Nem azt mondtam csak az euro miatt, de érdekes, hogy pont ők lógnak ki a sorból.
A görög bezuhanásnak és a portugál szenvedésnek is jó sansszal egyik eleme az negyedik birodalmi márka, míg KKE felzárkózott.
Orbán "eredményei".
Mintha csak xar lett volna?? Szép realbéremelkedéseket produkált a rendszer 15 után, miután szanálta a baloldali örökséget. Mindezt úgy, hogy tartotta a fegyelmezett költségvetési politikát (csak OV volt képes 3% alatt tartani a hiányt) és csökkentette a GDP arányos államadósságot.
Most ennek a háborúnak és az azt megelőző költekezésnek aláfutott.
Nagy okossagot most nem tud csinálni. Ki kell bekkelni, míg alacsonyabbak lesznek újra a kamatok. Addig fizetjük a a 20% -os infla mellékhatásaként az extraprofitot az állampapírokért.
Én értem Matolcsyt, hogy óvatos a kamatcsökkentéssel, de a folyamatos általa provokált nyílt vita a kormánnyal (mert zárt legyen) éppen a kamatcsökkentési lehetőségeket fúrja meg. Ez még gúzsba köti az országot.
A félreértések elkerülése végett, nemcsak ez a probléma, de ez egy fő faktor, mind a hiány, mind a növekedés szempontjából.