• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 229
136 558
113
Ki mondta hogy a két kerítés közzé kellene betenni? A második kerítésen belül járkálhatna kedvére s forgolódhatna! A ködvetőben meg könygázgránátot szórhatna kedvére a határsértőnek. Elmenne a kedve a kerítés vagdosástól. Persze jó lenne előtte azért valami jobb éjjellátóval és rádióval felszerelni. Akár mobil drónkezelő állomással is felszerelni.

01-BTR-80.jpg

Ha már a misztrálok megvannak s ne ázzanak, fázzanak a katonáink s minimális védelmet is biztosítsunk nekik.

02-BTR-80.jpg

Ez egy kicsit érdekesebb.

05-BTR-80.jpg

- Ez pedig török légvédelmi rakéták. Amit később is fellehet használni más gépre.
- Ha a motor elől van, hátulról mindent kilehet lapátolni s kilehet alakítani a hátsó deszant ajtót.
- A motorhibákat, váltóhibákat a rengeteg gardánkereszt lötyögése, kikopása hozza össze. Ezért kell előre hozni a motort, hogy a rengeteg gardán-hajtást kilehessen lapátolni. Ugyanakkor a hátsó vízhajtást is lapátra lehet tenni. A vízhajtást oldalra lehetne elhelyezni. A deszantrészt meg lehetne emelni középen hosszában, hogy a katonák ki-be szállása könnyebb legyen. Ülve nem kell a katonának a belmagasság csak állva. S nem is látszik hogy BTR.
Ebből már konkrétan 2 db újat veszel és arról hogy mekkorák méretben és tömegben azok a dolgok amiket te erre ráokádtál inkább hagyjuk.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 071
5 093
113
Sajnos nem. Van az a szint ami alatt már valami többet árt mint használ. A BTR is ilyen. Olyan mintha azt mondanád, hogy adjunk mindenkinek forgó-tolózáras puskát, mert nincs se gépkarabély, se golyószóró, se géppuska, de forgó tolózáras puska van és jobb mint a semmi. NEM!!! Ebben az esetben a puska rosszabb mint a semmi.
Szia,

Szerintem nagyon jo a peldad, jol mutatja, hogy miert jobb a valami, mint a semmi.

(Igazabol akkor lett volna tokeletes a pelda, ha hozza teszed, hogy nyilt iranyzekkal; mert a BTR-80-bol sose lesz csucskategorias fegyver, forgo-tolozaras tavcsoves puskabol meg igen, de ezt hozzagondolom a hozzaszolasodhoz. :) )

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 819
87 327
113
Szia,

Szerintem nagyon jo a peldad, jol mutatja, hogy miert jobb a valami, mint a semmi.

(Igazabol akkor lett volna tokeletes a pelda, ha hozza teszed, hogy nyilt iranyzekkal; mert a BTR-80-bol sose lesz csucskategorias fegyver, forgo-tolozaras tavcsoves puskabol meg igen, de ezt hozzagondolom a hozzaszolasodhoz. :) )
Ne keverjük össze a harc megvívásának képességét azzal, hogy alkalmas vagy-e a harcra. Miért? Ha íjat és nyilat adsz a katonának azzal lesz harcképessége, de ettől még nem lesz alkalmas a 21. századi harcra. Mondok mást, hogy érthetőbb legyen: képes vagyok a futásra, de ez a képesség nem tesz alkalmassá arral, hogy a magyar atlétikai válogatott tagja legyek.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 714
16 048
113
Ha fogyasztásra nézzük, akkor minek hadgyakorlatozni a csúnya tankokkal? o_O
Teljesen igazad van nem kell hadgyakorlat hisz csak kopik amit kopnia kell es ezzel ki szolgaljuk az imperialista nyugati vilag beszallitoit.
Nem erre celoztam arra hogy semmilyen ertelemben nem gazdasagos mar a btr-nek egy masodik eletet adni ha mar le lesznek egyszer valtva, keves az alkatresz pontosan tudom nehany alakulatnal mennyi mukodik a mennyibol siralmas….kurva sokat esznek uzemanyagbol es mas olajbol is a rendszer igy is nehezen tartja meg ami meg meg van.
Oke akarunk egy modernizaciot de arrolse hallani sokat mert nem hogy pulsra de meg modernizaciorase ad penzt nagy marci…

• Tetszik
Reactions: Pogány

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 840
15 565
113
Teljesen igazad van nem kell hadgyakorlat hisz csak kopik amit kopnia kell es ezzel ki szolgaljuk az imperialista nyugati vilag beszallitoit.
Nem erre celoztam arra hogy semmilyen ertelemben nem gazdasagos mar a btr-nek egy masodik eletet adni ha mar le lesznek egyszer valtva, keves az alkatresz pontosan tudom nehany alakulatnal mennyi mukodik a mennyibol siralmas….kurva sokat esznek uzemanyagbol es mas olajbol is a rendszer igy is nehezen tartja meg ami meg meg van.
Oke akarunk egy modernizaciot de arrolse hallani sokat mert nem hogy pulsra de meg modernizaciorase ad penzt nagy marci…
Mostanában èn alig láttam /A-sal lövèszetet.
Szinte minden videóban sima 80 látszik.
Gondolom mivel mindenre is azok voltak használva, olyan az állapotuk.

• Tetszik
Reactions: endre

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 431
16 300
113
  1. törökök a BTR-80 minden alkatrészét gyártják
  2. motorcsere van tervben (és kell is), de sajnos az ótvar Cummins 8.9 L I6-os 375 LE-s motorja lesz benne, ugyanaz, ami a Gidránban is.

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: Venom85 and Pogány