Most még amcsik nélkül ki hogy érzi, első hét mérlege hogy áll kb. foci analógiában? Ahogy én látom kb. :
Izrael - Irán: 3 - 1
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Fasza, elment rá egy Sidewinder vagy Pyton... az irániak elégedetten csettintenek a felvételt elemezve.
tegnap volt hír valahol,hogy Iránban net = nyet .. minden külföldi site le lesz tiltva ..kb mint É-Koreában , csak a belföldi oldalak lesznek elérhetőekEltűntek az Iránban végrehajtott csapásokról a videók. Ez most a valóság vagy az információs térben jobb Irán?
Tehetetlen. Értem. Szerintem kicsit ez elnagyolt kijelentés nem? Mit kéne többet csinálnia? 4 nap alatt felszámolták a fél IRGC vezérkart, nagyjából lefejezték az iráni nuki tudományos életet, szorgosan keresgélik azóta is a tagokat, ha jól olvastam akkor pont ma halt meg - véletlen - egy újabb atomtudós. Szinte minden nuki létesitmény kapott valamilyen csomagot. Vegülis csak évek és sok-sok-sok milliárd dolláros beruházás visszaépiteni mindent. Tehát mi a tehetetlenség definiciója ebben az esetben? Szerintem még egy komolyabb lehetőség van, a légifölény alatt kitesznek pár izraeli specop teamot, hogy a nuki létesitményeknél biztosan rend legyen. Aztán ennyi. Levegőből területet foglalni nem lehet, na meg mi a fasz kellene a zsidóknak onnan? Homok? Az van náluk is. Igazából már most lehetne azt mondani, hogy Izrael elérte a célját egyedül is. (jó tudom az lesz erre a válasz, hogy az USA meg a jordánok besegitenek a légvédelembe)1. Izrael magában igazából tehetetlen Irán ellen.
2. A meglévő légvédelmük kb annyit ér, mint egy rabbi fohásza a modern iráni rakéták ellen.
igen tehetelen .. és teljesen mindegy hogy most melyik nickedről írszTehetetlen. Értem. Szerintem kicsit ez elnagyolt kijelentés nem? Mit kéne többet csinálnia? 4 nap alatt felszámolták a fél IRGC vezérkart, nagyjából lefejezték az iráni nuki tudományos életet, szorgosan keresgélik azóta is a tagokat, ha jól olvastam akkor pont ma halt meg - véletlen - egy újabb atomtudós. Szinte minden nuki létesitmény kapott valamilyen csomagot. Vegülis csak évek és sok-sok-sok milliárd dolláros beruházás visszaépiteni mindent. Tehát mi a tehetetlenség definiciója ebben az esetben? Szerintem még egy komolyabb lehetőség van, a légifölény alatt kitesznek pár izraeli specop teamot, hogy a nuki létesitményeknél biztosan rend legyen. Aztán ennyi. Levegőből területet foglalni nem lehet, na meg mi a fasz kellene a zsidóknak onnan? Homok? Az van náluk is. Igazából már most lehetne azt mondani, hogy Izrael elérte a célját egyedül is. (jó tudom az lesz erre a válasz, hogy az USA meg a jordánok besegitenek a légvédelembe)
Sokadszor olvasom, hogy "szar" az izraeli légvédelem, szar a usa patriot, szar az usa thaad is. Sok ország örülne egy ilyen "szar" légvédelemnek. De akkor konkrétan menjen a matek. Nézzük már meg, hogy mennyi is volt az eddig beküldött összes arab BM? Ebből mennyi volt ami eltalált valamit (esetleg a célt és nem mellette valamit x kilométeres körzetben). ÉS ez utóbbiból, tehát a találatokból mennyi volt ami konkrétan olyan stratégiai célt talált el ami a zsidóknak óriási nagy világfájdalom? Leszámitva a kórházat tegnapról. Mert ebből lehetne kiszámolni, hogy egy ilyen terror rakétázás mennyi valódi kárt okozott. Szerintem ez a szám 10% alatt van.
Egyébként azt kell megérteni, hogy a világ pénze a rendelkezésükre áll, nyilván belekalkulálták, hogy bár csilliárdokba kerül a védelmi rendszer, de közel nem tudnak mindent elfogni. Mégis elindultak, tehát pont leszarják. Majd ha vége, akkor amit eltaláltak azt újraépitik.
Tehetetlen. Értem. Szerintem kicsit ez elnagyolt kijelentés nem? Mit kéne többet csinálnia? 4 nap alatt felszámolták a fél IRGC vezérkart, nagyjából lefejezték az iráni nuki tudományos életet, szorgosan keresgélik azóta is a tagokat, ha jól olvastam akkor pont ma halt meg - véletlen - egy újabb atomtudós. Szinte minden nuki létesitmény kapott valamilyen csomagot. Vegülis csak évek és sok-sok-sok milliárd dolláros beruházás visszaépiteni mindent. Tehát mi a tehetetlenség definiciója ebben az esetben? Szerintem még egy komolyabb lehetőség van, a légifölény alatt kitesznek pár izraeli specop teamot, hogy a nuki létesitményeknél biztosan rend legyen. Aztán ennyi. Levegőből területet foglalni nem lehet, na meg mi a fasz kellene a zsidóknak onnan? Homok? Az van náluk is. Igazából már most lehetne azt mondani, hogy Izrael elérte a célját egyedül is. (jó tudom az lesz erre a válasz, hogy az USA meg a jordánok besegitenek a légvédelembe)
Sokadszor olvasom, hogy "szar" az izraeli légvédelem, szar a usa patriot, szar az usa thaad is. Sok ország örülne egy ilyen "szar" légvédelemnek. De akkor konkrétan menjen a matek. Nézzük már meg, hogy mennyi is volt az eddig beküldött összes arab BM? Ebből mennyi volt ami eltalált valamit (esetleg a célt és nem mellette valamit x kilométeres körzetben). ÉS ez utóbbiból, tehát a találatokból mennyi volt ami konkrétan olyan stratégiai célt talált el ami a zsidóknak óriási nagy világfájdalom? Leszámitva a kórházat tegnapról. Mert ebből lehetne kiszámolni, hogy egy ilyen terror rakétázás mennyi valódi kárt okozott. Szerintem ez a szám 10% alatt van.
Egyébként azt kell megérteni, hogy a világ pénze a rendelkezésükre áll, nyilván belekalkulálták, hogy bár csilliárdokba kerül a védelmi rendszer, de közel nem tudnak mindent elfogni. Mégis elindultak, tehát pont leszarják. Majd ha vége, akkor amit eltaláltak azt újraépitik.
igen tehetelen .. és teljesen mindegy hogy most melyik nickedről írsz![]()
Eltűntek az Iránban végrehajtott csapásokról a videók. Ez most a valóság vagy az információs térben jobb Irán?
Majd ha egyszer megtalálom a régi nickemet akkor talán, email cim megszünés probléma..igen tehetelen .. és teljesen mindegy hogy most melyik nickedről írsz![]()
ha nem lenne tehetetlen akkor szerinted eltűrte volna,hogy szétrakétázzák a seggüket az irániak ?
mivel elmondásod szerint "sokadszor olvasod" .. akkor ne legyél rest keresd szépen vissza hogy miker írtam erről a jelenlegi konfliktusról,és rá fogsz jönni magadtól is mit jelent az,hogy tehetetlen .. (egyébként abban amire regáltál,pontosan leírtam,hogy full tehetetlen mind a két fél a másikkal szemben,és hogy miért .. )
Spec.ops .. aha .. kicsit sok volt Hollywood .. de legyen igazad és akkor hajrá .. lássuk azt a spec.opsot.
írni,meg igazán irhatnál a normális nicknevedről kedves "1 kommentes,de sokadszor olvasom" kolléga :*
ui: 10% .. miért nem inkább 0,10% .. vagy inkább -10% ne nevettesd már ki magad ..
tegnap volt hír valahol,hogy Iránban net = nyet .. minden külföldi site le lesz tiltva ..kb mint É-Koreában , csak a belföldi oldalak lesznek elérhetőek
És Irán miért akar békét, menne bele atom egyezménybe ha dolgos népe győzni fog?![]()
Súlyos károkat okoztak Izraelben az iráni rakéták | Demokrata
Ãszak-Izraelben és az ország központi részén lakóépületek között csapódtak be iráni rakéták.demokrata.hu
![]()
Izraeli híradások szerint komoly károkat okoztak a becsapódó iráni rakéták | 24.hu
Súlyos károkat okoztak Izraelben az iráni rakéták péntek délután - jelentették a helyi televíziók a hatóságok közlései alapján.24.hu
... és mint tudjuk, mivel minden rendben megy, beindult az USA hadigépezet is:
![]()
Valami készül: amerikai fegyverek és katonák özönlenek a Közel-Keletre
Egyre feszültebb a helyzet a térségben, a háború gyors eszkalációja fenyeget.mandiner.hu
... meg az EU minipánik is:
![]()
Párizs, Berlin és London átfogó tárgyalási ajánlatot tesz Iránnak | 24.hu
Párizs, Berlin és London pénteken Genfben átfogó tárgyalási ajánlatot tesz Iránnak, amely kiterjed a nukleáris programra, a ballisztikai tevékenységekre és a térségbeli terrorcsoportok finanszírozásár24.hu
Már csak azt nem értem, ha minden sikeres és Iránnak alig maradt rakétája/esélye/ideje, minek vonul fel az USA haderő és minek akarnak az EU vezető hatalmai tárgyalási ajánlatot tenni a perzsáknak. Ennek ugye egy kicsit olyan (is) az optikája, mintha az USA/Izrael és az EU nem éppen egy követ fújna ebben a témában (sem)...
Azért miniszterek kiiktatásának terve semleges országban, aljas módon... mindig van lejjebb.
A meccs állása:Most még amcsik nélkül ki hogy érzi, első hét mérlege hogy áll kb. foci analógiában? Ahogy én látom kb. :
lebombáztak pár fontos infrát ..de csak a haifai kőfinomitót említem, az gondolom elégé fáj .. kb 60-70%-ot adja az izraeli köolajfinomító kapacitásnakMajd ha egyszer megtalálom a régi nickemet akkor talán, email cim megszünés probléma..mondjuk ha nézted volna, akkor már ezen is észrevehető, hogy 2022-es acc, nem egy tegnap kreált troll cucc
Bár végülis tökmindegy, mert ahogy látom a régiek közül alig-alig irogat valaki. Egyébként miért is ne lehetne csak olvasni? Vagy ide meghivó kell mostanában vagy mi?
Okés, ezt a tehetetlenséget nem egyformán látjuk. Igazából szerintem a kitüzött célok tekintetében lehetne megitélni.
Fordisuk ezt meg, Irán az eddigi retorika után miért engedi meg, hogy a zsidók ki-be járkáljanak? Nagyobb volt az arc, mint a képességek. A képességeik gyakorlatilag kimerülnek a rakétázásban.
Nevezhetjük akárminek a specopsot, ha ragaszkodsz hozzá. Elméletileg van rá eszközük is, hogy bevigyenek ilyen különleges erőt. Gyakjorlatilag miért ne? Mérlegelés kérdése náluk minden. Hajtottak végre akciót Iránnál messzebb is, sikerrel.
A matek szerencsére egzakt tudomány, de volt ott három kérdés egymás után, ami egymásból következik. Arról az oldalról érdemes megnézni ezt a szar a légvédelem kérdést is. Tehát ha igy nézzük akkor mennyire hatékony a rakétázás? Nem számoltam én sem utána, de kötve hiszem amúgy, hogy 10%-nál nagyobb lenne a zsidóknak ténylegesen fájó találatok száma. A hatékonyság számitásánál általában nem az számit, hogy a Béla házát rommá bombázták.. hanem az, ha mondjuk lebombáztak valami kritikus infrát.
És az izraeli cél videók?tegnap volt hír valahol,hogy Iránban net = nyet .. minden külföldi site le lesz tiltva ..kb mint É-Koreában , csak a belföldi oldalak lesznek elérhetőek
2022. február 24. utáni napokban regisztrált nickekből, plane pótnickekből megjöttek itt már sokan, sokszor. De még mindig bukkan fel egy újabb. Meg, hogy három év négy hónap után most elkapott a hozzászólási inger, mindjárt kétszer is, de ez sem gond igazából.Majd ha egyszer megtalálom a régi nickemet akkor talán, email cim megszünés probléma..mondjuk ha nézted volna, akkor már ezen is észrevehető, hogy 2022-es acc, nem egy tegnap kreált troll cucc
Bár végülis tökmindegy, mert ahogy látom a régiek közül alig-alig irogat valaki. Egyébként miért is ne lehetne csak olvasni? Vagy ide meghivó kell mostanában vagy mi?
Okés, ezt a tehetetlenséget nem egyformán látjuk. Igazából szerintem a kitüzött célok tekintetében lehetne megitélni.
Fordisuk ezt meg, Irán az eddigi retorika után miért engedi meg, hogy a zsidók ki-be járkáljanak? Nagyobb volt az arc, mint a képességek. A képességeik gyakorlatilag kimerülnek a rakétázásban.
Nevezhetjük akárminek a specopsot, ha ragaszkodsz hozzá. Elméletileg van rá eszközük is, hogy bevigyenek ilyen különleges erőt. Gyakjorlatilag miért ne? Mérlegelés kérdése náluk minden. Hajtottak végre akciót Iránnál messzebb is, sikerrel.
A matek szerencsére egzakt tudomány, de volt ott három kérdés egymás után, ami egymásból következik. Arról az oldalról érdemes megnézni ezt a szar a légvédelem kérdést is. Tehát ha igy nézzük akkor mennyire hatékony a rakétázás? Nem számoltam én sem utána, de kötve hiszem amúgy, hogy 10%-nál nagyobb lenne a zsidóknak ténylegesen fájó találatok száma. A hatékonyság számitásánál általában nem az számit, hogy a Béla házát rommá bombázták.. hanem az, ha mondjuk lebombáztak valami kritikus infrát.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..