Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
1 032
2 156
113
Hát igen, ez nagyon fura hely. Nem azzal van a baj hogy vidéken lesz (bár akkor minek fizetett az állam milliárdokat a régi remizre készült tervekert, hosszútávú tervezés helló), hanem hogy egy közlekedési múzeum ahová semmi nem jár.
Egyetértek, nekem csak az üti meg az agyamat hogy az ország közlekedési struktúrája az Budapest központú! Azaz minden megyeszékhelyről Bpestre megy fel a közlekedési eszköz, így ha Debrecenbe áthelyezik akkor még annyian sem fogják látogatni. Mivel Győrtől, Pécstől, Zalaegerszegtől, Szegedtől jó messze lesz, átszállások dögivel, várakozás dögivel, mérgelődés dögivel!
Szuper ötlet!!

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 667
38 898
113

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 670
35 157
113
Egyetértek, nekem csak az üti meg az agyamat hogy az ország közlekedési struktúrája az Budapest központú! Azaz minden megyeszékhelyről Bpestre megy fel a közlekedési eszköz, így ha Debrecenbe áthelyezik akkor még annyian sem fogják látogatni. Mivel Győrtől, Pécstől, Zalaegerszegtől, Szegedtől jó messze lesz, átszállások dögivel, várakozás dögivel, mérgelődés dögivel!
Szuper ötlet!!
Erre lehetne mondani, hogy nem a múzeum van rossz helyen, hanem Te. :)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Én már értem a koncepciót. Ez egy posztmodern interaktív kiállítótér. Egy csomót kell közlekedni, hogy eljuss oda. Ehjjj, nem értitek ti a modernizmust.

• Imádom
Reactions: Kim Philby

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 546
4 186
113

A városon kívüli kutak forgalma fel fog némileg lendülni, az az érzésem...

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
291
1 179
93
Én úgy értettem a témát, hogy minek vidékre a múzeum mert (tk.) városi közlekedési eszközök adják a többségét.

Hát, oda kurva messze van, nem tudom, hogy miért lenne... habár ha még tavat is akarnak...
(Ha meg már nóniusz, akkor ott van a Hortobágyon a helyi változata.)

Mondjuk ilyen kipróbálható dolgok nagyon jók lennének.
Sőt, remélem, aKözlekedési Múzeum tulajdonában lévő és a Lánchíd mellett horgonyzó Kossuth Múzeumhajót - lapátkerekes gőzhajót - is leköltöztetik Debrecenbe!

Természetesen légi úton, az új magyar légitársasággal, hogy mindenki jól járjon! :):):)

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 313
4 821
113
Szuper ötlet!!
Majd lesz a Nemzeti Emlékpedagógiai Program mintájára Nemzeti Muzeológiai Program, és a vidékre költöztetett, vagy már eleve ott lévő múzeumokat állami szervezésben és költségre meglátogatják majd a tanulók. Ifjúsági színházi program is van ilyen, működik. Szép látogatószámokat lehet így felmutatni, mondjuk bevételt nem, de elnézve a terveket, lesz ott más bevételi forrás, mondjuk rendezvényhelyszínként.

• Tetszik
Reactions: fishbed

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 386
64 049
113
Valakiknek mindig messze van valami. Ezen nem èrdemes rugózni. Akit érdekel elmegy Debrecenbe, de elmenne Békéscsabára vagy Miskolcra stb is. Akit nem érdekel, az nem ment el a múzeumba Budapesten sem.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 263
17 215
113

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 830
14 078
113
"...Németországban alig több mint 203 ezer új autót helyeztek forgalomba februárban, ami bő 6 százalékos csökkenésnek felel meg éves szinten és a januári szinttől is 2 százalékkal elmarad..."

• Tetszik
Reactions: fishbed and fip7

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 434
16 308
113
"Március 15-én, ingyenes belépés keretében újra megnyitja kapuit a Vasúttörténeti Park.
  • Ezen a napon elérhető interaktív programjaink:
  • Kerti vasút
  • Utazás a 1026-os gőzmozdonyon
  • Fordítókorong
  • Csajka sínautó
  • Kézihajtány
Szeretettel várjuk látogatóinkat!
Helyszín: Vasúttörténeti Park | 1142 Budapest, Tatai út 95.
Nyitvatartás: 10:00 - 16:00"

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 741
21 346
113
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...eljesen-ledaralta-elodje-intezkedeseit-747325
"Az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) bejelentette, hogy kezdeményezi a Biden-kormányzat által bevezetett járműkibocsátási szabályok visszavonását, amelyek az autógyártókat egyre több elektromos jármű gyártására köteleznék."
Nem elég nagyok és környezetszennyezőek még az amerikaiak autói, de majd most!

4a4767f876c0415b18d70aeb23ac6f70.jpg

Brawdo is what the plants crave!

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: Loken and fip7

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
44 861
86 334
113
Brückensprengung Chlusboden, Lammschlucht (LU)

• Hűha
Reactions: BJani

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 373
10 987
113
1000km/h
Amerika kitalálja a Hyperloop-ot, Kína megépíti:
1 éves a videó
Én örölnék egy ilyennek: Bp-Bécs-München-Párizs-Madrid vonalnak.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 797
63 268
113

Itt arra gondoltam, hogy összességében tök átlagos autót típusokból adnak el a legtöbbet.
Pl. Toyota Corolla/Camry/RAV4, Honda Accord/Civic stb....
E mellet vannak a nagy platós kocsik, pl. a Ford F150-es, csak hát az arra felé tényleg melós autó. Olyan mintha nálunk veszel egy Fiat Doblót/Volkwagen Caddy-t vagy hasonlót. Ott azzal visznek árút, főleg mert fával építkeznek a lécek meg hosszúak.
Szóval úgynevezett klasszikus amerikai nagy autó már nem nagyon van.
Ráadásul az platósok se nőttek jelentősen az elmúlt 50 évben:
1024px-2025_Growth_in_truck_size.svg.png

Ellenben motorikusan az 5-7 literes szívó benzinesek helyet már réges régen 3 literes V6-os benzinesek és dízelek vannak ma már bennük. Ez se olyan vészes már.