[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 824
29 785
113
En-Mf4-MKXc-AEWy8k.jpg

Valid, de még nem olyan szörnyű helyzet ahogy a sajtóban megjelenik.
És az sem igaz hogy nem tudunk változtatni. A nyugati világ élen jár a műholdak aktív szolgálatuk végén való biztonságos kivonásában. Szabályozott rendszer szerint kell eljárni, és büntetik az azt megsértőt. A probléma pl kina, aki jelenleg még ilyen megoldásokat nem alkalmaz.
+Több futó projekt van aktív pályán való elfogás/eltávolításra is. Szóval nem kell beszarni.
Viszont messze nem csak a nyugati világ pakol fel dolgokat.
Nem szartam be (én remélem nem fogom megélni).
Egyébként nem csak erre írtam, hogy nem változunk: ami nincs szem előtt, az nem is létezik.
Aztán meg lehet nézni, hogy a tengerek milyen állapotban vannak manapság. Fent is ez lesz.

• Tetszik
Reactions: misinator and fip7

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 107
19 112
113
Viszont messze nem csak a nyugati világ pakol fel dolgokat.
Nem szartam be (én remélem nem fogom megélni).
Egyébként nem csak erre írtam, hogy nem változunk: ami nincs szem előtt, az nem is létezik.
Aztán meg lehet nézni, hogy a tengerek milyen állapotban vannak manapság. Fent is ez lesz.
Már bocs, de aki milliós bringával közlekedik, meg nem bírja ki klíma nélkül, és prémium hússal eteti a macskáját, az jobban tenné, ha nem sopánkodna az űr meg a tengerek állapotáról..
Amúgy meg, a műholdas űr törmelékek vagy 2/3 részben néhány eseményre vezethetőek vissza. Gyakorlatilag 2 ASAT és egy műhold ütközés eredménye a java. Szóval nem önmagában a műholdak a probléma..

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 935
66 232
113
Egy dolog egy zseniális tech vállalkozó, teljesen más dolog egy sikeres politikus. Musk nem tudja a kettőt egyszerre.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 824
29 785
113
Már bocs, de aki milliós bringával közlekedik, meg nem bírja ki klíma nélkül, és prémium hússal eteti a macskáját, az jobban tenné, ha nem sopánkodna az űr meg a tengerek állapotáról..
Amúgy meg, a műholdas űr törmelékek vagy 2/3 részben néhány eseményre vezethetőek vissza. Gyakorlatilag 2 ASAT és egy műhold ütközés eredménye a java. Szóval nem önmagában a műholdak a probléma..
1. egy tíz éves bringa miatt ne kelljen már szégyellnem magam 42 évesen
2. nem volt, és még nincs klímám egyelőre
3. mi bajod a macskámmal?! :eek: :)

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 413
4 035
113
Muskot ha kicsinálják csak azt bánnám ha kukázódna vele a Starship is. Lehet hogy nem a legjobb irány de benne van a potenciál hogy olcsobbá teszi az űrrepülést, ezáltal az összes űreszköz gyártását mert hogy könnyenben pótolható lesz minden. Szóval megnyithatja a kaput a scifi előtt

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 935
66 232
113
Ha jó embereket ismersz akkor könnyen lehetsz milliárdos kis hazánkban. Még én is ismerek ilyen embert...
Muskról volt szó,nem?
Ami az itthont illeti, bizonyos fokig igazad van. De azt is látni kell (igy látom én), hogy ahhoz, hogy milliárdos legyél, kellenek bizonyos tulajdonságok, ami nyilvàvalóan benned és bennem, nincs meg. Mert különben mi is milliárdosok lennénk.Én is ismerek itthoni milliàrdost (kàr, hogy nem mondhatom ki az, mert egy jó barátom fia...) és nekem teljesen nyilvánvaló, hogy tud sokmindent, amit én (és te) nem.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 483
66 588
113
Muskról volt szó,nem?
Ami az itthont illeti, bizonyos fokig igazad van. De azt is látni kell (igy látom én), hogy ahhoz, hogy milliárdos legyél, kellenek bizonyos tulajdonságok, ami nyilvàvalóan benned és bennem, nincs meg. Mert különben mi is milliárdosok lennénk.Én is ismerek itthoni milliàrdost (kàr, hogy nem mondhatom ki az, mert egy jó barátom fia...) és nekem teljesen nyilvánvaló, hogy tud sokmindent, amit én (és te) nem.

Hasonló anonimitási okok miatt nem szívesen vitáznék erről. Ismerek olyan vállalkozót akinek 1 cége volt 2010-előtt és éppencsak el evickélt vele. Ma 10+ cége van, és mind az "államból" él.
Ami bennem nem volt meg, és benne igen, hogy ismert pár embert egy adott pártból és vállalta, hogy vissza osztja amit kell :rolleyes:
10+ éve már csak tulajdonosa a cégeknek, nem ő vezeti őket. (Igaz, ellenőrzi őket)
Nem sajnálom tőle, de se ma se régebben nem a tehetség számít hanem az ismeretség.
Ha gazdag akarsz lenni akkor a kapcsolati tőke a legfontosabb. A nélkül szinte 0 esélyed van meggazdagodni.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 920
20 228
113
A kínai elektromos teherautó-gyártó, a Windrose Trump-ködön keresztül is berobban az Egyesült Államokba
A Windrose Kaliforniában fogja összeszerelni elektromos nyerges vontatóit.

n4So0wg.jpg

xX2EC8r.jpg

VKai3sF.jpg

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
759
7 042
93
Ha jó embereket ismersz akkor könnyen lehetsz milliárdos kis hazánkban. Még én is ismerek ilyen embert...
"Ha jó embereket ismersz akkor könnyen lehetsz milliárdos kis hazánkban."

Biztosan nagyon jól tudod, hogy ez az egész világban így megy évezredek óta, csak régebben nem milliárdosoknak nevezték őket. A keleti világban a rokoni kapcsolatok, nem merem kijelenteni, hogy a nyugati világban ez nem játszik. Megfelelő helyen kapott megfelelő infó, esetleg 1 dollárra leértékelt cég megvétele, stb.... A lehetőségek határtalanok.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 437
48 563
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 483
66 588
113
"Ha jó embereket ismersz akkor könnyen lehetsz milliárdos kis hazánkban."

Biztosan nagyon jól tudod, hogy ez az egész világban így megy évezredek óta, csak régebben nem milliárdosoknak nevezték őket. A keleti világban a rokoni kapcsolatok, nem merem kijelenteni, hogy a nyugati világban ez nem játszik. Megfelelő helyen kapott megfelelő infó, esetleg 1 dollárra leértékelt cég megvétele, stb.... A lehetőségek határtalanok.

Pontosan. Nem magyar sajátosság.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
6 139
15 900
113
Musk már arról szavaztatja a népet, hogy kéne-e új párt az amerikaiaknak o_O
Ez a Trump-Musk csörte elég kínosra sikeredett. Musk lett kb az amerikai Simicska.

Simicska nem alapítot pártot, Musk viszont arra felé mozdul:

Kulon vicces, hogy a kámpányban Musk azért is "kuzdot", hogy Kamala ne utasíthassa ot ki USA-ból mint illegális migránst.
Erre Bannon:

:D

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 437
48 563
113
Érdemes meghallgatni:

Hanyatló birodalmak egyik fő jellemzője Neil Ferguson szerint: ha már többet költenek a hiteleik kamataira, mint a haderejükre akkor már nem sok van nekik hátra nagy hatalomként. Ez történelmileg a spanyol birodalomtól napjainkra mindenkire igaz volt szte. Az USA közel kétszer annyit költ kamatokra mint védelemre, szóval ez nem túl jó jövő kép.

Trump új költségvetési törvénye nagyon durván odafog vágni a deficitnek...