[HUN] Egyéb használt eszközök beszerzése és/vagy felújítása, átalakítása

Gombokért fel kellene vásárolni, mielőtt még úgy döntenének, hogy az ukránoknak ajándékozzák őket.
Arra utaltam, hogy attól, hogy valamit kivontak, az még nem eladó.
Ha eladó lenne, akkor már mind a 100 régen Ukrajnában lenne. Gyakorlatilag ez az, amire folyamatosan nagy szükségük lenne az ukránoknak.
Ennek ellenére csak pár darabról tudok, hogy oda került.

440778425_820756673414834_5995795464095145011_n.jpg
441042393_820756880081480_8954851682985143706_n.jpg
440816275_820756810081487_6749671660515448590_n.jpg
440962794_820758793414622_8132428385275127422_n.jpg

440964908_820756716748163_6159252004094947823_n.jpg
Még mindig rohamlövegbe vele!

• Vicces
Reactions: Venom85
kb 100 db a nagyrésze még megvan nem lettek szétvagdosva. 15-20 db patika állapotba. de nem aktívak
Amúgy tudjátok-e hogy miért vonták ki őket még az MN idején, 83-ban?
Nem fogjátok kitalálni! :)
"A PT-76 harckocsik kivonásának egyik legfontosabb okát egy nyugalmazott felderítő tiszt fejtette ki nekem. A járművekhez egyszerűen elfogytak a tartalék alkatrészek, valamint a lőszerek."
https://felderitokblogja.blog.hu/2019/07/15/felderitok_harckocsija_a_pt

• Dühítő
Reactions: Pogány
Amúgy tudjátok-e hogy miért vonták ki őket még az MN idején, 83-ban?
Nem fogjátok kitalálni! :)
"A PT-76 harckocsik kivonásának egyik legfontosabb okát egy nyugalmazott felderítő tiszt fejtette ki nekem. A járművekhez egyszerűen elfogytak a tartalék alkatrészek, valamint a lőszerek."
https://felderitokblogja.blog.hu/2019/07/15/felderitok_harckocsija_a_pt
a kubok azért ahhoz képest elég jól elüzemeltek. gondolom fegyveres részre vonatkozik ez az alkatrész hiány.
mert a motor egy fél t-55 ös motor amihez nagy készletekkel rendelkeztünk.

Nem tudom régebben kivel beszélgettünk ebben vagy más kapcsolódó topikban a használt nyugati könnyű lánctalpasok beszerzéséről, amelyek egyik előnye a kis méretük. @ravenlord ?
Évek óta mondom, hogy ahol az ellenséges ISR erős, ott a rejtett szállításuk hadműveleti szinten gamechanger lehet.
Valószínűleg a közelmúltban az ukrán front közelében készült videó mutatja be a gyakorlatban a műveleti terület közelébe szállítást.

Örülj, hogy nem terveztek semmit, mert akkor itt helyettük új dolog nem lenne...
Mondjuk nem tudom, hogy akkor lennénk-e előrébb ha már itt lenne vagy 200 marder, 2-3 zszlj használt leó , 2-3 osztálynyi használt önjáró löveg és úgy álmodoznánk az új harckocsi és 8x8 fejlesztésekről, avagy most vagyunk jobb helyzetben, hogy jelképes mennyiségekben, de igaz már itt a csúcs tech és így álmodozunk...

Mondjuk nem tudom, hogy akkor lennénk-e előrébb ha már itt lenne vagy 200 marder, 2-3 zszlj leó , 2-3 osztálynyi önjáró löveg és álmodoznánk az új harckocsi és 8x8 fejlesztésekről, avagy most vagyunk jobb helyzetben, hogy jelképes mennyiségekben, de igaz már itt a csúcs tech.
A csúcs technológia nem feltétlen tud kibontakozni túlerővel szemben ezt láthatjuk Ukrajnában is az első pár hétben a teljes magyar honvédség szárazföldi eszköz park 80-90% megsemmisült vagy megsérült csak nekünk nincs jelentős tartalalek ennyi van után feltesszük a kezünket és a szaros fehér alsónkat tudjuk csak logatni…már elnézést ha valaki lelkébe tiprok és meg sértem hazafiasság mert valószínűleg egy tárral mugrohamozna egy hk századot de a többség nem fog…

A csúcs technológia nem feltétlen tud kibontakozni túlerővel szemben ezt láthatjuk Ukrajnában is az első pár hétben a teljes magyar honvédség szárazföldi eszköz park 80-90% megsemmisült vagy megsérült csak nekünk nincs jelentős tartalalek ennyi van után feltesszük a kezünket és a szaros fehér alsónkat tudjuk csak logatni…már elnézést ha valaki lelkébe tiprok és meg sértem hazafiasság mert valószínűleg egy tárral mugrohamozna egy hk századot de a többség nem fog…
Erre utaltam én is, hogy személy szerint örülnék ha lenne már nagyobb mennyiségben használt nyugati technikánk amit érdemes lehet modernizálni is később. Nyugodtabban nézném a huszárkodást és a piackutatást.

Mondjuk nem tudom, hogy akkor lennénk-e előrébb ha már itt lenne vagy 200 marder, 2-3 zszlj használt leó , 2-3 osztálynyi használt önjáró löveg és úgy álmodoznánk az új harckocsi és 8x8 fejlesztésekről, avagy most vagyunk jobb helyzetben, hogy jelképes mennyiségekben, de igaz már itt a csúcs tech és így álmodozunk...
Ez remélem költői kérdés akart lenni!?

Ezek az eszközök már ma majd 40 évesek. Szerinted mennyire lehetne velük akárcsak középtávon számolni. Azt kell megérteni, hogy amit vettünk azt vagy 30 évre vettük, nem 3-ra. Ami ma a legmodernebb az 30 év múlva elavulófélben lesz, vagy közepesen elavult lesz. Ami már ma majd 40 éves elavult technika az 30 év múlva kohószökevény vagy múzeumi példány.

Erre utaltam én is, hogy személy szerint örülnék ha lenne már nagyobb mennyiségben használt nyugati technikánk amit érdemes lehet modernizálni is később. Nyugodtabban nézném a huszárkodást és a piackutatást.
valamelyik nap jártam bent a CURRUS-nál. dögivel áll benn a nyugati technika, javíthatatlanul. mert nincs hozzá megfelelő szerszám, alkatrész.
de ott vannak az izraeli t-72-ek is. eldugva.
a szerelő soron meg egy csomó javítandó technika. rengeteg munkájuk van.

Ezek az eszközök már ma majd 40 évesek. Szerinted mennyire lehetne velük akárcsak középtávon számolni. Azt kell megérteni, hogy amit vettünk azt vagy 30 évre vettük, nem 3-ra. Ami ma a legmodernebb az 30 év múlva elavulófélben lesz, vagy közepesen elavult lesz. Ami már ma majd 40 éves elavult technika az 30 év múlva kohószökevény vagy múzeumi példány.
Érteni értjük. Ahogyan azt is, hogy egy esetleges védelmi helyzetben viszont ez a mennyiség kevés lesz, és értelmes mennyiség nem lesz úgyfest az árcédula miatt :/

valamelyik nap jártam bent a CURRUS-nál. dögivel áll benn a nyugati technika, javíthatatlanul. mert nincs hozzá megfelelő szerszám, alkatrész.
de ott vannak az izraeli t-72-ek is. eldugva.
a szerelő soron meg egy csomó javítandó technika. rengeteg munkájuk van.
???
Ezt kifejtenéd bővebben?
Már most rohadnak le a PzH-k és a Leopárd 2-k?
Milyen izraeli T-72-ről beszélsz?