[BIZTPOL] Jemen

A Houthik támadást intéztek egy katonai rakományt és tengerészgyalogosokat szállító brit hajó ellen.

Erről az "Ansar Allah" csoport parancsnoksága számolt be. Megjegyzik, hogy az autó szállító Anvil Point harmadik napja nem jelzi az automatikus azonosító rendszer. Nagy-Britannia nem kommentálja a helyzetet.

A Tg-csatorna WarGonzo azt írja, hogy valószínűleg a hajó páncélozott járműveket szállított az Öböl-országok egyikébe, fedélzetén katonai biztonsági csapattal, és azért kapcsolta ki a transzpondert, hogy a célkikötőben ne "észleljék". Ha a hajó a következő napokban nem jelez, akkor a Houthik üzenete hiteles.

❗️ " Ansar Allah" szintén sikeres csapásokról számolt be egy izraeli MSC konténerhajó ellen az Arab-tengeren és egy amerikai tartályhajó ellen a Vörös-tengeren.

A szaúdiak is tanultak...

A szaúdiak is tanultak...
Nem vagyok túl eredeti és fantáziadús; itt is csak megismételni tudom, amit a Közel-kelet topikba írtam:

Miközben az átlagemberek bele vannak merülve a virtuális világaikba (játékkonzolok, social media, sportesemények követése), eközben a politika, a hatalom világ ugyanúgy megint drasztikusan átalakul, mint a Szovjetunió összeomlása után.
Csak akkor ez mindenki számára szenzáció és felfogott dolog volt, most meg majd jön az össznépi rácsodálkozás az eddigi szerencséseknél, hogy eközben én mit csináltam!?

A szaúdiak ráfaraghatnak erre...

Jemen menni BRICS...

Updated graphic of Iran & Houthi related maritime incidents impacting shipping in the Middle East (89 Incidents listed)

GPsH876bsAAhqMX

2024.07.15. - Updated graphic of Iran & Houthi related maritime incidents impacting shipping in the Middle East (101 Incidents listed)

GShFV6QWYAADVWy

Az a pillanat, amikor a hutik egy kamikaze csónakkal eltalálják a Libéria lobogója alatt közlekedő görög olajszállító tartályhajót, a CHIOS LION-t.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány
/ Az izraeli hadsereg azt mondta az Al Arabiyának, hogy a támadás a jemeni Al-Hudaydah kikötő üzemanyagraktára és olajfinomítói ellen irányult. A támadást Izrael, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság közösen hajtotta végre, és 12 izraeli repülőgép, köztük F-35-ös vadászgépek is részt...
t.me
t.me
Azoknak ajánlom akik azt képzelték, hogy Izrael egyedül csinálta.

71 izraeli és amerikai katonán ütöttek rajta a húszik – A műholdak megtámadása lehet a megoldás az amerikai ezredes szerint​