Társadalmi folyamatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 477
11 443
113
Nem akarok belpolt idehozni. De. Akit érdekel, keressen rá a Weltwoche YT csatornáján, Orbán youtuberekkel (Michael Knowles, Weltwoche, Dave Rubin stb) beszél. Angolul, német felirattal. Kemény, mint a kád széle. Szerinte UK bonyolult, de a kontinensen (értsd Németo, Franciao) vége a dalnak. Szerinte 15 év múlva a muszlim bevándorlók átveszik a városokat. Nem úgy, mint most, hanem kb hivatalosan is.

Mit gondoltok, hol a legrosszabb a helyzet a 3 említett közül?
Franciáknál?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 607
36 083
113
Nem tudom, talán rosszul tettem fel a kérdést, az érdekel, hogy ti mit gondoltok, és mire alapozzátok? Nekem személyes rálátásom csak Ausztriára van meg pici Németországra, franciául nem is beszélek, onnét csak a riasztó videók és hírek jutnak el hozzám. Az mondjuk látszik, hogy teljesen más a vidéki Ausztria, mint a nagyobb városok vagy pláne Bécs. Mariazell tök oké. :D

• Tetszik

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 068
9 810
113
Nem tudom, talán rosszul tettem fel a kérdést, az érdekel, hogy ti mit gondoltok, és mire alapozzátok? Nekem személyes rálátásom csak Ausztriára van meg pici Németországra, franciául nem is beszélek, onnét csak a riasztó videók és hírek jutnak el hozzám. Az mondjuk látszik, hogy teljesen más a vidéki Ausztria, mint a nagyobb városok vagy pláne Bécs. Mariazell tök oké. :D
Szerintem a változás mindenhol drasztikus és dominó szerű lesz. Ha a nagyvárosok elesnek, akkor ők lesznek az ország új urai, és akkor a vidék is bedől pillanatok alatt.
Nem ugyanaz az eseménysor, de talán a leginkább hasonló Dél-afrikai Köztársaság. Szerintem sok dolgot előre vetít.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 855
26 624
113
Nem akarok belpolt idehozni. De. Akit érdekel, keressen rá a Weltwoche YT csatornáján, Orbán youtuberekkel (Michael Knowles, Weltwoche, Dave Rubin stb) beszél. Angolul, német felirattal. Kemény, mint a kád széle. Szerinte UK bonyolult, de a kontinensen (értsd Németo, Franciao) vége a dalnak. Szerinte 15 év múlva a muszlim bevándorlók átveszik a városokat. Nem úgy, mint most, hanem kb hivatalosan is.

Franciák meg az uk nem baj, egyék csak meg, a németeknél meg majd átfordul a kapcsoló aztán megoldják házon belül.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 607
36 083
113
Szerintem a változás mindenhol drasztikus és dominó szerű lesz. Ha a nagyvárosok elesnek, akkor ők lesznek az ország új urai, és akkor a vidék is bedől pillanatok alatt.
Nem ugyanaz az eseménysor, de talán a leginkább hasonló Dél-afrikai Köztársaság. Szerintem sok dolgot előre vetít.
Én el tudok képzelni (Ausztriában pl, ahol azért nem teljesen agymosottak, mint a németek) olyant, h vidéken lázadozni kezdenek, levágják a városokat és enklávévá változtatják őket.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 068
9 810
113
Én el tudok képzelni (Ausztriában pl, ahol azért nem teljesen agymosottak, mint a németek) olyant, h vidéken lázadozni kezdenek, levágják a városokat és enklávévá változtatják őket.
Ha többségbe kerülnek, akkor a demokrácia fegyverré válik, és az őshonos lakosság ellen fogják azt felhasználni.
Szerintem bármelyik országban is történik meg elsőként, az feltüzeli a többit és azok egyre agresszívabbá válnak. Azt sem tartom kizártnak, hogy Franciaország és Németország elmuszlimosodott régiói egyesülnek, új entitást hozva létre.
A másik borítékolható következmény, vagy csak tünet, hogy a gazdaságok összeomlanak, az ipar és a pénz elmenekül, akár a tengerentúlra, akár Kelet Európába.
Ezek a legfőbb pillérek, amiknek az összeomlása magával ránt minden mást is. Mezőgazdaság, oktatás, egészségügy, magántulajdon.
Diplomáciai káosz és humanitárius katasztrófák, egyesek eszkalálják majd, mások belerokkannak, hogy csökkentsék a károkat. A vákumba pedig benyomul valami nagyhatalom.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 607
36 083
113
Ha többségbe kerülnek, akkor a demokrácia fegyverré válik, és az őshonos lakosság ellen fogják azt felhasználni.
Szerintem bármelyik országban is történik meg elsőként, az feltüzeli a többit és azok egyre agresszívabbá válnak. Azt sem tartom kizártnak, hogy Franciaország és Németország elmuszlimosodott régiói egyesülnek, új entitást hozva létre.
A másik borítékolható következmény, vagy csak tünet, hogy a gazdaságok összeomlanak, az ipar és a pénz elmenekül, akár a tengerentúlra, akár Kelet Európába.
Ezek a legfőbb pillérek, amiknek az összeomlása magával ránt minden mást is. Mezőgazdaság, oktatás, egészségügy, magántulajdon.
Diplomáciai káosz és humanitárius katasztrófák, egyesek eszkalálják majd, mások belerokkannak, hogy csökkentsék a károkat. A vákumba pedig benyomul valami nagyhatalom.
Igazad van, de a nagyvárosokban sokkal előbb kerülnek relatív többségbe. Ausztriában 20% alatt vannak a bevándorlók, Bécsben meg 50% körül, egyes kerületekben 60% felett. A nagyvárosokat sokkal előbb borítják, mint hogy a többség közelébe kerüljenek. És ennek több oka is van:
1, Bécsben munkalehetőség (értsd feketén, kábszi árulás stb)
2, Bécsben (meg a nagyvárosokban) ott vannak a haverok, tesók, akik beszélik az ő nyelvét, nem kell megtanulni németül, mecset is van
3, sokkal könnyebb eltűnni (a hatóságok elől)
4, az őslakos menekül vidékre.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 068
9 810
113
Igazad van, de a nagyvárosokban sokkal előbb kerülnek relatív többségbe. Ausztriában 20% alatt vannak a bevándorlók, Bécsben meg 50% körül, egyes kerületekben 60% felett. A nagyvárosokat sokkal előbb borítják, mint hogy a többség közelébe kerüljenek. És ennek több oka is van:
1, Bécsben munkalehetőség (értsd feketén, kábszi árulás stb)
2, Bécsben (meg a nagyvárosokban) ott vannak a haverok, tesók, akik beszélik az ő nyelvét, nem kell megtanulni németül, mecset is van
3, sokkal könnyebb eltűnni (a hatóságok elől)
4, az őslakos menekül vidékre.
És milyen rövid, vagy hosszútávú hatása volna Bécs kultúrális, vagy akár jogi elvesztésének Ausztriára nézve?

• Tetszik

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 607
36 083
113
És milyen rövid, vagy hosszútávú hatása volna Bécs kultúrális, vagy akár jogi elvesztésének Ausztriára nézve?
Tudja fene. Kb hasonló főváros-vidék ellentét van ott is, mint nálunk, nagyon erős lokálpatriotizmus, és vannak Bécsen kívül is erős identitással rendelkező nagyobb városok, pl Salzburg (igaz, az is elég fertőzött). Egy kis anekdota a helyzet érzékeltetésére. Egy ismerősöm (amúgy Bécsben él, hivatalból helyezték oda, magyar) volt Karintiában egy családnál, gyk vendégségben. Hívta őket, h hát szeretné viszonozni, ha Bécsben járnak. "Nem megyünk." De mégis, hátha.. "20 éve nem voltunk, ezután sem megyünk." Ooookéé.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 607
36 083
113
Ebben igazad van, de mivel saját országot sem tudnak működtetni, másét miért tudnák? Mármint nem gazdaságilag, hanem politikailag, közigazgatásilag. Ezért gondolom, h szervezetten le lehetne vágni így nagyvárosokat, persze kollaboráns libsiktől tartani kell.
Egyébként tisztára Gerilla trillógia szcenáriókról beszélgetünk. Franciaország egyszerre könnyebb és nehezebb helyzetben van, az által, h az ő bevándorlóik beszélnek franciául. Legalábbis jobban, mint az ausztriai és németországi agysebészek németül.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 793
65 576
113
Hangulatkép: :)
Én Bécs közelében, a bécsi agglomerációban, az úgynevezett "Speckgürtelben" lakom. Ezek a várost körûlvevő kisebb helysègek, ahonnan az emberek többnyire a városba járnak dolgozni, ahol a helységek jellege részben még vidékies, de az infrastruktura jól kiépitett, ahol az iskolákban nincs gond a gyermekek nyelvtutásával. Budapest viszonyában pl Solymár és környéke jut eszembe.
Na, itt az élet teljesen normális. Van egy döner kocsi, de török vendéglő nincs. Kinai van több is. Burkàs nőket nem látni, se fiatal ferfiak csoportjait. Közbiztonsággal nincs gond. Kûlönben van több magyar, elég sok lengyel, szlovák, elvétve pár fekete, akiknek felesége osztrák. Van fúvószenekar, tűzoltóünnep, tradicionális osztrák viseletet itt nem látsz, ahhoz túl városias a lakósság már.
Aránylag ritkán megyek be a városba, de azonnal feltünik a multikulti népesség. A belvárosban ez mèg poliglott, sok a turista, de egyes környékeken, kerületekben erősen Kabul irányába megy a városkép és az iskolákban akár a gyerekek 80%-a is lehet muzulmán migráns. A többi a Balkánról van, vagy Kelet-Európából.. Igazi " slum" Bécsben ( még) nincs sehol.
A városban elhatárolódik a jobbmodú lakósság a szegénnyebbektől, fajtól, eredettől függetlenül. Egyes drágább környékeken is sok a külföldi, de azok a " jó" külföldiek, a módosabb fajta, aki ad magára és a gyerekei nevelésére.De pl a 20.kerülrtben láttam, hogy iskola befejeztével feketén bekendőzött fiatal lányok tucatja jött ki az iskolából délben.
Egyik ismerősöm ifi foci tréner Bécs nyugati részén. Azt mondja, ha játszanak a keleti bècsi kerületekből való csapatokkal, akkor ő is csodálkozik, mennyire màs ott a világ, mennyire aggresszivabbak a szûlők és a gyerekek is.
Az a városban is előfordult már, hogy a McDonalds előtt pár afgán stb srác, úgy 13-15 èves, elvette a "fehér kissrácok" pénzèt.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 346
65 674
113

Arról nem beszélt, hogy nálunk mi a helyzet a kokerókkal? Vagy az úgy számára kívánatos? o_O

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 607
36 083
113
Arról nem beszélt, hogy nálunk mi a helyzet a kokerókkal? Vagy az úgy számára kívánatos? o_O
Hát figyu, Nyugat-Mo-ról tudok beszélni, ott pl 15 éve sokkal rosszabb volt a helyzet. Oké, belejátszik az is, h aki igazán balhés volt az halálra itta magát, nem sok problémás család maradt a környékünkön. Jó, igen, kisváros, Győr biztos más.

• Tetszik

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 588
29 490
113
A vidéki Anglia is tök más, Skóciáról nem is beszélve.
De én szem.szt. bármikor visszamennék Provance-ba. De Marseille-be is.
Bár az igazi, amikor az utóbbi felé járogattam, akkor kevesebb lehetett a bevándorló és több a tengerész.
Bár az szintén igaz, hogy a kikötővárosok mindig is multikultik volak. És nagyon jópofa helyek.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 346
65 674
113
Hát figyu, Nyugat-Mo-ról tudok beszélni, ott pl 15 éve sokkal rosszabb volt a helyzet. Oké, belejátszik az is, h aki igazán balhés volt az halálra itta magát, nem sok problémás család maradt a környékünkön. Jó, igen, kisváros, Győr biztos más.

Azért én egy picit több helyen jártam hazámban az utóbbi időben, szerintem nagyon szar a helyzet.
De tény, hogy Ausztriában meg 10+ éve nem jártam. Szóval nekem meg arról nincs releváns véleményem.
De mivel itthon élek nem ott, így leszarom mi lesz velük. Ellenben a hazám sorsa nagyon is aggaszt...

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 607
36 083
113
Azért én egy picit több helyen jártam hazámban az utóbbi időben, szerintem nagyon szar a helyzet.
De tény, hogy Ausztriában meg 10+ éve nem jártam. Szóval nekem meg arról nincs releváns véleményem.
De mivel itthon élek nem ott, így leszarom mi lesz velük. Ellenben a hazám sorsa nagyon is aggaszt...
Járni én is jártam több helyen, de lakni nem laktam. Meg nyilván más egy napra odamenni valahová, aztán hazajönni.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 346
65 674
113
Járni én is jártam több helyen, de lakni nem laktam. Meg nyilván más egy napra odamenni valahová, aztán hazajönni.

Azért néha elég csak járni egy egy helyen. És néha nehéz eldönteni, hogy Pest-Erzsébet a szarabb hely, vagy a Rimóci cigánytelep. De tudok javasolni uti célokat ha gondolod. Pl. Ráckevén a pokol hegy is rendkívül szép az év meleg időszakában :rolleyes:
De mielőtt félre értesz nem rajtad akarok dolgokat számon kérni, csak finoman jelezni akartam, hogy mielőtt O.V. neki áll okoskodni, hogy mi van nyugaton, először itthon kellene szétnéznie. ;)
Eltelt a mágikus két hét, azt nem látom azóta se a rendet.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 346
65 674
113
A kormány új drogpolitikájáról beszélgetnek egy drog ellenes roma muksóval:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Értem én a szándékot, meg, hogy 15 év után ez eszükbe jutott, de én úgy gondolom, hogy ez az egész csak halottnak a csók. :(