• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 105
90 439
113
Na a neten 180 körüli dbszámot találtam.

Arányaiban kb lènyegtelen.

Vagy mindenhol rosszul írják.
Így elsőre egy "megoldását" látom csak ennek a többismeretlenes egyenletnek, hogy ha a simák az évek során akkora számban lettek kannibalizálva azért hogy a 80A-k üzemelni tudjanak, hogy egy idő után már több üzemképes 80A lett mint sima.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 382
16 822
113
Így elsőre egy "megoldását" látom csak ennek a többismeretlenes egyenletnek, hogy ha a simák az évek során akkora számban lettek kannibalizálva azért hogy a 80A-k üzemelni tudjanak, hogy egy idő után már több üzemképes 80A lett mint sima.
Lehetsèges.

Ráadasul a sima btr-tipusokból lettek átalakítva currusnál mindenfèle ganajok.

De Krisss nem ezt állította, hanem hogy nem ennyi volt /A-s ból.

Úgy hogy nem annyi /A sunk volt :D

• Tetszik
Reactions: Hortator and endre

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 105
90 439
113
Szia,

A "Hungarian Defence forces arsenal 2003" cimu konyv azt irja, hogy "Russia furnished Hungary 439 BTR-80 and 147 BTR-80A."
Ha 2003-as, akkor ott még kérdéses lehet hogy a Határőrség 90 db (?) BTR-80 készlete hozzá lett-e már számolva a honvédségi készlethez, mert azok 2006 körül lettek átadva a Honvédségnek, ha jól emlékszem, illetve hogy az 1990 előtt érkezettek bele vannak-e számolva.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 105
90 439
113
Erre a topicra ugyan az a javaslatom, mint amire már írtam, hogy akár be is zárhatnátok. Itt korszerűsítés soha nem lesz BTR harcjárművek esetében. Fogadni mernék rá.
Ne viccelj már, ezekben a topikokban éves bontásban több hozzászólás születik, mint az összes többi magyar haditechnikai topikban összesen. Ezt szeretik a fórumtársak, ha nincs min, akkor rugóznak egyet a régi témákon unaloműzésként. Láthatóan most is ez megy. Úgy kezdődött pénteken hogy "minek vettünk L-39NG-t, vettünk volna helyette inkább ..." és vasárnap estére annyi minden szóba került hogy minden beszerzése topikba került hozzászólás, már csak a T-72 korszerűsítés nem jött szóba. De hétfőn majd jönnek a csak munkaidőben fórumozók és folytatják/újrakezdik. Ha nem akarod századjára is ugyanazokat a hozzászólásokat ugyanazoktól elolvasni, akkor egyszerűen kerüld el ezeket a topikokat.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 867
21 203
113
Viccnek í
Ne viccelj már, ezekben a topikokban éves bontásban több hozzászólás születik, mint az összes többi magyar haditechnikai topikban összesen. Ezt szeretik a fórumtársak, ha nincs min, akkor rugóznak egyet a régi témákon unaloműzésként. Láthatóan most is ez megy. Úgy kezdődött pénteken hogy "minek vettünk L-39NG-t, vettünk volna helyette inkább ..." és vasárnap estére annyi minden szóba került hogy minden beszerzése topikba került hozzászólás, már csak a T-72 korszerűsítés nem jött szóba. De hétfőn majd jönnek a csak munkaidőben fórumozók és folytatják/újrakezdik. Ha nem akarod századjára is ugyanazokat a hozzászólásokat ugyanazoktól elolvasni, akkor egyszerűen kerüld el ezeket a topikokat.

Viccnek szánom ezeket a provokatív hozzászólásokat, nyugi. :) Bár, lehet nem járok messze a valóságtól sem. :) Látva mi nem történik adott témákban, a honvédelmi vezetés részéről.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 626
10 933
113
Mivel külszolgálatban is nagyrèszt /A volt.
Meg itthon is az volt főkènt használva(lövèszeknèl) kèrdèses milyen állapotban voltak.

Meg a simában jobban el is fèrnek a cuccok.
Érdekes módon Batajnican láttam 20+ darabot felújítva, újra festve stb. A Lazar-ok, stb mellett.. Nekik megerte??!!!
Azért a 80A tüzereje a simahoz kepest hát...

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 382
16 822
113
Érdekes módon Batajnican láttam 20+ darabot felújítva, újra festve stb. A Lazar-ok, stb mellett.. Nekik megerte??!!!
Azért a 80A tüzereje a simahoz kepest hát...
Az újrafestès nem felújítás.

Nem tudom èrdemben min változtattak a gèpen, mennyire lett felújítva.

A 30milis meg rohadt pontatlan.
Nehèz/lassú újratölteni.
Az irányzó helye konkrètan kinzókamrának felèr.
Sèrült gèpből onnan kijutni nagyon necces.
Ha elakad azt csak gèpen kívűl tudod elhárítani.
Stb/stb/stb.

Az egèsz 80-as családról max annyi pozitívumot tudok, hogy autópályán/főúton jó tempót lehet vele menni.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 434
14 854
113
Az újrafestès nem felújítás.

Nem tudom èrdemben min változtattak a gèpen, mennyire lett felújítva.

A 30milis meg rohadt pontatlan.
Nehèz/lassú újratölteni.
Az irányzó helye konkrètan kinzókamrának felèr.
Sèrült gèpből onnan kijutni nagyon necces.
Ha elakad azt csak gèpen kívűl tudod elhárítani.
Stb/stb/stb.

... Az egèsz 80-as családról max annyi pozitívumot tudok, hogy autópályán/főúton jó tempót lehet vele menni.

...vagyis arra kéne használni! Teljesen igazad van! Az egyetértős lista emlékezetből --bocs ha vkit kihagytam--: Te, NegAN, POGANY, flip, Én, és még sokan mások...

...de a mi PP-s HM-vezetős agytrösztjeinknek ennyi sem juthat eszükbe, mert gondolkodásra sincs engedélyük! :oops:
...A Prioratáás, Prioritááás! :mad:

Így jártunk!

.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 626
10 933
113
...vagyis arra kéne használni! Teljesen igazad van! Az egyetértős lista emlékezetből --bocs ha vkit kihagytam--: Te, NegAN, POGANY, flip, Én, és még sokan mások...

...de a mi PP-s HM-vezetős agytrösztjeinknek ennyi sem juthat eszükbe, mert gondolkodásra sincs engedélyük! :oops:
...A Prioratáás, Prioritááás! :mad:

Így jártunk!

.
Ki volt nyitva tehat belülről is fel voltak ujjitva. Anroncsok is újak voltak. Az ulesek is. stb. fejlesztést nem láttam.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 161
10 026
113
Nem is értem, hogy a nyolckerekűek hogy merültek fel.
VIccen kívül azt gondolnám, hogy inkurrenciaként el lesznek mind adva a szerbeknek, de ahogy a dolgok állnak most, valószínűleg a lélek is ki lesz belőlük hajtva 2X, és a laktanyákból már csak Dunaújvárosba fognak menni.

• Tetszik
Reactions: Kávé