[BIZTPOL] Irán

Többször volt már szó erről, az iszlám tiltja az atomfegyverek birtoklását...

Többször volt már szó erről, az iszlám tiltja az atomfegyverek birtoklását...
Pakisztán?

⚡
Az előzetes adatok szerint a Raiszi iráni elnököt szállító helikopter lezuhant vagy kemény leszállást hajtott végre.

A jelentések szerint az iráni mentők műveletet indítottak a helikopter keresésére.

A helikopteren részt vehetett Kelet-Azerbajdzsán kormányzója, Al-Hashim ajatollah és Husszein Emir Abdullahian iráni külügyminiszter is.

⚡
Az előzetes adatok szerint a Raiszi iráni elnököt szállító helikopter lezuhant vagy kemény leszállást hajtott végre.

A jelentések szerint az iráni mentők műveletet indítottak a helikopter keresésére.

A helikopteren részt vehetett Kelet-Azerbajdzsán kormányzója, Al-Hashim ajatollah és Husszein Emir Abdullahian iráni külügyminiszter is.
Mi17-essel metek
Elvileg 3 gép volt, abból kettő sikeresen célba ért.

Hogy konteózzak vakon.
Sztem nem mellékes körülmény p, figyelembe véve az azeri-irani feszült viszonyt, hogy Irán kelet -azerbajdzsáni regiójában történt.
Szó van róla, hogy az azeriek, Észak -Azerbajdzsánra nevezik át Azerbajdzsánt ezzel is jelezve a területi követelésüket Irán felé. Több azeri el ma Iránban, mint a 10 milliós anyaországban.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kemény....

Lezuhant a Raisi iráni elnököt szállító Mi-171-es helikopter – iráni média.

A helikopteren jelen volt Al-Hásem ajatollah kelet-azerbajdzsáni kormányzó és Hossein Amir-Abdollahian iráni külügyminiszter is.

• Hűha
Reactions: Kim Philby
A @www_Day_Az szerint Ebrahim Raisi iráni elnök sértetlenül megúszta, miután helikopterének kemény leszállást kellett végrehajtania Kelet-Azerbajdzsánban. A híroldal egy régi fotót is közzétett Raisiről az üzenettel.

Nincs "szabadság"! Nem lehet koldulni, kéregetni, a metróban utca-zenélni! Fertőőő, diktatúra, 1984!!! :oops:
Szerintem nincs "szabad-szemetelés" sem, mert nem látok mindenütt eldobott gyors-kajáldás csomagolásokat "hegyekbe", meg papírpoharakat... :hadonaszos:

A "jelek" alapján semmi --nyugati-- "civilizáció", +kultúra! "Pfujjj!" ;)

U.I.: Iróniát tartalmaztam! ;)

.

Nincs "szabadság"! Nem lehet koldulni, kéregetni, a metróban utca-zenélni! Fertőőő, diktatúra, 1984!!! :oops:
Szerintem nincs "szabad-szemetelés" sem, mert nem látok mindenütt eldobott gyors-kajáldás csomagolásokat "hegyekbe", meg papírpoharakat... :hadonaszos:

A "jelek" alapján semmi --nyugati-- "civilizáció", +kultúra! "Pfujjj!" ;)

U.I.: Iróniát tartalmaztam! ;)

.

Úgy látszik onnan lehet felismerni , hogy diktatúrában jársz/élsz, hogy tiszta és biztonságos körülmények között tudsz tömeg közlekedni.
Legalábbis az utóbbi évek "szörnyű diktatúrás" videóiból ez jött le nekem.

Állítólag megtalaltak a helikoptert, csak xar a terep.
Előző nap Raisi Alijevvel együtt adott át egy gátat arrafelé.

Én is több ellentmondó infót olvastam. Van olyan hogy kényszer leszállt de él, van olyan hogy vmi autókonvoj már viszi el, és van olyan új hír, hogy egyik tisztje elárulta az izraelieknek és meghalt... Sztem meghalt, de nem értem mi ez a nagy ködösítés, valszín ők már tudják mi van. állítólag vele volt a külügyminiszter is...

Egy viszonylag friss magyar összefoglaló a balesetről.

• Hűha
Reactions: Kim Philby