságot. Sima baráti tűzet meg amit te is írtál, hogy két ekkora saját gép, ráadásul fontos gép, és egyszerre kettőt ráadásul lelőni véletlenül... nem épp esélyes. Ahol elvileg az A-50 odaveszett, az elvileg elérhető légvédelemmel, szóval ja, lehet hogy előretolt Patriot vagy Sz-300 kapta el őket.



Fizetős propaganda?



Krím jogilag Ukrajna része. Történelmileg meg függetlennek kéne lennie. Oroszoknak nincs hozzá közük. Így se jogilag, se morális alapon nem volt indokolt az elfoglalása. A népszavazás értelemszerűen érvénytelen. És amúgy sem döntene el semmit se.
Aham, tehát orosz történelemmel, kultúrával, magát orosznak valló és oroszul beszélő lakossággal nincs köze az oroszokhoz. Ez vicces is lenne ha nem egy állítólagos magyar írná le, minimum 3 év töritanulás után.

Szinte biztos, hogy stealth gép által indított rakéta volt. Ezért nem is fogják elismerni.
Azért biztosan nem, mert ilyen nem lehet a birtokában az ukránoknak. Csak olyan fegyver lehet (ha nem saját volt), amire rá lehet fogni hogy ukrán indította. Egy A-50-es nem ér meg olyan kockázatot hogy a NATO látványosan belebukjon az "ott se vagyunk" dajkameséjébe.
Jöhet egy Rivet Joint leszedése az oroszok által. Csak az a kèrdés, mikor...
Nem lesz ilyen. Az usa még mindig olyan szinten uralja le a világot, hogy csak egy indokra vár hogy kifüstölhesse az oroszokat Afrikából. Másnap elégedett vigyorral lövöldözné le a Szíria felé közlekedő tehergépeket. Ez egy tipikus gennyes angolszász játék. Az orosz tudja ezt, neki ez kényszerpálya, ezért nem tette meg idáig sem, és nyilvánvaló hogy direkt provokálják. Egy ilyen lépés realitásához még várni kell 1-2 évtizedet amíg megrogyik a hegemónia.
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
374
1 076
93