[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Mindig mondtam a közvetlen környezetemben, hogy igen békés ember vagyok, de tőlem a húst, a pinát vagy a kávét el akarja valaki venni/tiltani, agyonverem egy rozsdás biciklilánccal.

Van amivel nem viccelek még én sem :p !
"Nem szeretném, ha már csak a gépek tartanának életben!"
"És a kávégép?"
"Kussolsz!!!"

Lehet.De akkor is furcsa amerikai konvojokat látni a semleges(?)ausztriában.Főleg mostanában.
Kérnek előtte útvonalengedélyt, 20 éve arra járnak semmi furcsa nincsen benne. Főleg mostanában.
Arra rövidebb, nem kell belelátni semmi extrát. Mi is arra megyünk gyakorlatra Németországba általában (kivéve ha északra mert akkor inkább a csehekhez)

Kérnek előtte útvonalengedélyt, 20 éve arra járnak semmi furcsa nincsen benne. Főleg mostanában.
Arra rövidebb, nem kell belelátni semmi extrát. Mi is arra megyünk gyakorlatra Németországba általában (kivéve ha északra mert akkor inkább a csehekhez)
Szóval te normálisnak tartod, hogy egy katonai szövetség eszközei rendszeresen járkálnak egy semleges országban?
Szerintem ez önmagában bizonyíték az álsemlegességre.

Szóval te normálisnak tartod, hogy egy katonai szövetség eszközei rendszeresen járkálnak egy semleges országban?
Milyen álsemlegesség baszki? Nem csinálnak ott semmit csak át mennek az országon mert rövidebb... Egyébként az osztrákok részt szoktak venni NATO hadgyakorlaton/kiképzése szóval nincs benne semmi álsemlegesség... Tatáról is mentek ki oda leopard átképzésre...

Milyen álsemlegesség baszki? Nem csinálnak ott semmit csak át mennek az országon mert rövidebb... Egyébként az osztrákok részt szoktak venni NATO hadgyakorlaton/kiképzése szóval nincs benne semmi álsemlegesség... Tatáról is mentek ki oda leopard átképzésre...
Semleges ország területére, légterébe nem mehetsz be fegyveresen, hacsak nincs erre külön felhatalmazásod valamilyen nemzetközi egyezményben.
Az osztrákok esetén ezt bizonyára valamilyen partnerségi viszony megengedi.

Semleges ország területére, légterébe nem mehetsz be fegyveresen, hacsak nincs erre külön felhatalmazásod valamilyen nemzetközi egyezményben.
Az osztrákok esetén ezt bizonyára valamilyen partnerségi viszony megengedi.
Áthaladhatsz (meghatározott útvonalon, időben), ha erre a fogadó ország engedélyt ad. És miért ne adna, ez a normális. Erre minden országban megvan a megfelelő mechanizmus és nyomtatvány. Fogadó ország ezt x napon belül elbírálja, attól függően hogy mit viszel és mivel mész (mondjuk egy konvoj esetében ez 15 munkanap osztrákoknál, 5 munkanap szerbeknél). Nyilván vannak külön helyi rendelkezések is, olaszoknál mindent kísérnie kell a Carabinierinek, szerbeknél nem mehetsz rajtuk keresztül Koszovóba, osztrákoknál fegyver és lőszer szálíltásnál kell további engedély...
Úniós Vámkódex annyit egyszerűsít a dolgon, hogy EU-n belül ez a nyomtatvány egységes (EU vagy NATO Form 302).

Édesfaszom...
A szerbeknél is bármikor áthaladhatsz előre engedélyezett útvonalon előre egyeztetett rakománnyal. Pont, hogy az a normális..
A semlegesség nem izolációt jelent....