[HUN] Harci eszközök új álcázó festése

Szerintem nem olyan nagy tudomány baltát meg fűrészt ragadni, kiirtani egy fél erdőt, feldobálni a járgányra, aztán dróttal rögzíteni. Jaj bocs, ez már a XXI. század! Gyorskötözővel. Ráadásul elég szarul is csinálják, mert egy száguldozó facsoport cseppet sem feltűnő. De legalább jól mutat a propaganda fotón.

Csak tudod a fát ez nem érdekli. Ha kivágod nem termel oxigént, nem fogja meg a port, nem köti meg a talajt, nem raknak fészket rá a madarak. Aztán megdöglünk háború nélkül is...
Bocs, hogy ezt mondom barátom de fórumot tévesztettél ezzel a szemponttal.
(amúgy a honvédség állandó rekultivációt folytat a területen a direkt erre a célra telepített erdőkben mert amúgy a placc sivataggá volt lőve egyébként korábban)

A háború sosem a kornyezetvédelemről szólt, hanem pont az ellenkezőjéről...
Kivel haboruzunk épp? Vacsora előtt még béke volt.
Hurcinak teljesen igaza van. Ez egy felesleges barmolas volt, de biztos jól szórakoztak akik csináltak.
Azért még kérdeztem volna tőlük eddig hány fát sikerült ultetniuk életük során.
Másnap kezdhettek elölről. Csak azt nem tudom minek vettünk egy falu áráért barracudat darabjara.

Szerintem nem olyan nagy tudomány baltát meg fűrészt ragadni, kiirtani egy fél erdőt, feldobálni a járgányra, aztán dróttal rögzíteni. Jaj bocs, ez már a XXI. század! Gyorskötözővel. Ráadásul elég szarul is csinálják, mert egy száguldozó facsoport cseppet sem feltűnő. De legalább jól mutat a propaganda fotón.

Csak tudod a fát ez nem érdekli. Ha kivágod nem termel oxigént, nem fogja meg a port, nem köti meg a talajt, nem raknak fészket rá a madarak. Aztán megdöglünk háború nélkül is...
Nem kell aggódnod jelenleg igen vad környezetvédelmi tisztjei vannak az MH nak...

Lehet hogy nem is a vad szót kéne használni hanem a sötétzöldet, gyakran olyan dolgokon pörögnek amitől az ember elsírja magát.

Az a lombmennyiség, ami néhány darab PZH álcázásához kell, pikkpakk visszanő, és meg sem látszik ez a kis vágás a lőtér környéki erdőkön.
A learatott kukoricát is sajnálod? Meg a karácsonyfákat?
Szerintem is fontos a teremtett világ védelme, de ne essünk már át a ló túloldalára...

Az a lombmennyiség, ami néhány darab PZH álcázásához kell, pikkpakk visszanő, és meg sem látszik ez a kis vágás a lőtér környéki erdőkön.
A learatott kukoricát is sajnálod? Meg a karácsonyfákat?
Szerintem is fontos a teremtett világ védelme, de ne essünk már át a ló túloldalára...
A karácsonyfának kivágott fenyőket egyébként sajnálom. Különösen, ha nem erre telepített fák. Éljenek az izléstelen kínai műfenyők! A haszonnövények meg más kategória, ember nélkül nem is lennének.

Nem kell aggódnod jelenleg igen vad környezetvédelmi tisztjei vannak az MH nak...

Lehet hogy nem is a vad szót kéne használni hanem a sötétzöldet, gyakran olyan dolgokon pörögnek amitől az ember elsírja magát.
Megnyugtattál. Már azt hittem a munka- és balesetvédelmisek a legelvetemültebbek! Soha nem értettem, hogy mit kell védeni a munkán és a baleseten.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány
442411102_835489675274867_4086464179775403939_n.jpg
Azért ennél az erdőirtós dolognál sokkal nagyobb probléma hogy ezeknek a katonai traktoroknak így füstöl a kéménye.
Az egy dolog, hogy ilyen magasan engedik ki a füstöt, de így meg a madarakat mérgezi - lásd a dodó is kihalt!
A füst színe alapján ez EURO-2 sincs! Kár volt megvenni.

Azért ennél az erdőirtós dolognál sokkal nagyobb probléma hogy ezeknek a katonai traktoroknak így füstöl a kéménye.
Igen ezt kérdezni is akartam, jó hogy betetted ezt a képet! Miért fűstől így a csővég????
- Ez tényleg érdekel! Nem csak ezen a képen s ennél a lövegnél fedeztem fel! Gondolatom csak az hogy gyakorló lőszer esetleg? Vagy mi a magyarázata?

Igen ezt kérdezni is akartam, jó hogy betetted ezt a képet! Miért fűstől így a csővég????
- Ez tényleg érdekel! Nem csak ezen a képen s ennél a lövegnél fedeztem fel! Gondolatom csak az hogy gyakorló lőszer esetleg? Vagy mi a magyarázata?
A csőből mindig csak kivető töltet lőporgázait látod kijönni - az meg gyakorló és éles lőszernél is ugyanaz.

Úgy híjják, hogy lőgyapot elégése után keletkezett korom és egyéb égéstermék :D

Az egy dolog, hogy ilyen magasan engedik ki a füstöt, de így meg a madarakat mérgezi - lásd a dodó is kihalt!
A füst színe alapján ez EURO-2 sincs! Kár volt megvenni.
És még nagy is emiatt sok ág kell a leálcázasukhoz.

Pozitív ellenpéldaként teszem be ide. Mostanában a csehek nagyon komolyan veszik az álcázást.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Hány évig keresték?:D

Annyira, jól álcázzák, hogy a hadseregüket is alig lehet megtalálni. ;)