Ha jól láttam ez valamiért nem volt (Szabó József):
+ Thuróczy Richárd
+ Thuróczy Richárd
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A szakadárokat Oroszországból beszivárgott bűnözők irányították, orosz katonák támogatták és Putyin pénzelte őket, Putyin adott nekik lőszert, fegyvereket.
De vajon miért volt erre szüksége Putyinnak?!![]()
Tehát végülis ő már belátja a realitásokat.
Hány százalék az elmúlt két év termése?-Ádám, ha nem nagyon megy a matek akkor szívesen segítek .. 20%=1/5 tehát valaminek az egy ötöde..
és ha már "nem jelentős terület" csak hogy legyen mihez viszonyítanod mennyi is az a kb 20%
Ukrajna területe 603 628 km²
Ennek az egyötöde (tehát 20%-a) : 120 725, 5 km²
Magyarország :93 026 km²
Szívesen
Fogadni merek egy láda sörben, hogy még októberben is csatározások fognak folyni....Tehát végülis ő már belátja a realitásokat.
Akkor a kövi Zelenszkij,
Illetve ha ezt az arcvesztést belátja, hol kárpótolják. Dél-Oszétia, Abházia, adja magát. Sztem Fehéroroszországnak sincs nagyon értelme.Tranzisztria rázós, de...nem tudom, az rázós,
Viszont ott van Kazahsztán oroszok lakta része,
Aztán felosztani Északot, feloldani a zárolt vagyont, szankciókat és az életszínvonalat amerikai uzletekből felemelni, amit elégettek a szociális háló rovására az elmúlt 3 évben,
Az új világrend, egyik vezető hatalmaként a nyersanyag, ipari és katonai potenciálja miatt elismerni,
Sztem ezeket tudta Trump adni Putyinnak a belátásért.
Nem győzelem, nem vereség. Ennyi volt Skacok!
Már ha igaz a hír, ha nem akkor elizgutam.![]()
A magas lóról való beszélés ezekhez képest lóf*sz! Ilyen pofátlan népséget nem látni minden nap...Érdekes a Simplicius által emlitett Melnyk levél, amit a Die Weltben hoztak le és amiben lényegeben a BW lepusztitását kéri Kiev javára. Csak éppen a Bundesmarina hajóit, tengóit nem kèri. Ezzel Kiev tovább tudna harcolni 2029-ig, szerinte.( És akkor mi lesz?)
Kéri ezen túlmenőleg a német gdp 0,5%-ának megfelelő katonai támogatást ( évi 21,5mrd), amit szerinte akár hitelnek is nevezhetnek, hogy könnyebben átmenjen a német parlamenten.
Ugyanezt kéri sz EU viszonylatában is. Ez 372 mrd 2029-ig. Majd ugyanezt a G7 -től is, ami 181mrd euro. Ez összesen 550 mrd euro lenne a következő 4 évben, ami megmutatná, hogy komolyan gondoljàk Kiev támogatói a támogatást. Ezzel az összeggel szerinte " nagy benyomàst fog tenni Putyinra".
Azonnal kér 250 Taurust, 45 Eurofightert, 30 Tornádot, 25 NH90 és 15 Eurocoptert. Továbbá 100 Leo2, 115 Puma, 130 Marder, 130 Boxer, 300 Fuchs, 20 Mars 2 rakétavetőrendszert. Mindez szerinte a BW felszerelésének kb 30%-a lenne. Valóban azonban a bevethető eszközök majdnem egésze. Sajnos nem találtam a cikket, nem is nagyon kerestem eddig...
Pedig április 1 már elmúlt.![]()
Jah..de az kérdéses még, hogy melyik októberről lehet szó?... Mikor lehullanak a falevelek ... Meddig húzódik még a III Vh-ra felkészítő -előkészítő pénzégető-fegyvertesztelős gyakorlatozás, mikor lesz eredmény hírdetés?Fogadni merek egy láda sörben, hogy még októberben is csatározások fognak folyni....
Elvileg Putyin elfogadta, Zelenszkijre várunk holnapig.Trump leállítja az Oroszország ukrajnai háborús bűneinek kivizsgálását – The Washington Post
A Trump-adminisztráció számos olyan programot szüntetett meg, amelyek célja Oroszország felelősségre vonása volt:
Bezárták az Igazságügyi Minisztérium orosz háborús bűnökkel foglalkozó tárcaközi csoportját
Megszűnt az „ukrajnai atrocitásokkal” kapcsolatos hírszerzési információk gyűjtéséért felelős koordinátor pozíciója.
Leállították az orosz oligarchák vagyonának lefoglalására irányuló programot
Leállítják a Segítségnyújtás Ukrajnának az „elrabolt” gyermekek felkutatásában, programot
Felfüggesztették a bűncselekményekkel kapcsolatos adatok Nemzetközi Büntetőbíróságnak történő átadására irányuló kezdeményezést
Az Egyesült Államok kilép a hágai nemzetközi testületből, amely az Ukrajna elleni agressziót vizsgálja.
Szakértők szerint ez jelzés a szövetségesek számára: az USA feladja a nemzetközi jog globális védelmezőjeként betöltött szerepét.
A Moszkvára nehezedő nyomás fokozása helyett – hajlandóság a szankciók feloldásának megvitatására, vagy egyszerűen a béketárgyalásokon való közvetítés leállítására, ha nincs kézzelfogható előrelépés.
A Telegraph is részleteket közöl az amerikai békemegállapodás tervezetéről.
A megállapodástervezet 7 pontot tartalmaz:
A Krímet orosz félszigetként ismerik el. Kijev hivatalosan lemond igényeiről.
A harcok leállnak a jelenlegi frontvonal mentén. A konfliktus de facto befagyasztása.
Az USA teljesen feloldja az Oroszország elleni szankciókat. Feloldják a gazdasági korlátozásokat.
A Zaporizzsjai Atomerőmű nemzetközi ellenőrzés alá kerül (az USA-n keresztül). Ezzel egy időben megkezdődik az energiaügyi együttműködés az USA és Oroszország között.
Közvetlen tárgyalások Moszkva és Kijev között. Az USA és az EU csak megfigyelőként vesz részt; Ukrajna semmilyen biztonsági garanciát nem kapott.
Ukrajna elutasítja a NATO-csatlakozást. Ugyanakkor továbbra is fennáll az EU-ba való integráció lehetősége.
Külön megállapodás az ásványkincsekről. Részletek nincsenek, de Kijev által ellenőrzött területeken lévő erőforrásokról beszélünk.
A Telegraph „politikai öngyilkosságnak” nevezi a megállapodást Zelenszkij számára. A pontok azonban még nem kaptak hivatalos megerősítést - ez csak egy előzetes szivárgás.
Ezzel szemben Zelenszkij nem ismeri el a Krímet Oroszország részeként, és megzavarta a tárgyalásokat
A ukrán elnök nem volt hajlandó megvitatni a Krím oroszországi elismerésének kérdését.
„Nincs itt mit mondani – ez kívül esik az Alkotmányunkon. Ez a mi területünk, Ukrajna népének területe. Ez nem fog megtörténni” – mondta.
Valamiért az ukrán hatóságok nem emlékeznek az alkotmányra, amikor a polgárok altalajból származó jövedelemhez való jogáról van szó.
Az ilyen kijelentések hátterében Marco Rubio amerikai külügyminiszter lemondta tervezett londoni útját, ahol egy lehetséges rendezésről tartottak volna konzultációkat.
Az USA azonban nem utasítja vissza a részvételt: Keith Kellogg tábornokot, Ukrajna különleges képviselőjét Londonba küldik. Stephen Witkoff, az oroszországi különmegbízott érkezése is lehetséges, de ezt egyelőre nem erősítették meg.
A Fehér Ház már hivatalosan is megerősítette Wittkoff moszkvai látogatását ezen a héten.
Zelenszkijnek szerintem meg vannak számlálva a napjai, ha az amerikai nyomásra cselekszik, a helyi nackók teszik el láb alól, ha kihátrál mögüle az USA akkor a ruszkik teszik el láb alól, ha továbbra is erőlteti ezt a számukra megnyerhetetlen háborút, akkor meg az ukrán nép teszi majd el láb alól ha meg túlságosan útban lesz, akkor a britek teszik el láb alól.
szvsz.. most kellene letipliznie amíg még nem késő
Én valamelyik esti adásban mondtam az év elején Velkovicsnak élőben, hogy 2025 végén is még erről a háborúról fogunk beszélni, továbbra is tartom magam hozzáFogadni merek egy láda sörben, hogy még októberben is csatározások fognak folyni....
Elvileg Putyin elfogadta
Orosz felsőház elnöke szerint Oroszország sosem fog támogatni egy olyan kezdeményezést, ami magában foglalja az európai erők Ukrajnába történő telepítésétРоссия никогда не поддержит инициативы по размещению европейских войск на территории Украины, заявила Матвиенко
Már korábban elutasították többször is az oroszok, maga Roszatom vezetője Lihacsov isA zaporizzsjai erőmű az Egyesült Államok üzemeltetése alá kerül, a későbbiekben Ukrajnát és Oroszországot is ellátják árammal.
Valahol olvastam hogy 2026-ra az oroszok így vagy úgy de befejezik a háborút mert technikailag lemaradnak az USA és Kínától !Én valamelyik esti adásban mondtam az év elején Velkovicsnak élőben, hogy 2025 végén is még erről a háborúról fogunk beszélni,
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..