A többsége elég. Sőt, sok űreszköz gyártó már figyel rá, hogy minnél inkább egéhető, nem annyira tartós anyagokat használjon.Nem kéne előbb megoldást találni az egyre gázabb szemétre, amit sikerül fent összehozni?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A többsége elég. Sőt, sok űreszköz gyártó már figyel rá, hogy minnél inkább egéhető, nem annyira tartós anyagokat használjon.Nem kéne előbb megoldást találni az egyre gázabb szemétre, amit sikerül fent összehozni?
Viszont messze nem csak a nyugati világ pakol fel dolgokat.![]()
Valid, de még nem olyan szörnyű helyzet ahogy a sajtóban megjelenik.
És az sem igaz hogy nem tudunk változtatni. A nyugati világ élen jár a műholdak aktív szolgálatuk végén való biztonságos kivonásában. Szabályozott rendszer szerint kell eljárni, és büntetik az azt megsértőt. A probléma pl kina, aki jelenleg még ilyen megoldásokat nem alkalmaz.
+Több futó projekt van aktív pályán való elfogás/eltávolításra is. Szóval nem kell beszarni.
Már bocs, de aki milliós bringával közlekedik, meg nem bírja ki klíma nélkül, és prémium hússal eteti a macskáját, az jobban tenné, ha nem sopánkodna az űr meg a tengerek állapotáról..Viszont messze nem csak a nyugati világ pakol fel dolgokat.
Nem szartam be (én remélem nem fogom megélni).
Egyébként nem csak erre írtam, hogy nem változunk: ami nincs szem előtt, az nem is létezik.
Aztán meg lehet nézni, hogy a tengerek milyen állapotban vannak manapság. Fent is ez lesz.
1. egy tíz éves bringa miatt ne kelljen már szégyellnem magam 42 évesenMár bocs, de aki milliós bringával közlekedik, meg nem bírja ki klíma nélkül, és prémium hússal eteti a macskáját, az jobban tenné, ha nem sopánkodna az űr meg a tengerek állapotáról..
Amúgy meg, a műholdas űr törmelékek vagy 2/3 részben néhány eseményre vezethetőek vissza. Gyakorlatilag 2 ASAT és egy műhold ütközés eredménye a java. Szóval nem önmagában a műholdak a probléma..
Egyik sem volt soha...egy hullám felemelte...Egy dolog egy zseniális tech vállalkozó, teljesen más dolog egy sikeres politikus. Musk nem tudja a kettőt egyszerre.
Mikor emel fel téged, vagy engem egy hullám? Làtod most, hogy több mint egy "hullám" kell ahhoz, hogy milliárdos legyél?Egyik sem volt soha...egy hullám felemelte...
Mikor emel fel téged, vagy engem egy hullám? Làtod most, hogy több mint egy "hullám" kell ahhoz, hogy milliárdos legyél?
Muskról volt szó,nem?Ha jó embereket ismersz akkor könnyen lehetsz milliárdos kis hazánkban. Még én is ismerek ilyen embert...
Muskról volt szó,nem?
Ami az itthont illeti, bizonyos fokig igazad van. De azt is látni kell (igy látom én), hogy ahhoz, hogy milliárdos legyél, kellenek bizonyos tulajdonságok, ami nyilvàvalóan benned és bennem, nincs meg. Mert különben mi is milliárdosok lennénk.Én is ismerek itthoni milliàrdost (kàr, hogy nem mondhatom ki az, mert egy jó barátom fia...) és nekem teljesen nyilvánvaló, hogy tud sokmindent, amit én (és te) nem.
"Ha jó embereket ismersz akkor könnyen lehetsz milliárdos kis hazánkban."Ha jó embereket ismersz akkor könnyen lehetsz milliárdos kis hazánkban. Még én is ismerek ilyen embert...
New York 1931:
![]()
"Ha jó embereket ismersz akkor könnyen lehetsz milliárdos kis hazánkban."
Biztosan nagyon jól tudod, hogy ez az egész világban így megy évezredek óta, csak régebben nem milliárdosoknak nevezték őket. A keleti világban a rokoni kapcsolatok, nem merem kijelenteni, hogy a nyugati világban ez nem játszik. Megfelelő helyen kapott megfelelő infó, esetleg 1 dollárra leértékelt cég megvétele, stb.... A lehetőségek határtalanok.
Musk már arról szavaztatja a népet, hogy kéne-e új párt az amerikaiaknak
Ez a Trump-Musk csörte elég kínosra sikeredett. Musk lett kb az amerikai Simicska.
Oké, de azt a hullámot észre kellett vegye, még a időben, majd ügyesen meg kellett lovagolja. A Tesla és a SpaceX is nagyon jól időzített ügyes és egyáltalán nem.kockázat mentes befektetés volt a részéről ezt kár elvitatni.Egyik sem volt soha...egy hullám felemelte...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..