De most jól osszekevertel.Erre a hetvenkettesre. Van ott kint régebb óta ott lévő gép amire rendszeresen lőnek. Azt akartam hogy ne keverd.
De most jól osszekevertel.Erre a hetvenkettesre. Van ott kint régebb óta ott lévő gép amire rendszeresen lőnek. Azt akartam hogy ne keverd.
Bocsi.De most jól osszekevertel.
Muszáj gyakorolni…Ezek után mozgócèl![]()
Egy 1000 darabos nagyságrendű beszerzés a jelen hadiipari körülmények közepette olyan 6-8-10 év. Itthon gyártva, pörgetve a termelést. Utóbbi nem feltétlen jó a gyár hosszútávú kihasználása szempontjából.Ès hogy mire ez realizálódik, addigra egy új típus is beèrkezhetne.![]()
Mikorra?Egy 1000 darabos nagyságrendű beszerzés a jelen hadiipari körülmények közepette olyan 6-8-10 év. Itthon gyártva, pörgetve a termelést. Utóbbi nem feltétlen jó a gyár hosszútávú kihasználása szempontjából.
Nem tudom, hogy a BTR modernizációt ki csinálná, de biztos nem az, aki az új APC-k gyártásával lenne megbízva. Akkor pedig a párhuzamosság szerint hamarabb jöhetne össze egy elfogadható szintű eszközállomány. Itt megint geopolitika és pénzügyi faktorokkal is számolni kell!
A modernizáció mellett továbbá az is szólhat, hogy később egy lehetséges értékesítést is könnyebb megvalósítani, ha már nem a mostani állapotukban kell rajtuk túladni.
Azt mondanám, hogy ezt is elsősorban a politika fogja eldönteni. Szerintem mosta cél egyelőre az, hogy összerakjanak egy decens csomagot.
Amúgy honnan veszitek ezt a BTR modernizációt?!Mikorra?
Nem csak elmèletben hanem tesztpèldányokkal tesztelèssel ?
Ahogy írtad ki csinálja?
Ha a törökökkel előfordulhat hogy a rába?
Ha nem akkor tènyleg ki?
Amúgy honnan veszitek ezt a BTR modernizációt?!
BTR-80 modernizáció LESZ, török alkatrészbázison.
Az alapvető józan ész hiányzik annál, aki BTR-re pénzt locsolna 2024-ben.Persze minden fekete-fehér, van a használhatatlan régi szar meg az űbermodern új és ennyi a valóság. Autóskártya színvonal...
Múltkor az airsoft AR-t nem sikerült felismernie. Az alapvető fegyverismeret is hiányzik itt a kohó szakkörnél, a piaci árakkal, folyamatokkal, szállítási időkkel, politikai háttérrel, stratégiai környezettel stb. megközelítőleg sincsenek tisztában, nem is akarnak.
Te meg adod alájuk a lovat a vágyaid alapján.
Egyesek ráutaló magatartást tanúsítottak.Amúgy honnan veszitek ezt a BTR modernizációt?!
ezt erősítette meg ravenlord.Mi van, ha utasításra voltak bénák, túl a gépek korlátain, hogy a modern vasak kidomborodjanak és mindenki veregesse a vállát a szuper beszerzéseken örömködve?Btr-nèl nem kellene ilyen hosszú sorozatot lőni.
De az nem mentsèg hogy alá lő már az elsőkre is.
Meg nem helyesbít.
72-es is ilyen.Csak az itteni legendákban nem.
Cg nèl én az utolsót is mellè látom.
Kár hogy a spike meg a lynx nem látszik.
Hát ez nagyon konteós.Mi van, ha utasításra voltak bénák, túl a gépek korlátain, hogy a modern vasak kidomborodjanak és mindenki veregesse a vállát a szuper beszerzéseken örömködve?
De persze bármi lehet ès az ellenkezője is.

Guszti is így lő?Hát ez nagyon konteós.De persze bármi lehet ès az ellenkezője is.
Nem túl valószínű. Ennyire nem tökösek a vezetők.
72-eseket szomódon is mindíg így láttam lőni.
Carl Gustaf??![]()

Amúgy èn ugyancsak nullponton vettem rèszt olyan lövèszetbe ahol 4 percem volt 8 tár lőszer ellövèsère.Mi van, ha utasításra voltak bénák, túl a gépek korlátain, hogy a modern vasak kidomborodjanak és mindenki veregesse a vállát a szuper beszerzéseken örömködve?

Főleg a CG volt megdöbbentő. Még a BTR-re lehet magyarázkodni, hogy gyárilag ilyen szar, de a CG-re........ Kifejezetten közelinek tűnik cél a katonához képest a filmen. Komoly gondok lehetnek a kiképzéssel, ha az akit a legjobbnak tartanak, hogy őt küldik a bemutatóra így lő. Még a D-20 is jobb találati aránnyal volt.Hát èn nem akarok fanyalogni, de elèg sok mellèlövès volt.Már amit láttunk hogy hová ment.
Főleg a CG volt megdöbbentő. Még a BTR-re lehet magyarázkodni, hogy gyárilag ilyen szar, de a CG-re........ Kifejezetten közelinek tűnik cél a katonához képest a filmen. Komoly gondok lehetnek a kiképzéssel, ha az akit a legjobbnak tartanak, hogy őt küldik a bemutatóra így lő. Még a D-20 is jobb találati aránnyal volt.
Nem tudom most hol milyen missziós felkèszítès van. Ès honnan kik vannak külszolgálatban.Főleg a CG volt megdöbbentő. Még a BTR-re lehet magyarázkodni, hogy gyárilag ilyen szar, de a CG-re........ Kifejezetten közelinek tűnik cél a katonához képest a filmen. Komoly gondok lehetnek a kiképzéssel, ha az akit a legjobbnak tartanak, hogy őt küldik a bemutatóra így lő. Még a D-20 is jobb találati aránnyal volt.
A CG pontos, 500 méterig biztosan (messzebbre még nem lőttem vele), ha konstans nem találsz el valamit 500 méteren az nem a fegyver hibája.Korábbi videóknál is feltűnt már hogy mellé lőttek CG-vel a roncs teherautónak. 100%-os találati arány sose lesz, a kérdés ilyenkor hogy mi történt akkor ami már nem lett felvéve. Amiatt van bennem pesszimizmus hogy gondolom a kamerás az veszi az egész bemutatót aztán összevágnak belőle valamit, ergo vagy abszolút nem érdekelte őket hogy mi lesz benne...vagy tényleg nem voltak jobb lövések.
A távolság a videón csalóka, teleobjektív nagyon felnagyítja a hátteret, odébb van az, persze a csúcsmodern CG-től többet várnánk. Mondjuk én a T-72-estől is.
Azt még hozzátenném egyébként hogy voltam olyan karabélyos lövészeten ahol ha 20-ból legalább 10 célt eltaláltál akkor már felolvasták a nevedet a jó lövők között. És nem voltunk túl sokan... és az egész századból a legjobb eredmény 16 lett. Laikusként nagyon kevésnek tűnik 50%-tól jót mondani, viszont nem véletlen határozták meg így mert a nehézsége ezt indokolta. (ott a gáz inkább az volt hogy a nagy többség nem érte el az 50%ot se köztük nem kevés tizedes meg szakszi szóval nem éppen kopaszok, ami egyértelműen a folyamatos határ miatti kevesebb kiképzés eredménye volt. De ez azóta változott.)
Ezzel csak azt akartam mondani hogy önmagában ha látunk egy szarabbul sikerült lövészetet nem kell egyből a kardunkba dőlni, de ja sajnos hajlok rá én is hogy ez most tényleg kritikán aluli lett - mivel egy bemutató lövészetet nem hiszem hogy extrém nehézzé tesznek. (pl mozgó cél nem is volt) A miérteket meg úgyse fogjuk kitalálni, mert abba nem látunk bele hogy most ez mekkora részben volt a technika és mekkora részben a kezszem hibája.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..