A következő kérdés merül fel bennem: ki milyen hozzáférést nyer ezáltal katonai és polgári kritikus infrastruktúrához, védett berendezésekhez, információs hálózatokhoz?
Igazából ezen cégek többsége vegyesvállalat volt. Tehát sztem ott a szabályozás nem változik.

Ez max a Hirtenberger és az Aeroplex esetében lesz újraszabályozva.

Illetve megsaccolni is nehéz mennyi lesz az átfutási idő. Minden vegyesvállalat esetében a partnercégeknek és a hitelező bankoknak is hozzá kell még járulni a tranzakcióhoz.

A NATO-ban a cégek többsége részben privát. Ebbe kizárt hogy beleszóljon, max. vm EU-s kereskedelemi szabályozás.
Azt en is tudom csak az ottani cegek vezetoi mind atment valamilyen atvilagitason en erre utaltam, valamint ertenek a fegyver eladashoz ami a mi esetunkben nem mondhato el.
Jo lenne ha ezzel a nagy ossze borulassal olyan cegvezetok kerulnenek a donteshozoi poziba hogy ebbol legyen is valami biznisz…aztan mindegyiknek ugy is csusszan a boritek idokozinkent csak hat banja lelkunk ha vele megy a szeker is.

Amúgy ha jól értem, ez a gyurcsányi megveszem az üdülőt, állam visszaberli megoldásnál is becstelenebb, az állam ezermilliardert megépítette a gyárat, rendelt tőle jó sok eszközt, majd most eladja pimpf pénzért, hogy a hasznot már a magánszemély szedhesse be.
Egészen elképesztő, csak nem értem ha pénzt akartak nekik adni, miért nem rendeltek tízszeres áron szolgáltatást egyből az új tulajoktol, minek bonyolítják az életüket.

Lehet olvasni mindenféle dumát, a lényeg választás elott NER kézbe a hadiipart annyira, hogy leesen oda is nemi apro. Az allam éppúgy tudna vezetni, es a hadiipari megrendelésre is kell nekik a rabolintasuk. Szóval felesleges lépcső es ujabb penzlenyulas. A NER szupercege amely állami pénzbol jött létre. Gellert NER lovag, es mar a ceg mas témában karzelezett,.meg is büntették érte.. Ennyi. A valaszasok utan meg kell szüntetni es vissza allamositani.

A következő kérdés merül fel bennem: ki milyen hozzáférést nyer ezáltal katonai és polgári kritikus infrastruktúrához, védett berendezésekhez, információs hálózatokhoz?

Bár csak lenne egy szuverenitásvédelmi hivatalunk!
Vagy legalább egy nemzetbiztonsági szolgálatunk.