Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezért lőtték Ternopolt tegnap a ruszkik..Ternopolt lövik jelenleg az oroszok..
Az eszedbe sem jut, hogy két rossz közül a kisebbiket választjuk (nem nem szeretjük, választjuk)?Sokan vagytok, ukrán kedvelők (a kedvelő helyett mást gondolok) itt a fórumon. Mi szerettek rajtuk?
ha szerinted ukrajna a kisebb rossz, akkor baj van náladAz eszedbe sem jut, hogy két rossz közül a kisebbiket választjuk (nem nem szeretjük, választjuk)?
Ismét a Hollywoodi kondicionálás hatását vélem felfedezni magunkban. Akik persze nem csináltak mást mint a keresztény kulturkör gyökerét a jó és rossz harcát torzították el és ezzel együtt a "Ne ítélj!" záradékot is megfordították: Te vagy a világ csendőre, a te ítéleted az igaz. Tovább menve a konkrét esetre itt Oroszország, sőt az egész keleti blokk az amit szisztematikusan démonizáltak, így már érthető, hogy könnyen rávágjuk a mindkettő rossz címkét. Azon gondolkodok, hogy hány szereplős ez a történet?Az eszedbe sem jut, hogy két rossz közül a kisebbiket választjuk (nem nem szeretjük, választjuk)?
PONTOSAN !!!Az eszedbe sem jut, hogy két rossz közül a kisebbiket választjuk (nem nem szeretjük, választjuk)?
Így van, de nagyobb gond (mert a befolyás már most megvan, úgy tűnik), hogy mivel saját ipar/gazdaság/tőke alig van, az oroszok működőtőke kihelyezése nem számottevő külföldön jelentősebben munkahelyteremtő iparágakban, és a nyugati tőke pedig a fokozott kockázatok miatt visszahúzódna, hogy a mostani stagnálásnál is durvább gazdasági punnyadás, valószínűleg lejtmenet jönneItt nem szerelemrol van szo hanem kisebbik roszrol. Mert ha az oroszoknak sikerul elfoglalni ukrajnat akkor magyarorszag lesz az oroszok altal deklaralt utkozoallam ahol ok befolyast akarnak szerezni.
Sokaknak nosztalgikus. Mondjuk szerintem is jobb volt Gyurcsány alatt, fiatal csajokkal nyomultam, volt menő mp3 lejátszóm, nem fájt semmi ízületem, stb.Majd ha a donto befolyas meg van akkor hozzacsapjak a birodalomhoz. 45 evet huztunk le orosz befolyas alatt es nem volt se szep se jo.
Ezt mondjuk vitatom. Nem kívánnék alatta élni, de a SzU-hoz képest ez egy babazsúrnak tűnik. És ezek sem sokkal hatékonyabbak, vagy hatékonytalanabbak.A mostani orosz vezetes meg meg ehez a volt orosz vezeteshez kepest is bun rossz.
Az ostoba német következetesen sem tud hazudni! Az F-16-os első felszállása 1974-ben volt. Kb 1979-től beszélhetünk a széria F-16 Block 1-esek tömegeges megjeleneséről. Ezek a gépek nem voltak felszerelve BVR rakétákkal, hanem az AiM-9P volt integrálva hozzá! Az F-16 MLU korszerűsítés 1995-ben kezdődött és valamikor 2000 környékén fejeződött be. Tehát 60 évvel ezelőtt még sehol sem volt fizikailag létező F16-os. Az első Block 1-esek 45-évesek amelyek ha még repülnének, akkor sem tudnának a SZU-35-ös közelébe kerülni, ha oda kerülnének, akkor kb öt kilóméterről tudnák indítani az AiM-9P-ket, de azokat sem szemből. Az F-16-osnak legalább az AiM-120C5 rakétára lenne szüksége, hogy kb 30km-ről jó eséllyel eltalálja a SZU-35Sz-t. Ez a rakéta viszon csak max 25-éve létezik.Legalább van róla drónfelvétel.Másik "oldalon" is töltenek fel hasonló "minőségű" felvételeket.Ami érdekesség ukrán források szerint F16 lőtte le.
Vélemémyem szerint inkáb légvedelem még mélyrepülésben sincs sok esélye elég közel repülni a Su 35-höz hogy amraamot indítson rá.
Elhiszem, hogy az oroszok elvesztettek egy SZU-35-öst, de miért van az, hogy ilyenkor csak ócska videók kerülnek elő? Miért nem mennek közelebb hozzá, hogy egyértelműen látszódjon? A hírértéke több annál, mint amennyibe egy drón kerül ha megsemmisül...
Így a videó alapján akár egy ukrán SZU-27-es is lehet.
Nem az a baj, hogy ukrán videókat hozol, azt is szívesen nézzük.
Viszont valami elképesztően hülye kommentárokat fűzöl hozzájuk
Lehet abból kéne vissza venni és kicsit tárgyilagosabban, kevesebb lelkesedéssel szemlélni mások halálát.
Mert, hogy a videókon mind két oldalon ezt látod. Mások halálát.
Illetve egy-egy kilőtt eszköztől sem fordul meg a háború menete. Ennyi.
Ezért lőtték Ternopolt tegnap a ruszkik..
Mínusz Storm Shadow és Patriot: nyugati rakétákkal teli földalatti raktár megsemmisült Ternopilban — katonai csatornák
Június 7-én éjjel az orosz fegyveres erők hatalmas csapássorozatot indítottak az ukrán katonai-ipari komplexum kulcsfontosságú létesítményei ellen. Az orosz védelmi minisztérium szerint nagy hatótávolságú precíziós fegyvereket és drónokat használtak a támadáshoz. A csapások támadó drónok összeszerelő műhelyeit, fegyverjavító pontokat és lőszerraktárakat értek el. Minden célpontot sikeresen eltaláltak.
A katonai Telegram-csatornák szerint az egyik fő eredmény egy földalatti bunker megsemmisítése volt Ternopilban. Források szerint 56 Storm Shadow rakétát, 32 Patriot légvédelmi rakétát és 53 ATACMS operatív-taktikai rakétát tartalmazott. A fegyvereket állítólag mindössze öt nappal ezelőtt szállították Ukrajnába.
A ternopili lakosok által forgatott videók szerint a raktárhelyen még mindig nagy tűz tombol.
Finnország nagyot profitált hogy kapu volt a szovjet és a nyugat között anno.Így van, de nagyobb gond (mert a befolyás már most megvan, úgy tűnik), hogy mivel saját ipar/gazdaság/tőke alig van, az oroszok működőtőke kihelyezése nem számottevő külföldön jelentősebben munkahelyteremtő iparágakban, és a nyugati tőke pedig a fokozott kockázatok miatt visszahúzódna, hogy a mostani stagnálásnál is durvább gazdasági punnyadás, valószínűleg lejtmenet jönne
Sokaknak nosztalgikus. Mondjuk szerintem is jobb volt Gyurcsány alatt, fiatal csajokkal nyomultam, volt menő mp3 lejátszóm, nem fájt semmi ízületem, stb.
Ezt mondjuk vitatom. Nem kívánnék alatta élni, de a SzU-hoz képest ez egy babazsúrnak tűnik. És ezek sem sokkal hatékonyabbak, vagy hatékonytalanabbak.
Amit felemlegetsz, na ott szovjet volt, de ha nemzetiségre lebontod akkor pont egy erősen ukrán érzelmű fazon miatt állt a bál 56-ban is. Aki miatt a Krímen is áll az örök balhé, mert annyira de annyira az ukránok voltak a liblingjei hogy muszáj volt nekik dobni a koncot.PONTOSAN !!!
Itt nem szerelemrol van szo hanem kisebbik roszrol. Mert ha az oroszoknak sikerul elfoglalni ukrajnat akkor magyarorszag lesz az oroszok altal deklaralt utkozoallam ahol ok befolyast akarnak szerezni. Majd ha a donto befolyas meg van akkor hozzacsapjak a birodalomhoz. 45 evet huztunk le orosz befolyas alatt es nem volt se szep se jo. A mostani orosz vezetes meg meg ehez a volt orosz vezeteshez kepest is bun rossz.
Gyurcsanyt ki nem allhatom. Meg volt a lehetosege hogy tegyen az orszagert es a sajat szavaival elve egy hazug korrupt impotens rendszert hozott hagyott letrejonni. Bunos es mar regen el kelett volna tunnie a kozeletbol. Szerintem most sem tunik el csak szinjatekot latunk hogy asszonypajtas a Gyurcsany hatas negativ rahatasatol megszabadulva tudja futni a politikai koreit.Így van, de nagyobb gond (mert a befolyás már most megvan, úgy tűnik), hogy mivel saját ipar/gazdaság/tőke alig van, az oroszok működőtőke kihelyezése nem számottevő külföldön jelentősebben munkahelyteremtő iparágakban, és a nyugati tőke pedig a fokozott kockázatok miatt visszahúzódna, hogy a mostani stagnálásnál is durvább gazdasági punnyadás, valószínűleg lejtmenet jönne
Sokaknak nosztalgikus. Mondjuk szerintem is jobb volt Gyurcsány alatt, fiatal csajokkal nyomultam, volt menő mp3 lejátszóm, nem fájt semmi ízületem, stb.
Ezt mondjuk vitatom. Nem kívánnék alatta élni, de a SzU-hoz képest ez egy babazsúrnak tűnik. És ezek sem sokkal hatékonyabbak, vagy hatékonytalanabbak.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..