• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 649
18 739
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Fasza, elment rá egy Sidewinder vagy Pyton... az irániak elégedetten csettintenek a felvételt elemezve.

Egyébként igen nagy áttörés ez a háború. Az orosz csak pisloghat.
Azt hiszem, ez a háború egy katasztrófa nyugati szempontból, azon egyszerű oknál fogva, hogy megjelent a visszaütés.
Egyszerűbben fogalmazva a HH óta ha a nyugati blokk bement valahova, ő ütött, az ellen meg feküdt, vissza sem mert lőni, mert egyből ment a fenyegetés a sokkal komolyabb annihilációra.
Csakhogy Irán már a hónapokkal ezelőtti adok-kapok idején is visszaütött, ahogy előtte az amerikaiak bázisait is megrakétázta - ami pedig előjele volt annak, ami most van. A zsidók először vannak olyan helyzetben, hogy nem ütöm-borul móka megy, hanem őket is basszák, méghozzá keményen.
Vagyis Irán az első, aki megdönti a nyugati nimbuszt az egyoldalú, sebezhetetlen háborúskodásról, mindegy, ők mit kapnak. Mert Izrael egy szimbólum, az érinthetetlen.

Ez a baj. A precedens.
Vagyis teszem azt egy csörte során Kínával ők úgy döntenek a Pentagonban, hogy most telibeverik a Shenjang repülőgépgyárat - hát a kínai erre szanaszét fogja csapni Fort Worth F-35 gyártósort. Mert már nincs sebezhetetlen Amerika (vagy nyugat), sem technikailag, sem mentálisan immáron. A fajsúlyosabb ellenfelek vissza fognak ütni, arányosan, erőből. A perzsák ezt tökéletesen prezentálták - és fogják, ha beszáll az USA. És ha ott el is verik őket, ha amerikaiakat ölnek, USN hajókat trafálnak el, azzal ledöntenek minden falat a két nagy előtt.
Marad a proxizás még erőteljesebben, bár az a Csendesen macera lesz, mert azt azért nem fogja kimagyarázni senki, hogy kölcsönadnak egy Nimitz osztályú hordozót Tajvannak...

Donc

New Member
2022. február 26.
5
18
3
1. Izrael magában igazából tehetetlen Irán ellen.

2. A meglévő légvédelmük kb annyit ér, mint egy rabbi fohásza a modern iráni rakéták ellen.
Tehetetlen. Értem. Szerintem kicsit ez elnagyolt kijelentés nem? Mit kéne többet csinálnia? 4 nap alatt felszámolták a fél IRGC vezérkart, nagyjából lefejezték az iráni nuki tudományos életet, szorgosan keresgélik azóta is a tagokat, ha jól olvastam akkor pont ma halt meg - véletlen - egy újabb atomtudós. Szinte minden nuki létesitmény kapott valamilyen csomagot. Vegülis csak évek és sok-sok-sok milliárd dolláros beruházás visszaépiteni mindent. Tehát mi a tehetetlenség definiciója ebben az esetben? Szerintem még egy komolyabb lehetőség van, a légifölény alatt kitesznek pár izraeli specop teamot, hogy a nuki létesitményeknél biztosan rend legyen. Aztán ennyi. Levegőből területet foglalni nem lehet, na meg mi a fasz kellene a zsidóknak onnan? Homok? Az van náluk is. Igazából már most lehetne azt mondani, hogy Izrael elérte a célját egyedül is. (jó tudom az lesz erre a válasz, hogy az USA meg a jordánok besegitenek a légvédelembe)

Sokadszor olvasom, hogy "szar" az izraeli légvédelem, szar a usa patriot, szar az usa thaad is. Sok ország örülne egy ilyen "szar" légvédelemnek. De akkor konkrétan menjen a matek. Nézzük már meg, hogy mennyi is volt az eddig beküldött összes arab BM? Ebből mennyi volt ami eltalált valamit (esetleg a célt és nem mellette valamit x kilométeres körzetben). ÉS ez utóbbiból, tehát a találatokból mennyi volt ami konkrétan olyan stratégiai célt talált el ami a zsidóknak óriási nagy világfájdalom? Leszámitva a kórházat tegnapról. Mert ebből lehetne kiszámolni, hogy egy ilyen terror rakétázás mennyi valódi kárt okozott. Szerintem ez a szám 10% alatt van.

Egyébként azt kell megérteni, hogy a világ pénze a rendelkezésükre áll, nyilván belekalkulálták, hogy bár csilliárdokba kerül a védelmi rendszer, de közel nem tudnak mindent elfogni. Mégis elindultak, tehát pont leszarják. Majd ha vége, akkor amit eltaláltak azt újraépitik.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
9 467
58 463
113
A legutóbbi ballisztikusrakéta-támadás során Irán hozzávetőleg 15 rakétát lőtt ki, amelyek közül hat Izrael különböző régióit érintette. Az izraeli légvédelmi rendszerek kimerülésének jelei kezdtek megjelenni, 60%-os elfogási arány mellett.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 936
32 788
113
Tehetetlen. Értem. Szerintem kicsit ez elnagyolt kijelentés nem? Mit kéne többet csinálnia? 4 nap alatt felszámolták a fél IRGC vezérkart, nagyjából lefejezték az iráni nuki tudományos életet, szorgosan keresgélik azóta is a tagokat, ha jól olvastam akkor pont ma halt meg - véletlen - egy újabb atomtudós. Szinte minden nuki létesitmény kapott valamilyen csomagot. Vegülis csak évek és sok-sok-sok milliárd dolláros beruházás visszaépiteni mindent. Tehát mi a tehetetlenség definiciója ebben az esetben? Szerintem még egy komolyabb lehetőség van, a légifölény alatt kitesznek pár izraeli specop teamot, hogy a nuki létesitményeknél biztosan rend legyen. Aztán ennyi. Levegőből területet foglalni nem lehet, na meg mi a fasz kellene a zsidóknak onnan? Homok? Az van náluk is. Igazából már most lehetne azt mondani, hogy Izrael elérte a célját egyedül is. (jó tudom az lesz erre a válasz, hogy az USA meg a jordánok besegitenek a légvédelembe)

Sokadszor olvasom, hogy "szar" az izraeli légvédelem, szar a usa patriot, szar az usa thaad is. Sok ország örülne egy ilyen "szar" légvédelemnek. De akkor konkrétan menjen a matek. Nézzük már meg, hogy mennyi is volt az eddig beküldött összes arab BM? Ebből mennyi volt ami eltalált valamit (esetleg a célt és nem mellette valamit x kilométeres körzetben). ÉS ez utóbbiból, tehát a találatokból mennyi volt ami konkrétan olyan stratégiai célt talált el ami a zsidóknak óriási nagy világfájdalom? Leszámitva a kórházat tegnapról. Mert ebből lehetne kiszámolni, hogy egy ilyen terror rakétázás mennyi valódi kárt okozott. Szerintem ez a szám 10% alatt van.

Egyébként azt kell megérteni, hogy a világ pénze a rendelkezésükre áll, nyilván belekalkulálták, hogy bár csilliárdokba kerül a védelmi rendszer, de közel nem tudnak mindent elfogni. Mégis elindultak, tehát pont leszarják. Majd ha vége, akkor amit eltaláltak azt újraépitik.
igen tehetelen .. és teljesen mindegy hogy most melyik nickedről írsz ;)

ha nem lenne tehetetlen akkor szerinted eltűrte volna,hogy szétrakétázzák a seggüket az irániak ?

mivel elmondásod szerint "sokadszor olvasod" .. akkor ne legyél rest keresd szépen vissza hogy miker írtam erről a jelenlegi konfliktusról,és rá fogsz jönni magadtól is mit jelent az,hogy tehetetlen .. (egyébként abban amire regáltál,pontosan leírtam,hogy full tehetetlen mind a két fél a másikkal szemben,és hogy miért .. )

Spec.ops .. aha .. kicsit sok volt Hollywood .. de legyen igazad és akkor hajrá .. lássuk azt a spec.opsot.

írni,meg igazán irhatnál a normális nicknevedről kedves "1 kommentes,de sokadszor olvasom" kolléga :*

ui: 10% .. miért nem inkább 0,10% .. vagy inkább -10% ne nevettesd már ki magad ..

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
4 038
16 832
113

star-wars-obi-wan-kenobi.gif

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 936
32 788
113
nocsak,nem csak a ruszki bázisok vannak slendrián módon őrizve ??

Palesztinbarát aktivisták robogóval törtek be egy brit légibázisra, és megrongálták az utántöltő repülőgépeket

A média beszámolói szerint június 20-án éjjel a Palestine Action mozgalom aktivistái behatoltak a Brit Királyi Légierő legnagyobb bázisára, és megrongáltak két Airbus Voyagert vörös festékkel lelocsolták, és feszítővasakkal rongálták meg.

Két elektromos rolleres ember száguldozott a bázis körül, kezükben egy festékes flakonná alakított tűzoltó készülékkel és egy feszítővassal – és valamilyen oknál fogva senki sem állította meg őket. Mielőtt elindultak, egy palesztin zászlót festettek a kifutópályára.

Starmer miniszterelnök egyszerűen széttárta a kezét, és az egészet „szégyenletes vandalizmusnak” nevezte. Eközben a sérült repülőgépek kulcsszerepet játszanak az ország teljes harci repülésének hatótávolságának és manőverezhetőségének biztosításában, ahogy azt a Brit Légierő is megjegyezte.

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 234
11 228
113
Eltűntek az Iránban végrehajtott csapásokról a videók. Ez most a valóság vagy az információs térben jobb Irán?

... és mint tudjuk, mivel minden rendben megy, beindult az USA hadigépezet is:

... meg az EU minipánik is:

Már csak azt nem értem, ha minden sikeres és Iránnak alig maradt rakétája/esélye/ideje, minek vonul fel az USA haderő és minek akarnak az EU vezető hatalmai tárgyalási ajánlatot tenni a perzsáknak. Ennek ugye egy kicsit olyan (is) az optikája, mintha az USA/Izrael és az EU nem éppen egy követ fújna ebben a témában (sem)...

Donc

New Member
2022. február 26.
5
18
3

ha nem lenne tehetetlen akkor szerinted eltűrte volna,hogy szétrakétázzák a seggüket az irániak ?

mivel elmondásod szerint "sokadszor olvasod" .. akkor ne legyél rest keresd szépen vissza hogy miker írtam erről a jelenlegi konfliktusról,és rá fogsz jönni magadtól is mit jelent az,hogy tehetetlen .. (egyébként abban amire regáltál,pontosan leírtam,hogy full tehetetlen mind a két fél a másikkal szemben,és hogy miért .. )

Spec.ops .. aha .. kicsit sok volt Hollywood .. de legyen igazad és akkor hajrá .. lássuk azt a spec.opsot.

írni,meg igazán irhatnál a normális nicknevedről kedves "1 kommentes,de sokadszor olvasom" kolléga :*

ui: 10% .. miért nem inkább 0,10% .. vagy inkább -10% ne nevettesd már ki magad ..
Majd ha egyszer megtalálom a régi nickemet akkor talán, email cim megszünés probléma.. :( mondjuk ha nézted volna, akkor már ezen is észrevehető, hogy 2022-es acc, nem egy tegnap kreált troll cucc :) Bár végülis tökmindegy, mert ahogy látom a régiek közül alig-alig irogat valaki. Egyébként miért is ne lehetne csak olvasni? Vagy ide meghivó kell mostanában vagy mi? :)

Okés, ezt a tehetetlenséget nem egyformán látjuk. Igazából szerintem a kitüzött célok tekintetében lehetne megitélni.
Fordisuk ezt meg, Irán az eddigi retorika után miért engedi meg, hogy a zsidók ki-be járkáljanak? Nagyobb volt az arc, mint a képességek. A képességeik gyakorlatilag kimerülnek a rakétázásban.

Nevezhetjük akárminek a specopsot, ha ragaszkodsz hozzá. Elméletileg van rá eszközük is, hogy bevigyenek ilyen különleges erőt. Gyakjorlatilag miért ne? Mérlegelés kérdése náluk minden. Hajtottak végre akciót Iránnál messzebb is, sikerrel.

A matek szerencsére egzakt tudomány, de volt ott három kérdés egymás után, ami egymásból következik. Arról az oldalról érdemes megnézni ezt a szar a légvédelem kérdést is. Tehát ha igy nézzük akkor mennyire hatékony a rakétázás? Nem számoltam én sem utána, de kötve hiszem amúgy, hogy 10%-nál nagyobb lenne a zsidóknak ténylegesen fájó találatok száma. A hatékonyság számitásánál általában nem az számit, hogy a Béla házát rommá bombázták.. hanem az, ha mondjuk lebombáztak valami kritikus infrát.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
9 467
58 463
113
tegnap volt hír valahol,hogy Iránban net = nyet .. minden külföldi site le lesz tiltva ..kb mint É-Koreában , csak a belföldi oldalak lesznek elérhetőek

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 646
11 885
113

... és mint tudjuk, mivel minden rendben megy, beindult az USA hadigépezet is:

... meg az EU minipánik is:

Már csak azt nem értem, ha minden sikeres és Iránnak alig maradt rakétája/esélye/ideje, minek vonul fel az USA haderő és minek akarnak az EU vezető hatalmai tárgyalási ajánlatot tenni a perzsáknak. Ennek ugye egy kicsit olyan (is) az optikája, mintha az USA/Izrael és az EU nem éppen egy követ fújna ebben a témában (sem)...
És Irán miért akar békét, menne bele atom egyezménybe ha dolgos népe győzni fog?

• Vicces
Reactions: MangaMonguz

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 601
7 201
113
Azért miniszterek kiiktatásának terve semleges országban, aljas módon... mindig van lejjebb.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 936
32 788
113
Majd ha egyszer megtalálom a régi nickemet akkor talán, email cim megszünés probléma.. :( mondjuk ha nézted volna, akkor már ezen is észrevehető, hogy 2022-es acc, nem egy tegnap kreált troll cucc :) Bár végülis tökmindegy, mert ahogy látom a régiek közül alig-alig irogat valaki. Egyébként miért is ne lehetne csak olvasni? Vagy ide meghivó kell mostanában vagy mi? :)

Okés, ezt a tehetetlenséget nem egyformán látjuk. Igazából szerintem a kitüzött célok tekintetében lehetne megitélni.
Fordisuk ezt meg, Irán az eddigi retorika után miért engedi meg, hogy a zsidók ki-be járkáljanak? Nagyobb volt az arc, mint a képességek. A képességeik gyakorlatilag kimerülnek a rakétázásban.

Nevezhetjük akárminek a specopsot, ha ragaszkodsz hozzá. Elméletileg van rá eszközük is, hogy bevigyenek ilyen különleges erőt. Gyakjorlatilag miért ne? Mérlegelés kérdése náluk minden. Hajtottak végre akciót Iránnál messzebb is, sikerrel.

A matek szerencsére egzakt tudomány, de volt ott három kérdés egymás után, ami egymásból következik. Arról az oldalról érdemes megnézni ezt a szar a légvédelem kérdést is. Tehát ha igy nézzük akkor mennyire hatékony a rakétázás? Nem számoltam én sem utána, de kötve hiszem amúgy, hogy 10%-nál nagyobb lenne a zsidóknak ténylegesen fájó találatok száma. A hatékonyság számitásánál általában nem az számit, hogy a Béla házát rommá bombázták.. hanem az, ha mondjuk lebombáztak valami kritikus infrát.
lebombáztak pár fontos infrát ..de csak a haifai kőfinomitót említem, az gondolom elégé fáj .. kb 60-70%-ot adja az izraeli köolajfinomító kapacitásnak
igen voltak pl Entebbében .. csak ott más volt a helyzet annál a túszmentésnél , azért most Iránban "kicsit" jobban figyelnek., na de ezen felül is volt ott amifájt,csak ne kelljen már visszakeresgélni .. másik oldalon szintén.

meg grátiszként mind a két fél amit tud elhazudja,hogy növelje a saját sikereit,és a másikét csökkentse, de ezis rendben van az Ő szemszögükből.

tehetetlenségi faktort ugyanúgy leírtam Irán esetében is,meg azt is párszor,hogy ez az egész buli miben fog kimerülni véleményem szerint, és mi lesz a hozadéka .. (semmi nem fog megváltozni sem Iránban sem Izraelben véleményem szerint)

A matek meg tényleg egzakt tudomány,mert szigorú logikai szabályokon alapuló formális rendszer,viszont ez nem azt jelenti hogy minden kérdésre választ is tud adni, tehát a matek belső koherenciára törekszik,de nem minden matematikai kérdés eldönthető pl Gödel nemteljességi tételei szerint vannak olyan állítások, amelyek sem nem bizonyíthatók, sem nem cáfolhatók az adott axiómarendszerben,.

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 326
4 926
113

2022. február 24. utáni napokban regisztrált nickekből, plane pótnickekből megjöttek itt már sokan, sokszor. De még mindig bukkan fel egy újabb. Meg, hogy három év négy hónap után most elkapott a hozzászólási inger, mindjárt kétszer is, de ez sem gond igazából.
De a "matek egzakt tudomány", nézzük meg, mennyi BM lett beküldve (nosza nézzük!, várjuk!, én várom bárkitől, pro vagy kontra, nekem mindegy, hogy aki hozza, melyik oldallal szimpatizál, ha bármi valós adat, de, hogy te várod a számot a másiktól... - eközben meg csorognak a videók, hogy miket talál el Irán, de te meg a kórházzal példálózol), másik mondatoddal utána a szerintem 10%, a szerintem ez, szerintem az, kötve hiszem jellegű kijelentések meg hasonló veretes "megállapitások" jönnek. Ez cseppet ellentmondás, nem? Meg, hogy Iránnak évek és milliárdok az újjáépítés, Izraelben meg pont leszarják, majd újjáépítik, amit eltaláltak. Háááát...

Én inkább (szerintem! :p és ez egyaltalán nem egzakt, sem nem tudomány ) azt mondom, kár volt majd három és fél évig várni, hogy ezt bírd kiadni magadból.