[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 491
24 166
113
Újabb vasúti szerencsétlenség:
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 988
91 910
113
Ajvé, így már érthető miért olyan idegesek nyugaton, USA-t többé nem védi meg a 2 óceán ha ez végigmegy.

Sztem ahogy nem egy elit, úgy nem egy mélyállam van. És ami van az sem egységes.Szétfeszíti az USA hegemónia bukásának lehetősége. És nem egy megoldást, kiutat látnak a válságból.Ez Trump esélye és az, hogy nemcsak egy alkalmatlan, hanem egy nevetséges jelölttel indulnak a Demokraták. Nem csoda, hogy Biden nem vonz tömegeket politikai gyűlésekre.

Ráadásul a Bideni geopolitika recseg.

1. Oroszország megtörése sikeres volt, hiába esik el most Ukrajna. Túl nagy árat fizetett Putyin, ez nekik -10+ év mindenben. De a felszínen a plebs azt fogja látni, hogy az oroszok törnek előre győznek. És még ezt a geopolitikai győzelmet is kudarcnak fogják látni.

2. Európát az USA alá lancolták, de lehet túl nagy áron és Európa túlságosan meggyengül és forrong. Még a végén a Washingtonbol vezérelt brüsszeli elit kiegyezésre kényszerül az európai szuverenistákkal. Ez így nem lenne siker.

3. Kína szépen leválasztotta a harmadik világot az USA-ról. Még az örök szövetségesek mind Szaud-Arabia is ingadoznak.De félreértés ne legyen, ők nem Kína szövetségesei, viszont a USA akolból elindultak középre. Ez stratégiai vereség.

4. Amiről nincs hír legalábbis én keveset tudok, az Mexikó. Aki még akarja buktatni az USA dominanciáját az ide szúr. D3l-Amerikában már ott van Kína. Amikor Mexikóban nyíltan megjelenik, akkor bukott meg az USA hegemónia.
A lényeg.
Amiről nincs hír legalábbis én keveset tudok, az Mexikó. Aki még akarja buktatni az USA dominanciáját az ide szúr. D3l-Amerikában már ott van Kína. Amikor Mexikóban nyíltan megjelenik, akkor bukott meg az USA hegemónia.

Egyébként ő ki? Az elnök vagy vmelyik elnökjelölt?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 522
5 110
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 988
91 910
113
Reuters szerint ő


Mexico's President Andres Manuel Lopez Obrador
Most nézem ő idén leköszön és nem indulhat. Valszeg azért ilyen laza.
Júniusban választás, és elég érdekes. Harcban a Négy York Timesszal.


 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 988
91 910
113
Számomra a nagy kérdés, ha Trump győz idén, megváltozik-e a hozzáállás az amcsi technikához.
Látva a világ működését, - gyakorlatilag Orbán nevével kampányol időnként Trump - lehet lesz egy kis beváltható "szívesség zsetonunk" némi beszerzésre. A politikában egyik napról a másikra fordul meg a szél, lehet egy-két év múlva már az lesz a kérdés, hogy mikor érkezik az első F-35.
Hát érdekes lesz. Mindenesetre a jövő heti szuperkedd után, ahol gyakorlatilag eldől Trump elnökjelöltsége, pénteken Orbánnal fog kampányolni Floridában.
 

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
786
1 944
93
Hát érdekes lesz. Mindenesetre a jövő heti szuperkedd után, ahol gyakorlatilag eldől Trump elnökjelöltsége, pénteken Orbánnal fog kampányolni Floridában.
Lehet sok mindent Orbánra mondani, de azért azt elérni, hogy az USA-ban egy 10milliós ország vezetésével kampányoljon a Repu párt, az már döfi. :D
Persze ez valahol a fejreállt világot is jelzi. Mondhatnánk úgy is, hogy ez az amerikai politikai helyzetet is minősíti.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 988
91 910
113
Lehet sok mindent Orbánra mondani, de azért azt elérni, hogy az USA-ban egy 10milliós ország vezetésével kampányoljon a Repu párt, az már döfi. :D
Persze ez valahol a fejreállt világot is jelzi. Mondhatnánk úgy is, hogy ez az amerikai politikai helyzetet is minősíti.
Ez a kép mindent elmond Amerikáról.
3vUNbPn.jpeg
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 988
91 910
113
Sheinbaum. Olyan sémita hangzása van.
zsidok.jpg



Mondjuk ezt telibeverted. :cool:

Claudia Sheinbaum Pardo (1962. június 24-én született) mexikói politikus, tudós és akadémikus. Sheinbaum 2018 és 2023 között Mexikóváros kormányfői posztját töltötte be, az állam kormányzói posztjával egyenértékű. A baloldali Juntos Haremos Historia koalíció jelöltjévé választották , ő volt az első nő és első zsidó , akit megválasztottak. a pozícióba. Mexikó elnökjelöltje a 2024 -es mexikói általános választásokon .
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 991
19 331
113
Ajvé, így már érthető miért olyan idegesek nyugaton, USA-t többé nem védi meg a 2 óceán ha ez végigmegy.

A BRICS nem egy katonai szövetség.
A BRICS olyan gazdaságilag ellenérdekelt tagok eddig szinte nulla (nem a tagok önálló tevékenységéből fakadó) gazdasági eredményt felmutató "szövetsége" ami egyelőre inkább csak egy protest a nyugati pénzügyi és szabadkereskedelmi rend felé fennálló elégedetlenség jelzésére.
A BRICSből, ha lesz is valami, még évtizedek kérdése, azalatt sokminden változhat pro és kontra.
Hogy lesz-e belőle valami, azt kétlem, max olyasmi mint az EU, amiben szintén erősen ellenérdekelt tagok húzzák nyomják le egymást a mocsárba. Itt a németek folytják meg az olasz és francia ipart, ott majd kína-india-oroszország tengelyen megy ez.

Nem kell túldimentzionálni a BRICS-et, a V4 nagyobb vászonra festett párja.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 988
91 910
113
Nehogymár ne szerencse kelljen egy tipikus zsidó névvégződés felismeréséhez? Milyen oviba jártál te ahol még ezt se tanították meg?
Régen sok magyar fórumot olvastam, de kopik a tudás.... másrészt Mexikóban nem kerestem célzottan őket, a néven még átsiklottam. Sajnálom!

Viszont ez így konteósabb, hogy zsidók viszik a BRICSbe Mexikóit. :cool:
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Szerintem meg nem idegesek. A mexikói export 80%-a az USA-ba megy. Az USA piac nélkül nagyon nagy bajban lesznek. És kínának is addig érdekesek igazán, amíg onnan bejutnak az USA piacára.
Azért idegesek, mert pl az amerikai autóipar, de még az élelmiszar élelmiszeripar is nagyon nagy részben támaszkodik Mexikóra.
A BRICS pedig, akármennyire is kezdetleges még, egy olyan gazdasági tömb, amely az amerikaiakkal szemben próbál alternatívát kínálni.

Más:
A Nemzeti Gárda március 1-én felfüggesztette az összes 2024-re és 2025-re tervezett "újrasorozási" (re-enlistment) bónusz kifizetését.