Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 824
29 791
113
Mind a mai napig vannak olyan szektorok, magyarországon ahol zsebbe fizetik a fizetès egy rèszèt.

A Kata szerintem igazságtalan volt, így èn nem gondoltam rossznak , hogy megszüntettèk.
Max a módja volt olyan amilyen.(Hányinger)

Szóval ha fehèríteni akarnák a gazdaságot, akkor ugye megnèznèk az èpítőipart.
(Nana, akkor a haverok fele annyi milliárdot tudnának zsebrerakni)

Vagy a fuvarozást, ahol felesègem csodálkozik mièrt sokkal drágább a posta mint egy random hárombetűs futárcèg.

Ezek olyan területek, ahol nincsenek az emberek bejelentve rendesen. A GLS futár pedig nem 8 órában nyomja.
Mindenki tudja.
De fontosabb a haveri kör mint a magyar gazdaság.

Aki pedig így dolgozott az most 120000Ft körül kap nyugdíjat.
Abból nem tudom hogy lehet megèlni.
nem csak ezeken a területeken: szüleim iparművészek.
Anyu 120.000-t kap, fater 2 stroke után rokkantságit: 60.000 -t

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 824
29 791
113
Igen.

Ez az a rèsz amit páran nem akarnak látni. Ès amièrt èn nem a fővárost tennèm meg egyedüli felelősnek.

De ez már belpol.
Abba meg fölösleges belemenni itt pár emberrel.
Ha elveszik az adóbevételeket és 'furán' osztják vissza, olyan hozzájárulásokat kérnek, amiket nem
lehet összeszedni... Konkrétan az önkormányzati apparátus működtetésére alig van pénz,
nemhogy fejleszteni, járdát, utat karbantartani.
Topicnál maradva, meg ne is beszéljünk arról, hogy hány rendőr, közteres járőr van (nincs),
ezek mennyire tudják lefedni a kerületet, hányan nem nézik a kamerákat...
+ a segge kilóg a gatyájából önkori még támogassa a kerületi rendőrséget, 'vegyen' tőlük plusz
járőrpárt

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 499
66 671
113
Meg lássuk be, azért nem csak a szar fizetés miatt nincs rendőr.
Szimplán értelmetlen a munkájuk, legalábbis ezt érzik, amikor huszadjára viszik be ugyan azt az embert, az ügyészség meg sokszor vádat sem emel, de ha igen a bíróság legalább tuti kiengedi.
A legrosszabb esetben eltiltják a közügyektől, amivel aztán addig is k*rvára foglalkozott az adott illető XD
És akkor még bele se mentünk, hogy mennyire nincs jogkörük intézkedni, meg , hogy így is a nyakukra járnak a jog(raj)védők, aztán egy erélyesebb intézkedés után mehet a katonai ügyészségre, ahol majd jól meghurcolják.
Majdnem minimálbérért kinek van ehhez kedve? o_O

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 824
29 791
113
Meg lássuk be, azért nem csak a szar fizetés miatt nincs rendőr.
Szimplán értelmetlen a munkájuk, legalábbis ezt érzik, amikor huszadjára viszik be ugyan azt az embert, az ügyészség meg sokszor vádat sem emel, de ha igen a bíróság legalább tuti kiengedi.
A legrosszabb esetben eltiltják a közügyektől, amivel aztán addig is k*rvára foglalkozott az adott illető XD
És akkor még bele se mentünk, hogy mennyire nincs jogkörük intézkedni, meg , hogy így is a nyakukra járnak a jog(raj)védők, aztán egy erélyesebb intézkedés után mehet a katonai ügyészségre, ahol majd jól meghurcolják.
jó, de azért az sem normális, hogy valaki meghal a r.intézkedés miatt, mint
a múlt heti (?) ember, akinél talán fű volt max, vagy az sem?

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 499
66 671
113
jó, de azért az sem normális, hogy valaki meghal a r.intézkedés miatt, mint
a múlt heti (?) ember, akinél talán fű volt max, vagy az sem?

Nem ismerem az esetet, de gondolom ellenállt az intézkedésnek. Innentől kezdve meg le van szarva mi van vele... Ne állj ellent, legyél jogkövető és nem halsz meg.
Én is voltam már többször rendőri intézkedés részese. Normálisan beszéltem velük, igazoltam magam stb...
Nem is haltam bele :D
Az a baj, hogy rohadtul fordítva ülünk ám a lovon...

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 824
29 791
113
Nem ismerem az esetet, de gondolom ellenállt az intézkedésnek. Innentől kezdve meg le van szarva mi van vele... Ne állj ellent, legyél jogkövető és nem halsz meg.
Ilyet akkor sem csinálhatsz. Nem leninfiúk, hanem rendőrök.
Én is voltam már többször rendőri intézkedés részese. Normálisan beszéltem velük, igazoltam magam stb...
Nem is haltam bele :D
Az a baj, hogy rohadtul fordítva ülünk ám a lovon...

Szvsz simán csak annyi történik, hogy már bárkit felvesznek, aki rendőröst akar játszani, mert nincs normális ember.

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
3 755
7 335
113
  • Vicces
Reactions: LMzek 2.0

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 951
66 294
113
Tudom unoktestveremnem van egy komlett panzioja a hegyekben, mindig mondja szereljek le menjek oda.

Masik nagybatyam ausztraliaval kecsegtet evek ota o ott el mar 20eve.

El is kezdtem angolul tanulgatni varok meg 26-27ig ha nem tudunk parommal egyrol kettore lepni akkor majd elmondom a gyerekeimnek mi hol nottunk fel de ennyi.
Akkor főpincér a perspektiva. Azzal itthon is nagyon jól lehet keresni. Nem kell a hegyekbe menni.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 813
26 924
113
Szvsz simán csak annyi történik, hogy már bárkit felvesznek, aki rendőröst akar játszani, mert nincs normális ember.
Ez mifelénk felvidéken sincs másképp.
Nem csak a seregben nincs épkézláb ember, rengeteg rendőr barátom dobbantott amint lehetett, aki maradt az is arról mesél, hogy a járásokban bizonyos területeken a régi állomány alig 40%-a van már csak meg.
Ez magával hozza -akárcsak a seregben- hogy lejjebb kell tenni a lécet, ha embert akarsz. A kezdeti lelkesedésükkel nincs is gond,...csak majd ha bekerülnek a mély vizbe az alkalmasságukkal...

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 642
18 817
113
amikor huszadjára viszik be ugyan azt az embert, az ügyészség meg sokszor vádat sem emel, de ha igen a bíróság legalább tuti kiengedi.

Valami 98%-os váderedményességgel dolgozik az ügyészség, ami azért van, mert ott emelnek vádat ahol tudják, hogy meg fog állni az ügy bíróság előtt is.

Szóval az nincs hogy jajj de megfogtuk de a szemét ügyész meg a bíró is elengedte. Ha az ügyész vádat emelt onnan már nemigen szabadul..

Egyszerűen szelektálnak, csak nem a kisrendőr büntetőjogi ismeretei szintjén, hiszen az ügyész eleve egy nagyon erősen kiszelektált állomány, jó értelemben.

A visszatérő piti bűntényesekre mehetne valami konzekvensebb és erőteljesebb bírói ráhatás, de ugye BV kapacitás bővítés sincs, a munkatábor meg nem PC, a pénzbünti meg sokszor behajtatlan.

A fizu annyira már nem rossz, amire hallottam őket panaszkodni a simulékony de inkompetens vezetés meg a végtelen, sokszor értelmetlen adminisztrációs terhek, elavult környezetben az érdemi rovására. Ez utóbbit azért nem csak nekik, maguknak is főzik..

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 254
38 649
113
A KEHOP_PLUSZ-1.1.11-24-2025-00002 azonosító számú, Magasból mentő gépjárművek rendszerbe állítása elnevezésű projekt révén nyolc darab 42 méteres magasból mentő tűzoltó gépjárművet szerez be a katasztrófavédelem. A projekt az Európai Unió 3 milliárd 500 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.
és 51 új fecskendőt is vesznek
Folytatódik a katasztrófavédelem jármű- és eszközállományának fejlesztése. A KEHOP_PLUSZ-1.1.11-24-2025-00001 azonosító számú, Komplex tűzoltó gépjárműfecskendők rendszerbe állítása elnevezésű projekt célja olyan gépjárműfecskendők beszerzése, amelyekkel hatékonyan meg lehet szüntetni az erdő- és vegetációs tüzeket, emellett más összetett, speciális feladatok elvégzésére is használhatóak. A projekt az Európai Unió 18 milliárd 350 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 824
29 791
113
és 51 új fecskendőt is vesznek
Folytatódik a katasztrófavédelem jármű- és eszközállományának fejlesztése. A KEHOP_PLUSZ-1.1.11-24-2025-00001 azonosító számú, Komplex tűzoltó gépjárműfecskendők rendszerbe állítása elnevezésű projekt célja olyan gépjárműfecskendők beszerzése, amelyekkel hatékonyan meg lehet szüntetni az erdő- és vegetációs tüzeket, emellett más összetett, speciális feladatok elvégzésére is használhatóak. A projekt az Európai Unió 18 milliárd 350 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.
Erre is csak azt lehet írni, amit az előzőre....

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 499
66 671
113
Valami 98%-os váderedményességgel dolgozik az ügyészség, ami azért van, mert ott emelnek vádat ahol tudják, hogy meg fog állni az ügy bíróság előtt is.

Vagyis 3 alkalomból kétszer simán kisétál a bűnöző és nem történik semmi....

Szóval az nincs hogy jajj de megfogtuk de a szemét ügyész meg a bíró is elengedte. Ha az ügyész vádat emelt onnan már nemigen szabadul..

Ne beszélj már butaságot, hogy nem szabadul :D
Általában eltiltják a közügyektől majd próbára bocsáltják és mehet is azonnal. De néha csak pénzbírság, vagy annyi a büntetés amit előzetesben volt...
Végül is, papíron ez is elítélés. :rolleyes:

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 499
66 671
113
De csak mert pont ma olvastam:
Adott egy csávó, aki életveszélyt okozó súlyos testisértésért elítéltek (Hát ugy ugye a 98%...:rolleyes:).
Ami annyit jelent, hogy 2 év börtönt kapott...... Felfüggesztve :D
Noh, nem egy szilva fára :(, hanem csak úgy a "levegőbe", mert biztosan jó útra tér.
Vagyis bármilyen retorzió nélkül elsétálhatott.
És mit tanult az esetből? o_O
Igen! Fogyatékossá vert egy egyetemista lányt, mert az nem akart vele d*gni az utcán!
Most, elsőfokon, kapott 14 évet, ami már jónak néz ki.
Másodfokon lesz ez 10 is, de bele számítják majd az előzetest (ezzel amúgy nincs bajom), aztán majd jól magaviselkedik és 6 év után szabadul majd.
Legalább ugyan ennyi millió kárpival a zsebében, mert hát rosszak voltak a körülmények.... egy börtönben.
És ez egy mai random hír.... :(
Tényleg, minden rendben van, 2 hét alatt rend lett, a migráns csempészek se kaptak tömeges amnesztiát stb... stb... stb...

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 838
4 463
113
De csak mert pont ma olvastam:
Adott egy csávó, aki életveszélyt okozó súlyos testisértésért elítéltek (Hát ugy ugye a 98%...:rolleyes:).
Ami annyit jelent, hogy 2 év börtönt kapott...... Felfüggesztve :D
Noh, nem egy szilva fára :(, hanem csak úgy a "levegőbe", mert biztosan jó útra tér.
Vagyis bármilyen retorzió nélkül elsétálhatott.
És mit tanult az esetből? o_O
Igen! Fogyatékossá vert egy egyetemista lányt, mert az nem akart vele d*gni az utcán!
Most, elsőfokon, kapott 14 évet, ami már jónak néz ki.
Másodfokon lesz ez 10 is, de bele számítják majd az előzetest (ezzel amúgy nincs bajom), aztán majd jól magaviselkedik és 6 év után szabadul majd.
Legalább ugyan ennyi millió kárpival a zsebében, mert hát rosszak voltak a körülmények.... egy börtönben.
És ez egy mai random hír.... :(
Tényleg, minden rendben van, 2 hét alatt rend lett, a migráns csempészek se kaptak tömeges amnesztiát stb... stb... stb...
Tessék a bírót felelősségre vonni! A rendőrségnek és az ügyészeknek az ítélethez semmi közük. A bíró enyhe ítélete negatív visszahatással van az ügyészség és rendőrség munkájára . Az ügyész az elégséges bizonyítékok többszörösét próbálja begyűjteni feleslegesen, csakhogy elég combos ítéletre sarkallja a bírót. Vagy sikerül, vagy nem. A rendőr meg úgy érzi felesleges minden nap bevinni a renitens bűnelkövetőt , ha még aznap elengedik. Még is mindenki a rendőröket szidja. A bírót még senki nem szidja , mert ő jól szituált kinézetű, finom modorú, és nincs egyenruhában se . Szerintem az okot és okozókat kell számonkérni.