[HUN] Honvédségi rakétakomplexumok / rakétatüzérség beszerzése

Roketsan MBRL Multi-Barrel Rocket Launcher
krisss szerint meg nem és gondolom ő nem netről tájékozódik ez ügyben... :p
Olvass vissza!
Le vagy maradva:

It can launch 4 400mm up to 285 km range or 12 rockets 262mm up to 75 km range
Az előbb még nem ezt ajánlgattad! :D

Amúgy meg tök mindegy: nem fogunk nem NATO kompatibilis fegyvert venni, pláne nem egy szomszéd országtól. Most még jóban vagyunk, de kitudja meddig...
A PULS amúgy is eldőlt - a mikor a kérdés.

• Tetszik
Reactions: efott1974
Sőt, a brazil Astros is multikaliberes. Talán a legmultikaliberesebb.

A kínait nem is említem.

Szóval lenne bőven választék.

• izrael
  • törökök
  • dél-korea
  • szerbek
  • brazilok
  • kínaiak

• Tetszik
Reactions: Pogány
Abban teljesen biztos vagyok, hogy PULS van a lista élén és pletykák szerint eléggé előre haladott már a tárgyalás ezen a téren.
Ilyenkor mindig jusson eszedbe a legutóbbi Gripen bejelentés (ami már 2022 tavaszán "le volt tárgyalva") és hogy a bejelentés előtti este még te is gigaüzletet és egy század E/F-et vártál...

Sőt, a brazil Astros is multikaliberes. Talán a legmultikaliberesebb.

A kínait nem is említem.

Szóval lenne bőven választék.

• izrael
  • törökök
  • dél-korea
  • szerbek
  • brazilok
  • kínaiak
A geopolitikai realitások miatt csak a NATO kompatibilis és azon belül is európai vagy Európában már elterjedt rendszerek jöhetnek szóba. Kínai totál felejtős - előbb veszünk dél-afrikait, mint kínait. :D

• Tetszik
Reactions: efott1974
Ilyenkor mindig jusson eszedbe a legutóbbi Gripen bejelentés (ami már 2022 tavaszán "le volt tárgyalva") és hogy a bejelentés előtti este még te is gigaüzletet és egy század E/F-et vártál...
mert gigaüzletet ígértek - erről nem volt akkor konkrétabb "értesülésem". Csak tippelgettem.
PULS mint típus kiválasztása ennél sokkal jobban alátámasztott, de ennél jobban nem fejthetem itt ki... ;)

A "beszerzési projekt neve" továbbra is mélységi csapásmérés. Ezt mantrázza Böröndi is.
Ez valahol 100 km-nél kezdődik, de inkább 150 km körül - ez a szerb Grad-klón kanyarban nincs ehhez! :D
Pedig kellene kisebb,meg még kisebb sorozatvető is.
armadillonov2021-132434275-1024x684.webp

f3965e4bbebcc02d.jpg

9a665e4bc9544465.jpg

Rác Morava egy számmal nagyobb.Érdekessége,hogy ugyanúgy sima teherautónak álcázható,mint a Valkiri
1309795716_3.jpg

• Tetszik
Reactions: Pogány
"Privát értesüléseket" félre téve 3 érvem van a PULS mellett:
  1. kizárásos alapon: a többi típus kiesett (lásd feljebb részletesen kifejtve)
  2. HIMARS/MLRS mellett ez a legelterjedtebb a NATO-ban legalább 1 európai gyárral biztosított lőszerellátása.
  3. Pár jól értesültnek tartott fórumtárs is megerősítette ezt (lásd pár oldallal visszább)

Na-na! a GMARS még beeshet rom termék és nem létezik, ez pont meg szokott felelni nekünk. :oops::rolleyes:
Csak amcsik a rakéták, amik jó drágák + nem is biztos hogy kapunk hozzájuk export engedélyt Bidé bácsitól.
Persze ha Pappi bemegy karmelitába a megfelelő méretű nokiás dobozzal, akkor az sem szempont ha nem fog működni... :rolleyes: