Ismael Qaani IRGC Quds erok parancsnoka,elso nap likvidalt....Mara feltamadt Teheranban vonult az unneplo tomegben...Vajon meg hany ilyen lesz?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sok alternatív lehetőség lett volna még én is javasoltam párat, de idő hiányában már nem lesz releváns, de természetesen ez a legjobb forgatókönyv, mert (egyelőre) befejezték.Én a kettesre tippeltem, de az egyes volt a jó válasz.
Mi a tanulság?
Sokan okoskodunk, de csak kilenc kolléga tudta a tutit. Neveket akarok hallani, kikre kell figyelni.![]()
Te lemérted a tartály szintjét vagy a Bibi küldte át a mennyiséget? Tonnában vagy literben?olvas izraeli függetleneket. majd megérted. É s keress katonai támaszpontok képeit, ha találnál kérlek oszd meg velünk is mert bizony nagyon megcsapkodták azokat is. Kerozin pár napi volt, rakéta meg talán 10 napra egy logisztikai rémálommal, enrgia szektort meg elkezdték kiütni.
Mi az akadálya az orosz légifölénynek Ukrajna felett ?
Jó de ilyen gyorsan???Sok alternatív lehetőség lett volna még én is javasoltam párat, de idő hiányában már nem lesz releváns, de természetesen ez a legjobb forgatókönyv, mert (egyelőre) befejezték.
viszont ez a leállás is relatív, mivel egyszer amúgy is leálltak volna, szóval szerintem senki nem tévedett.![]()
Mondjuk az hogy az orosz légierő gyengébb mint az izraeli és már az exszovjet légvédelemmel sem bírt el? Most meg tele van ukrajna nyugato rendszerekkel?
Pont olyan hogy az ellen se tudott légi fölényt kislakírani az orosz. Én még emlékszem a teherautó platón szállított szu25 pilótákra…Mert 2022 februárjában - márciusában milyen volt az ukrán légvédelem állapota ?
Sajnos ilyen esetben sose a védelmet fejlesztik hanem a támadást. Tehát ha Irán elkezdi megint fejleszteni a rakétáit Izrael megint odafog baszni. És minél veszélyesebbnek érz annál nagyobbat. Lehet akkor az amik mennek előlNem tudom esett-e szó róla (nem olvastam még vissza), de ami egy meghatározó tanulsága lesz ennek a dolognak...
iráni részről az, hogy el kell felejteni a jelenlegi hagyományos ballisztikus rakétázgatást, és inkább a hiperszonikusok vagy a MIRV-ek irányába eltolni a fejlesztési irányt, vagy gyártani hiperszonikus MIRV-et,
plusz odafigyelni az orosz és kínai légvédelmi képességekre.
Izraeli szemszögből pedig a lehető leghamarabb belevágni olyan alternatív innovációk fejlesztésébe, ami olcsóbb és fenntarthatóbb mint a jelenlegi költséges és nehezen pótolható légvédelmi rendszerük.
nem ők nyernék meg ezt az anyagháborút, és ez már a második eset, hogy ezt megtapasztalják, nem lesz mindig szerencséjük.
Legjobb lenne persze, ha olyan viszonyba kerülnének, mint az iszlám forradalom előtt.. csak erre is annyi az esély mint egy lottó ötösre.
Én egyesre tippeltem(7. szavazat volt az enyém).Én a kettesre tippeltem, de az egyes volt a jó válasz.
Mi a tanulság?
Sokan okoskodunk, de csak kilenc kolléga tudta a tutit. Neveket akarok hallani, kikre kell figyelni.![]()
Pont olyan hogy az ellen se tudott légi fölényt kislakírani az orosz. Én még emlékszem a teherautó platón szállított szu25 pilótákra…
Oké, de milyen lehetősége lett volna Izraelnek önállóan? Semmi..Jó de ilyen gyorsan???
Azért akárhogy nezzük Trump erőből minimum átmenetileg békét teremtett.
Ez az erő Iránnak a B2-es bombázók formájában jelent meg, Izrael meg egy qrvaanyázástól leállt.
Ez sztem azért a fő tanulság mkinek. A seriff visszatért. Lehet bolond, de odabasz, érdemes rá figyelni. És ha odabasz a kis sheriffek (Kína, ruszkik ) is csak figyelnek hátulról.
Qrva érdekes, de tényleg az olajár mutatta az irányt. Bár először megindult, Trump bejelentésére lehet bombáz, még fel is ugrott pötit, aztán ahogy precízen bombáztak az amcsik, mki megnyugodott. Amikor meg üres laktányát céloztak még válaszul a perzsák, már szinte zuhant az olajár.Én egyesre tippeltem(7. szavazat volt az enyém).
De nem tudom a tutit.
Egyébként a piaci indikátorok miatt hajlottam erre a tippre.
Az eleje face to face indult.Oké, de milyen lehetősége lett volna Izraelnek önállóan? Semmi..
-bevonulni szárazföldön nem tud
-ha kifogynak a rakétái, önerőből pótolni nem tudja egy elhúzódó buli esetén, ha meg nem tudja akkor teljesen védtelen az égbolt felette, onnantól meg ima és jó szerencse amiben bízhatnak.
de tegyük fel, nem megy Trump, nem segítenek be a szomszédok, face to face megy az adok kapok,egyik fél berepked és bombákat dobál, a masik fél meg rakétákat lövöldöz, ki merülne ki hamarabb?
IndexekVagy te mit figyeltél?
A perzsák bölcsen döntöttek, és nem rohantak bele mindennel amijük van a háborúba az első napokban, hiszen nem tudhatták, hogy Apu (Trump) hogy dönt majd: beszáll vagy inkább kimarad a buliból.Az eleje face to face indult.
Nemtom ki meddig bírta volna, de emlékeim szerint a végefelé napi 10-nél több rakétát Irán sem indított.
Gazdaságilag eddig se voltak a toppon az irániak, haderőben meg mit is vesztettek amit innen-onnan ne tudnának pótolni?Károk tekintetében sztem mind haderőben, mind gazdasági kapacitásban Irán jóval nagyobbat szenvedett. Ez nem jelenti Izraelnek nem fáj, de érzésre sokkal gyorsabban fogja pótolni.
Izrael mindenét beleadta ebbe a dologba, amilye csak van (minusz a nuki). Ennyire képesek. De ez kevés volt, nem tudtak érdemi sikert elérni. Ezért kellettek a B-2-esek.És még ami fontos. Aki először út az nagyot tud ütni. Mert az első izraeli horog tűnt a legkeményebbnek. Ez veszélyes tanulság mkinek.
Nemtom ki meddig bírta volna, de emlékeim szerint a végefelé napi 10-nél több rakétát Irán sem indított.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..