[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

Most hogy megszunt a Roman hataron az orzesi kotelezettseg igy ahogy hallom onnan vezenylik a hataroroket a rendori objektumok orzesere . Alairt hatarrendszenek es most megy kapusnak.

Azert a biztonsagi orok hasznalata a sajat objektumoknal egy kenyszer es messze van az idealistol. A katonai objektumokat is ha lehet katonaknak kene orizni es nem kulsos cegeknek.
Az amcsiknál még művelteti területen is sokszor PMC-k vannak biztonsági szolgálatnak. A kapuzást és a békeidős ojjektumőrzésre a katonákat és a rendőröket (objektumtól függően) egetően nagy pazarlásnak tartom amikor az ő képzettségükre és idejükre máshol lenne szükség és kurva kevesen is vannak.

Most hogy megszunt a Roman hataron az orzesi kotelezettseg igy ahogy hallom onnan vezenylik a hataroroket a rendori objektumok orzesere . Alairt hatarrendszenek es most megy kapusnak.

Azert a biztonsagi orok hasznalata a sajat objektumoknal egy kenyszer es messze van az idealistol. A katonai objektumokat is ha lehet katonaknak kene orizni es nem kulsos cegeknek.
A Roman hatar mellett elo hataroroket felhoztak mar Budapestre is. Pl ok adjak a KR szolgalatat is. (operation trombita) Nagyon nem boldogok mert penz ugyanaz cserebe alig latjak a csaladot. Leszereles 6 honapra csak.

• Hűha
  • Tetszik
Reactions: endre and Kávé
Az amcsiknál még művelteti területen is sokszor PMC-k vannak biztonsági szolgálatnak. A kapuzást és a békeidős ojjektumőrzésre a katonákat és a rendőröket (objektumtól függően) egetően nagy pazarlásnak tartom amikor az ő képzettségükre és idejükre máshol lenne szükség és kurva kevesen is vannak.
Nallunk is sokszor ez a helyzet de szerintem hatalmas kockazat. Olyan egyeneket engednek igy katonai objektumokhoz akik tobb mint ketsegesek.

Abban biztam hogy egy komoly atvizsgalas azert megtortenik. De ezekszerint tevedtem.
Kb 10 ève semmi a szerződèseseknek.

Külszolgalatban A tupusú(kb a semmivel azonos)

Mikor hiradó kèpzèsen voltam B tipusú(ott már kicsit utánadnèznek)
Meg vannak olyan szolgálati helyek ahol az kellett.

Így pl volt katona társam hazahozták koszovóból, mint nemzetbiztonsági kockázati tènyező. :hadonaszos:
Ott derült ki B tipusú bevizsgáláson hogy sorkatonakènt egyszer dobbantott.:D

Perre ment a sereggel.
Abból vette a lakását.:rolleyes:

Tudtommal a legnagyobb problèma, hogy nincs kapacitás átnèzni mindenkit akit elvileg kellene.

De a mostani viszonyokat nem tudom 100%-ra.

Biztonsági őrnek valóban nem kell akkora képzettség és lehet spórolni a rendes egyenruhással. Viszont az egyenruhás az elkötelezettebb és megbízhatóbb. Rendőrségnél talán ez nem akkora gond, de katonai létesítményeknél azért kérdések merülhetnek fel. Mégha amúgy őröket is át lehet világítani.

Kb 10 ève semmi a szerződèseseknek.

Külszolgalatban A tupusú(kb a semmivel azonos)

Mikor hiradó kèpzèsen voltam B tipusú(ott már kicsit utánadnèznek)
Meg vannak olyan szolgálati helyek ahol az kellett.

Így pl volt katona társam hazahozták koszovóból, mint nemzetbiztonsági kockázati tènyező. :hadonaszos:
Ott derült ki B tipusú bevizsgáláson hogy sorkatonakènt egyszer dobbantott.:D

Perre ment a sereggel.
Abból vette a lakását.:rolleyes:

Tudtommal a legnagyobb problèma, hogy nincs kapacitás átnèzni mindenkit akit elvileg kellene.

De a mostani viszonyokat nem tudom 100%-ra.
Mókás, hogy mindeközben meg pl amikor repteres voltam, akkor engem is átvilágítottak.
Meg mindenkit átvilágítanak, aki ott dolgozik.
És az több ezer ember.

Biztonsági őrnek valóban nem kell akkora képzettség és lehet spórolni a rendes egyenruhással. Viszont az egyenruhás az elkötelezettebb és megbízhatóbb. Rendőrségnél talán ez nem akkora gond, de katonai létesítményeknél azért kérdések merülhetnek fel. Mégha amúgy őröket is át lehet világítani.
Gondoljatok csak bele. Magyar viszonylatban de nyugaton is a biztonsagi orok a nem tul megfizetett retegbol kerulnek ki. Ebbol kifolyolag sokkal konyebb oket megforditani meggyozni hogy ha csak egy fel percre is de nezzenek felre. Ennyi pedig boven eleg hogy mig te bent vagy a laktanyaban biztonsagba erezve magad egy csapat vagy ccsak egy ember bejusson es ha mar bent van nagyon sok mindent csinalhat. A KR en tortent trombitas szitunal. Bejutottt egy nem tuk motivalt kapus szolgalat melett. Csak trombitalt de ez mar csak rajta mulott.

Katonai objektumoknal nem hiszek a tisztan civil orsegben. Van helyuk de szigoruan kontrolalt es katonak altal felugyelt szervezeten belul.

KR en tortent trombitas szitunal. Bejutottt egy nem tuk motivalt kapus szolgalat melett. Csak trombitalt de ez mar csak rajta mulott
Èn azon azèrt is lepődtem meg, mert egy laktanya kapuján itthon így èn soha nem mentem be.
Minimum a sorompó le engedve.
Ès pl tatán 1 ember mindíg kint állt.

Ok. Üres tár volt a karabèlyban. :D

De mèg egy katonai kollègiumba is nehezebb volt bejutni, mint oda.

Arra meg nem magyarázat, hogy rossz a sorompó, mert akkor áljon ott valaki.

Magyar viszonylatban de nyugaton is a biztonsagi orok a nem tul megfizetett retegbol kerulnek ki. Ebbol kifolyolag sokkal konyebb oket megforditani meggyozni hogy ha csak egy fel percre is de nezzenek felre
Legtöbbször több embert kellene meggyőzni. Ami már nehezebb dió.

Az igaz, hogy nem ez az ideális.
De hogy ne essenek ki katonák a kikèpzèsből, ez kell.

Egy ilyen szolgálatos nap 2.5 napot vesz el az embertől.
Elötte felkèszítès.
Másnap szolgálat.
Utánna pihenőnap.

Nekem volt a hegyikikèpzès 4. napja volt az első kikèpzèsi napom.:confused:

Mindenesetre vannak laktanyák, objektumok:D amire katonák vigyáznak.

• Tetszik
Reactions: endre
Mókás, hogy mindeközben meg pl amikor repteres voltam, akkor engem is átvilágítottak.
Meg mindenkit átvilágítanak, aki ott dolgozik.
És az több ezer ember.
Lehet ezèrt nem jut az utolsó bakára idő. :D
De nem tudom az milyen szintű.

Tudtommal minden rendőrt átvilágítsnak.
Kimennek szomszèdokat is megkèrdezik.
Parlamenti kèpviselőt.:D:D:D
Diplomatát.:D:D:D

Látjuk ezek is milyen mèlysègű vizsgálatok.

Hát, volt olyan, akit nem vettek fel, mert azt mondta az NBH, hogy bocs de nem.

• Tetszik
Reactions: endre and Ocses

A reptérnek tétje is van, naponta emberek tízezrei utaznak ott. A hatóságaink… katonaságunk… nem sok vizet zavarnak.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and Ocses
Èn azon azèrt is lepődtem meg, mert egy laktanya kapuján itthon így èn soha nem mentem be.
Minimum a sorompó le engedve.
Ès pl tatán 1 ember mindíg kint állt.

Ok. Üres tár volt a karabèlyban. :D

De mèg egy katonai kollègiumba is nehezebb volt bejutni, mint oda.

Arra meg nem magyarázat, hogy rossz a sorompó, mert akkor áljon ott valaki.

Legtöbbször több embert kellene meggyőzni. Ami már nehezebb dió.

Az igaz, hogy nem ez az ideális.
De hogy ne essenek ki katonák a kikèpzèsből, ez kell.

Egy ilyen szolgálatos nap 2.5 napot vesz el az embertől.
Elötte felkèszítès.
Másnap szolgálat.
Utánna pihenőnap.

Nekem volt a hegyikikèpzès 4. napja volt az első kikèpzèsi napom.:confused:

Mindenesetre vannak laktanyák, objektumok:D amire katonák vigyáznak.
A honvédségi objektumokat a HM EI zrt őrzi azok a fegyveres biztonsági őrök pedig tartalékos katonák

• Tetszik
Reactions: endre and Loken
A honvédségi objektumokat a HM EI zrt őrzi azok a fegyveres biztonsági őrök pedig tartalékos katonák
Vannak alakulatok ahol van őrszázad.

Tudtommal Pápa/Szolnok/kecskemèt/veszprèm.

Akkor nem tudom mit csinálnak ezek a századok.

Papán volt ismerősöm aki azt mondta kaput is adtak. Kb 4 ève.

• Tetszik
Amúgy amikor tatán már biztonságiak voltak, veszprèmben nem.
Mert elvileg a NATO bizonyos objektumoknál megköveteli, hogy katonák őrizzèk.
Mondjuk abba nem tudom a tartalèkos bele tartozik e.

• Tetszik
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Undormány.... :(
Remélem minél többen elgondolkodnak majd, akiknek még jelent valamit az esküjük...

48386179-2214776088541188-6555177991385645056-n.jpg