Mi se akarunk velük szóba állni.Nalunk a merkurnal-se allnak szoba veled 30 alatt![]()
Ganz egal.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mi se akarunk velük szóba állni.Nalunk a merkurnal-se allnak szoba veled 30 alatt![]()
Sztem igen is meg nem isCsak azok a sorosok alkalmasak voltak katonának, a tartalékosok jelentős része meg nem annyira alkalmas.
Dehát nemrèg volt fiatalítás.Meg is mondom miert, tulkoros az allomany
Remekul sikerult mostmar nem 50 ev az atlag eletkor 55.Dehát nemrèg volt fiatalítás.![]()
Szellemi oldalról a sorkatonával szemben 8 általános volt az elvárás. Igazaból a szerződéses legénységi állománytól is 8 általános az elvárás.Sztem igen is meg nem is
Szellemi oldalról nem èrtek egyet, egèszsègügyi oldalról meg igazad van.
A tapasztalatom alapján a fiatalok 70-80%a a pluszpontokèrt meg a kreditèrt jelentkezik, a 40+osok meg hazafias okokèrt (elsőre üzletit akartam írni de á az nem lehet)....
5 első, 3 második?Szellemi oldalról a sorkatonával szemben 8 általános volt az elvárás. Igazaból a szerződéses legénységi állománytól is 8 általános az elvárás.
Nekem nem kell elmagyaráznod a soros haderő hátrányait, mert én minőseg párti vagyok nem mennyiségpárt, de a sorkatonaság az mennyiségről szól.5 első, 3 második?
Minden izélgetés nélkül, de az össz előnyt letudnám anyniban, hogy nem volt - ismert - krónikus betegségük a sorosoknak.
És ha elkezdjük feszengetni a "soft" dolgokat, mint pl motiváció... Na, inkább Dezső tartalékos honvéd, aki a plusz felvételi pontokért vállalja, mint Lali honvéd, akit szigorúan csak fegyver nélkül lehet beosztani őrségbe, mert bár Lali honvéd esetleg alszik, de az ördög nem.
Stimmt, de így nem értem álláspontodat - most akkor ki alkalmas katonának akkor? A sorosok vagy a tarcsisok?Nekem nem kell elmagyaráznod a soros haderő hátrányait, mert én minőseg párti vagyok nem mennyiségpárt, de a sorkatonaság az mennyiségről szól.
A tartalekosok jelentős része a könnyített tartalékos orvosi miatt alkalmas csak.Stimmt, de így nem értem álláspontodat - most akkor ki alkalmas katonának akkor? A sorosok vagy a tarcsisok?
Saját magamból -őszintèn-kiindulva, sajnos igazad van.A tartalekosok jelentős része a könnyített tartalékos orvosi miatt alkalmas csak.
Ebben teljesen igazad van.Saját magamból -őszintèn-kiindulva, sajnos igazad van.
De.
Ugyancsak a saját pèldámból kiindulva azèrt a tartalèkosokat lehet használni olyan feladatra is ami 20+ èv gyakorlat után (pógári tapasztalat) igencsak hasznos lehet a honvèdelem számára.
Gondolok itt konkrét műszaki tudásra amire nem kell a hivatalos állományt (zèró tudás) basztatni.
Nem arra gondolok hogy lövöldözni (ezt a toborzás során elmondják 20szor, majd amikor elmondod nekik hgy elèg sokat puffogtattál civilben akkor átnèznek rajtad), hanem a technikai problémák megoldásában hasznosítani a saját tudásod.
Nekem ez qrvára teccik. Eddig.
Csicskagyász őrvezetőkènt amikor hivogatnak az őrnagyok meg alezredesek hogy segíts nekik, nem szègyen senkinek, ellenben pont hasznos lehetsz valami alapeszmènek.
Itt lenne lènyege a tartalèkosoknak.
Sztem
De lehet beteg a fejem.
Ezt kellene egy feljebbvalónak reálisan kezelnie.Ebben teljesen igazad van.
De teljesen más egy bèkeidős,gyakorlatos leterheltsèg.
Más egy külszolgálatos(nem mindíg)
Ès más egy háborús.
Èn láttam tartalèkosokat árvízen pár nap után, nem tulságosan túlterhelve majd "meghalni" a kimerültsègtől.
Míg a hivatásos/szerződèses állomany akit sokkal jobban terheltek, klasszisokkal jobban bírta.
Ez a link már nem él. Ezek vannak "helyette":![]()
Tartalékos eskütétel a Hősök terén – teljes közvetítés
Május utolsó hétvégéjén 1277 katonával bővült a Magyar Honvédség területvédelmi tartalékos állománya. A budapesti Hősök terén tartott ünnepélyes eskütételen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kiemelte: a haza védelme közös ügy és a tartalékosok a honvédség megbecsült tagjai. Dr...honvedelem.hu
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..