Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 313
29 238
113
Ne a pólót hasonlítsd össze a kabáttal, hogy melyik milyen kiállást biztosít. A gyakorló kabát nálunk is jobb kiállást biztosít, de a végén a lényeg úgy is az, hogy ki van benne. Ott sem korrekt összevetni egy rendőrnőt az amcsi kopasz 120 kg - os palikkal. Hozzáteszem a magyar rendőr srác alkata pont jó arra ha valódi bűnözőket kell elfogni, mint a túlsúlyos bőrkabátos amcsiké.
a ruházatról van szó, nem akik benne vannak
Lehet van kabát is, de túlnyomó többségben pólós emberkéket látni.
A nadrághoz rdszerstett kabáttal együtt sem sokkal jobb btw :D

És igenis marhára számít, hogy a yard milyen csomagolásban áll le eléd.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 833
54 745
113
Gyanuuuuuus :oops:

Anno fusizo tuzoltokkal koltoztettem mikor kellett a mellekes.

Sokadik alkalom utan meg kerdeztek mit dolgozok fo allasban, mondom nav-penzugyor…megfagyott a levego:rolleyes:
Csináltam én is régen, még zászlósig! :)

Lehet nagyképűség de ez az igazság, őrnagyként megélünk e nélkül is tisztességesen, nem hajtom én a pénzt jobban mint amennyire kell.

Főtisztiből megélünk fusizás nélkül is.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 833
54 745
113

Annak is van szerepe valamennyire, de sokkal inkább hiányolom tőlük a szúrásbiztos mellényeket, tasert, jó kiképzést, folyamatos szintentartó közelharcot, lövészetet, pszicho felkészítést. Van baj bőven, a poló szerintem az első A4-es lapra se fér rá...

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 313
29 238
113
Annak is van szerepe valamennyire, de sokkal inkább hiányolom tőlük a szúrásbiztos mellényeket, tasert, jó kiképzést, folyamatos szintentartó közelharcot, lövészetet, pszicho felkészítést. Van baj bőven, a poló szerintem az első A4-es lapra se fér rá...
Elég nagy szerepe van.
Tekintélyhez eléggé hozzá tartozik, hogyan jelenik meg.
És ugyebár a yard egyik legfontosabb ismérve, hogy tekintélye legyen.
Ld. pl YT-on a sok 'vicces' videót mondjuk a gyros-késsel...
Ebben igazat adok a nosztalgiázóknak, hogy egy csendőrrel vagy kádár-zsaruval nemigen lehetett megcsinálni.
Zongorázható a különbség egy topis, kikopott, kiseggelt gyakorlós, akármilyen testalkatú rendőr és egy
makulátlan ruházatú, fellépésű közeg között.

Témánál maradva, azért ebben az amcsik elég jók (persze kivételek ott is vannak).
Ez a fenti NYPD Highway Patrol összeállítás szerintem csinos.
Bár a nyári verzió már kevésbé impresszív, de elmegy:
GT2_5TSW4AAK61t.jpg:large

Ellenben az Oregon State Police
pgrcfmqea3v51.jpg
0c7c12e3a9033434964ce05003e8338c.jpg

vagy New Jersey
rj5us04679v51.jpg

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 862
139 832
113

Amúgy kb 2 éve társasági cuccban kell járniuk azóta a bevetési ruha marha ritka.
Ami mondjuk bármilyen időjárási körülmények közt szar sajnos...

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 284
17 753
113
Csináltam én is régen, még zászlósig! :)

Lehet nagyképűség de ez az igazság, őrnagyként megélünk e nélkül is tisztességesen, nem hajtom én a pénzt jobban mint amennyire kell.

Főtisztiből megélünk fusizás nélkül is.
Hat igen.
Mindig mondjak ha az ornagyit elered onnantol isten kiraly vagy, csak utana lehet remegni a beo ert mikor jon a friss talajviz kimosni belole (legalabbis nalunk)

En inkabb kitanulok valamit nem sokara aztan jelveny fegyver lead :rolleyes: ha csak nem hiznak vissza valami kedvezmenyt vaaaagy emelnek egy nagyot.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 313
29 238
113
Amúgy kb 2 éve társasági cuccban kell járniuk azóta a bevetési ruha marha ritka.
Ami mondjuk bármilyen időjárási körülmények közt szar sajnos...
Kinek? 10-ből kb 8-9x ezeket a gyakorlós-pólósokat látom.
Mondjuk a 'társaságinál' lehetne nem 2-3 számmal nagyobb ingeket kiadni :D
Bár nekem szem.szt. alapból nem nyerte el a tetszésem egyik 1990 utáni magyar ruha sem.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 833
54 745
113
Hat igen.
Mindig mondjak ha az ornagyit elered onnantol isten kiraly vagy, csak utana lehet remegni a beo ert mikor jon a friss talajviz kimosni belole (legalabbis nalunk)

En inkabb kitanulok valamit nem sokara aztan jelveny fegyver lead :rolleyes: ha csak nem hiznak vissza valami kedvezmenyt vaaaagy emelnek egy nagyot.
Áhh, el ne hidd ezeket, őrnagyit keverte az aki mondta neked ezt a baromságot a vezérőrnagyival szerintem, mert egy sima őrgy. azért nem akkora kiugró karrier, meg egzisztencia hogy isten király legyél, simán kompromisszumos az élet továbbra is, csak nem lehetetlen megélni másodállás nélkül már belőle, HA NINCSENEK NAGY igényeid. Nekünk nincsenek.

Ha az én beom kell valakinek, vigye, nem rettegek hogy a friss talajvíz majd kimos belőle, nálunk télen hideg van, nyáron meleg, izzadni is kell néha, etc. Nincs előttem ahogy a csókosok majd összevesznek érte! :p

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 833
54 745
113
Kinek? 10-ből kb 8-9x ezeket a gyakorlós-pólósokat látom.
Mondjuk a 'társaságinál' lehetne nem 2-3 számmal nagyobb ingeket kiadni :D
Bár nekem szem.szt. alapból nem nyerte el a tetszésem egyik 1990 utáni magyar ruha sem.
Mert amikor tüntetsz, hidat foglalsz, a pólós gyakorlós készenléti van előtted. Én ha látok rendőrt, sosem tömegrendezvényen, azok a sima járőrök ing nadrág kombóban járnak. Az még szarabb amúgy, csak kicsit elegánsabb. Az állampolgárnak kevésbé félelemkeltő.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 284
17 753
113
Áhh, el ne hidd ezeket, őrnagyit keverte az aki mondta neked ezt a baromságot a vezérőrnagyival szerintem, mert egy sima őrgy. azért nem akkora kiugró karrier, meg egzisztencia hogy isten király legyél, simán kompromisszumos az élet továbbra is, csak nem lehetetlen megélni másodállás nélkül már belőle, HA NINCSENEK NAGY igényeid. Nekünk nincsenek.
Nalunk az ornagy=osztalyvezeto ami brutto 1,4misi korul van
Ha az én beom kell valakinek, vigye, nem rettegek hogy a friss talajvíz majd kimos belőle, nálunk télen hideg van, nyáron meleg, izzadni is kell néha, etc. Nincs előttem ahogy a csókosok majd összevesznek érte! :p
Szintugy.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 313
29 238
113
Mert amikor tüntetsz, hidat foglalsz, a pólós gyakorlós készenléti van előtted. Én ha látok rendőrt, sosem tömegrendezvényen, azok a sima járőrök ing nadrág kombóban járnak. Az még szarabb amúgy, csak kicsit elegánsabb. Az állampolgárnak kevésbé félelemkeltő.
De az is csúúúúnyaaaaaa.
+kerületi járőröknél is gyakorlósokat látok.

Egyébként: a gyakorló mellett igazán lehetne ilyen a tnysapka-ing kombó helyett.
psx_20210627_203459.jpg
psx_20210508_205549.jpg
psx_20210508_204253.jpg

silversisko

Active Member
2011. december 15.
169
218
43
vmi Highway Patrol vagy mik.
De némileg jobb kiállást kölcsönöz nekik, mint pl ez :D
rend%C5%91r%C3%B6k.jpg
A fényhíd miatt tessék az Audinál reklamálni, adomány autó... A kép majd 10 éves, a környakú póló már nem hordható önállóan csak zubbony alatt. Elméletileg a KR-n kívül szinte mindenkinek (KMB, közrendvédelem, közlekedés) a köznapiban kéne mindig nyomni. Amit egy másik hozzászólásban hiányoltak Taser - vettek, kiosztották, használva is van de mivel mondták, hogy ugyan nem üti agyon a delikvens a delej ennek ellenére valszeg 24 órás megfigyelés lesz így ha tudják megoldják máshogy ne kelljen már őrizni a kórházban (ugyan nincs probléma a létszámmal de közben meg de)
szúrásálló-és lövedékálló mellény - VBÜ szarakodott elég sokat szakmai igény vs. VBÜ elképzelés, megvolt a szülés lett Xezer ( fele rendész fele bűnügy) a két nagy felhasználó rendész igénye elvitte volna az egész rendész készletet ezért a végek csak 100-as nagyságrendben kapnak/kaptak annak ellenére, hogy 3/4 - 1/4 lett az arány a rendész/bünűgy közt. (Egyébként ennél láttam először jelét, hogy valakinek a véleményét figyelembe veszik (a mellény legyen MOLLE rendszerű, hogy a rendőr felszerelését TASER, rádió, okos +tár, stb. elhelyzése megoldott legyen ha viseli )
A bevetési ruházat kapcsán az egységesítés miatt megy a szervek közötti adok-kapok mást szeretne a rendőrség mást a BV, mást a tűzoltóság/katasztrófavédelem (szín, anyag, szabás ) egész komoly betartásokat láttam leírva pl. szín...sajnos az anyagminta csak fekete-fehér nyomtatásban!! állt rendelkezésre így annak megváltoztatása csak X költség ellenében lehetséges, mivel már gyártásba került a szövet. (Ezt az egyik fejes írta le...amelyik érintett a gyártásban.. na aztán mivel ami legkevésbé áll rendelkezésre a pénz így aztán maradt minden....)