• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 213
20 268
113
Ó dehogy. Mindegyik felperes elfogadta az 'ítéletet'.
5 perc hírnév, műsornak vége. Lehet folytatni a terroristátlanítást.
Lejárt már az 5 perc?

Joan E. Donoghue, a pénteken kihirdetett végzés felolvasásakor mindenekelőtt hangsúlyozta: a bíróság tisztában van a régióban kibontakozó emberi tragédia mértékével, és mély aggodalmát fejezi ki a halálesetek és az emberi szenvedés miatt.

Gáza a halál és a kétségbeesés helyévé vált

– fogalmazott.

Közölte: az Izrael által Gázában elkövetett cselekmények és mulasztások közül néhányról úgy tűnik, hogy a népirtásról szóló egyezmény rendelkezéseinek hatálya alá tartozhatnak. Ennek ismeretében a bíróság arra a következtetésre jutott, hogy „nem tud eleget tenni Izrael azon kérésének, hogy ne fogadja el a kérelmet”. Kiemelte, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a bíróság joghatósággal rendelkezik az ügy elbírálására. Mint fogalmazott:

Elegendő bizonyíték áll rendelkezésre a népirtás vádjaira.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 047
32 517
113
Netanyahu a zsidókat is megosztja, még a cionista zsidókat is, köztük is vannak, akik szerint Bibi árt Izraelnek és a zsidóságnak. Ellenfelei szerint, ha vége a hadiállapotnak és megbukik a kormánya, korrupciós vádak elé kell néznie, és az egyetlen esélye, hogy hatalmon maradjon, mint háborús vezető, és hogy mint ilyen háborús hőssé is váljon. Amúgy Zelenszkij módra.
Lehet vitatkozni arról, hogy népirtás vagy a világ legerkölcsösebb hadseregének antiterrorista hadművelete folyik Gázában, de ezt a világ élőben látja, még akkor is, ha az izraeliek már eddig több mint 100 újságírót (persze nagyrészt ezek Press mellényes palesztinok és arabok, szóval nem számítanak) öltek meg. Izrael nyilvánvalóan szándékosan pusztít civil infrastruktúrát. Ha az oroszok Ukrajnában a nyugati narratíva szerint irtják a civileket, akkor ezt nehéz eladni humanitárius akciónak, amikor napi 200-300 embert ölnek meg, eddig 25 ezret.
A zsidók azt kockáztatják, hogy az emberek hozzáállása a zsidókhoz megváltozik. Már most érezhetik ezt, és ettől meg vannak riadva, részben agresszív kitörésekkel, részben őszinte rémülettel, a régi reflexek felszínre törésével reagálnak erre. Ebben a háborúban erkölcsi szempontoktól függetlenül Izrael a "Góliát", és a Hamász "Dávid", de a zsidók úgy viselkednek, mintha újabb holokauszt fenyegetésével kellene szembenézniük, és Izrael a puszta létéért harcolna, ezért kell földig rombolnia Gázát. Továbbra is előadják, hogy Izrael a zsidók egyetlen menedéke, sehol máshol nem élhetnek biztonságban - miközben már rég átvették a hatalmat a világ legerősebb államában, és mindenütt cenzúrával, kirúgással fenyegetik az egész nyugaton azokat, akik Izraelt merik kritizálni. Ezt el tudják érni, de mindezzel a zsidó hatalom a maga meztelenségében mutatkozik meg, és nem a színfalak mögött, ami sokakat elgondolkodtathat. Nem jó PR. A sob story-k a vészkorszakról, vagy a páratlan zsidó géniuszt felmutató példák valahogy több szimpátiát keltenek az elfogulatlan kívülállókban, mint a Becstelen Brigantykat LARP-oló cionista keménycsávók. Bár nekik is van vonzerejük. A "kemény zsidó/izraeli" sztereotípia-figurája főleg az amerikai konzik körében nagy sikert arat már évtizedek óta a fegyverbuzi redneckek és wannabe-k között. Viszont azokat a progresszíveket, köztük sok zsidót, akik valóban az "elnyomottak" iránti empátia is vezet a balos meggyőződésükben, elriasztanak az ilyen dolgok, a képernyőkön látott pusztítás és az erre való határtalan zsidó büszkeség, ezzel való dicsekvés - a "hücpe" - ezt kísérő kitörései.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 047
32 517
113
Amikor az amerikai médiában is ilyen cikkek látnak napvilágot:


Szóval rossz PR, na. Egy negatívuma annak, hogy a nyugati média nagyrészt zsidó, az, hogy ezen okból is mindig kitüntetett figyelmet fordít az izraeli történésekre, a permanens "közel-keleti válságra". Mivel jelentős részük balos zsidó, ezek ráadásul nem feltétlenül értenek egyet az izraeli kormány tetteivel, főleg, ha éppen jobboldali izraeli kormány van. Bár mindez nem újdonság, Samír és Saron is rendezett jókora rombolásokat, vérfürdőket, sőt Olmert, Barak stb. is, mindezek a mostani történések mellett majdnem, hogy jelentéktelenek voltak. Tény, hogy azokon is nyugaton csak a baloldal akadt ki, és akkor sem annyira, hogy Izrael ténylegesen kárát látta volna. Pedig Saron ellen mintha valami hágai elfogatóparancs is lett volna egy időben érvényben...
Kérdés, hogy mi a végcél itten, ha Netanyahun múlik csak, akkor nyilván nem lesz semmilyen kétállami megoldás, nála is nacionalistább szövetségesei szerint minden palesztint el kell űzni (vagy megölni). Csak kérdés, hogy ez az Endlösung megvalósítható-e.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 698
55 562
113
Izrael számára exisztenciális kèrdés a jelenlegi konfliktus megnyerése. A terroristák és több környező ország Izraelt megsemmisitené, ha tudná.
Az US se volt válogatós a 9/11-re való válaszának eszközeiben, aminek millió feletti civil áldozat, több millió menekült és több szètbombázott ország és vtizedekig tartó háború lett az eredménye. És 9/11 nem volt egy exisztenciális veszély az US létezésére. Ehhez képest az izraeli válasz a terrorista támadàsra egész mérsékelt és humánus.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 906
35 744
113

BREAKING: A Hezbullah most erősen bombázza a bitorló cionista entitást, válaszul négy moudzsahedin meggyilkolására Bayt Lifben!

A "Hanita" laktanyát találat érte!

A "Zarit" laktanyát is!

És az "Avivim", "Doviv", "Metula" és "Shlomi" cionista felsőbbrendűséget hirdető kolóniákat mind nehéz rakétacsapásokkal VERIK!
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 240
67 200
113
Izrael számára exisztenciális kèrdés a jelenlegi konfliktus megnyerése. A terroristák és több környező ország Izraelt megsemmisitené, ha tudná.
Az US se volt válogatós a 9/11-re való válaszának eszközeiben, aminek millió feletti civil áldozat, több millió menekült és több szètbombázott ország és vtizedekig tartó háború lett az eredménye. És 9/11 nem volt egy exisztenciális veszély az US létezésére. Ehhez képest az izraeli válasz a terrorista támadàsra egész mérsékelt és humánus.
Ezt akkor majd az összes terrorakcióhoz is idézd amit azok követnek el, akiknek szétbaszta az országát ez a két nem válogatós humánum. 500 000 iraki gyerekhez képest igazán humánus az a pár ezer ferobbantott nyugati nem?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 698
55 562
113
Ezt akkor majd az összes terrorakcióhoz is idézd amit azok követnek el, akiknek szétbaszta az országát ez a két nem válogatós humánum. 500 000 iraki gyerekhez képest igazán humánus az a pár ezer ferobbantott nyugati nem?
Egy okkal több Izraelt támogatni a palesztinok elleni harcban. Ahogy Ukrajnának meg kell szünnie, ugyanúgy nincs helye egy terrorista palesztin államnak sem.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Áldott Sabbatot

eddig több mint 100 újságírót (persze nagyrészt ezek Press mellényes palesztinok és arabok, szóval nem számítanak) öltek meg.
azzal nincs problémád, hogy ezek az 'újságírók' élőztek okt.7-én és előre tudtak mindenről?
napi 200-300 embert ölnek meg, eddig 25 ezret.
És egy szál terrorista sem halt meg, mi? Mindenki csak gyerek meg nő.
Nem mintha ez feltétlenül kizárná a terrorista mivoltukat.
a zsidók úgy viselkednek, mintha újabb holokauszt fenyegetésével kellene szembenézniük, és Izrael a puszta létéért harcolna, ezért kell földig rombolnia Gázát. Továbbra is előadják, hogy Izrael a zsidók egyetlen menedéke, sehol máshol nem élhetnek biztonságban - miközben már rég átvették a hatalmat a világ legerősebb államában,
Azért dől mindenhonnan, nyugati fő médiumokból is, a palesztin seggnyaló propaganda?
És igen, BBC included, hogy bszdjanak meg...
Illetve, mint a konstans antiszemita megnyilvánulások a fórumon is mutatják, pont hogy tévedsz.
és mindenütt cenzúrával, kirúgással fenyegetik az egész nyugaton azokat, akik Izraelt merik kritizálni. Ezt el tudják érni, de mindezzel a zsidó hatalom a maga meztelenségében mutatkozik meg, és nem a színfalak mögött, ami sokakat elgondolkodtathat. Nem jó PR. A sob story-k a vészkorszakról, vagy a páratlan zsidó géniuszt felmutató példák valahogy több szimpátiát keltenek az elfogulatlan kívülállókban, mint a Becstelen Brigantykat LARP-oló cionista keménycsávók. Bár nekik is van vonzerejük. A "kemény zsidó/izraeli" sztereotípia-figurája főleg az amerikai konzik körében nagy sikert arat már évtizedek óta a fegyverbuzi redneckek és wannabe-k között. Viszont azokat a progresszíveket, köztük sok zsidót, akik valóban az "elnyomottak" iránti empátia is vezet a balos meggyőződésükben, elriasztanak az ilyen dolgok, a képernyőkön látott pusztítás és az erre való határtalan zsidó büszkeség, ezzel való dicsekvés - a "hücpe" - ezt kísérő kitörései.
Mivan, nem tetszik ha a zsidóság nem a földet néző, térden könyörgő, vágóhídra terelhető birka nyáj,
hanem mag akarja védeni magát és erre minden eszközt alkalmaz is? Vagy a zsidóknak ezt nem szabad?
 
  • Tetszik
Reactions: Határőr Attila

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 240
67 200
113
Egy okkal több Izraelt támogatni a palesztinok elleni harcban. Ahogy Ukrajnának meg kell szünnie, ugyanúgy nincs helye egy terrorista palesztin államnak sem.
Izrael ami naponta lövi a szír állam területén amivel hadban áll, az ott a szír állam szerint legálisan tartozkodó irániakat akikkel nem áll hadban, harmadik ország légteréből akikel nem áll hadban az mi? Iraki, szíriai atomerőmű bombázás, hog visszavesse a fejlődésüket? Iráni atomprogram kibertámadása? A tudósainak gyilkolása? Vagy csak akkor szomorú terror ez, ha őket éri? Kell felbolygatni az izraeli terrorállam? :rolleyes:
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 468
16 857
113
Áldott Sabbatot


azzal nincs problémád, hogy ezek az 'újságírók' élőztek okt.7-én és előre tudtak mindenről?

És egy szál terrorista sem halt meg, mi? Mindenki csak gyerek meg nő.
Nem mintha ez feltétlenül kizárná a terrorista mivoltukat.

Azért dől mindenhonnan, nyugati fő médiumokból is, a palesztin seggnyaló propaganda?
És igen, BBC included, hogy bszdjanak meg...
Illetve, mint a konstans antiszemita megnyilvánulások a fórumon is mutatják, pont hogy tévedsz.

Mivan, nem tetszik ha a zsidóság nem a földet néző, térden könyörgő, vágóhídra terelhető birka nyáj,
hanem mag akarja védeni magát és erre minden eszközt alkalmaz is? Vagy a zsidóknak ezt nem szabad?
Lordságod már megint túltolja a biciklit.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Izrael ami naponta lövi a szír állam területén amivel hadban áll, az ott a szír állam szerint legálisan tartozkodó irániakat akikkel nem áll hadban, harmadik ország légteréből akikel nem áll hadban az mi? Iraki, szíriai atomerőmű bombázás, hog visszavesse a fejlődésüket? Iráni atomprogram kibertámadása? A tudósainak gyilkolása? Vagy csak akkor szomorú terror ez, ha őket éri? Kell felbolygatni az izraeli terrorállam? :rolleyes:
Sztem inkább addig örülj, amíg valaki visszaveti Irak, Irán, Szíria atomprogramját.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 468
16 857
113
Sztem inkább addig örülj, amíg valaki visszaveti Irak, Irán, Szíria atomprogramját.
Részben baromság,mert Mózesék Irakban,meg Szíriában épülő erőművet bombáztak. Ezzel az erővel az egyiptomit is elkezdhetnék csapkodni. Az meg fals indok,hogy biztos bombát akartak a gaz arabok. Irán határeset.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 698
55 562
113
Izrael ami naponta lövi a szír állam területén amivel hadban áll, az ott a szír állam szerint legálisan tartozkodó irániakat akikkel nem áll hadban, harmadik ország légteréből akikel nem áll hadban az mi? Iraki, szíriai atomerőmű bombázás, hog visszavesse a fejlődésüket? Iráni atomprogram kibertámadása? A tudósainak gyilkolása? Vagy csak akkor szomorú terror ez, ha őket éri? Kell felbolygatni az izraeli terrorállam? :rolleyes:
Nem értem, mit csiptek a palesztinokon. Ezzel az erővel oda lehetnétek a cigányokért is ugyanezzel a vehemenciával.Tessék, szabad a pálya. Mert a kettő ugyanaz kb. Ha, akkor már a kurdokèrt kellene kiàllni.Többen is vannak, értelmesebbek is mint a palesztinok.
Sokan a baltól jobbig azért ugràlnak a palesztinokért, mert nem szeretik a zsidókat. Ami szerintem nem baj, csak nem kellene palesztinbarátsàg meg izraelkritika mögé bujtatni ezt.

Többmillió németet kergettek el a hazájukból a 2.VH után. Egy ideig szomorkodtak, aztán hasznos tagjai lettek a német társadalomnak. A palesztinok meg az arabok legnagyobb része meg kb 70 -80 éve nem hajlandóak elfogadni a realitåsokat, hogy nem lesz palesztin állam Izraelben. Ahogy a szudétanémetek sem fognak visszatérni oda, ami ma Lengyelország.
Az arab testvérek nem akarják őket befogadni, hogy ezzel is Izraelt basztassák, a buta palesztinok meg hagyjàk magukat instrumentalizálni és inkább dacból nyomorban, segélyből élnek, szaporodnak és arról álmodoznak, hogy tengerbe folytják a zsidókat.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 240
67 200
113
Nem értem, mit csiptek a palesztinokon. Ezzel az erővel oda lehetnétek a cigányokért is ugyanezzel a vehemenciával.Tessék, szabad a pálya. Mert a kettő ugyanaz kb. Ha, akkor már a kurdokèrt kellene kiàllni.Többen is vannak, értelmesebbek is mint a palesztinok.
Sokan a baltól jobbig azért ugràlnak a palesztinokért, mert nem szeretik a zsidókat. Ami szerintem nem baj, csak nem kellene palesztinbarátsàg meg izraelkritika mögé bujtatni ezt.

Többmillió németet kergettek el a hazájukból a 2.VH után. Egy ideig szomorkodtak, aztán hasznos tagjai lettek a német társadalomnak. A palesztinok meg az arabok legnagyobb része meg kb 70 -80 éve nem hajlandóak elfogadni a realitåsokat, hogy nem lesz palesztin állam Izraelben. Ahogy a szudétanémetek sem fognak visszatérni oda, ami ma Lengyelország.
Az arab testvérek nem akarják őket befogadni, hogy ezzel is Izraelt basztassák, a buta palesztinok meg hagyjàk magukat instrumentalizálni és inkább dacból nyomorban, segélyből élnek, szaporodnak és arról álmodoznak, hogy tengerbe folytják a zsidókat.
Ügyes próbálkozás. Lenne, ha mi mentünk volna cigóországba, de a viselkedésünk miatt késelnének, ölnék az öregeinket. De nem mi mentünk, ők jöttek. Ellentétben a palesztin helyzettel, legyenek akármilyenek, ahová máshová, oda is hívatlanul érkeztek Jhvh ajándékai.

Aztán megöltek és elüldöztek rengeteg palesztint, aztán belakták a helyüket, majd ezt így folytatták. Szóval, hogy ki is az igazi késelős cigó ott, az így már tiszta. Elég ha a pajeszos pingvinekből egy videót megnéz az ember amikor összegyűlve tömegben ordibálva bizonyítják a kiváló genetika, irigylendő sikerek és a kiválasztottság minden jelét nekünk lélektelen állatoknak.

Amúgy a palesztin 'cigóság' hogyan terjed ki az iraki arabokra, Szíria népeire, Libanonra, a perzsákra...? Az arabok tesói is cigók? Tehát a zsidók cigók ezen meglátás alapján? Csak a fehér, netánnyaú tipúsú zsidó a jó zsidó, és a szefád, romanióta, etiópiai az cigó?

Amúgy miért kellene szeretni a zsidókat bármelyik másik nemzet vagy nép tagjainak? Palesztin, zsidó egyremegy és csak néznénk pattogatott kukoricázva ahogy egy random Irán-Pakisztán meccset, HA, a nem hívott zsidók nem osztanák a kibaszott eszet itt minálunk is a kérdésben. De osztják, sőt elvárnak.

A nagy nem fogadják be őket kérdés. Még egy ügyes próbálkozás. Lenne, ha nem élne 5-7 millió befogadott palesztin a környező államokban, már több generáció óta, amióta ugye tökre indoktalanul kivándoroltak oda, pedig csak a jólét érkezett hozzájuk többezer évnyi keveredéstagadó faji szupremácia hittel, települések kiírtásával, atommal fenyegetőzve kimutatva a lényük igazi arcát ma.

Meg, ha nem lenne ott nekünk a saját elszakított nemzetrészeink ügye. Akik a saját szülőföldjükön élnek, ahogy a palesztinok is. Szóval ha a zsidók el akarják üldözni őket akkor nincs is joguk ott élni mi? Ha ki akarjak írtani ezért őket, akkor így jártak? Nem értem mire hallgattuk az elmúlt évtizedek vernyákolását itt Európában Dolfi miatt! A rosszemlékű elbaszott népszavazás miatt akkor tehát kiírtható az összes kiszakadt magyar? Mert nem lettek befogadva, sőt az ország normális része támogatja, hogy a földjükön maradjanak, ezzel legitimálva az igényt? Vagy emiatt csak a zsidóknak adnál-e jogot, hisz ők kivalasztottak, nem ám valami cigók. Ja de.