[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

En-Mf4-MKXc-AEWy8k.jpg

Valid, de még nem olyan szörnyű helyzet ahogy a sajtóban megjelenik.
És az sem igaz hogy nem tudunk változtatni. A nyugati világ élen jár a műholdak aktív szolgálatuk végén való biztonságos kivonásában. Szabályozott rendszer szerint kell eljárni, és büntetik az azt megsértőt. A probléma pl kina, aki jelenleg még ilyen megoldásokat nem alkalmaz.
+Több futó projekt van aktív pályán való elfogás/eltávolításra is. Szóval nem kell beszarni.
Viszont messze nem csak a nyugati világ pakol fel dolgokat.
Nem szartam be (én remélem nem fogom megélni).
Egyébként nem csak erre írtam, hogy nem változunk: ami nincs szem előtt, az nem is létezik.
Aztán meg lehet nézni, hogy a tengerek milyen állapotban vannak manapság. Fent is ez lesz.

• Tetszik
Reactions: misinator and fip7
Viszont messze nem csak a nyugati világ pakol fel dolgokat.
Nem szartam be (én remélem nem fogom megélni).
Egyébként nem csak erre írtam, hogy nem változunk: ami nincs szem előtt, az nem is létezik.
Aztán meg lehet nézni, hogy a tengerek milyen állapotban vannak manapság. Fent is ez lesz.
Már bocs, de aki milliós bringával közlekedik, meg nem bírja ki klíma nélkül, és prémium hússal eteti a macskáját, az jobban tenné, ha nem sopánkodna az űr meg a tengerek állapotáról..
Amúgy meg, a műholdas űr törmelékek vagy 2/3 részben néhány eseményre vezethetőek vissza. Gyakorlatilag 2 ASAT és egy műhold ütközés eredménye a java. Szóval nem önmagában a műholdak a probléma..

Már bocs, de aki milliós bringával közlekedik, meg nem bírja ki klíma nélkül, és prémium hússal eteti a macskáját, az jobban tenné, ha nem sopánkodna az űr meg a tengerek állapotáról..
Amúgy meg, a műholdas űr törmelékek vagy 2/3 részben néhány eseményre vezethetőek vissza. Gyakorlatilag 2 ASAT és egy műhold ütközés eredménye a java. Szóval nem önmagában a műholdak a probléma..
1. egy tíz éves bringa miatt ne kelljen már szégyellnem magam 42 évesen
2. nem volt, és még nincs klímám egyelőre
3. mi bajod a macskámmal?! :o :)

Muskot ha kicsinálják csak azt bánnám ha kukázódna vele a Starship is. Lehet hogy nem a legjobb irány de benne van a potenciál hogy olcsobbá teszi az űrrepülést, ezáltal az összes űreszköz gyártását mert hogy könnyenben pótolható lesz minden. Szóval megnyithatja a kaput a scifi előtt

Ha jó embereket ismersz akkor könnyen lehetsz milliárdos kis hazánkban. Még én is ismerek ilyen embert...
Muskról volt szó,nem?
Ami az itthont illeti, bizonyos fokig igazad van. De azt is látni kell (igy látom én), hogy ahhoz, hogy milliárdos legyél, kellenek bizonyos tulajdonságok, ami nyilvàvalóan benned és bennem, nincs meg. Mert különben mi is milliárdosok lennénk.Én is ismerek itthoni milliàrdost (kàr, hogy nem mondhatom ki az, mert egy jó barátom fia...) és nekem teljesen nyilvánvaló, hogy tud sokmindent, amit én (és te) nem.

Muskról volt szó,nem?
Ami az itthont illeti, bizonyos fokig igazad van. De azt is látni kell (igy látom én), hogy ahhoz, hogy milliárdos legyél, kellenek bizonyos tulajdonságok, ami nyilvàvalóan benned és bennem, nincs meg. Mert különben mi is milliárdosok lennénk.Én is ismerek itthoni milliàrdost (kàr, hogy nem mondhatom ki az, mert egy jó barátom fia...) és nekem teljesen nyilvánvaló, hogy tud sokmindent, amit én (és te) nem.

Hasonló anonimitási okok miatt nem szívesen vitáznék erről. Ismerek olyan vállalkozót akinek 1 cége volt 2010-előtt és éppencsak el evickélt vele. Ma 10+ cége van, és mind az "államból" él.
Ami bennem nem volt meg, és benne igen, hogy ismert pár embert egy adott pártból és vállalta, hogy vissza osztja amit kell :rolleyes:
10+ éve már csak tulajdonosa a cégeknek, nem ő vezeti őket. (Igaz, ellenőrzi őket)
Nem sajnálom tőle, de se ma se régebben nem a tehetség számít hanem az ismeretség.
Ha gazdag akarsz lenni akkor a kapcsolati tőke a legfontosabb. A nélkül szinte 0 esélyed van meggazdagodni.

A kínai elektromos teherautó-gyártó, a Windrose Trump-ködön keresztül is berobban az Egyesült Államokba
A Windrose Kaliforniában fogja összeszerelni elektromos nyerges vontatóit.

n4So0wg.jpg

xX2EC8r.jpg

VKai3sF.jpg

Ha jó embereket ismersz akkor könnyen lehetsz milliárdos kis hazánkban. Még én is ismerek ilyen embert...
"Ha jó embereket ismersz akkor könnyen lehetsz milliárdos kis hazánkban."

Biztosan nagyon jól tudod, hogy ez az egész világban így megy évezredek óta, csak régebben nem milliárdosoknak nevezték őket. A keleti világban a rokoni kapcsolatok, nem merem kijelenteni, hogy a nyugati világban ez nem játszik. Megfelelő helyen kapott megfelelő infó, esetleg 1 dollárra leértékelt cég megvétele, stb.... A lehetőségek határtalanok.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Ha jó embereket ismersz akkor könnyen lehetsz milliárdos kis hazánkban."

Biztosan nagyon jól tudod, hogy ez az egész világban így megy évezredek óta, csak régebben nem milliárdosoknak nevezték őket. A keleti világban a rokoni kapcsolatok, nem merem kijelenteni, hogy a nyugati világban ez nem játszik. Megfelelő helyen kapott megfelelő infó, esetleg 1 dollárra leértékelt cég megvétele, stb.... A lehetőségek határtalanok.

Pontosan. Nem magyar sajátosság.

Musk már arról szavaztatja a népet, hogy kéne-e új párt az amerikaiaknak o_O
Ez a Trump-Musk csörte elég kínosra sikeredett. Musk lett kb az amerikai Simicska.

Simicska nem alapítot pártot, Musk viszont arra felé mozdul:

Kulon vicces, hogy a kámpányban Musk azért is "kuzdot", hogy Kamala ne utasíthassa ot ki USA-ból mint illegális migránst.
Erre Bannon:

:D

Érdemes meghallgatni:

Hanyatló birodalmak egyik fő jellemzője Neil Ferguson szerint: ha már többet költenek a hiteleik kamataira, mint a haderejükre akkor már nem sok van nekik hátra nagy hatalomként. Ez történelmileg a spanyol birodalomtól napjainkra mindenkire igaz volt szte. Az USA közel kétszer annyit költ kamatokra mint védelemre, szóval ez nem túl jó jövő kép.

Trump új költségvetési törvénye nagyon durván odafog vágni a deficitnek...