Szerintem jó, hogy az Oroszok nem próbálnak direkt személyeket likvidálni. Engem kiráz a hideg ettől a koncepciótól. Valahol nálam ezzel az Izraeliek és az Amerikaiak is átléptek egy határt. A határt a hadviselés és a terrorizmus között. Az, hogy egyetemi tanárokat a 3. emeleti lakásukba egy preciziós rakétával kivégezzenek az egy olyan örvényt indít el amit generációkkal később se lehet kimagyarázni. Ezért nem szeretem azokat a filmeket se ahol a bérgyilkosokat próbálják valami erkölcsi piedesztára állítani.Azt mièrt nem lehet hallani olvasni sehol, hogy miként lehet az, hogy az Izraeliek Iráni katonai vezetőket, tudósokat kvidáltak és, hogy az oroszok ezt nem lépik meg ukrajna ellen?
2 magyarázat lehetséges szerintem
1; nem tudják. Nem tudnak úgy beszivárogni mint az izraeliek iránba vagy az ukránok Oroszországba. Ezálltal nincs képességük oroszoknak olyan hírszerzési adatokhoz jutni ami azt a fajta precizitást lehetővé teszi amit izraeliek véghezvittek.
2; ha első pont teljesülne is akkor sincs meg a techológia képességük oroszoknak, ami repülőgépen hordozható fegyvereket illeti. És a légifölényről nem is beszélünk akkor.
Az Iskandereket nem is említem. Izraeliek sem ballisztikus rakétávsl szedték ki a vezérkari főnököt…
Tényleg lassan úgy érzem, hogy Oroszok jobban járnának ha Putyin lelépne és valami olyan jönnevakinek vannak golyói.
(Mondjuk azt megnézném ahogy itt egyes NAFO-ok visszasírnák Putyint )
Ugyanakkor elismerem, hogy tényleg jókor lépett Izrael, most volt itt a lehetőség, hogy egy a másik oldalon is terrorista eszközöket használó ellenfelének megakadájozza a nukleáris fegyverhez jutását. Az pedig bátor lépés, hogy bíznak annyira a technikai fölényükben, hogy uralni tudják a légteret. Viszont ez gyorsan megváltozhat ha Irán ütőképesebb légvédelemhez jutna, például az Oroszoktól, bár szerintem Izrael ezt leboltolta Putyinnal a háttérben, azért is annyira bátrak. B. verzió az Izraeliek tényleg annyira jók a harctér kontrollálásában, hogy még a top Orosz légvédelmet is ki tudnák játszani.
Az Oroszok egyébként a nyugathoz képest eltérő technikákat dolgoztak ki számos fegyverrendszer esetében, és eltérő lépésekkel próbálják elérni a céljaikat. Meglepő módon a titkosszolgálatuk már nem képes olyan hatékonyan dolgozni mint a hidegháború alatt.